1

“Από… άλλο ανέκδοτο”! Γιατί η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι αυτή που δε γελάσαμε!

Ένα ζεστό και ηλιόλουστο καλοκαίρι, ενώ το μυρμήγκι κουρασμένο και καταϊδρωμένο κουβαλούσε, χωρίς να παραπονιέται, τις προμήθειές του για τον χειμώνα, εμφανίζεται μπροστά του ο κυρ Τζίτζικας.
Οδηγούσε ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο τζιπ και μαζί του ήτανε δύο Σουηδέζες. Πίσω, είχε εξοπλισμό για τη θάλασσα καθώς και θαλάσσια σκι. «Έλα μαζί μας», λέει στο μυρμήγκι.
Το μυρμήγκι όμως σκέφτηκε πιο λογικά, και είπε από μέσα του ότι τον χειμώνα θα είναι στο σπιτάκι του με τις προμήθειές του ενώ ο τζίτζικας θα πεθαίνει από το κρύο.
Έτσι αρνήθηκε ευγενικά.
Την άλλη μέρα το πρωί, ενώ το μυρμήγκι κουρασμένο και καταϊδρωμένο κουβαλούσε, χωρίς να παραπονιέται, τις προμήθειές του για τον χειμώνα, ξανά-εμφανίζεται μπροστά του ο κυρ Τζίτζικας.
Οδηγούσε ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο τζιπ και μαζί του ήτανε και πάλι δύο Σουηδέζες.
Πίσω, είχε εξοπλισμό για τη θάλασσα καθώς και θαλάσσια σκι.
«Έλα μαζί μας», ξαναείπε στο μυρμήγκι.
Το μυρμήγκι όμως φανερά ενοχλημένο αρνήθηκε ξανά. Αυτή η ιστορία συνεχιζότανε για όλο το καλοκαίρι, και τα νεύρα του μυρμηγκιού είχαν σπάσει.
Τελείωσε το καλοκαίρι, μπήκε το φθινόπωρο, ήρθε ο χειμώνας αλλά ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τον κυρ Τζίτζικα.
Μια πολύ βαριά χειμωνιάτικη μέρα, ενώ έξω χιόνιζε και φυσούσε δυνατά, το μυρμήγκι καθότανε στο ζεστό του το σπιτάκι, μπροστά από το τζάκι του τρώγοντας κάστανα και ήταν ευτυχισμένο.
Ξαφνικά ακούγονται τρία ξεψυχισμένα χτυπήματα στην πόρτα.
Το μυρμήγκι κατάλαβε ότι ήταν ο κυρ Τζίτζικας και σκέφτηκε:
«Τόσο καιρό ερχόσουνα με τις Σουηδέζες και πήγαινες για μπάνια ενώ εγώ δούλευα σαν το σκυλί ε? Τώρα θα σου δείξω εγώ όμως.»
Ανοίγει την πόρτα και βλέπει μπροστά του τον κυρ Τζίτζικα, με το γούνινό του το παλτό, τα γάντια του και τον σκούφο του και πίσω βλέπει ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο 4Χ4 Land Rover και μέσα δύο Σουηδέζες και πάλι.

-Κολλητέ μου, πάμε διακοπές στις Μπαχάμες, θέλεις να έρθεις?
-Όχι, λέει το μυρμήγκι φρικαρισμένο, αλλά να πας να πεις του Αισώπου ότι είναι και πολύ μαλάκας !!!
Υποβάλλουμε ενστάσεις κατά των απορριπτικών αποφάσεων του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ για την προκαταβολή του εφάπαξ

Συνάδελφοι,

Κατά την εκτίμηση του νομικού μας συμβούλου dr. Α. Παπακωνσταντίνου, όλοι οι συνάδελφοι που θα λάβουν απορριπτική απόφαση για τη χορήγηση προκαταβολής κατ’ εξαίρεση, του εφάπαξ βοηθήματος, θα πρέπει να υποβάλουν ένσταση ενώπιον του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ εντός της οριζόμενης προθεσμίας, ώστε να τηρηθεί η διοικητική διαδικασία την αξία και τη σημασία της οποίας μπορεί να συναντήσουμε μπροστά μας στο μέλλον όσον αφορά τη δικαστική διεκδίκηση.

ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΣΤΑΣΗΣ

ΕΝΣΤΑΣΗ

Ενώπιον του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ

Του                                      ………………………………………………………………………..

Όνομα Πατρός                   …………………………………………………………………………

Α.Μ.ΤΑΠΙΛΤ                        …………………………………………………………………………

Διεύθυνση Κατοικίας        ………………………………………………………………………..

Κατά της υπ’αριθμ. ……………./………….2016  απορριπτικής απόφασης του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ για τη χορήγηση της προκαταβολής κατ’ εξαίρεση του εφάπαξ βοηθήματος (έγγραφο ΤΑΥΤΕΚΩ με αρ.πρωτ. ………….…/……………2016).

Κύριοι,

Ενίσταμαι κατά της ως άνω απόφασης του Διοικητικού σας Συμβουλίου και παρακαλώ να επανεξετάσετε την με αριθμ. πρωτ. …………./………….2016 αίτησή μου και να μου χορηγήσετε την προκαταβολή του εφάπαξ βοηθήματος που δικαιούμαι κατ’εξαίρεση, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του κλάδου πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ, καθόσον οι ανάγκες μου εξακολουθούν να υφίστανται ως εξής*:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Άλλωστε ο υπολογισμός του ύψους του δικαιούμενου εφάπαξ βοηθήματος είναι πλέον απόλυτα εφικτός.

                                                                                                            Αθήνα, ..…/……/2016

Με εκτίμηση,

Ο ενιστάμενος

Όνομα

Υπογραφή

 

*(Ο καθένας να προβάλλει τις δικές του ανάγκες και τους δικούς του ισχυρισμούς επισυνάπτοντας κατά περίσταση πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, δικαιολογητικά δανείων που τρέχουν, ιατρικές βεβαιώσεις για την κατάσταση της υγείας και ό,τι εν γένει επικαλείται ο καθένας)

Ακολουθεί έτοιμο προς εκτύπωση το Σχέδιο Ένστασης:

ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΣΤΑΣΗΣ
Διαβάστε το νέο τεύχος της εφημερίδας του συλλόγου μας!

Συνάδελφοι, κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας “Συλλογική Ενημέρωση” Φύλλο 54 Μάρτιος – Απρίλιος 2016.
Αποκτήστε τα ιδιαιτέρως επωφελή πακέτα τηλεπικοινωνιών μέσα από την πρώτη συνεργασία που συνήψε ο Συνεταιρισμός με την εταιρεία Vodafone για όλα τα μέλη του!

                                     Η πρώτη συνεργασία στα πλαίσια της επαναλειτουργίας                                         του Συνεταιρισμού είναι γεγονός!

Αποκτήστε τα ιδιαιτέρως επωφελή πακέτα τηλεπικοινωνιών μέσα από τη συνεργασία με την εταιρεία Vodafone, που εξασφάλισε ο Συνεταιρισμός για όλα τα μέλη του

Το πανιονικό αίτημα επαναλειτουργίας του Συνεταιρισμού έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Οι συνάδελφοι προσδοκούν η δράση του Συνεταιρισμού να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για το σύνολο της ιονικής οικογένειας σε όλη την επικράτεια και εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις επιθυμίες τους και τις αυξημένες απαιτήσεις ενός τόσο σημαντικού εγχειρήματος.
Μέχρι ο Συνεταιρισμός να αποκτήσει δική του ιστοσελίδα, όλες οι δράσεις και οι συνεργασίες του θα γνωστοποιούνται μέσα από την ιστοσελίδα της Ιονικής Ενότητας και την εφημερίδα «Συλλογική Ενημέρωση», τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη σημαντική διευκόλυνση που μας παρέχουν. Πιστεύουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία της ιστοσελίδας που θα σας παρέχει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για όλες τις εταιρείες με τις οποίες θα συνεργάζεται ο Συνεταιρισμός, καθώς και για όλα τα προϊόντα και τις προσφορές από τις οποίες θα μπορείτε να επωφελείστε. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να σας παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής παραγγελίας των προϊόντων που θα σας ενδιαφέρουν.
Οι προσπάθειές μας για την ενεργοποίηση του Συνεταιρισμού βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε την πρώτη σύμβαση που συνάψαμε με την εταιρία τηλεπικοινωνιών Vodafone, τις λεπτομέρειες της οποίας θα έχετε τη δυνατότητα να βρείτε αναλυτικά σε σχετικό ένθετο στο νέο τεύχος της “Συλλογικής Ενημέρωσης“.
Όπως θα διαπιστώσετε αν κάνετε και μία σύντομη έρευνα αγοράς, πρόκειται για μία ιδιαιτέρως συμφέρουσα προσφορά που δεν διατίθεται σε μεμονωμένους καταναλωτές και πράγματι πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία πολύ καλή αρχή που θα ανοίξει το δρόμο και για τις επόμενες συμφωνίες. Μέχρι την ολοκλήρωση της ιστοσελίδας του Συνεταιρισμού, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορείτε να απευθύνεστε στο σύλλογό μας για αιτήσεις συνεργασίας με τη Vodafone.
Ελπίζουμε η πρώτη συμφωνία που σύναψε ο Συνεταιρισμός να αποδειχθεί… γούρικη για τη συνέχεια ώστε να επεκταθούμε σε ευρύτατα πεδία συνεργασιών που θα παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες σε όλα τα μέλη του.

Ο Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας
Ν. Κάβουρας      Σ. Φιλιππόπουλος
Υπόθεση οικοπέδου Κινέτας: Η αλήθεια ενάντια στο ψέμα και τη δολοπλοκία

Τη συνδικαλιστική ηθική και πρακτική του κου Κολλάτου, την έχουμε σχολιάσει επανειλημμένως και κυρίως την έχει κρίνει αρνητικά και η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων. Δε θα σας απασχολήσουμε αυτήν τη φορά με τη διαφορά νοοτροπίας, εμπειρίας και αποτελεσματικότητας που διακρίνει τα στελέχη του συλλόγου μας σε σχέση με τον κύριο αυτόν και τους συνεργάτες του που αποδίδουν μόνοι τους στους εαυτούς τους τον τιμητικό τίτλο του συνδικαλιστή, καθόσον όλα αυτά σας είναι γνωστά. Ωστόσο, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για την αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική (οποία έκπληξις!) συμπεριφορά του που πηγάζει από την αδυναμία του να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στην ευθύνη που έχει αναλάβει στο Σύλλογο Συνταξιούχων και που σύντομα θα φροντίσουμε όλοι μαζί να του την αφαιρέσουμε. Ο κος Κολλάτος, τώρα που νιώθει να “πνίγεται” υπό το βάρος των συνεχιζόμενων αποτυχιών του που δεν μπορεί να διαχειριστεί, προσπαθεί να γαντζωθεί από οπουδήποτε, με αποτέλεσμα να ξεπέφτει ακόμα περισσότερο στα μάτια των συναδέλφων…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλλοπρόσαλλης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, είναι η στήριξή του σε τρίτο μέρος που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη πρωτίστως με τους αγοραστές του οικοπέδου του Συλλόγου Εργαζόμενων Ιονικής στην Κινέτα που πωλήθηκε πριν από 5 χρόνια και δευτερευόντως για τυπικούς λόγους και με το Σύλλογο Εργαζομένων της Ιονικής που ήταν ο πωλητής σε αυτήν τη διαδικασία που εκτελέστηκε με απόλυτη διαφάνεια. Με λίγα λόγια, όπου γάμος και χαρά, ο κος Κολλάτος πρώτος…

Όλη η αλήθεια για το ιστορικό της διαμάχης

Οι ανακρίβειες και οι αναλήθειες αποτελούν καθημερινή ενασχόληση του κου Κολλάτου και δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό σε αυτήν την περίπτωση… Ας ξετυλίξουμε λοιπόν το κουβάρι αυτής της υπόθεσης, γνωστοποιώντας σας το πλήρες ιστορικό, συμπληρωμένο από τα “μικρά κενά” και τις “λεπτομέρειες” που παραλείπει να αναφέρει στα δημοσιεύματά του – και που βέβαια αποτελούν την ουσία της υπόθεσης.

Από τις αρχές του 2010 ο Σύλλογος Εργαζομένων της Ιονικής βρισκόταν σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία και έλαβε την απόφαση να εκκινήσει ανοιχτή διαδικασία πώλησης του οικοπέδου που είχε στην ιδιοκτησία του στην Κινέτα Αττικής, δημοσιοποιώντας την πρόθεσή του στις εφημερίδες “Τα Νέα”, “Ελεύθερος Τύπος”, “Χρυσή Ευκαιρία”, ενώ παράλληλα ανάρτησε και σχετική προκήρυξη στην ιστοσελίδα του. Στην πρώτη διαδικασία ο πλειοδότης είχε προσφέρει ένα σημαντικό ποσό για την αγορά του οικοπέδου, η οποία δεν είχε κριθεί ικανοποιητική από το Δ.Σ. του ΣΥΙΛΤΕ.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο σύλλογός μας είχε φροντίσει, όπως πάντα, να κινηθεί με τρόπο που να εξασφαλίζει απόλυτα το αδιάβλητο της διαδικασίας, σεβόμενος τη σταθερή επιθυμία των συναδέλφων για ακεραιότητα των αγοραπωλησιών δημόσιου χαρακτήρα. Προς υλοποίηση αυτής της βούλησης, o Σύλλογος Εργαζομένων αιτήθηκε τον επίσημο προσδιορισμό της αξίας του οικοπέδου εκείνη την περίοδο τόσο από την Εταιρεία Αστικών Ακινήτων της Τράπεζας όσο και από μία ακόμα ιδιωτική εταιρεία. Αμφότερες οι εκτιμήσεις προσδιόρισαν την αξία του σε 800.000-850.000 ευρώ.

Την περίοδο εκείνη είχαν την αφετηρία τους και οι συντονισμένες προσπάθειες για την ακύρωση της διαδικασίας που έγιναν από διάφορους “καλοθελητές” που δήθεν κόπτονται για το συμφέρον των συναδέλφων, ενώ στην πραγματικότητα η μόνη τους επιδίωξη ήταν να αφαιρέσουν την οικονομική αυτοτέλεια από το σύλλογό μας, το μοναδικό θεματοφύλακα των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Ιονικάριων που συνεχίζει απτόητος να βάζει τροχοπέδη στα σχέδια εργασιακής και ασφαλιστικής εξόντωσης των συναδέλφων της Ιονικής.

Αρχικά, λάβαμε εξώδικο στο οποίο εκφραζόταν η διαφωνία για την πώληση του οικοπέδου τόσο από το σύλλογο του κου Γκιάτη όσο και από το Σύλλογο Συνταξιούχων με επικεφαλής τότε τους κκ Ντίνο και Βέργο. Επιπλέον, το γεγονός που πράγματι αναδεικνύει με σαφήνεια τα παρασκηνιακά παιχνίδια που εκτυλίχθηκαν και την πραγματική σκοπιμότητα εκείνων που μας είχαν αποστείλει τα εξώδικα, είναι ότι η Εταιρεία Αστικών Ακινήτων της Τράπεζας, χωρίς εμείς να έχουμε καταθέσει σχετικό αίτημα, απέστειλε με αυθαίρετο και άκρως προβοκατόρικο τρόπο νέα εκτίμηση που ανέβασε την αξία του οικοπέδου στο 1.130.000 ευρώ, με σκοπό προφανώς να αποτρέψει την πώλησή του. Η νέα εκτίμηση μάλιστα έφερε την υπογραφή των ίδιων λειτουργών που είχαν διενεργήσει την πρώτη, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι η δεύτερη εκτίμηση έγινε μετά από περίπου 1 χρόνο, όταν, όπως όλοι γνωρίζετε, οι τιμές των ακινήτων όσο εξελισσόταν και βάθαινε η κρίση, είχαν αρχίσει να παίρνουν τον κατήφορο…

Μετά από αυτήν την ωμή παρέμβαση της τράπεζας για να οδηγηθεί ο σύλλογός μας σε οικονομικό αδιέξοδο, προσφύγαμε στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, του οποίου η εκτίμηση ήταν ταυτόσημη (800.000-850.000 ευρώ) με τις αρχικές εκτιμήσεις της Εταιρείας Αστικών Ακινήτων και της ιδιωτικής εταιρείας. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο σύλλογός μας προχώρησε στην πώληση του οικοπέδου αποδεχόμενος την υψηλότερη προσφορά που ανερχόταν σε 820.000 ευρώ.

Ερχόμενοι στο σήμερα, πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωση της καθόλα νόμιμης και αδιάβλητης αγοραπωλησίας, εμφανίστηκε ο αντίδικος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης συνορεύοντος με το πωληθέν οικόπεδο, υποβάλλοντας μήνυση και αγωγή εναντίον των διαδικασιών των συμβολαίων και των διαδικασιών κατάτμησης. Ωστόσο, να προσθέσουμε ότι όταν πουλήσαμε το οικόπεδο, ο σημερινός αντίδικος είχε αφομοιώσει 30 τ.μ. από πράξεις εφαρμογής που ποτέ δεν κοινοποιήθηκαν στο σύλλογο.

Ο κος Κολλάτος, όπου γάμος και χαρά πάντα πρώτος, από κοινού με τους συνεργάτες του κκ Βέργο, Καραδελή, Γκλαβοπούλου, Αναγνωστάκη και Προκόπη, βρήκαν την ευκαιρία να αναμιχθούν σε μία υπόθεση του παρελθόντος, την οποία δε διαχειρίστηκαν οι ίδιοι, δεν έχουν καμία γνώση της και δεν τους επηρεάζει με κανένα τρόπο και έσπευσαν να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αντιδίκων. Η απόφασή τους να σύρουν το Σύλλογο Συνταξιούχων σε αυτήν την υπόθεση ουσιαστικά έγινε με απόλυτα αυθαίρετο τρόπο αφού δε δικαιολογήθηκε ποτέ από καμία γνωμοδότηση νομικού που να αναλύει το έννομο συμφέρον του συλλόγου να παρέμβει, αφού πράγματι δεν υπήρχε τέτοιο, ενώ παράλληλα δεν ελήφθη ποτέ καμία σχετική απόφαση από το Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων.

Μάλιστα, γνωρίζοντας και το κατακριτέο περιεχόμενο της πράξης τους, δεν είχαν το σθένος να υπερασπιστούν δημοσίως την αυθαίρετη επιλογή τους, προσπαθώντας να παρουσιάσουν σε σχετικά δημοσιεύματά τους ότι τρόπον τινά “υποχρεώθηκαν” να ταυτιστούν με τον αντίδικο και να στραφούν εναντίον του συλλόγου μας και του αγοραστή του οικοπέδου. Δεν έπεισαν κανέναν…

Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται!

Πράγματι, για θέματα κατατμήσεων στη διαδικασία των συμβολαιογραφικών πράξεων, ο εισαγγελέας παραπέμπει επτά άτομα με κλητήριο θέσπισμα για εκδίκαση της υπόθεσης στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 8 Σεπτεμβρίου 2016. Σε μία από τις έξι πράξεις παραπομπής συμπεριλαμβάνονται οι συνάδελφοι Σαράντος Φιλιππόπουλος (τότε Πρόεδρος του ΣΥΙΛΤΕ) και Φάνης Κυριόπουλος (τότε γεν. Γραμματέας του ΣΥΙΛΤΕ). Οι κκ Κολλάτος, Βέργος, Γκλαβοπούλου, Καραδελή, Αναγνωστάκης και Προκόπης δημοσίευσαν στην εφημερίδα του Συλλόγου Συνταξιούχων, στην ιστοσελίδα τους, αλλά και σε site, ένα κείμενο με τον τίτλο “ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ”, ενώ σημειωτέον κανένας συνάδελφος δεν παραπέμπεται ως μέλος της Ιονικής Ενότητας και επιμελώς δεν αναφέρεται ότι η παραπομπή είναι στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Για αυτά τα ζητήματα το επόμενο διάστημα οι συνάδελφοί μας επιφυλάσσονται για την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών κατά όλης αυτής της ομάδας που προσέβαλε την τιμή και την υπόληψή τους.

Αυτή η υπόθεση σύντομα θα εξελιχθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων και γνωρίζοντας τον καθόλα νόμιμο τρόπο που ενεργήσαμε, είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιωθούμε απόλυτα. Επιπλέον, απαντάμε και στους αυτόκλητους δήθεν υπερασπιστές των συμφερόντων των Ιονικάριων που στην πραγματικότητα βρίσκονται στο περιθώριο της ιονικής οικογένειας, ότι έπειτα από την πάροδο της πενταετίας που μεσολάβησε από την πώληση του οικοπέδου, όλοι οι συνάδελφοι έχουν πειστεί απόλυτα ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας με ένα τόσο υψηλό τίμημα πέρα από κάθε προσδοκία μας, υπήρξε μία μεγάλη επιτυχία του ΣΥΙΛΤΕ που ωφέλησε τα μέγιστα όλους τους συναδέλφους. Η αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο που ο σύλλογός μας με τους 300 ηρωικούς συναδέλφους είχε εξαντληθεί οικονομικά από τους πολυετείς δικαστικούς αγώνες και τις μεγάλες νίκες σε βάρος της τράπεζας, δίνοντάς μας τα απαραίτητα οικονομικά εφόδια για να συνεχίσουμε απτόητοι να στηρίζουμε τους συναδέλφους ακολουθώντας το μονοπάτι των μεγάλων επιτυχιών.

Παράλληλα, αυτήν την πενταετία μεσολάβησε η όξυνση της κρίσης που το 2011 βρισκόταν στις απαρχές της, με αποτέλεσμα να απομειωθεί σε σημαντικό βαθμό η αξία του οικοπέδου. Σήμερα, προκαλούμε οποιονδήποτε να εξετάσει πωλήσεις σε ανάλογη θέση και με αντίστοιχη επιφάνεια οικοπέδου. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν ξεπερνούν τις 100-150.000 ευρώ, γεγονός που καθιστά ιδιαιτέρως προνοητική και επιτυχημένη την απόφασή μας.

Ατυχής έμπνευση η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σύγκρισης

Ουσιαστικά, αυτή η υπόθεση είναι ενδεικτική της συνδικαλιστικής πρακτικής και ηθικής που υπηρετεί ο κος Κολλάτος και οι συν αυτώ. Επειδή πάντα οι πωλήσεις που διενεργούνται από νομικά πρόσωπα -πόσο μάλλον από ένα συνδικαλιστικό σωματείο- περιβάλλονται από ένα πέπλο καχυποψίας, προσπαθούν σήμερα να εκμεταλλευτούν αυτήν την ατμόσφαιρα και να δημιουργήσουν πρόβλημα σε μία διένεξη στην οποία καμία ουσιαστική ανάμιξη δεν έχει ο σύλλογός μας και αφορά τον αγοραστή του οικοπέδου και τον αντίδικό του που έχει εφαπτόμενο οικόπεδο.

Ας μας απαντήσει λοιπόν ο κος Κολλάτος, τι προσπαθεί να κερδίσει εμπλέκοντας το Σύλλογο Συνταξιούχων σε αυτήν τη δικαστική διαμάχη; Ποια είναι τα κίνητρά του, πέραν της γνωστής του συμπεριφοράς; Επιθυμεί την ακύρωση της αγοραπωλησίας και την επιστροφή των χρημάτων από την πλευρά του Συλλόγου Εργαζομένων, ώστε να πληγώσει ανεπανόρθωτα τον ιστορικό σύλλογο που αποτελεί ζωτικό κομμάτι και υπερασπιστή των εν ενεργεία συναδέλφων μας; Αυτό θα πει “συναδελφική συμπεριφορά”…

Προσπαθεί ο κος Κολλάτος ουσιαστικά να ρίξει λάσπη σε μία απολύτως καθαρή και ακέραια διαδικασία που υπήρξε ιδιαίτερα επωφελής για τους συναδέλφους μας σε μία κρίσιμη στιγμή για το σύλλογό μας. Οι πράξεις του βέβαια δε μας παραξενεύουν καθόλου, αφού ο ρόλος του είναι γνωστός τοις πάσι. Ο συνδικαλιστής που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αναμίχθηκε με τα κοινά του χώρου μας, είχε καταστροφικό ρόλο στο ναυάγιο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και στην υπόθεση διαφάνειας και εξυγίανσης του Συλλόγου Συνταξιούχων και είναι υπόλογος απέναντι στους συναδέλφους για τόσες και τόσες αστοχίες και λανθασμένες επιλογές, επιχειρεί να δημιουργήσει μία σύγχυση που θα τον ευνοήσει όταν έρθει η ώρα να λογοδοτήσει. Προσπαθεί να συγκρίνει ανόμοιες καταστάσεις και να “τσουβαλιάσει” πρόσωπα και πράγματα…

Η αλήθεια όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την ανερυθρίαστη προσπάθεια δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων.

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο!

Κύριε Κολλάτο, σας προκαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στη δημοσιοποίηση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών για την οικονομική διαχείριση των προηγούμενων διοικήσεων του Συλλόγου Συνταξιούχων που έχετε αποκρύψει από τους συναδέλφους και να απαντήσετε χωρίς περιστροφές αν υπάρχει μέλος της διοίκησής σας που παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακουργηματικές πράξεις διαφθοράς σε βάρος του ταμείου υγείας που του έχει επιβληθεί εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και τι προτίθεστε να κάνετε γι’ αυτό και να αφήσετε τη δημιουργία εντυπώσεων σε υποθέσεις που δεν υπάρχει ούτε φωτιά, αλλά ούτε καν καπνός.

Αναφορικά δε με τις αιτιάσεις σας για τα οικονομικά του συνεταιρισμού, σας συνιστούμε λίγη υπομονή και σύντομα το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για το συνεταιρισμό θα ολοκληρωθεί. Εμείς δεν πρόκειται να το εξαφανίσουμε σαν άλλος… Χουντίνι. Θα το δημοσιοποιήσουμε στο σύνολό του τόσο στην εφημερίδα όσο και στην ιστοσελίδα μας για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Να είστε σίγουροι ότι εμείς που αποκαλύψαμε το σκάνδαλο του ταμείου υγείας, θα βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο ώστε να βγουν στην επιφάνεια και όσοι είχαν περιφερειακό ρόλο…

Κύριε Κολλάτο, όσο και αν προσπαθείτε να… ταιριάξετε μήλα με πορτοκάλια για να αποποιηθείτε των ευθυνών σας, σας τονίζουμε ότι…

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαστε όλοι το ίδιο!
Ο σύλλογός μας προωθεί και διασφαλίζει την αύξηση του ποσοστού προσδιορισμού του εφάπαξ!

Συνάδελφοι,

Ο σύλλογος μας σε όλη την πορεία διαχείρισης  της υπόθεσης του εφάπαξ σας κρατάει ενήμερους για όλες τις ενέργειες και επιλογές του με υπευθυνότητα .

Πρόσφατα, απέστειλε την υπ’ αριθμ. 25-12.7.16 επιστολή προς το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ σχετικά με την αύξηση του ποσοστού του εφάπαξ βοηθήματος, την οποία και σας γνωστοποιήσαμε στις 13 Ιουλίου 2016.

Σε συνέχεια του ανωτέρω εγγράφου μας, σας ενημερώνουμε ότι χθες 19 Ιουλίου 2016,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Ιονικής συνάδελφος Ν. Αλεξόπουλος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Σταμάτη Υπερήφανο, όπου συζήτησαν διεξοδικά το θέμα του εφάπαξ σε μία συνάντηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ δεσμεύτηκε ότι θα φέρει την πρόταση του συλλόγου μας στο Δ.Σ. του Ταμείου, με σκοπό την αύξηση του ποσοστού απόδοσης του εφάπαξ βοηθήματος των συνταξιούχων της Ιονικής (πλέον του 45%), καθώς και των υπόλοιπων συνταξιούχων του ΤΑΥΤΕΚΩ που υπάγονται στην ίδια κατηγορία, χάρη των ενεργειών του συλλόγου μας. Μάλιστα μας διαβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ότι αυτή είναι και η βούληση του υπουργού κ. Γ. Κατρούγκαλου. Ο Πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ διαβεβαίωσε επίσης το συνάδελφο Αλεξόπουλο ότι το ταμείο είναι σε συνεχή συνεργασία με τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας για την έγκαιρη παροχή των μισθολογικών στοιχείων που απαιτούνται για τον υπολογισμό του εφάπαξ βοηθήματος στους συναδέλφους  που αποχώρησαν από την υπηρεσία, ώστε να αρχίσει το συντομότερο η καταβολή του.

Ωστόσο το μεγάλο ζήτημα είναι πού θα βρεθούν τα χρήματα για να αποδοθεί σε όλους το ποσοστό του εφάπαξ που υποχρεούται να καταβάλλει το ΤΑΥΤΕΚΩ, αφού το ΙΚΑ χρησιμοποιεί τις εισφορές που εισπράττει κάθε μήνα για να καλύπτει τις ανάγκες του στην καταβολή των συντάξεων. Αυτό άλλωστε αποτέλεσε επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά που έκρινε ότι το σύνολο των μηνιαίων εισφορών θα πρέπει να ελέγχονται από το ΙΚΑ. Μια ενέργειά μας επί του ζητήματος αυτού είναι η αποστολή της παρακάτω επιστολής υπ’ αριθμ. 26/20.7.16 προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ.

”                                                                                                                                     Αθήνα, 20 Ιουλίου  2016

Α.Π. : 26

ΠΡΟΣ

Το ΤΑΥΤΕΚΩ

κ. Σταμάτη Υπερήφανο

Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου  

Πατησίων 54- Αθήνα

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

 

            Εν’ όψει της έναρξης  καταβολής των εφάπαξ βοηθημάτων βάσει του Ν. 4387/2016 στους συνταξιούχους της πρώην Ιονικής Τράπεζας που είναι μέλη του συλλόγου μας, παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε τα εξής:

 1. ποιο είναι σήμερα το ύψος των διαθεσίμων του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ για τον σκοπό αυτό
 2. σε ποιο ύψος ανέρχεται το ποσό που οφείλει το ΙΚΑ στο ΤΑΥΤΕΚΩ από εισφορές Κλάδου Πρόνοιας ΤΑΠΙΛΤ των ασφαλισμένων της πρώην Ιονικής που εργάζονται στην Alpha Bank (με βάση την υπουργική απόφαση Φ 80000/3476/116 Φ.Ε.Κ. 581/ τ. Β’ / 10-3-2014)

 

 

                                                                                                  Με εκτίμηση,

                                                             Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                     Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ                     Ν. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ  “

Όταν μας δοθεί απάντηση για την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση του Κλάδου Πρόνοιας της Ιονικής, θα συγκαλέσουμε άμεσα σύσκεψη με τους ασφαλιστικούς και νομικούς συμβούλους του συλλόγου μας και θα πράξουμε ότι απαιτείται ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη καταβολή του εφάπαξ στους συναδέλφους μας. Είναι βέβαιο, ότι οι αποφάσεις και οι χειρισμοί μας θα είναι πάντα σε γνώση σας και θα είμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών προκύψουν στην εξέλιξη της υπόθεσης.

 

 

 
Ο πολιτικός αμοραλισμός επικεφαλής της Ευρώπης – Του συνάδελφου Σαράντου Φιλιππόπουλου

Η λέξη παρακμή μοιάζει πολύ… light για να περιγράψει την ακραία κατάπτωση της πολιτικής στην Ευρώπη, όταν ένας πρώην Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας που στη συνέχεια αναβαθμίστηκε και επί σειρά ετών διετέλεσε Πρόεδρος της Κομισιόν, ο Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, προσλαμβάνεται πλέον από τον αμερικανικό επενδυτικό και τραπεζικό κολοσσό Goldman Sachs

Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, ο κύριος αυτός, ένα κορυφαίο στέλεχος της ευρωπαϊκής νομενκλατούρας και γραφειοκρατίας που έχει συμπαρασύρει την Ευρώπη στην παρακμή, ήταν που στη διάρκεια της θητείας του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποσιωπούσε τα ελλείμματα της Ελλάδας με αποτέλεσμα να βυθίζεται σταδιακά στη δίνη της χρεοκοπίας.

Αφού, λοιπόν, τελείωσε η θητεία του και παρήλθε το εικοσάμηνο που ορίζει ο κανονισμός, έσπευσε να αποδεχτεί τη θέση που του προσέφερε η Goldman Sachs, ως συμβούλου της αμερικανικής τράπεζας για τα ευρωπαϊκά θέματα και ειδικότερα τις επιπτώσεις του Brexit. Προφανώς, τον “πεφωτισμένο” αυτόν Ευρωπαίο “ηγέτη” δεν τον απασχόλησε η σημειολογία αυτής της κίνησης. Για τον ίδιο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού τήρησε τους τύπους και η πρόσληψή του κινείται πλέον μέσα στα πλαίσια του νόμου.

Εδώ όμως, δε θα εξετάσουμε τι είναι νόμιμο ή τι είναι ηθικό (πλειστάκις αυτά τα δύο δεν συμπίπτουν). Θα εξετάσουμε την ύψιστη ύβριν που αποτελεί αυτή η κίνηση και που δυστυχώς στη σύγχρονη Ευρώπη δεν αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο, παρά μάλλον τον κανόνα. Πρόκειται για ένα γραφικό και επικίνδυνο πολιτικό κλόουν με ανάρμοστη και ασεβή συμπεριφορά προς τους ευρωπαϊκούς λαούς, που το άθλιο παράδειγμά του μιμούνται άφθονοι γραφειοκράτες, γιάπηδες και golden boys των Βρυξελλών, οι οποίοι εξουσιάζουν πλέον την υποτιθέμενη “Ευρώπη των λαών”.

Την πρόσληψη του Μπαρόζο από την Goldman Sachs και συνολικά το πολιτικό κατεστημένο είχε το θάρρος να κατακρίνει μονάχα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ορισμένοι Γάλλοι Υπουργοί. Αν η Ευρώπη δεν απαλλαγεί από αυτούς τους ακραίους τυχοδιώκτες που παριστάνουν τους πολιτικούς και μετρούν τις ζωές των ανθρώπων μόνο με νούμερα, κερδοφορίες και συμφέρον, τότε δεν έχει καμία ελπίδα να ξεπεράσει την κρίση που τη μαστίζει, να ανακάμψει και να εισέλθει επιτέλους σε ένα σταθερό και προοδευτικό καθεστώς λειτουργίας των θεσμών και των κρατών-μελών της.

Ίσως κάποιοι αναρωτηθείτε αν είναι ορθολογικό να χαρακτηρίζουμε τη συνολική λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών από την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός προσώπου. Δυστυχώς, δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο παράδειγμα. Αντίθετα είναι πράγματι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη και στα πολυδαίδαλα γραφεία των Βρυξελλών και μάλιστα από ένα πρόσωπο που ουσιαστικά κατείχε το ανώτατο ευρωπαϊκό αξίωμα. Η Ευρώπη στο σύνολό της λειτουργεί με πλήρη αναξιοκρατία, ενώ τις θέσεις μείζονος σημασίας έχουν καταλάβει άνθρωποι με αμοραλιστική προσωπικότητα που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

Αυτήν την Ευρώπη πρέπει να πολεμήσουν οι λαοί. Από αυτούς τους… χαρτογιακάδες που κυριαρχούν στις τράπεζες και τις χρηματαγορές πρέπει να απαλλαγούμε. Αν δεν επέλθει εκ νέου η γνήσια πολιτική αντιπαράθεση, η σύγκρουση των ιδεολογιών, η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων σε ένα πολιτισμένο κλίμα με γνώμονα πάντα το περίφημο “κοινό καλό”, τότε το μέλλον της Ευρώπης διαγράφεται ζοφερό, της δε χώρας μας ακόμα χειρότερο…
Γραμματεία Πολιτισμού ΟΤΟΕ – Προκήρυξη Διαγωνισμού Λογοτεχνίας

14698.ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
13 Ιουλίου. Νεομάρτυς Αλέξανδρος εκ Μονάχου – Της συναδέλφου Χρηστίνας Σωτήρχου

Νεομάρτυς Αλέξανδρος εκ Μονάχου

Ο φασισμός γεννιέται μέσα στους υπονόμους του συστήματος της αγριότητας, της εκμετάλλευσης και της διαφθοράς, προσπαθώντας να εξουδετερώσει κάθε ίχνος ευγενούς συναισθήματος και ανθρωπισμού. Προλαμβάνει, ελέγχει και καταστέλλει κάθε μορφή διαφωνίας ή αμφισβήτησης με τη συνδρομή της οργανωμένης τρομοκρατίας. Στοχοποιεί το διαφορετικό, κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους με βάση φυλετικά, εθνικά ή άλλα κριτήρια, ενώ ταυτόχρονα με μία ισοπεδωτική λογική εξομοιώνει τους “εχθρούς” του, κοινωνικές, εθνικές, φυλετικές, θρησκευτικές ομάδες και λαούς ολόκληρους. Ιδιαίτερα σε συνθήκες σήψης έχει την ικανότητα να εισχωρεί στην κοινωνική συνείδηση και να υποδουλώνει τα ανθρώπινα ένστικτα, καταλύοντας την έννοια της αξιοπρέπειας.

Με το πρόσχημα ότι υπερασπίζεται τα πανεθνικά συμφέροντα, προωθεί την πολιτική καταπίεσης και εκμετάλλευσης του ίδιου του λαού και της καταλήστευσης και υποδούλωσης άλλων λαών. Χρησιμοποιεί τον εθνικό μηδενισμό ως λίπασμα μετατροπής του πατριωτισμού σε σωβινισμό. Οι φασίστες μετατρέπουν την εθνική υπερηφάνεια από εργαλείο φιλίας μεταξύ των λαών και εμπλουτισμού του ανθρώπινου πολιτισμού, σε «μαχαίρι» του μισανθρωπισμού, σέρνοντας την κοινωνία στη βαρβαρότητα.

Οφείλουμε όλοι να αντισταθούμε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουμε εν μέρει φασιστική ορολογία και πρακτική σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας. Έτσι, δεν πρέπει να συνδέουμε το φασισμό και το ναζισμό με το σύνολο του γερμανικού λαού – αυτό εξ άλλου θα ήταν και μία τεράστια νίκη του φασισμού.

Στη χιτλερική Γερμανία, αλλά και στα μέτωπα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, υπήρξαν εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί αντιφασίστες που αντιστάθηκαν στη ναζιστική θηριωδία. Όπως μας πληροφορεί μάλιστα η νέα, άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα της εκλεκτής συναδέλφου Χρηστίνας Σωτήρχου, χιλιάδες από αυτούς πλήρωσαν με τη ζωή τους την ανυπακοή στο μισανθρωπισμό και τη μισαλλοδοξία.

Η συνάδελφος μας παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, και την ιστορία του Alexander Schmorell, μέλους της αντιφασιστικής οργάνωσης “Λευκό Ρόδο” που έδρασε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη ναζιστική Γερμανία. Ο νεαρός Γερμανός αντιφασίστας εκτελέστηκε σε ηλικία μόλις 26 ετών για τη δράση του, αλλά πέρασε στην αιωνιότητα, καθώς πρόσφατα (2012) η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία τον αγιοποίησε.

Η μνήμη του Νεομάρτυρος Αλέξανδρου εκ Μονάχου γιορτάζεται πλέον κάθε χρόνο στις 13 Ιουλίου, ιδιαιτέρως στο μνήμα του που βρίσκεται στη Γερμανία, σε μία χώρα που υπέφερε από το φασισμό, αλλά πλέον δεν προσπαθεί να κρύψει το παρελθόν και τις πληγές της, αποτίοντας τις πρέπουσες τιμές σε όσους στάθηκαν υπερήφανοι απέναντι σε αυτό το έκτρωμα και πολλές φορές το νίκησαν με το θάνατό τους. Σε αντίθεση δηλαδή με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, που η απαξίωση της αντιναζιστικής δράσης και η απόκρυψη ηρωικών ενεργειών αποτελούν τον κανόνα, ενώ το να τιμάται η αντιφασιστική δράση θεωρείται σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και σήμερα κάτι το αδιανόητο…

13 Ιουλίου. Νεομάρτυς Αλέξανδρος εκ Μονάχου
Οι τελευταίες εξελίξεις στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Συνάδελφοι,

Σας παρουσιάζουμε όσα αφορούν τις συντάξεις του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ μετά τις τελευταίες «τροποποιήσεις» του καταστατικού τις οποίες «ενέκρινε» η «Γενική Συνέλευση δια αντιπροσώπων» στις 26/6/2016.

Αφού συζητήσαμε διεξοδικά το ζήτημα με τη νομική μας σύμβουλο κα Αγγελική Καίσαρη, σας παραθέτουμε στη συνέχεια όλα τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για να παραμένετε πλήρως ενημερωμένοι και να μπορείτε να βγάλετε σαφή συμπεράσματα, αγνοώντας τη φερόμενη ως συνέλευση των κκ Κολλάτου, Βέργου, Καραδελή και Προκόπη, που στην ουσία ουδεμία σχέση έχει με τα δικά σας συμφέροντα αφού οι μέχρι σήμερα ενέργειές τους είχαν καταστροφικές συνέπειες στην πορεία του ταμείου.

Επιχειρούν να βάλουν «κόφτη» και στις συντάξεις του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Βάσει των πορισμάτων των αναλογιστικών μελετών (άρθρο 39 παρ. 4 και 5), όπως τονίστηκε κατ’ επανάληψη στη Γενική Συνέλευση, τροποποιούνται οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 47 ως εξής:

 1. Το κατώτατο όριο της επικουρικής σύνταξης γήρατος καθορίζεται σε πενήντα (50,00) ευρώ, εφόσον μοναδικός φορέας παροχής της είναι το ταμείο.

 2. Το κατώτατο όριο επικουρικής σύνταξης αναπηρίας καθορίζεται σε ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) επί του εκάστοτε ισχύοντος ανώτατου ορίου, εφόσον μοναδικός φορέας παροχής είναι το ταμείο.

 3. Ειδικά, το ύψος της μηνιαίας επικουρικής σύνταξης γήρατος των συνταξιούχων των οποίων οι ληφθείσες παροχές είναι ήδη ή καθίστανται εξελικτικά, υπέρτερες των συνολικών καταβληθεισών εισφορών και εξαγορών είναι ίσο με το εκάστοτε ισχύον αντίστοιχο κατώτατο όριο που ορίζεται από το 1ο εδάφιο της ίδιας παραγράφου. Έναρξη εφαρμογής της παρούσας ρύθμισης ορίζεται η 1η του τέταρτου μήνα μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του τροποποιημένου καταστατικού.

 4. Τα ως άνω καθορίζονται ως άνω με την επιφύλαξη της εφαρμογής των υπερισχυουσών εκάστοτε ρυθμίσεων του άρθ. 39 παρ. 4 και 5.

Με βάση την επιχειρούμενη αυτή τροποποίηση του καταστατικού παραμένουν:

 • Η ανώτατη σύνταξη στα 390 ευρώ.

 • Η κατώτατη σύνταξη γήρατος στα 50 ευρώ.

 • Η κατώτατη σύνταξης αναπηρίας στα 117 ευρώ.

 • Η κατώτατη σύνταξη δικαιοδόχων συζύγων στα 30 ευρώ (άρθρο 49).

 • Και παράλληλα εισάγεται ένας καινούργιος όρος για αυτόματο περιορισμό των συντάξεων. Όταν θα εξαντληθούν οι καταβληθείσες εισφορές (εργαζομένου και εργοδότη) τότε οι συντάξεις γήρατος και αναπηρίας θα μειώνονται αυτόματα και θα πέφτουν στα 50 ευρώ έκαστη.

Συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση των «αντιπροσώπων» αφού ενέκρινε την εξωφρενική επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ATTICA BANK και εξανέμισε τις εισφορές μας, προκειμένου να καλύψει την ανεπανόρθωτη αυτή ζημιά, επιχειρεί να μειώσει και τις συντάξεις με τη δικαιολογία ότι τάχα έτσι διασφαλίζονται οι εισφορές των εργαζομένων.

Όλα αυτά, όπως αντιλαμβάνεστε, τα μεθοδεύει η ομάδα της Ιονικής που δρα στο Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ υπό την επιρροή και καθοδήγηση του προέδρου του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank κ. Γκιάτη.

Το νέο, απαράδεκτο σενάριο που προωθείται από την ομάδα Γκιάτη και τους συνεταίρους του που οργανώνουν συγκεντρώσεις και δήθεν Γ.Σ. είναι το εξής:

Οι συνταξιούχοι του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ με εξαθλιωμένες συντάξεις εντάσσονται στο ΕΤΕΑ και οι εργαζόμενοι μένουν πίσω και κάνουν «επαγγελματικό ταμείο»

Υλοποιούμε το σχεδιασμό και τις αποφάσεις μας

 1. Οι επιχειρούμενες τροποποιήσεις είναι εντελώς άκυρες τη στιγμή που δεν έχει κριθεί η νομιμότητα των προηγούμενων τροποποιήσεων του 2015 και της Γ.Σ. που τις αποφάσισε, καθόσον έχουν προσβληθεί και βρίσκονται στη διαδικασία εκδίκασης τακτικών αγωγών η νομιμότητα της προηγούμενης Γ.Σ. για την τροποποίηση του καταστατικού, η νομιμότητα της διαγραφής των συνταξιούχων συναδέλφων, αλλά και η νομιμότητα του ίδιου του καταστατικού!

 2. Ήδη η νομική μας συνεργάτις κα Καίσαρη ανέλαβε να προσβάλει τις νέες, επιχειρούμενες τροποποιήσεις και να ανακόψει την εφαρμογή τους μέχρι την έκδοση οριστικών αποφάσεων επί των αρχικών αγωγών.

 3. Καμία ψευδοσυνέλευση δια αντιπροσώπων δεν πρόκειται να «ξεπλύνει» την επιλογή τους να επενδύσουν 55,5 εκατ. στην ΑΜΚ της ATTICA BANK, από την οποία δε θα επιστραφεί ούτε ένα ευρώ στο ταμείο!

 4. Το αμέσως επόμενο διάστημα προτιθέμεθα να προσφύγουμε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινή διαταγή) αιτούμενοι τη χορήγηση όλων των αποφάσεων που αφορούν τη συμμετοχή στην ΑΜΚ της ATTICA BANK, ώστε επιτέλους να αποδοθούν οι ποινικές και αστικές ευθύνες σε όσους συνέβαλαν στην απώλεια των 55,5 εκατ. και εγκλημάτησαν σε βάρος των συμφερόντων του ταμείου και των ασφαλισμένων του.

 5. Εμείς θα προχωρήσουμε άμεσα τη διαδικασία εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινή διαταγή) για να υποχρεώσουμε τη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ να μας παράσχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία προς την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης που θα εξετάσει:

α. Το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης ανά ασφαλισμένο σε ενδεχόμενη ένταξή μας στο ΕΤΕΑ, επί του νομοπαρασκευαστικού πλαισίου που συνέταξε ο ασφαλιστικός μας σύμβουλος κος Γιώργος Κουτρουμάνης, το οποίο έχει κατατεθεί στη μειοδότρια εταιρία “Prudential” του κου Βασίλη Μαργιού που θα διεξαγάγει τη μελέτη.

β. Τη δυνατότητα που υφίσταται στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ να χορηγήσει συντάξεις τόσο στους συνταξιούχους όσο και στους εν ενεργεία ασφαλισμένους που είναι μέλη του, καθώς και το ύψος αυτών.

γ. Τη δυνατότητα χορήγησης και το ύψος των συντάξεων προς τους ασφαλισμένους που θα παραμείνουν στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ σε περίπτωση που ένα μέρος των ασφαλισμένων ενταχθεί στο ΕΤΕΑ, όπως είναι η επιδίωξη της σημερινής διοίκησης του ταμείου

Μονόδρομος η διαχρονική επιλογή μας για την ένταξή μας στο ΕΤΕΑ

Έφτασε η ώρα να θέσουμε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων. Τα ψέματα, ο λαϊκισμός, η ανευθυνότητα και η ανικανότητα όλων αυτών που διαχρονικά εξαπάτησαν τόσο τους εν ενεργεία όσο και τους συνταξιούχους ασφαλισμένους, δεν έχουν πλέον καμία θέση στην υπόθεση της επικουρικής μας ασφάλισης!

Εμείς με βάση τις συντεταγμένες και υπεύθυνες ενέργειές μας, θα αποδείξουμε μέσω της αναλογιστικής μελέτης όσα έχουμε προβλέψει εδώ και χρόνια. Θα επιβεβαιωθεί δηλαδή με την προσέγγιση που θα γίνει από τη μελέτη ότι με τα δεδομένα που έχουν παγιωθεί πλέον, ακόμα και αν υπάρξει στο εξής απόλυτα ορθολογική διαχείριση και αντικειμενική απόδοση των συντάξεων, η ανώτατη επικουρική σύνταξη δε θα ξεπερνά τα 70 ευρώ και ένα μέρος των συντάξεων θα κυμαίνεται μεταξύ 10 και 30 ευρώ!

Οι εξελίξεις δικαιώνουν απόλυτα τη θέση που έχουμε εκφράσει ήδη από το πρώτο διάστημα λειτουργίας της Ιονικής Ενότητας και την οποία πλέον όλοι αποδέχονται, ομολογούν ως την καλύτερη λύση και προσπαθούν μάλιστα να καρπωθούν τη διατύπωσή της, ότι δηλαδή η μοναδική προοπτική διάσωσης της επικουρικής μας σύνταξης και διατήρησής της σε αξιοπρεπή επίπεδα για όλα τα ασφαλισμένα μέλη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, τόσο για τους συνταξιούχους όσο και μελλοντικά για τους εν ενεργεία συναδέλφους μας, είναι η ένταξή μας στο ΕΤΕΑ!

Το αποτέλεσμα της μελέτης δε θα αφήσει καμία αμφισβήτηση και υπόνοια για οποιαδήποτε άλλη επιλογή. Αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, θα την καταθέσουμε στον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης συνοδευόμενη από 3.000 υπογραφές των ασφαλισμένων της Ιονικής που αποτελούν την αντιπροσωπευτική οργάνωση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και κατά συνέπεια την αντιπροσωπευτική συλλογικότητα και με υπόμνημα που θα τεκμηριώνει ότι το ταμείο μας έχει καταστεί υποχρεωτικής ασφάλισης από το 1984 και η Πολιτεία οφείλει να μεριμνά για τη βιωσιμότητά του, θα επικαιροποιήσουμε το από 7/10/15 υποβληθέν αίτημα ένταξής μας στο ΕΤΕΑ, σύμφωνα και με το προηγούμενο της ένταξης του ΝΠΙΔ επικουρικού ταμείου της Γενικής Τράπεζας, που εντάχθηκε μάλιστα με μηδενικά αποθεματικά.

Συνάδελφοι,

Η Ιονική Ενότητα, ο μοναδικός συνδικαλιστικός φορέας που έχει την ικανότητα και την εμπειρία για να περιφρουρήσει τα συμφέροντά σας, συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην υπόθεση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού θα έχουν προχωρήσει και οι νομικές μας ενέργειες και πιθανόν θα έχει υπάρξει και πρόοδος των αναλογιστικών μελετών, θα σας καλέσουμε σε συγκεντρώσεις ενημέρωσης στην Αθήνα και στην περιφέρεια προκειμένου να συζητήσουμε και να ολοκληρώσουμε τον οδικό χάρτη των επομένων ενεργειών του συλλόγου μας που αποτελούν τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση για την επίτευξη της ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ.

Μόνο η Ιονική Ενότητα έχει την πραγματική θέληση, αλλά και τη δυνατότητα, ώστε άμεσα να κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης!

     O Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας

Σ. Φιλιππόπουλος      Ν. ΑΛεξόπουλος