1

Καλό ταξίδι Κώστα !

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 73 ετών, ύστερα από μακρά μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή, ο συνάδελφός μας Κωνσταντίνος Λάζος που είχε υπηρετήσει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχοντας την ευθύνη για θέματα προσωπικού, στο Κατάστημα Χαριλάου, στο Κατάστημα Λαγκαδά και στο Κατάστημα Επταλόφου. Ο Κώστας ήταν ένας εξαιρετικός συνάδελφος που διακρινόταν από το ήθος, τη συνέπεια, την εργατικότητα και κατόρθωσε να διατηρήσει άριστες σχέσεις με όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους καθ’όλη τη διάρκεια της εργασιακής του πορείας. Ήταν κάτι περισσότερο από ένας συνάδελφος, υπήρξε ένας πραγματικός φίλος που εξέφραζε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του προς όλους.

Ο εκλιπών θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη των συναδέλφων, αλλά σίγουρα η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη για τη σύζυγό του Μαίρη και τις κόρες του Αριάδνη και Μελπομένη, που αποτελούσαν το επίκεντρο της ζωής του.

Εκ μέρους σύσσωμης της ιονικής οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους οικείους του, που είμαστε βέβαιοι ότι θα τιμήσουν τη μνήμη του Κώστα.

Η εξόδιος ακολουθία του αγαπητού συναδέλφου θα τελεστεί αύριο, Πέμπτη, στις 11 π.μ. στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Καραμπουρνάκι στην Καλαμαριά.

Καλό ταξίδι Κώστα !
Διεκδίκηση μνημονιακών περικοπών συνταξιούχων μέσω ομαδικών αγωγών από φίλους του Συλλόγου μας (συνταξιούχους του ΙΚΑ)

Ο Σύλλογός μας μετά από εξέταση του θέματος και με έγκαιρες κινήσεις του, συνήψε εργολαβικό με το ειδικευμένο δικηγορικό γραφείο του Δρ. Απόστολου Παπακωνσταντίνου (www.publiclaw-lawfirm.gr) για τη διεκδίκηση των μνημονιακών περικοπών του Ν.4051/2012 και του Ν.4093/2012, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση προς τους νομικούς μας συνεργάτες μέχρι την περίπτωση επιτυχούς αποτελέσματος με την επιδίκαση ποσού επί του οποίου η δικηγορική εταιρεία θα δικαιούται αμοιβή 18%.

Μετά από το έντονο ενδιαφέρον που υπήρξε από συναδέλφους είτε για συγγενικά τους πρόσωπα (σύζυγοι, αδέρφια, φίλοι) που δεν είναι ασφαλισμένοι στο ΤΑΠΙΛΤ-ΙΚΑ, είτε για συναδέλφους που είχαν εργαστεί παλαιότερα στην Ιονική Τράπεζα και συνταξιοδοτήθηκαν με καθεστώς ΙΚΑ, ο Σύλλογός μας προχώρησε σε συμφωνία με τη δικηγορική εταιρεία του Δρ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όσους φίλους του Συλλόγου μας επιθυμούν να προχωρήσουν σε ανάθεση για διεκδίκηση των μνημονιακών περικοπών με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Συγκεκριμένα, κάθε συμμετέχων θα καταβάλει το ποσό των 30 ευρώ για την κάλυψη όλων των εξόδων, ενώ σε περίπτωση επιτυχίας η αμοιβή της Δικηγορικής Εταιρείας θα είναι 18% επί των επιδικασθέντων και εισπραχθέντων ποσών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν άμεσα στο σύλλογό μας τα απαραίτητα δικαιολογητικά :

 • απόφαση συνταξιοδότησης
 • ενημερωτικά – εκκαθαριστικά σύνταξης (ένα από κάθε έτος 2014, 2015, 2016, 2017 και 2018 οποιουδήποτε μήνα)
 • υπογεγραμμένο εις τριπλούν με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του συνημμένου αντίστοιχου σχεδίου εργολαβικού – εξουσιοδότησης
 • συμπληρωμένο το συνημμένο πίνακα περικοπών

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ – ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΙΚΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

.

Η δικηγορική εταιρεία έθεσε ως όρο για την κατάθεση των αγωγών για τη συγκεκριμένη κατηγορία φίλων του Συλλόγου μας, τη συγκέντρωση τουλάχιστον 50 αιτήσεων.

.

          Οι αγωγές αυτές αφορούν όλους όσους ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (ήδη ΕΦΚΑ) ανεξαρτήτως της εργασίας τους.

          Προς διευκόλυνση των συμμετεχόντων, τα σχετικά δικαιολογητικά θα κατατίθενται στα γραφεία του Συλλόγου μας (Ευπόλιδος 8).

.

Σημείωση: Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το σύλλογό μας (τηλ.: 210 3250692 -3 -4, mail: info@ionikienotita.gr)
Τετραήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας 16 -19/2 (Θεσσαλονίκη – Οχρίδα – Στρούγκα – Όσιος Ναούμ – Σκύδρα)

.

Μιας και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ βρίσκεται στην επικαιρότητα και καθόσον στην ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ βρισκόμαστε πάντοτε στο… επίκεντρο των γεγονότων, αποφασίσαμε να συνδυάσουμε την κοπή πίτας του συλλόγου μας στη Βόρειο Ελλάδα (16/2- βλ. εδώ) με μία τετραήμερη εκδρομή στη μαγευτική Λίμνη Οχρίδας (και όχι μόνο) της γειτονικής χώρας από την Παρασκευή 16/2 μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 19/2!

………………………………………………………………………..

Πρόγραμμα

1η ημέρα, Παρασκευή 16/2 : Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Όπως και σε κάθε εκδρομή μας, θα συγκεντρωθούμε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στις 7:30 π.μ. στα γραφεία του συλλόγου μας και θα αναχωρήσουμε για το ταξίδι μας προς Θεσσαλονίκη, με τις ανάλογες στάσεις βεβαίως για ανανέωση των δυνάμεών μας. Το μεσημέρι θα φτάσουμε στην όμορφη και ζεστή Θεσσαλονίκη, όπου θα περιηγηθούμε στα φημισμένα αξιοθέατα της “Νύμφης του Θερμαϊκού”, το Λευκό Πύργο, τον Άγιο Δημήτριο, την Παλαιά Πόλη μέσα στο Κάστρο και βέβαια την παραλία της Περαίας.

Στο τέλος της περιήγησής μας, θα μας περιμένει το ξενοδοχείο μας, για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας για αυτό που θα ακολουθήσει:

Το βράδυ θα φάμε, θα πιούμε, θα χορέψουμε και θα “το κάψουμε” στο Κέντρο “Τα Βλαχάκια” στο Κορδελιό, όπου θα κόψουμε την πίτα του Συλλόγου μας μαζί με τους συναδέλφους της Βόρειας Ελλάδας. Οι γιορτές και εκδηλώσεις της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ δε χρειάζονται συστάσεις και ειδικά σε μία τέτοια ιδιαίτερη περίσταση καθώς δεν έχουμε την ευκαιρία να συναντιόμαστε συχνά με τους συναδέλφους της Βόρειας Ελλάδας, είναι περιττό να σας πούμε ότι όποιος δεν παραβρεθεί, θα χάσει μία αξέχαστη εμπειρία!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση (αν και πιθανώς αυτό θα συμβεί τις πρώτες πρωινές ώρες…).

.

.

2η ημέρα, Σάββατο 17/2 : Θεσσαλονίκη – Μπίτολα – Όσιος Ναούμ – Οχρίδα

Με την καλύτερη διάθεση από το προηγούμενο βράδυ, αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο μπουφέ του ξενοδοχείου, μαζί πλέον με τους συναδέλφους που θα μας ακολουθήσουν στην εκδρομή από τη Θεσσαλονίκη θα αναχωρήσουμε για να περάσουμε το συνοριακό σταθμό της Νίκης. Θα συνεχίσουμε με ξενάγηση στην πόλη του Μοναστηρίου (Μπίτολα), την αρχαία Ηράκλεια και θα συνεχίσουμε για να φτάσουμε στη μαγευτική, όπως θα διαπιστώσετε, λίμνη της Οχρίδας. Ακολουθώντας μία πολύ γραφική, παραλίμνια διαδρομή, θα φτάσουμε στο Βυζαντινό Μοναστήρι του Όσιου Ναούμ που βρίσκεται στη νότια πλευρά της λίμνης και έχει χτιστεί το 10ο αιώνα μ.Χ., όταν η περιοχή ήταν έδρα της Ελληνορθόδοξης Επισκοπής. Θα θαυμάσουμε τις εκπληκτικές ελληνικές τοιχογραφίες των Μιχαήλ Αστραπά και Ευτύχιου και τις σωζόμενες μέχρι σήμερα ελληνικές επιγραφές στην είσοδο του Ναού και στο εντυπωσιακό ξύλινο επιχρυσωμένο τέμπλο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Οχρίδας για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή βόλτα και το βράδυ θα δειπνήσουμε στο μπουφέ του ξενοδοχείου μας και θα διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική.

.

.

3η ημέρα, Κυριακή 18/2 : Οχρίδα – Στρούγκα – Οχρίδα

 

Μετά από δύο συνεχόμενα βράδια με χορό και τραγούδι, σίγουρα θα χρειαστούμε ένα “γερό” πρωινό στο ξενοδοχείο μας, προκειμένου στη συνέχεια να ξεναγηθούμε στην όμορφη κωμόπολη της Στρούγκας. Αφού πιούμε τον καφέ μας με την υπέροχη θέα στη λίμνη, στην επιστροφή μας στην Οχρίδα θα περιηγηθούμε τα γραφικά, πλακόστρωτα δρομάκια της, τα αρχοντικά της, τις βυζαντινές εκκλησίες κ.λπ. Το απόγευμα θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος είτε για αγορές είτε για ξεκούραση, αφού αυτήν τη μέρα θα πάρουμε “ρεπό” από τα γλέντια (που όμως θα συνεχιστούν)…

..

.

4η ημέρα, Καθαρά Δευτέρα 19/2 : Οχρίδα – Σκύδρα – Προφήτης Ηλίας – Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Η μέρα της επιστροφής θα έχει σημάνει, αλλά το πρόγραμμα μέχρι την ολοκλήρωση της εκδρομής είναι ακόμα πλούσιο… Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το συνοριακό σταθμό της Νίκης και αφού περάσουμε από την όμορφη Έδεσσα, θα κατευθυνθούμε προς τη Σκύδρα μέσα από μία καταπληκτική διαδρομή με οπωροφόρα δέντρα. Εκεί, αφού κάνουμε τη βόλτα μας και επισκεφθούμε έναν από τους παλαιότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας, θα παρακολουθήσουμε τις παραδοσιακές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο τοπικός Δήμος με ζωντανή μουσική και βεβαίως θα γευτούμε τα παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας (φασολάδα, λαγάνα, κ.λπ.). Μετά το πέρας της εκδήλωσης και καθώς το κέφι θα έχει κορυφωθεί, θα κατευθυνθούμε με την καλύτερη διάθεση προς τη Θεσσαλονίκη για να αποχαιρετίσουμε τους συναδέλφους μας που παραλάβαμε από εκεί και πλέον θα πάρουμε το δρόμο για την Αθήνα, όπου θα φτάσουμε αργά το βράδυ, ελπίζουμε και πιστεύουμε άκρως ικανοποιημένοι και “γεμάτοι” από μία ακόμα όμορφη εκδρομή του Συλλόγου μας.

………………………………………………………………………..

Περιλαμβάνονται :

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν

 • Μία διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο “Metropolitan Ηotel”

 • Δύο διανυκτερεύσεις στην πόλη της Οχρίδας επί της Λίμνης Οχρίδας στο ξενοδοχείο “Hotel Tino – Sveti Stefan” 4 *

 • 3 πρωινά σε μπουφέ στα ξενοδοχεία

 • 2 δείπνα σε μπουφέ στο ξενοδοχείο

 • Ελληνόφωνος ξεναγός στην Οχρίδα

 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης

.

***Η προαιρετική συμμετοχή στην εκδήλωση κοπής πίτας Βορείου Ελλάδας επιβαρύνεται με 15 ευρώ κατ’άτομο.

.

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η :

Απαραίτητα νέα διαβατήρια ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. 

.

Τιμή κατ’άτομο από την Αθήνα

Δίκλινο 140

Τρίκλινο 135

Επιβάρυνση για Μονόκλινο +30

.

Τιμή κατ’άτομο από τη δεύτερη μέρα (από Θεσσαλονίκη)

Δίκλινο/Τρίκλινο 100 

Επιβάρυνση για Μονόκλινο +15

..

Το ενδιαφέρον από τους συναδέλφους που έχουν ενημερωθεί τις τελευταίες μέρες για την εκδρομή είναι ήδη μεγάλο και επειδή οι μέρες είναι λίγες, θα κρατηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας!

Επομένως…

ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ !

.

α) στα τηλέφωνα του συλλόγου μας: 210 3250692 – 3 – 4

β) στο mail του συλλόγου μας: info@ionikienotita.gr

.
Aπό… άλλο ανέκδοτο ! Γιατί η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι αυτή που δε γελάσαμε!

Μην παντρευτείς… Πάρε σκύλο !

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και συγκεκριμένα του άνδρα :

1. Όσο πιο πολύ αργήσεις να γυρίσεις σπίτι, τόσο πιο… ενθουσιασμένος είναι ο σκύλος όταν σε βλέπει.

2. Τα σκυλιά δεν παρεξηγιούνται αν τα φωνάξεις με το όνομα άλλου σκύλου.

3. Στα σκυλιά αρέσει να αφήνεις πεταμένα πράγματα στο πάτωμα.

4. Οι γονείς του σκύλου δεν έρχονται ποτέ επίσκεψη.

5. Τα σκυλιά συμφωνούν ότι για να τα κάνεις να καταλάβουν τι λες πρέπει να τους υψώσεις την φωνή.

6. Δεν χρειάζεται ποτέ να περιμένεις τον σκύλο σου να ετοιμαστεί, για να βγεις έξω. Είναι έτοιμος 24 ώρες το 24ωρο.

7. Τα σκυλιά νομίζουν ότι έχει πλάκα όταν είσαι μεθυσμένος.

8. Στα σκυλιά αρέσει το κυνήγι και το ψάρεμα.

9. Ο σκύλος δεν πρόκειται ποτέ να σε ξυπνήσει μες στη νύχτα για να σε ρωτήσει, “Αν πέθαινα, θα έπαιρνες άλλο σκύλο;”

10. Αν το σκυλί σου γεννήσει, απλά βάζεις μια αγγελία στην εφημερίδα και τα δίνεις.

11. Ο σκύλος θα σε αφήσει να του βάλεις κολάρο με καρφιά, χωρίς να σε χαρακτηρίσει ως διεστραμμένο.

12. Αν ο σκύλος σου μυρίσει επάνω σου την μυρωδιά άλλου σκύλου, δεν τρελαίνεται. Απλώς του φαίνεται ενδιαφέρον.

13. Στα σκυλιά αρέσει να κάνουν βόλτες στην καρότσα του φορτηγού.

Και το καλύτερο από όλα:

14. Αν ο σκύλος σου φύγει, δεν παίρνει τα μισά σου υπάρχοντα.
ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΜΑΝΤΑΤΑ – Να σου ζήσει Γιώργο !

Ο συνάδελφός μας Γιώργος Μπισμπιρούλας που είχε υπηρετήσει στα καταστήματα Πεύκης, Κορωπίου, Σπάτων και στη Διεύθυνση Γενικών Λειτουργιών και η σύζυγός του Ελένη, πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, καθώς ο γιος τους Μιχάλης και η νύφη τους Εύα έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Εκ μέρους όλων των συναδέλφων ευχόμαστε να είναι υγιές και ευτυχισμένο το νεογέννητο και στον Γιώργο και τη σύζυγό του να καμαρώσουν σύντομα και άλλα εγγόνια!
Ενεργοποιείται εντός της επόμενης εβδομάδας το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο της “Eurolife”

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους που έχουν καταθέσει αίτηση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης στη “Eurolife” μέσω του Συνεταιρισμού μας, ότι

 • ο απαιτούμενος αριθμός έχει συμπληρωθεί ήδη από τις 15/12/17

 • η ασφαλιστική εταιρία μας απέστειλε το συμβόλαιο και αφού το εξετάσουμε αναλυτικά και ολοκληρωθούν οι τυπικές ενέργειες, θα είμαστε σε θέση να το ενεργοποιήσουμε εντός της επόμενης εβδομάδας

Οι συμμετέχοντες συνάδελφοι θα ενημερωθούν προσωπικά, αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα μας ώστε να καταβάλουν αμέσως το ποσό που απαιτείται για την ενεργοποίηση της ασφάλισής τους.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Τις αμέσως επόμενες ημέρες η πίστωση του εφάπαξ των συναδέλφων που έλαβαν απόφαση συνταξιοδότησης μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2016 και εντός Φεβρουαρίου για όσους έλαβαν απόφαση συνταξιοδότησης μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2016

Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις των εφάπαξ και έχουν προωθηθεί στο Λογιστήριο προς πίστωση, όλων των συναδέλφων που έλαβαν οριστική απόφαση συνταξιοδότησης μέχρι και τέλος Νοεμβρίου 2016. Επομένως οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι μπορούν να αναμένουν την πίστωση του εφάπαξ τους τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι έχουν υπολογιστεί και τα εφάπαξ όλων των συναδέλφων που έχουν λάβει οριστική απόφαση συνταξιοδότησης μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου 2016 και μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες, θα προωθηθούν κι αυτές στο Λογιστήριο προς πίστωση.

Επομένως όσοι συνάδελφοι έλαβαν οριστική απόφαση συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2016, μπορούν να αναμένουν την πίστωση του εφάπαξ τους εντός του Φεβρουαρίου.

Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση του εφάπαξ και επομένως να παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να έχετε πάντοτε την πλέον άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση για όλα τα σχετικά ζητήματα.

Σε όσους συναδέλφους λάβουν το επόμενο διάστημα το εφάπαξ, τους ευχόμαστε σε καλή μεριά!
Άκρως απαραίτητη η υπογραφή των αιτήσεων ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ για την εξέλιξη της διαδικασίας

Συνάδελφοι,

Η αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας, ειδικότερα όσον αφορά το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, καθώς και οι προβλέψεις μας για τις εξελίξεις στην επικουρική μας σύνταξη, σίγουρα έχουν επιβεβαιωθεί κατ’ απόλυτο τρόπο.

Σταθήκαμε ασυμβίβαστοι απέναντι στην καταστροφική διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, όταν οι κύριοι του Συλλόγου Συνταξιούχων σας διαβεβαίωναν ότι το ταμείο έχει 50 χρόνια ζωής! Και μάλιστα, συμπαρατάχθηκαν με πρόσθετη παρέμβαση στην αγωγή που άσκησαν οι κκ. Ντίνος και Βέργος για το διπλασιασμό των συντάξεων, γεγονός που οδήγησε τις επικουρικές μας συντάξεις στα 50 ευρώ!

Ο Σύλλογός μας συνεχίζει να στηρίζει και να κινητοποιείται για την υλοποίηση της διαχρονικής πρότασής μας για την υπαγωγή του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ (πλέον ΕΤΕΑΕΠ) ως τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης. Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ πραγματοποιεί το σχεδιασμό που μας έχουν προτείνει ο ασφαλιστικός μας σύμβουλος, πρώην Υπουργός Εργασίας κος. Γιώργος Κουτρουμάνης και ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου μας και πρώην Διευθυντής του ΤΑΠΙΛΤ, συνάδελφος Νίκος Αλεξόπουλος.

Η προσπάθεια ένταξης βασίζεται στη διαδικασία με την οποία εντάχθηκε το επικουρικό ταμείο της Γενικής Τράπεζας που έχει ως βασική προϋπόθεση την κατάθεση αιτήσεων από την πλέον αντιπροσωπευτική οργάνωση στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, που εν προκειμένω είναι οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από την Ιονική Τράπεζα, ώστε να υποχρεωθεί το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ένταξη του επικουρικού μας ταμείου στο ΕΤΕΑΕΠ, καθόσον το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ αποτελεί φορέα ασφάλισης κατά την έννοια του άρθρου 2 του Ν2084/92 και ως εκ τούτου υπάγεται στην αρμοδιότητα και εποπτεία του Υπουργείου.

Σας ενημερώνουμε ότι η διοίκηση του επικουρικού μας ταμείου διαβεβαιώνει το Υπουργείο ότι οι σύλλογοι των εργαζομένων απαιτούν την ανάληψη εισφορών εργαζομένου και εργοδότη που τους αναλογούν (που έχουν ήδη υποστεί κούρεμα κατά 2/7 περίπου με την τροποποίηση του καταστατικού στη Γ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στις 3/12/17) και δεν αποφασίζει την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ.

Ως εκ τούτου πλέον είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση των ίδιων των ασφαλισμένων και μονόδρομος η υποβολή προσωπικής αίτησης ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ.

Αυτοί που σαμποτάρουν την υποβολή αυτής της αίτησης εργάζονται για τη διάλυση του ταμείου, μέσω της διανομής της περιουσίας του, σύμφωνα με την απαίτηση των συλλόγων των εργαζομένων.

Σε συνέχεια της υπ’αριθμ. 29-70/7.10.2015 αίτησής μας για ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο τότε ΕΤΕΑ, νυν ΕΤΕΑΕΠ, επανήλθαμε και καταθέσαμε εκ νέου επικαιροποιημένο ΥΠΟΜΝΗΜΑ που συντάχθηκε από τους ασφαλιστικούς μας συμβούλους, μαζί με 1076 αιτήσεις συναδέλφων μας για την ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ (τις οποίες ο γνωστός υπονομευτής των ασφαλιστικών μας συμφερόντων θεωρεί ότι πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων…)!

.

– Είναι απαραίτητη η προσκόμιση όσο το δυνατόν περισσότερων αιτήσεων για να θωρακίσουμε την εξέλιξη της διαδικασίας. Δυστυχώς, το προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων υπονομεύει αυτήν την προσπάθεια, τη μοναδική προοπτική διάσωσης της επικουρικής μας σύνταξης, ζητώντας σε δημοσίευμά του να μην υπογράψουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι!

– Εξ άλλου, να υπενθυμίσουμε ότι το προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων έλαμψε δια της απουσίας του όταν από κοινού με το Σύλλογο Συνταξιούχων της Εθνοκάρτας δικάσαμε ανακοπή κατά της τροποποίησης του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και πρωτόδικα δικαιωθήκαμε. Εντός του Φεβρουαρίου εκδικάζεται η έφεση που έχει ασκήσει κατά της απόφασης η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Αφού λοιπόν, δεν έχουν πραγματική πρόταση, καταφεύγουν στη μόνη οδό που τους έχει απομείνει, τις υπονομευτικές ενέργειες…

.

Συνάδελφοι,

 

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο της Ιονικής να εμπιστευτεί για μία ακόμα φορά το σχεδιασμό μας για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης, υπογράφοντας την κάτωθι αίτηση ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, προκειμένου να τις καταθέσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΣΤΟ ΕΤΕΑΕΠ
Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων προτείνει η Εισαγγελέας στην εκδίκαση του σκανδάλου του ταμείου υγείας !

Διεξήχθη σήμερα, Τετάρτη 24/1, η δέκατη τέταρτη συνεδρίαση της εκδίκασης του σκανδάλου του ταμείου υγείας. Στη σημερινή διαδικασία αγόρευσε η εισαγγελέας προτείνοντας την ενοχή όλων των κατηγορουμένων.

Στη συνέχεια αγόρευσαν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής και η διαδικασία συνεχίστηκε με την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Το δικαστήριο προσδιόρισε την επόμενη δικάσιμο για τις 9/2/18.

Σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι ,

Η πολύκροτη αυτή υπόθεση οδεύει προς την ολοκλήρωσή της. Ο σύλλογός μας έπραξε το αυτονόητο, στηρίζοντας τις Αρχές στο έργο τους, με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου και των ασφαλισμένων. Πλέον αναμένουμε την ετυμηγορία της δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν, σε όσους ζημίωσαν τους ασφαλισμένους, κατασπαταλώντας χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου.
Καλό το παραμύθι… αλλά δεν έχει δράκο !

Τελικά η προσωρινή πλειοψηφία του Συλλόγου Συνταξιούχων συνεχίζει να επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία του ΣΥΙΛΤΕ που μεταβιβάστηκαν στην “ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ”. Δεν εξηγείται αλλιώς το πρόσφατο δημοσίευμά τους, στο οποίο εκφράζουν την έκπληξή τους επειδή ο σύλλογός μας “αποκάλυψε” στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας μας την εμπλοκή του ΕΦΚΑ στην υπόθεση. Κατανοούμε βέβαια την αμηχανία τους, γιατί προφανώς στην ομάδα αυτή είναι αδιανόητος ο διαυγής τρόπος λειτουργίας της “ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ” που από την πρώτη μέρα κάνει πράξη την υπόσχεση για πλήρη διαφάνεια, απόλυτη ειλικρίνεια και σεβασμό απέναντι στους συναδέλφους, σε όλες τις υποθέσεις. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και διαχρονική επιθυμία μας είναι να μη μένει “ουδέν κρυπτόν υπό την ήλιον”. Αλλά, βλέπετε το προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων έχει μάθει να λειτουργεί διαφορετικά…

– Επιτέλους, ας αποφασίσουν τελικά ποια στάση θα κρατήσουν σε αυτήν την υπόθεση, γιατί η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τους τείνει να γίνει σίριαλ με συνεχείς ανατροπές! Να υπενθυμίσουμε ότι η ομάδα αυτή, χρησιμοποιώντας το όνομα του Συλλόγου Συνταξιούχων και μερικούς ακόμα “προθύμους” (34 στο σύνολο, συμπεριλαμβανομένων των κκ. Κολλάτου, Βέργου, Προκόπη, Γκλαβοπούλου και των “άλλων παιδιών”), είχαν καταθέσει αγωγή για την ακύρωση μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων από το ΣΥΙΛΤΕ στην “ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ”. Ωστόσο, την κρίσιμη στιγμή, πριν την εκδίκαση της αγωγής… την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια, καθόσον παραιτήθηκαν από το δικόγραφο, δίχως να να γνωστοποιήσουν στα μέλη του συλλόγου ούτε για ποιους λόγους είχαν προβεί αρχικά στην κατάθεση της αγωγής, αλλά ούτε και τους λόγους παραίτησής τους…

– Ωστόσο, παλαιότερα η ίδια ομάδα είχε κάνει κι άλλη απόπειρα κατά της τροποποίησης του καταστατικού της “ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ”, αναφερόμενη σε δήθεν “ενοχικό δικαίωμα” των πρώην μελών του ΣΥΙΛΤΕ επί της περιουσίας του. Το δικαστήριο με απόφασή του απέρριψε την ανακοπή και μεταξύ των άλλων έκρινε ότι δεν υφίσταται κανένα ενοχικό δικαίωμα των πρώην μελών επί της περιουσίας του Σωματείου μας. Και αυτή η “λεπτομέρεια” – κατά τη συνήθη πρακτική του προεδρείου του Συλλόγου Συνταξιούχων – αποκρύπτεται στο προαναφερθέν δημοσίευμα…

-Εν πάσει περιπτώσει, τώρα πλέον, αφού… παρέδωσαν τη σκυτάλη στον ΕΦΚΑ, ελπίζουν ότι θα επιτύχει ό,τι δεν κατάφεραν οι ίδιοι. Τους διαμηνύουμε ότι και πάλι θα απογοητευθούν, γιατί έχουμε φροντίσει από την πρώτη στιγμή οι ενέργειές μας σε αυτήν τη σημαντική υπόθεση για το μέλλον της ιονικής οικογένειας, όχι μόνο να είναι κρυστάλλινες και διαυγείς, αλλά και νομικά απόλυτα θωρακισμένες.