1

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

>

– Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται από τις αντιλαϊκές και αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Βρίσκει τον λαό ουσιαστικά δούλο του 21ου αιώνα.

– Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά όμως βρίσκει και το σύλλογό μας εν μέσω του αγώνα διαρκείας σε βάρος της ανάλγητης στάσης της τράπεζας απέναντι στα καθ’όλα δίκαια αιτήματά μας!

Τόσο ο σύλλογός μας όσο και σύσσωμο το εργατικό κίνημα, αντλούμε δύναμη από την ιστορική πείρα, οργανώνοντας τους σύγχρονους αγώνες ενάντια στη μανιασμένη επίθεση του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, στα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, στα μνημόνια, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους.

>

Εννιά χρόνια από το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης, η δριμύτατη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας σε παγκόσμια κλίμακα συνεχίζεται.

Στην Ελλάδα, κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ και εργοδοσίας έχουν βάλει στη μέγγενη τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα.

Ο λαός σήμερα ζει μέσα στη διαρκή αβεβαιότητα, όπου τσακίζονται όσα δικαιώματα έχουν απομείνει, οι νέοι εργάζονται και ζουν σε συνθήκες χειρότερες από αυτές των προηγούμενων γενεών.

Κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή μας.

Η ένταση της εκμετάλλευσης και η λιτότητα όχι μόνο δεν θα σταματήσουν, αλλά θα κλιμακωθούν. Η πολυπόθητη ανάπτυξη θα στηριχθεί στη νέα επίθεση σε εργατικά δικαιώματα, νέα φοροληστεία, νέες περικοπές στις συντάξεις, σε ό,τι έχει απομείνει από κοινωνικές υπηρεσίες, μέσω νέων «προγραμμάτων» και μνημονίων, με την ανεργία στα ύψη και την επέκταση της δουλειάς – «λάστιχο».

Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!

Σ΄ αυτό το ζοφερό τοπίο δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

Οι πολιτικές αυτές δεν βελτιώνονται – οι πολιτικές αυτές ανατρέπονται !

>

– Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά έρχεται επίσης σε μια περίοδο που τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν στην ευρύτερη περιοχή Να παλέψουμε μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις τους!

>

Η 1η ΜΑΗ είναι ημέρα πάλης για την εργατική τάξη σε παγκόσμιο επίπεδο. Με συγκεντρώσεις και πορείες, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα προβάλλουν τα κοινωνικά και οικονομικά τους αιτήματα και καθορίζουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο. Η εργατική Πρωτομαγιά πρέπει και μπορεί να αποτελέσει σταθμό για την αγωνιστική ανασυγκρότηση.

 • Για να βγούμε από την κινούμενη άμμο των μνημονίων, της ανεργίας και της φτώχειας, για να σωθούμε από τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν

 • Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τον κοινωνικό μεσαίωνα.

 • Για να προστατεύσουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά

 • Για να επιβάλλουμε σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, απέναντι στον αυταρχισμό και την εργοδοτική τρομοκρατία

 • Για να βγούμε νικητές από την αναμέτρησή μας με την τράπεζα

>

Χρειάζονται αγώνες ενωτικοί, μαζικοί, αποφασισμένοι για σύγκρουση μέχρι τέλους, μέχρι τη νίκη 

>

Το μήνυμα των γεγονότων του Σικάγο 131 χρόνια μετά συνεχίζει να εμπνέει τις καλύτερες και πιο δυναμικές εκφάνσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι λαοί έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Εμείς της Ιονικής έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Κρατάμε άσβεστη την ελπίδα για την τελική νίκη. Ενωμένοι έχουμε τη δύναμη να αντιστρέψουμε την κατάσταση και να απαλλαγούμε από τη σημερινή βαρβαρότητα.

 • Κάτω τα νέα μέτρα και η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – εργοδοσίας

 • Μπορούμε χωρίς μνημόνια και λιτότητα

 • Πατριωτικό καθήκον είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης που θα έχει σκοπό την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων. Για να ευημερούν οι άνθρωποι του μόχθου και όχι οι εκμεταλλευτές τους.

 • Όχι στα πολεμοκάπηλα σχέδια

 • Να εκφραστεί ακόμα πιο μαζικά η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες  – θύματα πολέμου

>

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγροτιά, νέοι και νέες τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

>

ΟΛΟΙ στις κατά τόπους εκδηλώσεις

για την Εργατική Πρωτομαγιά

<

 Ζήτω η εργατική 1η Μάη – Μόνος δρόμος, ο δρόμος των αγώνων μας ! 

>
Πρωτοφανής και αδιανόητη η άρνηση του κου Κολλάτου να εγγράψει στο Σύλλογο Συνταξιούχων τους συνταξιοδοτηθέντες συναδέλφους που θεωρεί συνδικαλιστικούς του αντιπάλους!

Συνάδελφοι,

Η έννοια της ακρότητας με την ταυτόχρονη κατάλυση της νόμιμης συνδικαλιστικής λειτουργίας έχει δυστυχώς καταστεί συνώνυμο με τη διοίκηση του κου Κολλάτου και των συνεργατών του κκ Βέργου, Καραδελή, Γκλαβοπούλου, Προκόπη και Αναγνωστάκη στο Σύλλογο Συνταξιούχων, οι οποίοι καταστρατηγούν ακόμα και το ύψιστο δικαίωμα της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης, αποκλείοντας “ετσιθελικά” τους συναδέλφους από το σύλλογο, επειδή διαφωνούν και αντιτάσσονται στις επιλογές τους!

Ενώ αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και θεσμικά κατοχυρωμένη πρακτική η αυτοδίκαιη εγγραφή των συνταξιούχων όλων των χώρων στα σωματεία τους, αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή τους, όπως βεβαίως συνέβαινε καθ’όλη τη διάρκεια της πολυετούς πορείας του Συλλόγου Συνταξιούχων, ο κος Κολλάτος ανακαλύπτει “νέα ήθη” και αρνείται να εγγράψει τους προσφάτως συνταξιοδοτηθέντες συναδέλφους με την πρωτοφανή, προσχηματική δικαιολογία ότι είναι γραμμένοι σε ανταγωνιστικό σύλλογο, την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ωστόσο, ήδη αυτήν τη στιγμή η ελληνική δικαιοσύνη έχει κρίνει επί του ζητήματος, αφού υφίσταται απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που απορρίπτει τους ισχυρισμούς του κου Κολλάτου ότι η λειτουργία της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ είναι ανταγωνιστική προς το Σύλλογο Συνταξιούχων!

Πού ακούστηκε σε μία περίοδο έντονης αμφισβήτησης και κρίσης του συνδικαλιστικού κινήματος, αντί ο πρόεδρος ενός σωματείου να επιθυμεί τη διεύρυνσή του με την εγγραφή νέων μελών, να λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων του, αρνούμενος την εγγραφή νέων μελών;;;;;

Αυτή η πρωτοφανής αντίληψη λειτουργίας ενός σωματείου με όρους κλειστού κλαμπ δεν έχει προηγούμενο και αναδεικνύει την περίοδο της διοίκησης του κου Κολλάτου ως τη χείριστη και πλέον επώδυνη για τα συνδικαλιστικά πράγματα του χώρου μας!

Ο απαράδεκτος και παράνομος αποκλεισμός των συναδέλφων από το Σύλλογο Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας, ώθησε τον άμεσα θιγόμενο συνταξιούχο συνάδελφό μας Χαράλαμπο Ξύδη να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της πρακτικής του κου Κολλάτου με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής. Η διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων φρόντισε και σε αυτήν την περίπτωση να επιβεβαιώσει την επονείδιστη στάση της. Δε φτάνει που παράνομα αρνείται εδώ και 16 μήνες στο συνάδελφο την εγγραφή του στο σωματείο των συνταξιούχων της Ιονικής, οι κκ Κολλάτος, Βέργος και Προκόπης παρευρέθησαν στη διαδικασία, προσπαθώντας με ακατάληπτη μανία να παρεμποδίσουν την εγγραφή ενός συναδέλφου τους στο Σύλλογο Συνταξιούχων!

Παρά το γεγονός ότι υφίσταται η προαναφερθείσα απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών περί της μη ανταγωνιστικής δράσης της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, δυστυχώς η προσφυγή του συναδέλφου απορρίφθηκε – εσφαλμένα κατά την άποψή μας – αφού η δικαστής έκρινε ότι δεν υφίσταται το στοιχείο του κατεπείγοντος για τη συμμετοχή του στην επικείμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συνταξιούχων.

>

Αφετηρία ανατροπής της καταστροφικής διοίκησης με μαζική και δυναμική συμμετοχή στη Γ.Σ. στις 11/5 ώρα 10:00 π.μ. στο ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ”

Συνάδελφοι,

Οι ανεύθυνοι, ανίκανοι και ξεδιάντροποι ουρανοκατέβατοι, δήθεν συνδικαλιστές που απαξίωσαν πλήρως το Σύλλογο Συνταξιούχων, ζημιώνοντας τα συμφέροντά μας, λίγο πριν τη λυτρωτική απομάκρυνσή τους από τα συνδικαλιστικά τεκταινόμενα του χώρου μας, συνεχίζουν να προσβάλλουν τους θεσμούς και να θέτουν εμπόδια στην εξυγίανση του συλλόγου!

Δυστυχώς, αναγκαζόμαστε με αυτόν τον κύριο ΤΙΠΟΤΑ που ενεπλάκη στη συνδικαλιστική διαδικασία να αγωνιζόμαστε ακόμα και για τα αυτονόητα!

 • Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας ανήκει σε όλους τους συνταξιούχους και όχι στην ισχνή μειοψηφία που κατάφερε να αναρριχηθεί στη διοίκηση με μηχανορραφίες, υπολειπόμενη στις τελευταίες αρχαιρεσίες του συλλόγου κατά εκατοντάδες ψήφους των στελεχών της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ συναδέλφων Γιάννη Χρυσικού και Μαρίας Φιλιπποπούλου!

 • Όσοι επιδιώκουν να μετατρέψουν τους συλλόγους σε ιδιωτικά κλαμπ βρίσκονται εκτός πραγματικότητας και θα αποτύχουν!

 • Η αρχή της πλειοψηφίας δεν ανατρέπεται, αλλά ανατρέπει τους επιζήμιους για τα συμφέροντά μας!

  >

Την απάντηση θα δώσουμε με μαζική συμμετοχή και συντριπτική πλειοψηφία στην επικείμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συνταξιούχων στις 11-5-2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. στην Αθήνα στο ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ” (Πανεπιστημίου 52).

>

Καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου να δώσουν δυναμικό παρών για να αναδείξουν τη δεδομένη δυσαρέσκειά τους προς την τωρινή διοίκηση και να συμβάλουν στην απελευθέρωσή του από τα δεσμά που του έχουν περάσει οι ανεύθυνοι καρεκλοκένταυροι που βρίσκονται επικεφαλής του.
Επιστολή – καταγγελία προς τη διοίκηση της ΕΡΤ για τον αποκλεισμό του αγώνα διαρκείας μας από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Συνάδελφοι,

Σας έχουμε ενημερώσει ότι οι μορφές του ανένδοτου αγώνα μας απέναντι στην αδιαλλαξία της τράπεζας για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας είναι πολυεπίπεδες και το τελευταίο διάστημα έχουν επικεντρωθεί στην ανάδειξη των θέσεών μας στους ανώτατους θεσμικούς παράγοντες.

Σίγουρα ένα σημαντικό στοιχείο της προσπάθειάς μας που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχημένη έκβαση του αγώνα μας είναι και η κάλυψή του από τα ΜΜΕ, ώστε να το θέμα να λάβει τις αρμόζουσες διαστάσεις και να γενικευθεί η κατακραυγή σε βάρος των ανάλγητων και προκλητικών πρακτικών της τράπεζας. Ωστόσο, παρά το γενικό κάλεσμα που απευθύναμε μέσω Δελτίου Τύπου σε όλα τα μεγάλης τηλεθέασης, ακροαματικότητας και αναγνωσιμότητας ΜΜΕ για την κοινοποίηση της έναρξης των κινητοποιήσεών μας, ζητώντας την προβολή των θέσεων και των απόλυτα τεκμηριωμένων αιτημάτων μας και παρά το γεγονός ότι μέχρι την έναρξη των εορτασμών του Πάσχα παραμείναμε σε καθημερινή βάση επί τρεις εβδομάδες πιστοί στον αγώνα διαρκείας μας στην οδό Σταδίου 40, κανένα Μέσο Ενημέρωσης δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας πλην – προς τιμήν του – του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.

Μάλιστα, επειδή δεν τρέφουμε αυταπάτες, αναμέναμε αυτήν τη στάση από τα ιδιωτικά ΜΜΕ που τα συμφέροντα που εξυπηρετούν διαπλέκονται με αυτά της τράπεζας και χρηματοδοτούνται από τις διαφημίσεις και τα δάνειά της. Ωστόσο η εκκωφαντική απουσία της ΕΡΤ για ένα θέμα που αφορά 5.000 οικογένειες είναι ένα σημείο που μας προκάλεσε ιδιαιτέρως αρνητική εντύπωση και απογοήτευση.

Επειδή η ΕΡΤ σύμφωνα με το σκοπό και τις αρχές λειτουργίας της οφείλει να αποτελεί φορέα δημοκρατίας και πολιτισμού και να συμβάλει στη διασφάλιση της πολυφωνίας, στην ανεξάρτητη μετάδοση της πληροφορίας και της είδησης και η μέχρι πρότινος στάση της εγείρει μείζονα ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας, ο σύλλογός μας απέστειλε την κάτωθι επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διοίκησή της, καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό που υπόκειται η προσπάθειά μας από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σχετικά με την ενημέρωση των συμπολιτών μας για τον αγώνα διαρκείας μας απέναντι στην τράπεζα.

Ζητάμε την αλλαγή στάση της ΕΡΤ, με την προβολή του αγώνα μας, των θέσεων και αιτημάτων μας, όπως επιβάλλεται από ένα Δημόσιο Μέσο Ενημέρωσης που οφείλει να εκφράζει αδέσμευτα και με παρρησία όλες τις πτυχές της εγχώριας δημόσιας ζωής:

Επιστολή προς ΕΡΤ
Δώστε Πνοή στο Συνεταιρισμό μας! Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ετήσια Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού μας

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

(συν. Π. Ε.) – ΣΥΝ. ΕΡΓΑ.ΣΥΑ.

Ευπόλιδος 8 – ΑΘΗΝΑ 105 51   τηλ. : 210 3250693   fax : 210 3311278   mail : synergasya@gmail.com

>

Αγαπητοί συνεταίροι,

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ετήσιας Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Συνεταιρισμού μας που διεξήχθη την ΤΕΤΑΡΤΗ 26/4 στις 16:00 μ.μ. στον Κινηματογράφο “ODEON ΟΠΕΡΑ” (Ακαδημίας 57, Αθήνα).

Οι συνάδελφοι-μέλη του Συνεταιρισμού με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και ευθυκρισία δήλωσαν για μία ακόμα φορά τη βούλησή τους για την επαναλειτουργία του Συνεταιρισμού σε σύγχρονα πρότυπα !

Στη διαδικασία έγιναν πολλές ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τόσο από τα μέλη της διοίκησης, όσο και από τους άμεσους συνεργάτες και μέλη του Συνεταιρισμού μας και με ομοψυχία υπήρξε η επιθυμία αλλά και η γενική πεποίθηση για την προοπτική και την επίτευξη των στόχων του.

Λόγω των διατάξεων του νέου καταστατικού, υφίσταται η ανάγκη να αντικατασταθεί η προηγούμενη πενταμελής διοίκηση με εννεαμελή. Εν όψει αυτής της καταστατικής ανάγκης, το Σώμα της Συνέλευσης αποφάσισε, ανάμεσα σε άλλα θέματα, την προκήρυξη αρχαιρεσιών για τις 15 & 16 Μαΐου 2017 τόσο στην Αθήνα όσο και την περιφέρεια.

Θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία και πρόοδο του Συνεταιρισμού την εκλογή στη διοίκησή του στελεχών με διάθεση να ασχοληθούν και να βοηθήσουν στις δράσεις του. Για αυτό ελπίζουμε όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται πραγματικά να προσφέρουν στην εξέλιξη αυτού του σημαντικού εγχειρήματος, να υποβάλουν υποψηφιότητα ώστε να κριθούν από την ψήφο των συνεταίρων και να κληθούν να συνδράμουν στο έργο μας.

Καλούμε όλους τους συνεταίρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να αναδείξουν τη νέα, ιστορική διοίκηση του Συνεταιρισμού, πρώτη εκλεγμένη με βάση το νέο καταστατικό, που θα έχει τη μείζονα ευθύνη να θέσει σε στέρεες βάσεις την επαναλειτουργία του, ώστε όλοι μαζί να δρομολογήσουμε τις εξελίξεις για το μέλλον.

Επιπλέον, αποτυπώθηκε και η δέσμευση της άμεσης έναρξης των δράσεων του Συνεταιρισμού άμα τη εκλογή της νέας διοίκησης, ώστε να αρχίσουν να απολαμβάνουν τα μέλη του τα οφέλη αυτής της μείζονος προσπάθειας.

>

ΔΩΣΤΕ ΠΝΟΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΜΑΣ!

Ο ιστορικός Συνεταιρισμός μας επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο για να προσφέρει στα μέλη του σημαντικές υπηρεσίες εν μέσω της εκτεταμένης περιόδου οικονομικής κρίσης που έχει καταστήσει επιτακτική ανάγκη πλέον τη δημιουργία νέων οικονομικών δομών αλληλεγγύης και την οργάνωσή μας ως πολίτες και εργαζόμενοι σε συλλογικά μορφώματα.

>

Σε αυτήν τη βάση και έχοντας ως οδηγό τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις, αποφασίσαμε να αναλάβουμε την προσπάθεια για την επαναλειτουργία του Συνεταιρισμού μας σε πλαίσια διαφάνειας και με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων. Ύστερα από μία μακρά και επίπονη πορεία εξυγίανσης και αφού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διαδικασίες τροποποίησης του καταστατικού του ώστε να είναι ικανό να εξυπηρετήσει τη λειτουργία του εγχειρήματος σε σύγχρονα πρότυπα, πλέον ο Συνεταιρισμός πλέον μπαίνει σε μία σταθερή τροχιά λειτουργίας.

Συνάδελφοι, όπως είχαμε δεσμευθεί απέναντί σας, η λειτουργία του Συνεταιρισμού μας παίρνει σάρκα και οστά.

Η διοίκηση σας ζητά να τον στηρίξετε προς όφελος δικό σας και των συναδέλφων σας ώστε να θεμελιωθεί σταδιακά ο Συνεταιρισμός σε ένα στέρεο και αποτελεσματικό οικοδόμημα αλληλεγγύης και από την πλευρά της σας υπόσχεται ότι θα πράξει τα δέοντα ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποστηρικτικές δομές, να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξή τους, που θα οδηγήσουν σύντομα στην πλήρη και αποτελεσματική έναρξη της λειτουργίας του:

– Σύναψη συμβάσεων για την κάλυψη καταναλωτικών αναγκών

Οι συνεταιριστικές πρωτοβουλίες στην εκτεταμένη περίοδο της κρίσης έχουν ανεξερεύνητες -ιδιαίτερα στη χώρα μας- και ανεξάντλητες προοπτικές για την πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές, που σε περίπτωση ορθής, οργανωμένης, μεθοδικής και χρηστής λειτουργίας, μπορούν να αποφέρουν ιδιαίτερα οφέλη στους συμμετέχοντες. Φιλοδοξία μας είναι ο Συνεταιρισμός να λειτουργήσει πλέον σε επαγγελματικά πρότυπα, με εξειδικευμένα στελέχη, ειδικά επιφορτισμένα για την αναζήτηση και παροχή υψηλού επιπέδου προϊόντων και υπηρεσιών, που σίγουρα θα βελτιώσουν τις αγοραστικές δυνατότητες των μελών, θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν στις καταναλωτικές τους ανάγκες με μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές και θα αποτελέσουν μία σημαντική συνδρομή στο περιβάλλον της κρίσης και στο πεδίο της αλληλέγγυας οικονομίας.

– Εκσυγχρονισμός – ηλεκτρονική λειτουργία

Το όραμα όλων των στελεχών δεν είναι απλά η ανασύσταση του ιστορικού μας Συνεταιρισμού, αλλά η προσπάθεια να λειτουργήσει σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα πρότυπα ώστε να μπορέσει πραγματικά να ικανοποιήσει τις σημερινές καταναλωτικές ανάγκες. Σε αυτήν την προσπάθεια και καθώς ζούμε στην εποχή των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών και της πληροφόρησης, κεντρικό ρόλο θα έχει η συνεχής ενημέρωση των μελών του και η εύκολη πρόσβαση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα παρέχει. Στα πλαίσια αυτού του εγχειρήματος βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία η δημιουργία φιλικής προς το χρήστη ιστοσελίδας του Συνεταιρισμού, μέσω της οποίας θα γίνεται η παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων και η παραγγελία τους, ενώ επίσης στα σχέδιά μας βρίσκεται και ο σχεδιασμός ειδικών εντύπων ενημέρωσης που θα αποστέλλονται στα μέλη.

– Πανελλήνιο Δίκτυο Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Εξ αρχής σας έχουμε ενημερώσει ότι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να ληφθεί η απόφαση επαναλειτουργίας του Συνεταιρισμού είναι η φιλοδοξία μας να συμβάλει τα μέγιστα στην κάλυψη των αναγκών της υγείας των μελών του, καθώς όλα τα έσοδά του από τις προμήθειες θα προορίζονται για τη δημιουργία πρότυπων υπηρεσιών κάλυψης της υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Άμεση προτεραιότητά μας είναι η σύμβαση με ασφαλιστική, εταιρεία που θα καλύπτει τους συναδέλφους που έχουν απολέσει τη συμπληρωματική ασφαλιστική κάλυψη από την τράπεζα από το 2014 και εντεύθεν (που διεκδικείται από το σύλλογο με αγωγή κατά της τράπεζας, αλλά στο μεσοδιάστημα απαιτείται η κάλυψη αυτής της ομάδας των συναδέλφων από το Συνεταιρισμό μας).

Εν συνεχεία, ο βασικός μας στόχος είναι η παροχή ενός προγράμματος κάλυψης όλων των αναγκών της υγείας, που ήδη βρίσκεται σε πλήρη επεξεργασία και σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το αναλυτικό σχεδιασμό υλοποίησης και εφαρμογής του.

 

– Διεύρυνση μελών

Μία μεγάλη πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η όσο το δυνατόν μείζονα διεύρυνση των μελών του Συνεταιρισμού μας για την αποτελεσματικότερη και πλέον συμφέρουσα λειτουργία του. Ο μεγάλος μας στόχος είναι η επιδίωξη εγγραφής στο Συνεταιρισμό της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων, καθώς και ατόμων από το συγγενικό ή φιλικό τους περιβάλλον, όπως επίσης και η διεύρυνση των μελών του με σύναψη συνεργασιών και με άλλους τραπεζικούς χώρους.

>

Ανεπανάληπτη προσφορά πακέτων κινητής τηλεφωνίας

Αποκτήστε τα ιδιαιτέρως επωφελή πακέτα τηλεπικοινωνιών μέσα από τη συνεργασία με την εταιρεία “ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (HRS mobile) , που εξασφάλισε ο Συνεταιρισμός για όλα τα μέλη του

Η ραγδαία ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών και η αυξανόμενη σημασία τους στην καθημερινότητά μας, μας έκανε να στραφούμε για την πρώτη μας συνεργασία στην εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (HRS mobile) για την προσφορά ιδιαιτέρως ανταγωνιστικών πακέτων κινητής τηλεφωνίας που δεν μπορείτε να βρείτε στην αγορά και δε διατίθεται σε μεμονωμένους καταναλωτές.

Μέχρι την ολοκλήρωση της ιστοσελίδας μας, καλούμε τα μέλη να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους του Συνεταιρισμού ώστε να ενημερωθούν για την ανεπανάληπτη προσφορά και να προχωρήσουν στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με ιδιαιτέρως ευνοϊκούς όρους που δεν παρέχονται στην αγορά, τόσο προς όφελος των συνεταίρων όσο και προς όφελος του Συνεταιρισμού μας, αφού με τα πρώτα έσοδα θα ξεκινήσει άμεσα η κάλυψη των υπηρεσιών υγείας.

Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία πολύ καλή αρχή που θα ανοίξει το δρόμο και για τις επόμενες συμφωνίες.

>

Αλληλεγγύη – Διαφάνεια – Αποτελεσματικότητα για έναν Πανιονικό Σκοπό

Είμαστε σίγουροι ότι η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων θα αγκαλιάσουν αυτή τη νέα πανιονική προσπάθεια που θα στηρίζεται στο τρίπτυχο Αλληλεγγύη – Διαφάνεια – Αποτελεσματικότητα, που πιστεύουμε ότι μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελής για όλους. Δυστυχώς, μία μικρή μειοψηφία –οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν οδηγήσει το Συνεταιρισμό στην απαξίωση και στα όρια της διάλυσης- συνεχίζουν να αντιστρατεύονται αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία, φοβούμενοι ότι τυχόν επιτυχία της θα φανερώσει για μία ακόμα φορά την ανεπάρκειά τους. Ωστόσο, οι ελάχιστοι που εναντιώθηκαν στην επαναλειτουργία του Συνεταιρισμού, δεν είχαν τη δυνατότητα να προκαλέσουν κάποιο σοβαρό εμπόδιο, παρά μία μικρή καθυστέρηση.

Λόγω της αρνητικής διαχείρισης του παρελθόντος είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός στις τάξεις των συναδέλφων. Επομένως η λειτουργία του Συνεταιρισμού θα πρέπει στο εξής να χαρακτηρίζεται, ιδιαίτερα στα οικονομικά του στοιχεία, από διαύγεια και εξωστρέφεια.

Παράλληλα, επειδή το συνεταιριστικό εγχείρημα της Ιονικής έχει περάσει από… Συμπληγάδες κατά το πρόσφατο παρελθόν με ανεπαρκείς και επιζήμιες διοικήσεις και προς αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης των μελών του, προσκαλέσαμε ορκωτούς ελεγκτές για την περίοδο 2002-2016 (συμπεριλαμβανομένης και της προηγούμενης διοίκησης που προερχόταν από την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ), που θα μας καταθέσει λεπτομερή έκθεση στην επόμενη διοίκηση για τα πεπραγμένα αυτής της περιόδου.

Το συγκεκριμένο πόρισμα θα αναρτηθεί σύντομα εξ ολοκληρία στην ιστοσελίδα της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και μετά από αυτήν την εξέλιξη, θα τεθεί υπό την κρίση των μελών του Συνεταιρισμού στην επόμενη Γενική Συνέλευση, που θα αποφασίσει αν πρέπει να αναζητηθούν περαιτέρω ευθύνες.

>

Συνάδελφοι,

Μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού, θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις και για όλες τις συνεργασίες που θα συνάψουμε μέσω της ιστοσελίδας της Ιονικής Ενότητας.

>

Το συνεταιριστικό εγχείρημα αποτελεί υπόθεση όλων μας! Σας καλούμε να συνδράμετε ο καθένας ξεχωριστά και να δώσετε πνοή στην επαναλειτουργία του ιστορικού Συνεταιρισμού μας ! 

Εμείς από την πλευρά μας ως διοίκηση είμαστε ενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι με τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας και ζητάμε από όλους εσάς να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια ! 

<

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

          Ν. Κάβουρας                      Σ. Φιλιππόπουλος
Ξεκινά η διαδικασία χορήγησης προσωρινών συντάξεων με το νέο ασφαλιστικό νόμο του Μαΐου 2016

Συνάδελφοι, μετά την ενοποίηση, τον περασμένο Ιανουάριο, όλων των ταμείων στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), εξακολουθούν να υφίστανται τα προβλήματα μηχανογράφησης που δεν επιτρέπουν τη χορήγηση προσωρινών συντάξεων για τους νέους συνταξιούχους με βάση το νέο ασφαλιστικό νόμο του Μαΐου του 2016.

Για το λόγο αυτό και μετά από επανειλημμένες οχλήσεις μας, η υπηρεσία των συγχωνευμένων ταμείων του ΙΚΑ θα προχωρήσει στη χορήγηση των 60 περίπου προσωρινών συντάξεων του ΤΑΠΙΛΤ και την καταβολή τους με χρηματικά εντάλματα, μέχρι να λειτουργήσει μηχανογραφικά ο ΕΦΚΑ.

Κατόπιν τούτου όλοι οι συνάδελφοι που υπάγονται στην κατηγορία αυτή να παρακολουθούν το επόμενο διάστημα την εξέλιξη της διαδικασίας για την καταβολή της προσωρινής τους σύνταξης από τα συγχωνευμένα ταμεία του ΤΑΠΙΛΤ στο ΙΚΑ.

Όσον αφορά την έκδοση των οριστικών αποφάσεων και των αποφάσεων διαδοχικής ασφάλισης, δυστυχώς είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να καθυστερούν και να λιμνάζουν μέχρι να… φιλοτιμηθεί ο κ. Φιλάρετος να ενισχύσει με προσωπικό τον Κλάδο Σύνταξής μας. Γι’ αυτό άλλωστε πρέπει άμεσα να υπάρξει η ανάλογη πίεση από τον πρόεδρο του ΕΦΚΑ κ. Αθ. Μπακαλέξη για την πρωτοφανή και απαράδεκτη στάση της τράπεζας που ουσιαστικά με αποκλειστική της ευθύνη έχει πάψει η λειτουργία του κλάδου κύριας σύνταξης ΤΑΠΙΛΤ-ΙΚΑ.

Οι συντεταγμένοι θεσμοί της Πολιτείας δεν μπορούν να συνεχίσουν να αδιαφορούν για την παύση λειτουργίας του ταμείου, όταν τα άλλα συγχωνευμένα ταμεία της Εθνικής, Αγροτικής, ΕΤΒΑ κ.λπ. έχουν πλήρη κάλυψη εργαζομένων αποσπασμένων από την τράπεζα. Επομένως, δεν μπορεί η Alpha Bank να αποτελεί τη… σκοτεινή εξαίρεση και οφείλει να συμμορφωθεί με τις συμβατικές της υποχρεώσεις που είχε δεσμευτεί να τηρεί μετά την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ στο ΙΚΑ.

Να παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε σοβαρή εξέλιξη αυτού του θέματος.
H καταβολή των εφάπαξ συνεχίζεται

Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι το ΕΤΕΑΕΠ συνεχίζει να καλεί τους συνταξιούχους να προσκομίσουν φορολογικές ενημερότητες, ενώ η καταβολή των εφάπαξ δεν έχει ξεκινήσει δυστυχώς με τους επιθυμητούς ρυθμούς.

Οι αιτήσεις που βρίσκονται τώρα προς διεκπεραίωση αφορούν τους συνταξιούχους που έχουν καταθέσει οριστική απόφαση συνταξιοδότησης μέχρι τον Οκτώβρη και Νοέμβρη του 2015.

Τα ποσά αυτά θα καλυφθούν με το κονδύλι του Απριλίου που, όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια διευθύντρια κα. Ελένη Μελάνη, είναι επαρκές για την κάλυψη 50 εφάπαξ περίπου, τα οποία αναμένεται να πιστωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά τη διαδικασία σας ενημερώνουμε ότι από εδώ και στο εξής πρώτα θα σας καταβάλλεται το εφάπαξ βοήθημα και στη συνέχεια θα λαμβάνετε ταχυδρομικά την απόφαση του εφάπαξ και την απόδειξη εξόφλησης, την οποία θα πρέπει να υπογράφετε με επιφύλαξη όπως σας έχουμε ενημερώσει.

Ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Καποτάς μας έχει διαβεβαιώσει ότι ενδιαφέρεται για την καταβολή όλων των ληξιπρόθεσμων εφάπαξ το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να απορροφηθεί το προβλεπόμενο κονδύλι (υποχρεώσεων του κράτους προς τρίτους). Ωστόσο, οι αποφάσεις εκδίδονται με το σταγονόμετρο και έτσι δεν δημιουργούνται ληξιπρόθεσμα εφάπαξ. Οι δύο υπάλληλοι του κλάδου πρόνοιας του πρώην ΤΑΠΙΛΤ θα μπορούσαν να έχουν εκδώσει αποφάσεις για όλες τις αιτήσεις χορήγησης εφάπαξ που είναι σε εκκρεμότητα και αυτό μας δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα.

Ήδη, έχουμε υποβάλει εγγράφως σχετική πρόταση στον πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ αναφορικά με την επίλυση του ζητήματος καθυστέρησης έκδοσης των αποφάσεων, την οποία θα πρέπει να υλοποιήσει άμεσα ο πρόεδρος εάν όντως προτίθεται να καταβληθούν όλα τα εφάπαξ βοηθήματα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ: Κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εκλογές του Συνεταιρισμού μας στις 15 & 16 Μαΐου 2017

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

(συν. Π. Ε.) – ΣΥΝ. ΕΡΓΑ.ΣΥΑ.

Ευπόλιδος 8 – ΑΘΗΝΑ 105 51   τηλ. : 210 3250693   fax : 210 3311278   mail : synergasya@gmail.com

>

Αθήνα, 27 Απριλίου 2017

>

ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ 1516 ΜΑΪΟΥ 2017

>

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

>

Συνεταίροι,

Η Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού μας της 26/04/2017 εξέλεξε την Εφορευτική Επιτροπή που θα διεξαγάγει τις εκλογές του στις 15 και 16/05/2017 για τη ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέου Εποπτικού Συμβουλίου.

Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε τα μέλη του Συνεταιρισμού που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή τους στα όργανα του Συνεταιρισμού, να καταθέσουν την αίτηση με την υποψηφιότητά τους (που μπορείτε να βρείτε στο τέλος της ανακοίνωσης) στην Εφορευτική Επιτροπή, μέχρι και την Τρίτη 2/5/2017 και ώρα 18:00 μ.μ..

Οι αιτήσεις των υποψηφιοτήτων μπορούν να κατατεθούν στα γραφεία του Συνεταιρισμού μας αυτοπροσώπως (Ευπόλιδος 8, 7ος όροφος) από τις 10:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ. τις εργάσιμες ημέρες ή να αποσταλούν στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) του Συνεταιρισμού στο synergasya@gmail.com ή με fax στο 2103311278.

Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Εφορευτική Επιτροπή στα τηλέφωνα 210 3250692 – 3 – 4 .

<

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η Εφορευτική Επιτροπή

Αντωνόπουλος Γεώργιος, Ζαβακόπουλος Χρήστος, Φιλιπποπούλου Μαρία

<

Συμπληρώστε το υπόδειγμα της αίτησης που ακολουθεί:

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ 15&16-5-2017
Ελεύθερα και απροκατάληπτα – Του συνταξιούχου συναδέλφου Νίκου Παπαδάτου

Ο συνάδελφός μας Νίκος Παπαδάτος από την Κεφαλονιά επανέρχεται θέτοντας “ρητορικά” στην πλειονότητά τους ερωτήματα και σημειώνοντας απλές και συνάμα κρίσιμες διαπιστώσεις, που αποκαλύπτουν παγιωμένες παθογένειες της λειτουργίας του πολιτικού -και όχι μόνο- συστήματος. Από την άγνοια των πολιτικών μας ταγών και τις απόψεις του Χρουστσώφ για την Ελλάδα, μέχρι τον… αγώνα ράλι μεταξύ αραμπά και Μερσεντές και την εκροή του δυναμικού ανθρώπινου κεφαλαίου στο εξωτερικό, οι προοπτικές για την πατρίδα μας δε μοιάζουν να είναι (για να το θέσουμε ευγενικά…) και τόσο ευνοϊκές: 

Ελεύθερα και απροκατάληπτα

-Τίθεται εκ των πραγμάτων το ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει ένα σοβαρό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, πώς είναι δυνατόν να υπάρξει ένας σωστός αναπτυξιακός σχεδιασμός, όπως προτείνει η κα Λούκα Κατσέλη Αρσένη προκειμένου να βγει η Ελλάδα από τα Μνημόνια – όταν οι περισσότεροι από τους πολιτικούς μας ταγούς, δεν είναι ικανοί να χωρίσουν μία μπάλα σανό σε δύο γαϊδούρια;

-Γαλλικό περιοδικό δημοσίευσε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας έρευνας σύμφωνα με την οποία το 60% των βουλευτών στη Γαλλία ομολογούν ότι δεν έχουν ιδέα από οικονομία και οικονομικά! Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα σίγουρα υπερβαίνει το 95%! Αναμφίβολα η διαπίστωση αυτή  δεν είναι άσχετη με τον οικονομικό κατήφορο της χώρας μας…

-Ο Έλληνας πολιτικός Σοφοκλής Βενιζέλος, ο οποίος διετέλεσε «ένα φεγγάρι» και πρωθυπουργός της χώρας, επισκέφθηκε το 1955 επίσημα τη Σοβιετική Ένωση επικεφαλής 15 Ελλήνων βουλευτών της τότε «Βουλής των Ελλήνων». Σε συνάντηση και στιχομυθία μετά του τότε αρχηγού της Σοβιετικής Ένωσης Νικίτα Χρουστσώφ και προβαλλομένου ισχυρισμού υπό του Σοφοκλή Βενιζέλου ότι «Η Ελλάδα είναι φτωχή χώρα», ο Χρουστσώφ απάντησε: «Η Ελλάδα έχει πολύ ορυκτό πλούτο αλλά δεν σας αφήνουν να τον βγάλετε»!!!    

-Κάποιοι κύκλοι της Δεξιάς παράταξης (ηγετικά στελέχη, εφημερίδες, κ.λπ.) προκαταλαμβάνουν την κρίσης της Ιστορίας και αποκαλούν τον  Κωνσταντίνο Καραμανλή… «εθνάρχη»! Αναμφισβήτητα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε μία από τις κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες στη χώρα μας μεταπολεμικά, αλλά το γεγονός ότι υπήρξε επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης, είναι κάτι που ο Εισαγγελέας της Ιστορίας θα λάβει σοβαρά υπόψη του όταν θα κληθεί να αξιολογήσει και να κρίνει την πολιτική διαδρομή του ανδρός!

-Ένα καυτό ερώτημα: Πώς κοιμούνται εν ηρεμία τα βράδια Τσίπρας – Κατρούγκαλος – Καμένος και λοιποί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον επαίσχυντο νόμο που «πέρασαν» από τη Βουλή, με τον οποίο πετσοκόβουν κυριολεκτικά τις συντάξεις χηρείας, αφήνοντας εντελώς απροστάτευτες νέες σε ηλικία χήρες γυναίκες, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν παιδιά σε δημοτικό ή το γυμνάσιο; «Να ψάξουν να βρουν δουλειά» είναι η εύκολη απάντηση. Όμως: σε μία Ελλάδα με 1.500.000 ανέργους, πού να βρουν δουλειά οι χηρεύουσες μητέρες; Και αν σ’ αυτό το σημείο δεν μπορεί να επέμβει αποτελεσματικά το κράτος, τότε για ποιο «κοινωνικό κράτος» – και στήριξη των αδυνάμων- γίνεται λόγος;  

-Η χώρα μας από πλευράς οικονομικών επιδόσεων -σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα – κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις μαζί με τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή και τη Ν. Αφρική. Αλήθεια, με ποια λογική, με ποιο οικονομικό σκεπτικό, διάφοροι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες (π.χ.  Τσίπρας, Μητσοτάκης, Στουρνάρας κ.ο.κ.) υποστηρίζουν την παραμονή στην ευρωζώνη και στο ευρώ «πάση θυσία», όταν η Ελλάδα παρουσιάζει τεράστιο «παραγωγικό χάσμα» και κατ’ επέκταση ισχνές παραγωγικές και οικονομικές επιδόσεις σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης (= χαμηλή ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα, τεράστιο «άνοιγμα» στο Εμπορικό Ισοζύγιο και Ισοζύγιο Πληρωμών κ.λπ.); Με άλλα λόγια: πώς είναι δυνατόν ένας αραμπάς (Ελλάδα) να τρέξει σε ράλι  και ν’ ανταγωνιστεί επιτυχώς μία Μερσεντές (Γερμανία); Ε;

-Έχουν περάσει σαράντα τόσα χρόνια από τη μεταπολίτευση και τώρα (!) θυμήθηκαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να τιμήσουν το λαϊκό αγωνιστή Νίκο Μπελογιάννη! Από το 1974 και μέχρι τις μέρες μας ούτε μία εκδήλωση δεν έκανε η Αριστερά για τον «άνθρωπο με το γαρύφαλλο»! Ούτε μία…

-Το νέο  πετσόκομα των συντάξεων μας εν όψει (κατάργηση φορολογικής διαφοράς) και του αφορολόγητου ορίου στα 5.900 ευρώ η «Αυγή» (8.4.2017) το λέει «δημοσιονομικά μέτρα 1+1»! Έτσι απλά… Φέρτε, ρε σεις, μια σανίδα βρεγμένη!…

-Λέει, σύσσωμη η αντιπολίτευση, ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπογράφει όπως – όπως ό,τι τους λένε οι δανειστές, προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας.  Αυτό έχει μία μεγάλη δόση αλήθειας. Αλλά έτσι συμβαίνει διαχρονικά με τους περισσότερους Έλληνες πολιτικούς όταν καταλαμβάνουν θώκους εξουσίας. Το πρόβλημα βέβαια έχει τεθεί από αρχαιοτάτων χρόνων με τον Αριστοτέλη να επισημαίνει πως «Το άρχειν ήδιστον»! Στη νεότερη περίοδο, αναφερόμενοι «στο ζήτημα της εξουσίας», ο υπαρχηγός του Τίτο, Μίλοβαν Τζίλας, δηλώνει πως «Η εξουσία είναι η απόλαυση των απολαύσεων»,  ο δε περιβόητος Χένρι Κίσινγκερ να υπογραμμίζει (εκ πείρας) πως  «Η εξουσία είναι το καλύτερο αφροδισιακό»!  Άρα: Ούτως εχόντων των πραγμάτων, πώς είναι δυνατόν να αντισταθούν στην «λαγνεία της εξουσίας» και να περιφρονήσουν τα εξ αυτής απορρέοντα οφέλη οι  πολιτικά ανερμάτιστοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;  

-Έχει οργιάσει ο  Τύπος, τα σάιτ και γενικά όλα τα ΜΜΕ με τον μακαρίτη τραγουδιστή Παντελίδη! Από τότε που σκοτώθηκε στο τροχαίο, ΟΛΑ τα ΜΜΕ σε καθημερινή σχεδόν βάση ασχολούνται με τον καλλιτεχνικά ασήμαντο – κατά τη γνώμη μου – Παντελίδη! Εδώ πέθαναν οι ΟΓΚΟΛΙΘΟΙ του ελληνικού τραγουδιού Μπιθικώτσης, Καζαντζίδης, Μοσχολιού (και άλλοι ΜΕΓΑΛΟΙ τραγουδιστές) και τα ΜΜΕ της χώρας μας ασχολήθηκαν «εν τάχει» με την πορεία τους και την τεράστια καλλιτεχνική προσφορά τους στο τόπο! Αντίθετα, με τον… Παντελίδη και τη… Μίνα (!) ασχολούνται σχεδόν κάθε μέρα… Σημείο των καιρών;

-Και ένα τελευταίο: Μαχαιριά στην καρδιά της Ελλάδας αποτελεί το γεγονός ότι η αφρόκρεμα της ελληνικής κοινωνίας, οι νέοι της χώρας μας, πάνω από 300.000, με ανώτερες και ανώτατες σπουδές οι περισσότεροι, εγκατέλειψαν – ένεκα των επαίσχυντων Μνημονίων – τη χώρα, προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης στο εξωτερικό! Όπως έλεγε και ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης, οι νέοι αυτοί αποτελούν την «κρίσιμη μάζα» για την ανάπτυξη της χώρας! Και χωρίς αυτή την «κρίσιμη μάζα», δηλαδή το επαρκές επιστημονικό δυναμικό των νέων ανθρώπων, πώς θα υλοποιηθεί ο όποιος αναπτυξιακός Προγραμματισμός; Πώς θα υλοποιηθούν τα όποια σχέδια ανάπτυξης για να ξεφύγει η χώρα από το φαύλο κύκλο της υπανάπτυξης όταν «τα καλύτερα μυαλά» της χώρας την εγκαταλείπουν; Με τους 5Οάρηδες και τους  60άρηδες θα γίνει η ανάπτυξη;  

 

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 55, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Ετήσια Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού μας την ΤΕΤΑΡΤΗ 26/4 στις 16:00 μ.μ. στον Κινηματογράφο “ODEON ΟΠΕΡΑ” (Ακαδημίας 57, Αθήνα)

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

(συν. Π. Ε.) – ΣΥΝ. ΕΡΓΑ.ΣΥΑ.

Ευπόλιδος 8 – ΑΘΗΝΑ 105 51 τηλ. : 210 3250693 fax: 210 3311278

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2017

>

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ

>

Προς τα μέλη του Συνεταιρισμού – Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού, το Διοικητικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του που λήφθηκε κατά την συνεδρίαση της 10/3/2017, σας καλεί να πάρετε μέρος στις εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει στις 12-4-2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00 απογευματινή, στην έδρα του Συνεταιρισμού Ευπόλιδος 8 (7ος όροφος) στην Αθήνα, στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας – ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Σε περίπτωση που δεν παραστεί το 50% των μελών και δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει, άνευ ειδοποιήσεως, την αυτήν ημέρα και ώρα της αμέσως επόμενης εβδομάδας ήτοι στις 19-4-2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00 απογευματινή στον ίδιο χώρο.

Επίσης σε περίπτωση που στην πρώτη επαναληπτική δεν παραστεί το 1/5 των μελών και δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει άνευ ειδοποιήσεως, και θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε (με την παρουσία τουλάχιστον 20 μελών) στις 26-4-2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00 απογευματινή στην Αθήνα, στον κινηματογράφο “ODEON ΟΠΕΡΑ“, οδός Ακαδημίας 57.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

 1. Εκλογή Προεδρείου Συνέλευσης, ορισμός – εκλογή ψηφολεκτών για τη διενέργεια των φανερών και μυστικών ψηφοφοριών

 2. Έγκριση του οικονομικού απολογισμού – ισολογισμού χρήσης 2016 και των αποτελεσμάτων χρήσης και Απαλλαγή από κάθε ευθύνη του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου

 3. Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2017

 4. Πρόγραμμα δράσης έτους 2017

 5. Εκλογή της τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής που θα διεξαγάγει τις αρχαιρεσίες.

 6. Προκήρυξη αρχαιρεσιών για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογή Εποπτικού Συμβουλίου και καθορισμός του χρόνου και του τόπου διενέργειάς τους

 7. Πόρισμα ορκωτών ελεγκτών. Ενημέρωση – Συζήτηση – Λήψη απόφασης για επόμενες ενέργειες.

>

ΟΛΟΙ ΣΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ !

>

Τονίζουμε ότι όσοι προτίθενται να καταθέσουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό ή το Εποπτικό Συμβούλιο, πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της 2ης Μαΐου 2017 προς την Εφορευτική Επιτροπή, στα γραφεία του Συνεταιρισμού Ευπόλιδος 8 – 7ος όροφος ή με φαξ στον αριθμό 2103311278.

>

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

          Ν. Κάβουρας                      Σ. Φιλιππόπουλος
“Από… άλλο ανέκδοτο”! Γιατί η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι αυτή που δε γελάσαμε!

“Τέρας” μνήμης!

Ο Μπάρμπα Μήτσος με την γυναίκα του έχουν καλέσει στο σπίτι ένα καλό τους φίλο

Οι δύο παππούδες μέχρι να ετοιμαστεί το τραπέζι, συζητούσαν…

– Άσε ρε φίλε, τι έχω πάθει. Όλο ξεχνάω τελευταία. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά μαζί μου.

Του απαντάει ο Μπάρμπα Μήτσος:

– Α, και εγώ το είχα, αλλά πήγα σε έναν γιατρό και με έκανε περδίκι. Μιλάμε φοβερός γιατρός!

– Αλήθεια; Πώς τον λένε, να πάω και εγώ;

– Πώς τον λένε ρε γα**το, πώς τον λένε , πώς τον λένε… για πες μου έναν πόλεμο που είχε γίνει παλιά!

– Ποιόν λες, τον πρώτο παγκόσμιο;

– Όχι, πιο παλιά.

– Την επανάσταση του 1821;

– Όχι, ακόμα πιο παλιά. Στην αρχαία Ελλάδα …

– Τον Πελοποννησιακό;

– Όχι μωρέ… Έναν που είχε γίνει για μία γυναίκα;

-Α, τον Τρωικό λες!

– Ναι,ναι,μπράβο! Πώς την λέγαν την γυναίκα αυτή ;

– Ωραία Ελένη.

Γυρνάει και φωνάζει ο παππούς:

– Ελένη; θύμησέ μου… Πώς τον λέγανε τον γιατρό που πήγαμε;;;

— – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

>

Αντιγραφή τέλος!

Ο νεαρός Μέρφι έκανε αίτηση για μια θέση μηχανικού σε μια επιχείρηση στην Ιρλανδία, με έδρα το Δουβλίνο.

Για την ίδια θέση έδωσε το βιογραφικό  του κι ένας Αμερικανός.

Επειδή και οι δυο υποψήφιοι είχαν τα ίδια προσόντα, τους ζητήθηκε να κάνουν ένα τεστ.

Απάντησαν λοιπόν και οι δύο σε όλες τις ερωτήσεις εκτός από μία.

Ο διευθυντής φώναξε λοιπόν τον Μέρφι και τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του και του είπε ότι αποφάσισαν να προσλάβουν τον Αμερικανό.

-Και γιατί; ρώτησε ο Μέρφι. Και οι δυο γράψαμε 9 από τις 10 απαντήσεις σωστά. Μιας και είμαι Ιρλανδός δεν έπρεπε η θέση να δoθεί σε μένα;

-Δεν αποφασίσαμε με βάση τις σωστές απαντήσεις, του είπε ο διευθυντής, αλλά με βάση την ερώτηση που ΔΕΝ απαντήσατε.

-Και πώς είναι δυνατό, απόρησε ο Μέρφι, μια λανθασμένη απάντηση να είναι καλύτερη από μια άλλη;

-Πολύ απλά, του απάντησε ο διευθυντής. Στην ερώτηση # 5, ο Αμερικανός απάντησε:

“Δεν ξέρω”.

Εσύ έγραψες… “Ούτε κι εγώ”…!

>