1

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή “Δικογραφίες” της Μαίρης Μπενέα που μεταδόθηκε χθες, Κυριακή 30/10, στο ΣΚΑΪ και ασχολήθηκε με το σκάνδαλο του ταμείου υγείας μας, φιλοξενώντας την ασφαλιστική μας σύμβουλο κα Μαρία Φιλιπποπούλου και δηλώσεις μελών της Ιονικής Ενότητας σχετικά με το θέμα

Την Κυριακή 30/10 στις 15:00 μ.μ., η εκπομπή έρευνας “Δικογραφίες” που παρουσιάζει η δημοσιογράφος κα Μαίρη Μπενέα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ασχολήθηκε με το σκάνδαλο του ταμείου υγείας μας.

Παρακολουθήστε στελέχη του συλλόγου μας να αποκρυπτογραφούν τις παράνομες δραστηριότητες συναδέλφων μας, ασφαλισμένων και λειτουργών του ταμείου που με τη δράση τους ζημίωσαν το ταμείο υγείας μας, αλλά και τους υπόλοιπους ασφαλισμένους συναδέλφους. Ο σύλλογός μας σας είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή για το σκάνδαλο εμπρησμού του ΤΑΥΤΕΚΩ καθώς είχε σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψή του.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή:
Προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ “Ο ΜΑΝΑΒΗΣ” του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου παρουσία του ιδίου, την Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2016 , στις 8.15 μ.μ., στη νέα αίθουσα του πάρκου ΚΑΠΑΨ, Λάκωνος 9, με ελεύθερη είσοδο – Της συναδέλφου Χρηστίνας Σωτήρχου

Στις 3 Νοέμβρη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων καλωσορίζει με ιδιαίτερη χαρά τον Τρικαλινό σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο που θα μας τιμήσει με την παρουσία του στην προβολή της εξαιρετικής ταινίας του “Ο Μανάβης”. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΜΑΝΑΒΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ Νο. 231: Αποκατάσταση λειτουργίας του e-mail του Τμήματος Μητρώου

Σας παραθέτουμε την Ανακοίνωση Ν0 231 του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ σχετικά με την αποκατάσταση του e-mail του Τμήματος Μητρώου:

231-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-για-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-E-MAIL-ΤΜΗΜΑΤΟΣ-ΜΗΤΡΩΟΥ
“Από… άλλο ανέκδοτο”! Γιατί η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι αυτή που δε γελάσαμε!

Ήταν τρεις άντρες και είχαν δει και οι τρεις ενδείξεις πως οι γυναίκες τους ήταν άπιστες! Συμφώνησαν πως πρέπει να δράσουν αποφασιστικά και να τα μάθουν όλα.

Όταν βρίσκονται ξανά και οι τρεις την επόμενη μέρα λέει ο ένας:
– Εγώ, που λέτε, πηγαίνω σπίτι το βράδυ, ξαπλώνω στον καναπέ, ανοίγω την τηλεόραση και την ρωτάω:
«Γυναίκα με απάτησες;»
«Ποιος, εγώ άντρα μου; Θα έκανα ποτέ εγώ τέτοιο πράγμα; Φυσικά όχι αγάπη μου!»
Μετά από ένα άγριο τσακωμό το παραδέχτηκε πως με απάτησε μία φορά με τον Νίκο…

Λέει ο δεύτερος άντρας:
– Και εγώ τα ίδια έκανα. Της έδωσα ένα χαστούκι και στο τέλος είπε:
«Σε απάτησα μια φορά με τον Βασίλη…»

Λέει και ο τρίτος:
– Α παιδιά, δε χρειάζεται βία… Εγώ πηγαίνω χθες στο σπίτι, ξεντύνομαι, βάζω τις φόρμες, ανάβω το τσιγαράκι μου, βγαίνω στο μπαλκόνι, βλέπω την γειτόνισσα να απλώνει ρούχα και της φωνάζω:
«Μαρία είσαι π*τάνα!!!»
Και αρχίζει αυτή μετά:
«Εγώ είμαι π*τάνα ή η γυναίκα σου που πηγαίνει με τον Κώστα, τον Μήτσο, τον Γιάννη, την Μαρία και τη Λίτσα…»!!!
Άξιοι και… ανάξιοι. Τιμώντας τη μνήμη των “ανάξιων”! – Της συναδέλφου Χρηστίνας Σωτήρχου

Η εκλεκτή συνάδελφος Χρηστίνα Σωτήρχου δε θα μπορούσε εν όψει της μεγάλης επετείου του “ΟΧΙ” να μας αφήσει χωρίς ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα που γνωρίζουμε μάλιστα ότι πολλοί από εσάς το αναμένετε με μεγάλη προσμονή.

Αυτήν τη φορά η συνάδελφος καταπιάνεται με μία ντροπιαστική σελίδα της ιστορίας μας. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα που προήλθε μετά από πολύμηνη έρευνα, διανθισμένο με συγκλονιστικές εικόνες αρχείου, για τους «ανάξιους» βενιζελικούς αξιωματικούς Ευριπίδη Μπακιρτζή, Αλκιβιάδη Μπουρδάρα, Στέφανο Σαράφη, Χριστόδουλο και Ιωάννη Τσιγάντες που οι μεταξικοί δεν τους επέτρεψαν να πολεμήσουν για την πατρίδα στο έπος του ’40. Μέσα από αυτήν την έρευνα η συνάδελφος επιχειρεί, όπως η ίδια μας ενημερώνει στο εισαγωγικό της σημείωμα, να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη τους και να ξεπλυθεί λίγη από τη σκόνη της λήθης…

ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ… ΑΝΑΞΙΟΙ. ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ «ΑΝΑΞΙΩΝ»
Απώλεια για την ιονική οικογένεια

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 80 ετών ο συνταξιούχος συνάδελφός μας Κωνσταντίνος Φροσυνιώτης που είχε υπηρετήσει στο Κεντρικό Κατάστημα, στο Λογιστήριο και στο Εμπορικό. Τον εκλιπόντα διέκριναν το ήθος, η συνέπεια, η εργατικότητα και η αλληλεγγύη που επιδείκνυε προς τους συναδέλφους, με τους οποίους διατηρούσε άριστες σχέσεις.

Εκ μέρους της ιονικής οικογένειας εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του και ιδιαίτερα στη σύζυγό του Χρυσούλα και το γιο του Αντώνιο.

Καλό ταξίδι Κωνσταντίνε!
Την Κυριακή 30/10 στις 15:00 μ.μ. συντονιστείτε στο ΣΚΑΙ για την εκπομπή “Δικογραφίες” της Μαίρη Μπενέα που ασχολείται με το σκάνδαλο του ταμείου υγείας μας

Την Κυριακή 30/10 και ώρα 15:00 μ.μ., η εκπομπή έρευνας “Δικογραφίες” που παρουσιάζει η δημοσιογράφος κα Μαίρη Μπενέα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ασχολείται με το σκάνδαλο του ταμείου υγείας μας.

Παρακολουθήστε στελέχη του συλλόγου μας να αποκρυπτογραφούν τις παράνομες δραστηριότητες συναδέλφων μας, ασφαλισμένων και λειτουργών του ταμείου που με τη δράση τους ζημίωσαν το ταμείο υγείας μας, αλλά και τους υπόλοιπους ασφαλισμένους συναδέλφους. Ο σύλλογός μας σας είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή για το σκάνδαλο εμπρησμού του ΤΑΥΤΕΚΩ καθώς είχε σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψή του.

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε την προαναγγελία της εκπομπής από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ:

Σήμερα στα… αποκαΐδια μιας φωτιάς, που ξέσπασε περίεργα το Φεβρουάριο του 2012 στον τρίτο όροφο ενός κτιρίου, στο κέντρο της Αθηνάς, οι “Δικογραφίες” αναζητούν την αλήθεια. Εκεί φυλάσσονται τα αρχεία του ταμείου ασφάλισης υγείας υπάλληλων τραπεζών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Κάποιοι φρόντισαν να τα εξαφανίσουν μέσα στις φλόγες. Ήταν ο μόνος τρόπος, όπως φάνηκε στη συνεχεία για να εμποδίσουν την έρευνα του εισαγγελέα. Να μην φανεί το «όργιο» παράνομων συνταγογραφήσεων, μέσα από το οποίο έκανε …φτερά το δημόσιο χρήμα. Φάνηκε ότι τα κατάφεραν, στην αρχή, αλλά η συνέχεια δεν ήταν όπως την περίμεναν…! Στο στούντιο η επί σειρά ετών πρώην προϊσταμένη του ασφαλιστικού φορέα του ταμείου και ειδική τομεακής του κλάδου υγείας, Μαρία Φιλιπποπούλου.
Δικογραφίες… την Κυριακή 30/10”
Έφυγε η Ειρήνη Σταράκα

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 82 ετών η συνταξιούχος συνάδελφός μας Ειρήνη Σταράκα που είχε υπηρετήσει στο κατάστημα Αγρινίου. Η Ειρήνη χαρακτηριζόταν από τις πολύ καλές σχέσεις με τους συναδέλφους της καθ’όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της στην τράπεζα.

Εκ μέρους της ιονικής οικογένειας εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στα παιδιά της Θεοδώρα και Γιώργο που είμαστε σίγουροι ότι θα κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη της.


Καλό ταξίδι Ειρήνη!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ προς τους συναδέλφους που παρατήρησαν μικρές μειώσεις ή αυξήσεις στη σύνταξή τους

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει με την από 17/10 σχετική ανακοίνωσή μας (βλ. εδώ), από τη συνταξιοδότηση του μηνός Νοεμβρίου θα ξεκινούσε η εκκαθάριση των αναδρομικών της εισφοράς 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ. Επειδή σε πολλούς συναδέλφους πιθανώς διέφυγε η συγκεκριμένη ανακοίνωση του συλλόγου μας και επικοινώνησαν μαζί μας παρατηρώντας σήμερα στην πίστωση των συντάξεών τους είτε μικρή μείωση είτε μικρή αύξηση, τους ενημερώνουμε ότι αυτή η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νόμο από 1/7/2016 η εισφορά υγειονομικής περίθαλψης υπέρ ΕΟΠΥΥ για παροχές ασθενείας καθορίζεται πλέον σε ποσοστό 6% και υπολογίζεται επί του ποσού κύριας σύνταξης, αφού αφαιρεθούν τα ποσά που αντιστοιχούν στις μνημονιακές περικοπές, με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει ουσιαστικά η βάση παρακράτησης του 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ.

  • Είναι δεδομένο ότι μεγαλύτερη παρακράτηση παρατήρησαν οι συνάδελφοι που λαμβάνουν περισσότερες από μία κύριες συντάξεις (συρροή συντάξεων).
  • Καμία μεταβολή δεν παρατήρησαν όσοι λαμβάνουν μία σύνταξη και δεν υπόκειται η σύνταξή τους σε μνημονιακές περικοπές.
  • Αντίθετα, για τους συναδέλφους που λαμβάνουν μία σύνταξη και η σύνταξή τους υπόκειται σε μνημονιακές περικοπές, όσο μεγαλύτερη είναι η σύνταξη, τόσο μεγαλύτερη επιστροφή έλαβαν.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ Νο. 230: E-mail Τμήματος Μητρώου ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ

Σας παραθέτουμε την Ανακοίνωση Ν0 230 του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ σχετικά με το e-mail του τμήματος Μητρώου:

Ανακοίνωση Νο 230 ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ