1

“Από… άλλο ανέκδοτο”! Γιατί η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι αυτή που δε γελάσαμε!

Πεθαίνουν δυο φίλοι, ο ένας από συγκοπή, ο άλλος από πνευμονία. Συναντιούνται στον παράδεισο και λέει ο ένας στον άλλο:

– Πώς πέθανες;

– Από συγκοπή. Εσύ πώς πέθανες;

– Από το κρύο έπαθα πνευμονία. Πώς την έπαθες εσύ τη συγκοπή;

– Ήμουν στο γραφείο και με παίρνει ένας άγνωστος τηλέφωνο και μου λέει: η γυναίκα σου σε κερατώνει. Παρατάω τη δουλειά, παίρνω το αμάξι και πηγαίνω στο σπίτι. Μπαίνω στην κρεβατοκάμαρα…τίποτα. Στο μπάνιο… τίποτα. Στο πατάρι… τίποτα. Στο γκαράζ… τίποτα και στη κουζίνα… τίποτα και από τη χαρά μου έπαθα συγκοπή..!!!

– Πάρ’ τα βλάκα! Αν άνοιγες το ψυγείο τώρα θα ζούσαμε και οι δύο…!!!
Συνεχίστε σταθερά να αγνοείτε τις επιστολές του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για ορισμό αντιπροσώπων. Καμία ανάμιξη στις διαδικασίες της καταστροφικής διοίκησης του επικουρικού μας ταμείου!

Συνάδελφοι,

Προσφάτως σας απεστάλη μία ακόμα επιστολή από τη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, με την οποία παραπλανητικά σας καλεί εκ νέου να ορίσετε αντιπροσώπους από έναν κατάλογο αφαλισμένων μελών του ταμείου, τα οποία μάλιστα δημοσιοποιεί αυθαίρετα προκειμένου να σας δώσει υποτίθεται τη δυνατότητα να «επιλέξετε» αντιπροσώπους για την επικείμενη Γενική Συνέλευση μέσω αντιπροσώπων.

Όπως γνωρίζετε βέβαια, από τις εκκρεμείς δικαστικές διαδικασίες και την από 14/10/2015 εξώδικη δήλωσή μας, αμφισβητούμε τη νομιμότητα και εγκυρότητα των τροποποιήσεων του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Το καταστατικό έχει κριθεί άκυρο με την υπ’ αριθμ. 2258/30-12-2016 απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ έχουν αχθεί στη δικαιοσύνη και έχουν ασκηθεί ανακοπές κατά της διάταξης του ειρηνοδίκη που ενέκρινε τις τροποποιήσεις, όσο και αγωγές για την ακύρωση της Γενικής Συνέλευσης της 1.3./24.4.2015 του ταμείου, οι οποίες και εκκρεμούν.

>

Συνάδελφοι,

  • Επειδή είναι άγνωστες οι επιδιώξεις της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που δε διακρίνεται για τον… πρότερο έντιμο βίο της
  • Επειδή η διοίκηση έχει λειτουργήσει επανειλημμένως σε βάρος των συμφερόντων του ταμείου και των ασφαλισμένων μελών του
  • Επειδή με τις επιλογές της κατέστρεψε οικονομικά το επικουρικό μας ταμείο
  • Επειδή μείωσε τις συντάξεις στα 50 ευρώ για χιλιάδες ασφαλισμένους
  • Επειδή έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας απέναντι στους ασφαλισμένους…

>

Σας καλούμε για μία ακόμα φορά να αγνοήσετε

τις επιστολές και τις οδηγίες που σας απεστάλησαν!

>

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι στην προηγούμενη Γ.Σ. μέσω αντιπροσώπων επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν την καταστροφική επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην Attica Bank. Κρίνοντας από το παρελθόν και τη συνεχή δράση τους σε βάρος των συμφερόντων των ασφαλισμένων μελών, δεν αποκλείεται στην επικείμενη Γ.Σ. να επιχειρήσουν να νομιμοποιήσουν τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων στα 50 ευρώ, αλλά να επιβάλουν ακόμα και νέες!

Στο θολό τοπίο και το αδιέξοδο που έχει περιέλθει η επικουρική μας ασφάλιση, η πάγια και διαχρονική θέση της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την υπαγωγή μας στο ΕΤΕΑ παραμένει η μοναδική ρεαλιστική προοπτική διάσωσης της επικουρικής μας σύνταξης για όλα τα ασφαλισμένα μέλη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα συμφέροντα όλων των ασφαλισμένων μελών του επικουρικού μας ταμείου και θα επιδιώξει την άσκηση ένδικων μέσων για την αναζήτηση των ευθυνών της διοίκησης του επικουρικού μας ταμείου που με τις καταστροφικές επιλογές και αποφάσεις της οδήγησε στο σημερινό ναυάγιο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Αγνοήστε τις οδηγίες που σας απεστάλησαν !

Καμία απάντηση στην καταστροφική διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ !

 
ΣΥΙΛΤΕ Νο 6. Συνεχίζεται η εκδικητική συμπεριφορά της τράπεζας προς τους συναδέλφους μας της Λιβαδειάς σε βάρος της λειτουργίας του καταστήματος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK

ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

 Ευπόλιδος 8  – ΑΘΗΝΑ 105 51  ΤΗΛ.:  210 3250692  – 3 – 4  3311279    FAX :  210 3311278

                                                                                     emailsyilte.gramm@gmail.com

 

                                    ANAKOIΝΩΣΗ Νο6

                                                                                                                                   Αθήνα, 28 Ιουλίου 2017       

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

>

Συνάδελφοι,

«Φύγε – φύγε, πήγαινε πάνω…». Αυτή ήταν και σήμερα το πρωί, Παρασκευή 28/7/17, η εντολή του Διευθυντή του Καταστήματος Λιβαδειάς προς το συνάδελφό μας Γιώργο Παπαφώτη που προσφέρθηκε να συνδράμει τους συναδέλφους του και να εξυπηρετήσει πελάτες, που σχημάτιζαν ουρά 70 ατόμων!!! Στο Κατάστημα της Λιβαδειάς, που είχε σήμερα μεγάλη προσέλευση πελατών, ο Διευθυντής, όπως πληροφορούμαστε, έτρεχε συνεχώς στο κέντρο αυτόματων πληρωμών για να βοηθήσει τους πελάτες προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, παραμένοντας εκτός θέσεως για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ οι υπάλληλοι του ισογείου και του πρώτου ορόφου ζητούσαν ηλεκτρονικά έγκριση πρώτης υπογραφής για τις συναλλαγές τους με τους πελάτες, που ήταν υποχρεωμένοι να περιμένουν και διαμαρτύρονταν.

Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Κονιδάρη συνεχίζει για δεύτερη ημέρα να διατηρεί τους συναδέλφους και μέλη μας Γιώργο Παπαφώτη και Σταυρούλα Σκλαπάνη σε εκδικητικό καθεστώς αργομισθίας, παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες τους είναι αναγκαίες για την καλή λειτουργία του Καταστήματος λόγω της απουσίας 5 υπαλλήλων σε θερινή άδεια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πολύ σοβαρό πρόβλημα στην καθημερινή λειτουργία του Καταστήματος και να βλάπτεται δυστυχώς και η εικόνα της τράπεζας.

Όμως, ποιος ενδιαφέρεται για τους πελάτες; Αρκεί να περάσει η εκδικητική πρακτική της αργομισθίας, την οποία επιβάλλει στους δύο συναδέλφους μας η κ. Κονιδάρη καταπατώντας ουσιαστικά το διατακτικό δικαστικών αποφάσεων (βλ. Ανακοίνωσή μας υπ’ αριθμ. 5/27-7-17).

Δεν επιτρέπεται στους δύο συναδέλφους μας να εξυπηρετούν, αλλά ούτε και να ομιλούν με τους λοιπούς συναδέλφους τους και με τους πελάτες, με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται.

>

Συνάδελφοι,

Υπομονή! Είμαστε δίπλα σας στον αγώνα για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων και θα παραμείνουμε μέχρι να αποκτήσει επιτέλους και η Alpha Bank επαγγελματικό management προς όφελος των εργαζομένων, των πελατών και των μετόχων της.

>

>
          Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

        Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

     Ν. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ                   Γ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ
Τραγική απώλεια για την ιονική οικογένεια !

Μία θλιβερή απώλεια συγκλονίζει την οικογένεια του συναδέλφου Ευθύμιου Κατσαούνου που έχει υπηρετήσει  στα καταστήματα Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, Πλατείας Βάθης και πλέον βρίσκεται στο κατάστημα Κάτω Πατησίων, καθόσον έχασε έπειτα από τραγικό δυστύχημα το αγοράκι του, Δημήτρη, σε ηλικία μόλις 9 ετών.

Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουν τη θλίψη όλων των συναδέλφων από τη στιγμή που έμαθαν την τραγωδία της οικογένειας του Μάκη.

Εκ μέρους σύσσωμης της ιονικής οικογένειας εκφράζουμε στο συνάδελφό μας Μάκη, τη σύζυγό του Αθανασία και το γιο τους Γιάννη τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας για την τραγική απώλεια του μικρού Δημήτρη.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές τους ευχόμαστε να παραμείνουν ενωμένοι και να μη λυγίσουν, για να καταφέρουν μαζί να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Η εξόδιος ακολουθία του μικρού Δημήτρη θα τελεστεί αύριο Παρασκευή, 28/7, στις 13:00 μ.μ. στο Νεκροταφείο Καισαριανής.

Κουράγιο Μάκη, Αθανασία και Γιάννη!
ΣΥΙΛΤΕ Νο 5. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Alpha Bank κ. Κονιδάρη !

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK

ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

 Ευπόλιδος 8  – ΑΘΗΝΑ 105 51  ΤΗΛ.:  210 3250692  – 3 – 4  3311279    FAX :  210 3311278

                                                                                     emailsyilte.gramm@gmail.com

 

                       ANAKOIΝΩΣΗ Νο5

                                                                                                                                   Αθήνα, 27 Ιουλίου 2017       

>

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Λ Ο Υ Μ Ε !

ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ALPHA BANK κ. ΚΟΝΙΔΑΡΗ

ότι καταπατά ουσιαστικά το διατακτικό δικαστικών αποφάσεων

μεθοδεύοντας εκδικητικά αργομισθίες και δυσμενείς συνθήκες εργασίας

στους δικαιωθέντες δικαστικά συναδέλφους μας της Λιβαδειάς

 

Συνάδελφοι,

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε δημόσια τις εκδικητικές και δυσμενείς συνθήκες εργασίας, που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοι και μέλη μας Γιώργος Παπαφώτης και Σταυρούλα Σκλαπάνη σήμερα 27.7.2017 κατά την πρώτη ημέρα ανάληψης υπηρεσίας τους στο ενοποιημένο Κατάστημα Λιβαδειάς (ΚΑ 230) σε εκτέλεση της προσωρινής διαταγής της Δικαστή του Μονομ. Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, που διέταξε την προσωρινή απασχόλησή τους σε θέση teller ή σε οποιαδήποτε άλλη θέση (βλ. ανακοίνωσή μας υπ’ αριθμ. 4/21-7-17).

Οι συνάδελφοι, αν και tellers, τοποθετήθηκαν στον όροφο του Καταστήματος σε κυριολεκτικά άδεια έπιπλα γραφείου (χωρίς υπολογιστή, χωρίς τηλέφωνο, χωρίς καν ένα στυλό) και ιδίως χωρίς κανένα αντικείμενο εργασίας και χωρίς καμία επαφή με την πελατεία, παρότι λόγω των θερινών αδειών υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας tellers (μια) και ΥΠΙ (τέσσερις) στο Κατάστημα, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές πελατών.

            Σε σχετική διαμαρτυρία μας προς τον Διευθυντή του Καταστήματος Λιβαδειάς, μας τόνισε ότι αυτή δεν είναι δική του επιλογή αλλά εντολή της Διευθύντριας Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Κονιδάρη.

            Καταδικάζουμε την εκδικητική αυτή πρακτική της Τράπεζας που, καταπατώντας ουσιαστικά το διατακτικό δικαστικών αποφάσεων, περιάγει τους συναδέλφους σε καθεστώς αργομισθίας προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να κάμψει το ηθικό τους και να τους απαξιώσει εργασιακά και κοινωνικά έναντι των λοιπών συναδέλφων του Καταστήματος και της τοπικής κοινωνίας.

Δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε την υπόθεση από κοντά και, αν χρειαστεί, θα προβούμε σε κάθε νομική ενέργεια και/ή αγωνιστική κινητοποίηση.  

Διαβεβαιώνουμε την κ. Κονιδάρη ότι θα μας βρει απέναντί της σε κάθε περίπτωση μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας κάθε συναδέλφου μας και δη των επαπειλούμενων μονομερών μεταθέσεων εκτός νομού των καθαριστριών και φυλάκωνπου δε θα δεχτούν να αποχωρήσουν «οικειοθελώς» στο πλαίσιο της κατάργησης του κλάδου τους.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Ν. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ              Γ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ
Ενημέρωση για το εφάπαξ

Επιτέλους ομαλοποιήθηκε η διαδικασία έκδοσης των αποφάσεων και καταβολής των εφάπαξ βοηθημάτων, που πλέον συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Τα στελέχη του συλλόγου μας βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τις υπηρεσίες του ταμείου μας και σας ενημερώνουμε ότι οι αποφάσεις που εκδίδονται ακολούθως πιστώνονται, αφού υπάρχει επαρκής χρηματοδοτική κάλυψη. Ο ικανοποιητικός αυτός ρυθμός αναμένεται να συνεχιστεί και για το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τη Διευθύντρια της Αρμόδιας Διεύθυνσης Παροχών του ΕΤΕΑΕΠ κα Ελένη Μελάνη, ήδη μέχρι τέλους Αυγούστου ολοκληρώνεται η καταβολή των εφάπαξ για τους συναδέλφους που είχαν καταθέσει οριστική απόφαση συνταξιοδότησης μέχρι το Δεκέμβριο του 2015. Από το Σεπτέμβρη ξεκινά η απόδοση σε αυτούς που έχουν καταθέσει συνταξιοδοτικές αποφάσεις από τον Ιανουάριο του 2016.

Επίσης, σύμφωνα με διαπιστώσεις, μας η δυνατότητα έκδοσης αποφάσεων για τους συναδέλφους της Ιονικής θα είναι εφεξής 50 περίπου μηνιαίως και θα υπάρχει απρόσκοπτη καταβολή, καθόσον έχει εξασφαλιστεί συνεχής ροή χρηματοδότησης για τον κλάδο μας.

Επειδή γνωρίζουμε την αγωνία και την ανάγκη των συναδέλφων μας, παρακολουθούμε στενά το θέμα ώστε να συνεχίζεται η ομαλή διαδικασία έκδοσης και καταβολής των εφάπαξ και να παρέμβουμε εφόσον χρειαστεί.
Καλό ταξίδι Μαρία!

Έφυγε από κοντά μας ύστερα από μακρά μάχη που έδωσε να κρατηθεί στη ζωή η συνάδελφός μας Μαρία Κοκονάκη σε ηλικία 58 ετών, που είχε υπηρετήσει στο Κατάστημα Χρυσούπολης. Τη Μαρία διέκριναν το ήθος, η συνέπεια και η εργατικότητα, αλλά κυρίως οι άριστες σχέσεις που διατηρούσε σε όλη την εργασιακή της σταδιοδρομία με τους συναδέλφους που είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί της και οι οποίοι θα τη θυμούνται σίγουρα με αγάπη.

Επίσης, θα μείνει άσβεστη στη μνήμη της κόρης της Χριστίνας και του γιου της Κωνσταντίνου, σαν ένας άνθρωπους που πάλεψε και αγωνίστηκε στη ζωή για την οικογένειά της.

Εκ μέρους της ιονικής οικογένειας εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της εκλιπούσης. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκέπασε.

Καλό ταξίδι Μαρία!
ΣΥΙΛΤΕ: Απάντηση στο “τελεσίγραφο” της ΟΤΟΕ

Συνάδελφοι,

Σας παραθέτουμε ακολούθως αυτούσια την υπ’αριθμ. 42/21-7-17 απάντηση του ΣΥΙΛΤΕ στο από 19-7-17 “τελεσίγραφο” της ΟΤΟΕ: 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΙΛΤΕ 42 -21.7.17
Αντίο Χριστίνα!

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 91 ετών η Χριστίνα Πατέλη, σύζυγος του αείμνηστου συναδέλφου μας Σωτηρίου Πατέλη που είχε υπηρετήσει στο Κεντρικό Κατάστημα. Τη Χριστίνα διέκριναν το ήθος, η συνέπεια και η εργατικότητα και θα παραμείνει αξέχαστη στη μνήμη των αγαπημένων της παιδιών, Βασιλείου, Κωνσταντίνου, Μαρίας και Πέτρου, στους οποίους εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας εκ μέρους όλης της ιονικής οικογένειας.

Καλό ταξίδι Χριστίνα!
“Από… άλλο ανέκδοτο”! Γιατί η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι αυτή που δε γελάσαμε!

Πόντιος… με λογική

Ένας Πόντιος συναντά ένα φίλο του μετά από πολλά χρόνια:

– Χάρη, τι γίνεσαι ρε;

– Ωπ! Γιωρίκα, τι γίνεσαι ρε; Καλά;

– Πού εξαφανίστηκες όλα αυτά τα χρόνια ρε Χάρη;

– Ήμουν στην Αμερική ρε. Σπούδαζα λογική.

– Λογική; Εννοείς λογιστική.

– Όχι ρε. Λογική.

– Μπα; Και τι είναι αυτό;

– Να σου εξηγήσω. Για παράδειγμα: Έχεις πηγάδι στο χωριό;

– Ναι έχω.

– Ωραία. Αυτό σημαίνει ότι σου αρέσει το νερό.

– Ναι….;

– Άρα σου αρέσει η θάλασσα.

– Ναι!

– Άρα σου αρέσουν και τα γκομενάκια στην θάλασσα με τα μαγιό.

– Ναι μωρέ!

– Άρα είσαι ετεροφυλόφιλος.

– Καλά μιλάμε δεν παίζεσαι. Όλα αυτά τα λέει η λογική;

– Ναι.

– Καλά μιλάμε για μεγάλη επιστήμη.

– Ναι, ναι… Τέλος πάντων πρέπει να πηγαίνω τώρα γιατί έχω μια δουλειά. Πάρε κάνα τηλέφωνο καμιά μέρα να βγούμε.

– Ναι, θα πάρω.

Την άλλη μέρα ο Γιωρίκας πάει με τον Κωστίκα για καφέ:

– Ρε τον θυμάσαι το φίλο μου το Χάρη;

– Ναι ρε, τον ψηλό.

– Αυτόν. Ήταν στην Αμερική και σπούδαζε.

– Μπα; Τι σπούδαζε;

– Λογική.

– Λογική; Τι είναι αυτό;

– Άντε ρε στουρνάρι. Δεν ξέρεις τι είναι η λογική. Να σου δώσω ένα παράδειγμα να καταλάβεις… Έχεις πηγάδι;

– Όχι.

– Άντε μωρή παλιαδελφή!