1

Η τροποποίηση και ο εκσυγχρονισμός του καταστατικού του Συνεταιρισμού μας αποτελεί υπόθεση όλων των συναδέλφων της Ιονικής! ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/2! – Αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας στα μέλη της προηγούμενης διοίκησης

Οι διαδικασίες για την ουσιαστική και αποτελεσματική επαναλειτουργία του Συνεταιρισμού μας έχουν ήδη ξεκινήσει και με τη μαζική συμμετοχή σας στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 29/2 στις 17:00 μ.μ. στην οδό Ευπόλιδος 12 στον 8ο όροφο, θα δώσετε την απαραίτητη ώθηση για να εξέλθει από την αδράνεια και να επιτελέσει το ρόλο που επιτάσσουν οι δύσκολοι καιροί προς όφελος όλων των συναδέλφων

Εν μέσω της εκτεταμένης περιόδου οικονομικής κρίσης που διανύουμε, που δυστυχώς φαίνεται ότι θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια, είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να δημιουργηθούν νέες οικονομικές δομές αλληλεγγύης, να οργανωθούμε ως πολίτες και εργαζόμενοι σε μορφώματα και συλλογικότητες που θα αγωνίζονται και θα μας παρέχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης, αλλά και να επαναφέρουμε θεσμικές λειτουργίες του παρελθόντος που είχαν υποβαθμιστεί με την πάροδο των χρόνων στα πλαίσια της εύπλαστης και ψευδούς ευμάρειας, είτε λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος με τη συνακόλουθη αδρανοποίησή τους, είτε λόγω του αδιαφανούς τρόπου λειτουργίας τους.

Επειδή, ουδέν κακόν αμιγές καλού, η αλήθεια είναι ότι η περίοδος της κρίσης δημιούργησε χώρο και ευκαιρίες για την ανάπτυξη των συνεταιριστικών δραστηριοτήτων σε μία σύγχρονη βάση με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας.

Εν προκειμένω, στα πλαίσια της ιονικής οικογένειας, αναφερόμαστε στο Συνεταιρισμό και τις ευεργετικές λειτουργίες και υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει στα μέλη του.

Η νέα διοίκηση του Συνεταιρισμού, έχοντας αρχικά καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την εξυγίανσή του και την επιστροφή του σε σοβαρά πρότυπα λειτουργίας μετά την καταστροφική επίδραση των διοικήσεων των περασμένων ετών, θέτει πλέον ως στόχο την άμεση επανεκκίνηση των υπηρεσιών του με μοναδική επιδίωξη την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των μελών του και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρουσιάζονται στο δυσχερές τοπίο της κρίσης που διανύουμε.

Έχουμε εξουσιοδοτήσεις από δύο Γενικές Συνελεύσεις του Συνεταιρισμού να αναζητήσουμε ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις του, με προεξάρχοντες τους κκ Νικόλαο Κορδώνη, Ηλία Προκόπη, Ιωάννη Βέργο, Αγάθη Λαδά που είναι υπαίτιοι για την παρακμή, την οικονομική ζημιά και την ουσιαστική αδρανοποίηση του ιστορικού Συνεταιρισμού μας, τις οποίες τους γνωστοποιούμε με εξώδικο που δώσαμε εντολή στην δικαστική επιμελήτρια που συνεργάζεται με το σύλλογό μας να τους επιδώσει.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρώτη επιλογή μας να στοχοποιούμε συναδέλφους, αλλά η προκλητική αδιαφορία και η ανικανότητα όσων αμέλησαν τα διοικητικά τους καθήκοντα δεν είναι δυνατόν να παραβλέπεται ες αεί χωρίς να αποδίδονται ευθύνες, αφού οι συνάδελφοι τους είχαν επιλέξει τη συγκεκριμένη περίοδο να ασκήσουν τη διοίκηση του Συνεταιρισμού ώστε να επιτελέσει το έργο που του αναλογεί.

Προασπιζόμενοι τα συμφέροντα του Συνεταιρισμού και των συναδέλφων, θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσο να αποκαταστήσουμε τις αρνητικές οικονομικές και νομικές συνέπειες που υπέστη την περίοδο της αδράνειας της συγκεκριμένης διοίκησης στην οποία απευθύνεται το εξώδικο που παραθέτουμε στη συνέχεια, αλλά και διοικήσεων προηγούμενων ετών που είχαν την ευθύνη για τη διοίκηση του Συνεταιρισμού.

Εξώδικη διαμαρτυρία στα μέλη της προηγούμενης διοίκησης

Μαζικότητα + Συμμετοχή = Δύναμη

Ο σχεδιασμός της νέας διοίκησης θέτει στην κορυφή των προτεραιοτήτων την άμεση παροχή υπηρεσιών υγείας χωρίς καμία επιβάρυνση του ασφαλισμένου και σύναψη επωφελών συνεργασιών με εμπορικές εταιρείες που θα καλύπτουν μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων, ώστε να παρέχονται στους συναδέλφους μεγάλες ευκαιρίες και εκπτώσεις στις αγορές τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων του Συνεταιρισμού σύμφωνα με τις απαιτήσεις των νέων κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων είναι η άμεση τροποποίηση του καταστατικού του, που όφειλαν να είχαν πραγματοποιήσει οι διοικήσεις των προηγούμενων ετών. Για να επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός του καταστατικού που θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή του Συνεταιρισμού μας απαιτείται μαζική συμμετοχή στη συνέλευση της Δευτέρας 29/2 στις 17:00 μ.μ. στην οδό Ευπόλιδος 12 στον 8ο όροφο, στην οποία επιπλέον θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες της συνεργασίας μας με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Vodafone.

Στη Γενική Συνέλευση είναι ευπρόσδεκτοι και οι κκ Κολλάτος και Βασιλάκης που εμφανίζουν… ιδιαίτερες ευαισθησίες στο θέμα του Συνεταιρισμού και έχουν ερωτήματα για την απομείωση των αποθεματικών του. Εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν την πραγματικότητα, αφού η Συνέλευση θα λάβει αποφάσεις για την αναζήτηση όσων προξένησαν οικονομική και λειτουργική ζημιά στο Συνεταιρισμό. Θεωρούμε αδιανόητο ότι πασχίζουν για να μην υπάρξει απαρτία αφού η τροποποίηση του καταστατικού είναι υποχρέωση κάθε διοίκησης για την εναρμόνιση με το νόμο. Είναι οι μόνοι μαζί με ελάχιστους ακόμα συνεργάτες τους που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και σοβαρής λειτουργίας του Συνεταιρισμού, θεωρώντας ότι αυτή η πρακτική εξυπηρετεί την προσπάθεια παραμονής τους στο Σύλλογο Συνταξιούχων. Τους καλούμε να δώσουν το παρών, να υποβάλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν για τις ενέργειες για την εξυγίανση του Συνεταιρισμού τόσο της προηγούμενης διοίκησης των συναδέλφων Αλεξόπουλου και Ευταξία, όσο και της τωρινής των συναδέλφων Κάβουρα και Φιλιππόπουλου, με την υποψία βέβαια ότι θα απογοητευθούν από τη μαζική συμμετοχή στη συνέλευση, αφού είναι από τους ελάχιστους που υπομονεύουν κάθε προσπάθεια σοβαρής λειτουργίας του

Συνολικά, εμείς επιθυμούμε η διαμόρφωση των αποφάσεων του Συνεταιρισμού να γίνεται μέσα από μία συλλογική διαδικασία και περιμένουμε τις σκέψεις και τις επισημάνσεις των συναδέλφων για να χτιστεί ένας οργανισμός που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Ας είναι αυτή μονάχα η αρχή μίας νέας αντίληψης των μελών του Συνεταιρισμού για μία πιο υπεύθυνη συμμετοχική διαδικασία, για τη διαρκή ενασχόληση με τα κοινά και τη συλλογική προσπάθεια.

Πολλοί, ίσως να θεωρήσουν ότι οι στόχοι που θέτουμε είναι υπερβολικά υψηλοί. Εμείς εδώ είμαστε και θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Εκείνο που θέλουμε πρωτίστως είναι η στήριξη και η συμμετοχή σας και η πρώτη ένδειξη ανταπόκρισης είναι η επικείμενη κρίσιμη συνέλευση, στην οποία σας καλούμε να λάβετε μέρος μαζικά για να δώσουμε πνοή στο φιλόδοξο αυτό εγχείρημα που μπορεί πραγματικά να αποτελέσει βαθιά ανάσα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,

Σε καλούμε να δώσεις το παρών στην αποφασιστικής σημασίας Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 29/2 στις 17:00 μ.μ. στην οδό Ευπόλιδος 12 στον 8ο όροφο,

που θα σημάνει

  • την άμεση, δωρεάν βελτίωση των παροχών υγείας

  • την άμεση υλοποίηση σημαντικών καταναλωτικών προγραμμάτων

  • την ανακοίνωση της νέας συνεργασίας με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Vodafone
Ισολογισμός Συνεταιρισμού 2015

Η διοίκηση του Συνεταιρισμού μας, στα πλαίσια της απόλυτης διαφάνειας που πρεσβεύει και της προσπάθειας για ανάκτηση της εμπιστοσύνης σας, δημοσιεύει τον ισολογισμό του έτους 2015, έχοντας πίστη ότι η νέα χρονιά θα αποτελέσει την αφετηρία για τη βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητάς του, ώστε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των μελών του. Βασικός στόχος του Συνεταιρισμού είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού των μελών του σε μία περίοδο που όλοι το έχουν ανάγκη. Είμαστε σίγουροι ότι οι συνεργασίες που θα ανακοινωθούν άμεσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Συνεταιρισμού θα προκαλέσουν ευχάριστη έκπληξη σε όλους τους συναδέλφους που θα νιώσουν ότι μπορούν εκ νέου να στηρίζονται στο Συνεταιρισμό για σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων στην επιτέλεση των καταναλωτικών τους συνηθειών.

Δυστυχώς επί 15ετία ο Συνεταιρισμός κατέστη όμηρος της ανεπάρκειας των διοικήσεών του και όπως θα διαπιστώσατε με το εξώδικο που αποστείλαμε, προτιθέμεθα να κινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όσους υφίστανται, ώστε να καταστεί σαφές ότι αυτοί που εμπλέκονται με τα κοινά έχουν χρέος να μη θεωρούν αυτή τη μείζονος σημασία ασχολία ως… χόμπι ή πάρεργο, αλλά σαν μία υπεύθυνη διαδικασία ευθύνης που απαιτεί σοβαρή λειτουργία, ικανότητες, αδιάκοπη προσπάθεια και αποτελεσματικότητα και ότι τελικά όλοι κρίνονται και όποιος παραβαίνει αυτούς τους κανόνες, θα πρέπει να υφίσταται και τις συνέπειες.

Πιστεύουμε ότι η ζημιογόνα χρήση του ισολογισμού του 2015 που σας παραθέτουμε στη συνέχεια, θα είναι και η τελευταία και ελπίζουμε τη νέα χρονιά να ανατραπεί αυτή η σκοτεινή περίοδος και να κοιτάξουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ
ΙΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στη ΛΑΡΙΣΑ την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου!

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ελάτε να ανταμώσουμε,

να ιδωθούμε, να τα πούμε, να τα πιούμε,

να ξαναβρεθούμε, να ξαναγνωριστούμε,

να θυμηθούμε τα παλιά, τα καλά!

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

στο Κέντρο “VILLAGE”

στη ΛΑΡΙΣΑ

 

Σας είχαμε υποσχεθεί ότι η πιο μεγάλη γιορτή της ιονικής οικογένειας μετά το ξεπούλημα της τράπεζας, το “ΙΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ”, θα… περιόδευε σε όλη την επικράτεια για να φέρει κοντά τους απανταχού Ιονικάριους. Η επιτυχία που σημείωσε το παρθενικό ΙΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ στην Αθήνα αποτέλεσε την καλύτερη απόδειξη ότι τα μέλη της ιονικής οικογένειας “διψούν” για να κρατήσουν ζωντανή την ανάμνηση της τράπεζας, και να σφυρηλατήσουν τους δεσμούς αλληλεγγύης, συνεργασίας και φιλίας που παραμένουν αναλλοίωτοι στο πέρασμα του χρόνου και παράλληλα μας έδωσε το δυναμικό έναυσμα για να υλοποιήσουμε την υπόσχεσή μας για διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων στην περιφέρεια.

Σειρά παίρνει η ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας…

Δίνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας στη Λάρισα, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 13:00 μ.μ. στο κέντρο “Village”, το οποίο βρίσκεται στο 4o χλμ Εθνικής οδού Λάρισας – Νίκαιας (μόλις 2 χλμ από το Ξενοδοχείο “Imperial”).

Στο ΙΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ Κεντρικής Ελλάδας θα κληθούν να παρευρεθούν συνάδελφοι από τα καταστήματα Λάρισας και των περιφερειακών πόλεων Βόλου, Λαμίας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Καλαμπάκας.

Η καθιέρωση αυτών των εκδηλώσεων έχει σαν στόχο να φέρει τους συναδέλφους ακόμα πιο κοντά και να ζωντανέψει αναμνήσεις και ιστορίες μίας ολόκληρης ζωής που θα μείνουν για πάντα άσβεστες στη μνήμη όσων εργαστήκαμε στην αρχαιότερη ελληνική τράπεζα.

Τώρα που πλέον το όνειρο της ενότητας του χώρου της Ιονικής μοιάζει πιο εφικτό και κοντινό από ποτέ, η συμμετοχή σας και η επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων θα αποτελέσει την πιο τρανή απόδειξη της επιθυμίας σας να μας ακολουθήσετε σε αυτόν το δρόμο και θα ενδυναμώσει την πίστη μας στο μεγάλο αυτό εγχείρημα.

Όπως ακριβώς και στην αντίστοιχη εκδήλωση της Αθήνας, σας υποσχόμαστε ότι όσοι θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας, θα ανταμειφθείτε με άφθονο κέφι, βαθιά συγκίνηση και αστείρευτη πηγή ιονικής δυναμικής και κουλτούρας σε μία μοναδική γιορτή ιονικών “αποχρώσεων”!

Το συμβολικό ποσό συμμετοχής ορίστηκε σε 13 ευρώ για κάθε συνάδελφο, στο οποίο περιλαμβάνεται πλήρες μενού με τυρόπιτα ανά άτομο, σαλάτα Village ανά 4 άτομα (μαρούλι, ντομάτα, αγγουράκι, βραστό καλαμπόκι, sauce βινεγκρέτ), κυρίως πιάτο με μπριζόλα χοιρινή ή κοτόπουλο στη σχάρα ή μπιφτέκι με ρύζι, αρακά και καρότο, απεριόριστη κατανάλωση κρασιού (λευκό και κόκκινο), μπύρας “ΜΥΘΟΣ”, αναψυκτικών και νερού και τέλος φρούτα εποχής.

Πρόγραμμα:

Η προσέλευση είναι στις 13:00 μ.μ.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 14:00 μ.μ. με έντεχνα τραγούδια. Η γιορτή θα συνεχιστεί με λαϊκό τραγούδι και στη συνέχεια θα πάρει τη θέση του το παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι για να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να διασκεδάσουμε με την καρδιά μας!

Θα τραγουδήσουν εκλεκτοί τοπικοί καλλιτέχνες που θα πλαισιωθούν από τους συναδέλφους μας Ιπποκράτη Ξυλά στο λαϊκό πρόγραμμα και Πλούταρχο Κούσουλα στο παραδοσιακό.

Σας καλούμε να δηλώσετε άμεσα συμμετοχή στην εκδήλωση, είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά, ώστε να γίνει η κράτηση της θέσης σας και να προμηθευτείτε την πρόσκλησή σας. Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας, προς διευκόλυνση όλων. Δική μας για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση, αλλά και δική σας ώστε αφενός να γνωρίζετε εκ των προτέρων με ποιους άλλους συναδέλφους θα συνεστιαστείτε και αφετέρου για να αποφευχθεί ένα γενικό “κομφούζιο” της τελευταίας στιγμής.

Συνάδελφοι, οφείλουμε όλοι να δώσουμε δυναμικό παρών στο πρώτο Ιονικό Αντάμωμα στη Λάρισα, ένα θεσμό που φιλοδοξούμε να εκτοξευθεί στο μέλλον, σε ετήσια και πανελλαδική βάση και να αποτελέσει τόπο συνάντησης και σημείο αναφοράς της ιονικής οικογένειας!

Δηλώστε άμεσα συμμετοχή

με ταυτόχρονη κράτηση τραπεζιού!

Υπεύθυνοι επικοινωνίας για κρατήσεις θέσεων:

– Γιάννης Γιαννόπουλος      693 2 658217

– Αντώνης Χαϊδούτης           697 8 813604
Δεν… χορταίνουμε Πλούταρχο Κούσουλα! Νέο βίντεο από το ΙΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ!

Ακόμα και για τους λίγους αρχικά… ανυποψίαστους, η καλλιτεχνική δράση του εκλεκτού συναδέλφου Πλούταρχου Κούσουλα είναι πλέον σε όλους σας γνωστή, ιδιαίτερα και μετά την άκρως επιτυχημένη συμμετοχή του στο ΙΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ, όπου με τα παραδοσιακά τραγούδια και τις μοναδικές του ερμηνείες, μας σήκωσε από τις θέσεις μας για να το ρίξουμε στο γλέντι και το χορό! Έχουμε ήδη δημοσιεύσει φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση με τη συμμετοχή του Πλούταρχου και των υπόλοιπων τραγουδιστών, αλλά επειδή… δεν τον χορταίνουμε, σας παρουσιάζουμε ένα νέο βίντεο που “διέρρευσε” πρόσφατα από το ΙΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ με τον Πλούταρχο να δίνει ρέστα και τους συναδέλφους να “αναγκάζονται” να ακολουθήσουν το κέφι που τους μετέδωσε!

http://dadi-amfikleia.blogspot.gr/2016/02/blog-post_23.html
Πίστωση κύριας και επικουρικής σύνταξης – Σε ποιες περιπτώσεις ισχύει το ακατάσχετο των λογαριασμών για οφειλές προς Τράπεζες και Δημόσιο

Η σύνταξη του ΙΚΑ θα είναι πιστωμένη στους λογαριασμούς των συναδέλφων αύριο Παρασκευή 26/2, όπως πάντα την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. Επομένως από σήμερα το βράδυ (25/2) θα ξεκινήσει η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των συνταξιούχων συναδέλφων με τις κύριες συντάξεις του ΙΚΑ για το μήνα Μάρτιο και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το πρωί (26/2).

Η πίστωση της επικουρικής σύνταξης θα γίνει κανονικά την Τρίτη 1 Μαρτίου.

Σχετικά με παράπονα που εξέφρασαν μερικοί συνταξιούχοι συνάδελφοί μας που ανέμεναν την πίστωση της κύριας σύνταξής τους σήμερα το πρωί, τους καλούμε να αγνοούν τις πηγές παραπληροφόρησης και να ενημερώνονται έγκαιρα και έγκυρα μόνο από την ιστοσελίδα της Ιονικής Ενότητας.

Επιπλέον, πολλοί συνταξιούχοι συνάδελφοί μας επικοινωνούν μαζί μας για να εκφράσουν την ανησυχία τους για την ενεργοποίηση του προγράμματος αυτόματης κατάσχεσης από τις τράπεζες για την κάλυψη των δανειακών τους υποχρεώσεων ή των οφειλών τους προς το Δημόσιο:

Τι ισχύει για μισθούς και συντάξεις για οφειλές προς Τράπεζες

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, και συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 982 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, κατάσχεση μισθού ή σύνταξης, ολόκληρου ή μέρους αυτού, δεν μπορεί να γίνει για οφειλές σε τράπεζες από δάνεια ή πιστωτικές κάρτες. Για τέτοιου είδους χρέη, ο μισθός ή η σύνταξη παραμένουν ακατάσχετα.

Σε περίπτωση που ο μισθός ή η σύνταξη κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό είναι σαφές, στο ίδιο ως άνω άρθρο, και προβλέπεται η εξαίρεση του μισθού ή της σύνταξης από την κατάσχεση , δηλαδή δεν μπορεί να γίνει δέσμευση του ποσού «στην πηγή του», προτού καταβληθεί στον δικαιούχο (οφειλέτη). Δηλαδή ο μισθός ή η σύνταξη ακόμα και αν κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό, είναι ακατάσχετα και δεν μπορεί να δεσμεύεται ή να κατάσχεται αμέσως μόλις καταβληθεί και τουλάχιστον μέχρι την επόμενη ημέρα της καταθέσεως και για το ύψος στο οποίο (ο μισθός ή η σύνταξη) ανέρχονται. Πρέπει δηλαδή το αναλογούν ποσό να παραμείνει εντός του λογαριασμού καταθέσεων πέραν της επομένης της ημέρας καταβολής του μισθού ή της σύνταξης για να είναι δυνατή η κατάσχεσή του.

Επομένως, δεν εξαιρείται της κατάσχεσης αν το καταβληθέν ποσό μισθού ή σύνταξης παραμείνει στον τραπεζικό λογαριασμό πέραν της επομένης ημέρας από εκείνη που καταβάλλεται.

Προσοχή: Δεν εξαιρείται από την κατάσχεση οποιοδήποτε ποσό είναι κατατεθειμένο στο λογαριασμό που υπερβαίνει τον έναν μηνιαίο μισθό ή μία σύνταξη του οφειλέτη.

– Τι ισχύει για οφειλές προς το Δημόσιο

Για ποσά συντάξεων μέχρι 1.000 ευρώ ισχύει το πλήρες ακατάσχετο λογαριασμού μισθοδοσίας (συντάξεως) των συναδέλφων, για ποσά άνω των 1.000 ευρώ και έως 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του 50% αυτών και για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού.

Επισημαίνουμε ότι ισχύει το γενικό ακατάσχετο των 1.250 ευρώ μηνιαίως για κάθε φυσικό πρόσωπο σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα. Για να ισχύσει το εν λόγω ακατάσχετο στην περίπτωση των συνταξιούχων συναδέλφων μας, θα πρέπει να γίνει η δήλωση ως ακατάσχετου του λογαριασμού μισθοδοσίας (συντάξεως) τους στην οικεία ΔΟΥ.

Σε περίπτωση που παραβιαστεί το ακατάσχετο όριο των 1.000 ευρώ ή το όριο του 50% για ποσά 1.000-1.500 ευρώ, παρακαλούμε να απευθυνθείτε άμεσα στο σύλλογό μας, καθώς ήδη υπήρξαν δύο σχετικές περιπτώσεις συναδέλφων που με τις κατάλληλες ενέργειες που έγιναν υπό την καθοδήγηση του συλλόγου μας, εξαναγκάστηκαν οι τράπεζες να τους επιστρέψουν άμεσα τα χρήματα που κακώς είχαν δεσμευθεί.
ΣΥΙΛΤΕ Νο 38. Είμαστε παρόντες! Δεν τους επιτρέπουμε να ακυρώσουν τη συνδικαλιστική μας παρουσία & δράση στον εργασιακό χώρο της ALPHA BANK

Συνάδελφοι της Ιονικής,

Μόνο ο ΣΥΙΛΤΕ Ενώνει ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ το χώρο της ΙΟΝΙΚΗΣ!

Μετά την υπ’ αριθμ. 3895/Φεβρουάριος 2016 γνωστή “προσωπική επιστολή” του Συλλόγου Προσωπικού ALPHA BANK υπό τον κ. Γκιάτη και σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 37/15.02.2016 αρμόζουσας απαντητικής ανακοίνωσης του Συλλόγου μας, σας παραθέτουμε ακολούθως και την από 16.02.2016 σχετική Ανοιχτή Επιστολή του Προέδρου του Συλλόγου μας που αφορά τον καθένα από εσάς ατομικά.

Ανοιχτή Επιστολή

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2016

Συνάδελφοι της Ιονικής,

Απευθύνομαι στον κάθε εργαζόμενο της ΙΟΝΙΚΗΣ προσωπικά για να επισημάνω την προσωπική ευθύνη που βαρύνει όλους μας και τον καθένα μας ατομικά για το μέλλον.

Όσα αφορούν το επαγγελματικό μας μέλλον και όσα συμβαίνουν στον εργασιακό χώρο της ALPHA BANK, τα γνωρίζουμε, τα βιώνουμε, τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει, τι θέλουμε και τι πρέπει να γίνει. Όλοι είμαστε σε θέση να διακρίνουμε αν όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας αφορούν την προστασία των δικών μας συμφερόντων ή εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

Αν λοιπόν, με τη συμπεριφορά μας, δώσουμε σε όλους να αντιληφθούν έγκαιρα και καθοριστικά ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους ακολουθήσουμε άλλο στον κατήφορο που μας οδηγούν, τότε υπάρχει ελπίδα εμείς οι εργαζόμενοι της ΙΟΝΙΚΗΣ να βγούμε νικητές.

Ο Σύλλογος Προσωπικού ALPHA BANK υπό τον κ. Γκιάτη με τη γνωστή “προσωπική επιστολή” του (Νο 3895/Φεβρουάριος 2016) – δηλ. “πρόσκληση” προς τα μη μέλη του συλλόγου του – επιδιώκει την πλήρη συνδικαλιστική “αφομοίωση” της ΙΟΝΙΚΗΣ ομάδας και κατ’ ουσίαν τη διάλυση του ΣΥΙΛΤΕ και ως εκ τούτου την ολοσχερή απαλλοτρίωση των διεκδικήσεών μας (βλ. Ανακοίνωσή μας Νο 37/15.02.2016).

Ας μην ξεχνάμε ότι τα 650 εκατ. € που γλίτωσε η ALPHA BANK από την ένταξη του Κλάδου Σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ στο ΙΚΑ, λόγω μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 17,17%, αντί να καλύψουν το εφάπαξ των εργαζομένων της ΙΟΝΙΚΗΣ, όπως είχε συμφωνηθεί, οδηγούνται και καλύπτουν τα 543 εκατ. € της ένταξης των παλαιών ασφαλισμένων της ΠΙΣΤΕΩΣ στο ΕΤΑΤ (με ελαστικές προϋποθέσεις προσυνταξιοδότησης), τα παχυλά τους εφάπαξ και τα πλούσια κίνητρα εθελούσιων εξόδων τους από τον προϋπολογισμό της Τράπεζας.

Ο Σύλλογος Προσωπικού ALPHA BANK υπό τον κ. Γκιάτη, προκειμένου να υποστηρίξει τα συμφέροντα των παλαιών εργαζομένων της ΠΙΣΤΕΩΣ, συνομολόγησε την Ε.Σ.Σ.Ε. της 18-11-2013 διασφαλίζοντας το υψηλό εφάπαξ των παλαιών εργαζομένων της Πίστεως μέσω του προϋπολογισμού της ALPHA BANK και με περίσσεια προκλητικότητα αγνόησε και προσπέρασε τη συμβατική υποχρέωση και την εγγυητική ευθύνη της Τράπεζας για την κάλυψη των ελλειμμάτων του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ (μέχρι να αποχωρήσει και ο τελευταίος εργαζόμενος της ΙΟΝΙΚΗΣ, βλ. οικονομικές καταστάσεις ALPHA BANK της 31-12-2007 σελ. 47,48,49,50,51,52).

Σας ενημερώνουμε ότι και το 2013 επιχείρησαν, ανεπιτυχώς, μέσω των “Αστικών Ακινήτων” του κ. Κορκότζελου να δυσχεράνουν την πώληση του οικοπέδου στην Κινέτα, προκειμένου ο ΣΥΙΛΤΕ να μείνει χωρίς την απαιτούμενη χρηματοδότηση και να μην μπορεί να υποστηρίξει το απαιτητικό του πρόγραμμα και τις διεκδικήσεις του.

Τότε βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ο αγώνας που δίναμε προκειμένου να αναγκαστεί το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ να αναγνωρίσει την εγγυητική ευθύνη της ALPHA BANK απέναντι στον Κλάδο Πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ (εφάπαξ βοήθημα) και να προβεί στις προβλεπόμενες καταλογιστικές πράξεις εις βάρος της εργοδότριας Τράπεζας με βάση τη συμβατική της υποχρέωση, την οποία έχει αναλάβει από το 2003.

Η κατάληξη είναι γνωστή. Το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ, με βάση την αναλογιστική μελέτη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και έξοδα του ΣΥΙΛΤΕ, αναγνώρισε την εγγυητική ευθύνη της ALPHA BANK για την κάλυψη των ελλειμμάτων του Κλάδου Πρόνοιας και με τη σύμφωνη γνώμη της Κυβερνητικής Επιτρόπου προχώρησε στον πρώτο καταλογισμό εις βάρος της εργοδότριας Τράπεζας ποσού 27,1 εκατ. €, σε σύνολο εγγυητικής ευθύνης ποσού 59,2 εκ. €. Ήδη η υπόθεση οδηγήθηκε από την ALPHA BANK στα δικαστήρια και εκδικάζεται, μετά από αναβολή, στις 11-4-2016 ενώπιον του ΣτΕ. Η Τράπεζα αντιστέκεται και επιθυμεί να πληρώνει από τον προϋπολογισμό της μόνο το εφάπαξ των παλαιών εργαζομένων της ΠΙΣΤΕΩΣ, όχι όμως και των εργαζομένων της ΙΟΝΙΚΗΣ, όπως υποχρεούται.

Ωστόσο, εμείς σύντομα θα επανέλθουμε με πρόσθετες δικαστικές ενέργειες εναντίον της εργοδότριας ALPHA ΒΑΝΚ, με βάση την Αρχή της Ίσης Μεταχείρισης, σύμφωνα με την Ε.Σ.Σ.Ε της 18-11-2013 και την υφιστάμενη νομολογία που έχουμε εξασφαλίσει με τις δικαστικές μας διεκδικήσεις.

Όσον αφορά το ζήτημα του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, αμφισβητούμε τη νομιμότητα και την εγκυρότητα των πρόσφατων τροποποιήσεων του καταστατικού και έχει ξεκινήσει δικαστικός αγώνας. Ωστόσο το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, με βάση τις “νέες” καταστατικές διατάξεις μας καλεί σε Γενική Συνέλευση – Συνέδριο δια αντιπροσώπων.

Ζητούν δηλαδή από τον ΣΥΙΛΤΕ να ορίσει από τα μέλη του επτά (7) αντιπροσώπους γα να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση – Συνέδριο που ετοιμάζουν, προφανώς για να νομιμοποιηθεί η “εξωφρενικά” εκτεθειμένη “επένδυση” των 55,5 εκ. € στο “βωμό” της Attica Bank. Σας ενημερώνουμε ότι ο ΣΥΙΛΤΕ δεν πρόκειται να ορίσει αντιπροσώπους και δεν θα συμμετάσχει σε καμία Γενική Συνέλευση – παρωδία, καλώντας παράλληλα τα μέλη του να πράξουν ομοίως, στην περίπτωση που – προβοκατόρικα – οριστούν “σύνεδροι” από το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Είναι πλέον βέβαιο ότι δεν πρόκειται να λάβουμε σύνταξη από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, γι αυτό κατήργησαν και τη Γενική Συνέλευση των μελών του και την κύρια ευθύνη για όλα φέρει ο Σύλλογος Προσωπικού ALPHA BANK υπό τον κ. Γκιάτη, όπως αναλύουμε και στην υπ΄ αριθμόν 37/15.02.2016 ανακοίνωση του ΣΥΙΛΤΕ, αλλά και σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας.

Ένας μόνο δρόμος υπάρχει πλέον για όλους εμάς τους εργαζόμενους της ΙΟΝΙΚΗΣ όσον αφορά την Επικουρική μας Σύνταξη : ε ν τ ε ί ν ο υ μ ε τις προσπάθειες για ένταξή μας στο ΕΤΕΑ και π α ρ ά λ λ η λ α προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη κατά του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για να προστατεύσουμε τις εισφορές μας.

Είναι προφανές ότι οι συνδικαλιστικές υποχρεώσεις του ΣΥΙΛΤΕ είναι αυξημένες καθόσον έχει να ενδιαφερθεί, να εργαστεί και να αγωνιστεί για την υποστήριξη των επαγγελματικών συμφερόντων και των πάσης φύσεως θεμάτων ολόκληρης της ομάδας των 1.350 εργαζομένων της ΙΟΝΙΚΗΣ στην Alpha Bank, ανεξαρτήτως του Συλλόγου που ανήκουν. Αυτό το έδειξε ο ΣΥΙΛΤΕ και στην εθελούσια έξοδο του 2014. Και η εγκύκλιος υπ΄αριθμόν 152/23.09.2014 της Τράπεζας περί της διετούς αυτασφάλισης ήταν αποτέλεσμα ενεργειών του ΣΥΙΛΤΕ. Η συντριπτική πλειοψηφία από τους 636 αποχωρήσαντες, στον ΣΥΙΛΤΕ απευθύνθηκε και βρήκε πλήρη ανταπόκριση.

Εμείς από την πλευρά μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να επιτελέσουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα το συνδικαλιστικό μας καθήκον και είμαστε παρόντες στα γραφεία του ΣΥΙΛΤΕ αγωνιζόμενοι καθημερινά για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλων των μελών της ΙΟΝΙΚΗΣ οικογένειας, γεγονός που διαπιστώνουν οι συνάδελφοι που μας επισκέπτονται για να ζητήσουν τη βοήθειά μας. Δεν αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους, δεν αναλωνόμαστε σε ‘”φανταστικές” και ανούσιες συσκέψεις και δεν παίζουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων στα …. ζάρια, ούτε και περιμένουμε μήπως η “θεά Τύχη” μας ευνοήσει και φέρουμε κάποιο αποτέλεσμα…….

Για εμάς, όλοι οι συνάδελφοι της ΙΟΝΙΚΗΣ, ανεξαρτήτως του συλλόγου στον οποίο ανήκουμε, έχουμε κοινή προέλευση και αποτελούμε μία οικογένεια. Και όλοι οφείλουμε να πιστεύουμε ότι μόνο ενωμένοι θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, πιο υπολογίσιμοι και πιο αποτελεσματικοί.

Για το λόγο αυτό, θέλουμε τον ΣΥΙΛΤΕ δυνατό, ανοιχτό σε όλους, χωρίς εξαιρέσεις και περιχαρακώσεις, για να μπορούν όλοι οι συνάδελφοι της ΙΟΝΙΚΗΣ να προστρέχουν και να βρίσκουν λύσεις και πραγματική υποστήριξη, συνδικαλιστική, νομική αλλά και κυρίως ηθική, προς αντιμετώπιση των προβλημάτων τους (εργασιακά, ασφαλιστικά, δικαστικά, βλ. ανακοίνωσή μας 37/15.02.16)

Επί τη ευκαιρία, θεωρώ πως είναι χρήσιμο συνάδελφοι της ΙΟΝΙΚΗΣ που δεν είναι μέλη του ΣΥΙΛΤΕ, εάν και όποτε αποφασίσουν να επιστρέψουν στο Σύλλογό μας, θα πρέπει να το αποφασίσουν έγκαιρα και όχι λίγο πριν από τη συνταξιοδότησή τους.

Με εκτίμηση και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ν. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α. ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ                              Γ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ
Ο ιστορικός Συνεταιρισμός της Ιονικής και πάλι στο προσκήνιο! Να μη λείψει κανείς από τη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 29/2/2016 – Νέο σχέδιο τροποποίησης καταστατικού

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/2 ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ!

Προς τα μέλη του Συνεταιρισμού – Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Από την πρώτη μέρα της σύστασής του ο σύλλογός μας έχει θέσει ως βασικό στόχο και επιδίωξη την αναβάθμιση της λειτουργίας του ιστορικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού. Η επανεκκίνηση του Συνεταιρισμού στις δύσκολες εποχές που διανύουμε πιστεύουμε ότι θα αποβεί ευεργετική για όλους τους συναδέλφους. Δυστυχώς, επί σειρά ετών ο Συνεταιρισμός βρισκόταν σε κατάσταση υπολειτουργίας και διάλυσης με ευθύνη των ανεπαρκών διοικήσεών του που τον είχαν παραμελήσει, οδηγώντας τον στην απαξίωση και την αδράνεια.

Η προηγούμενη, όμως, διοίκησή του, υπό τον Πρόεδρο συνάδελφο Νίκο Αλεξόπουλο και Γραμματέα το συνάδελφο Δημήτρη Ευταξία, αποφασισμένη να βάλει ένα τέλος στην περίοδο της παρακμής, κατέβαλε σημαντική προσπάθεια για την εξυγίανση και εκκαθάρισή του από τα κακώς κείμενα όλων αυτών των ετών που συσσώρευσαν ζημίες και αβελτηρίες στη λειτουργία του Συνεταιρισμού.

Πλέον, η νέα διοίκηση του Συνεταιρισμού επιθυμεί να συνεχίσει στην ίδια γραμμή και αφού ολοκληρώσει την εξυγίανσή του, να θέσει σε κίνηση τις υπηρεσίες του και να εκτινάξει τη λειτουργία του, εκμεταλλευόμενη τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει αυτός ο θεσμός, ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης, προς όφελος των μελών του.

Για την υλοποίηση όμως αυτού του σχεδιασμού απαιτείται πρώτα και πάνω από όλα η δική σας συμμετοχή, αρχικά για την τροποποίηση ενός ξεπερασμένου από τις εξελίξεις καταστατικού και την έγκριση ενός σύγχρονου που θα είναι εναρμονισμένο με τη σημερινή νομοθεσία και τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες. Αφού γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες που θα διαμορφώσουν την υποδομή ενός σύγχρονου οργανισμού, θα καταστεί δυνατό να υλοποιηθούν οι φιλόδοξοι στόχοι της διοίκησης που έχει θέσει ως κεντρικό πυρήνα την εξυπηρέτηση των συναδέλφων και την εξοικονόμηση χρημάτων σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο για όλους.

Κάνουμε έκκληση σε όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού να προσέλθουν για την έγκριση και επικύρωση του καταστατικού στην τρίτη Γενική Συνέλευση στις 29/2, ώστε να βάλουμε τα θεμέλια για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και λειτουργικό Συνεταιρισμό που θα καλύπτει τις προσδοκίες και ανάγκες των μελών του. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από αυτήν τη Γ.Σ., αφού, όπως γνωρίζετε, οι διαδικασίες τροποποίησης του καταστατικού απαιτούν σημαντικό αριθμό μελών για την επίτευξή τους. Ας είναι αυτή μονάχα η αρχή μίας νέας αντίληψης των μελών του Συνεταιρισμού για μια πιο υπεύθυνη συμμετοχική διαδικασία, για τη διαρκή ενασχόληση με τα κοινά και τη συλλογική προσπάθεια.

Η ευθύνη και η ευκαιρία βρίσκεται πλέον σε όλους εσάς!

Να μη λείψει κανείς από τη Γενική Συνέλευση τη

Δευτέρα 29/2/2016! 

 Υ.Γ. Καλούμε τους συναδέλφους να διαβάσουν το προσχέδιο του καταστατικού που ακολουθεί στο τέλος του παρόντος, μέχρι τη μέρα της ψήφισής του στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση της 29/2. Πρόκειται για μία τροποποιημένη και βελτιωμένη έκδοση του προσχεδίου που είχαμε δημοσιεύσει πριν από λίγες μέρες που προήλθε έπειτα από τις συνεχείς συσκέψεις του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού με το νομικό του σύμβουλο κο Απόστολο Κατσακιώρη. Περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας για την καλύτερη δυνατή διαμόρφωσή του. Πρόκειται για ένα σημείο καμπής στη σύγχρονη πορεία του Συνεταιρισμού που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την εκ νέου ενεργοποίησή του σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο για όλους τους συναδέλφους.

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ

 

Προς τα μέλη του Συνεταιρισμού – Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού και την ισχύουσα νομοθεσία, το Διοικητικό Συμβούλιο, με ομόφωνες αποφάσεις του που λήφθηκαν κατά τις συνεδριάσεις της 2/2/2016 & 4/2/2016, σας καλεί να συμμετάσχετε στις εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Απολογιστικής και Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης που θα λάβει χώρα στις 15 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00 απογευματινή, στην έδρα του Συνεταιρισμού, Ευπόλιδος 8 (7ος όροφος) στην Αθήνα, στην αίθουσα συγκεντρώσεων της “ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ”.

Σε περίπτωση που δεν παραστεί το 50% συν ένα των μελών δεν θα υπάρξει απαρτία, οπότε η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί (πρώτη επαναληπτική), άνευ άλλης ειδοποίησης, την αυτήν ημέρα και ώρα της αμέσως επόμενης εβδομάδας, δηλαδή στις 22 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00 απογευματινή, στην έδρα του Συνεταιρισμού, Ευπόλιδος 8 (7ος όροφος) στην Αθήνα, στην αίθουσα συγκεντρώσεων της “ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ”.

Σε περίπτωση που δεν παραστεί 1/3 των μελών δεν θα υπάρξει απαρτία, οπότε η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί (ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ & ΤΕΛΙΚΗ), άνευ άλλης ειδοποίησης, την αυτήν ημέρα και ώρα της επόμενης εβδομάδας, ήτοι στις 29 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00 απογευματινή στην αίθουσα συγκεντρώσεων του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ που βρίσκεται στην οδό ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ 12 στον 8ο όροφο, η οποία θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε, με την απαρτία που προβλέπει ο νόμος.

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1) Διοικητικός απολογισμός Δ.Σ. έτους 2015 και έγκρισή του.
2) Οικονομικός απολογισμός, Ισολογισμός και Έκθεση Εποπτικού Συμβουλίου για το έτος 2015 και έγκρισή τους.
3) Προϋπολογισμός έτους 2016 και έγκρισή του.
4) Πρόγραμμα δράσης έτους 2016 και έγκρισή του.
5) Έγκριση της τροποποίησης, αναδιάταξης και αναδιάρθρωσης όλων των άρθρων του καταστατικού του Συνεταιρισμού για να εκσυγχρονιστεί σύμφωνα με τις τρέχουσες συνθήκες και την ισχύουσα νομοθεσία.
6) Κάθε άλλο θέμα που πιθανόν θα προκύψει ή θα υποβληθεί στην κρίση της Γ.Σ. ή με νεώτερη απόφαση του Δ.Σ.

 

 

Συνημμένο: ΝΕΟ Σχέδιο τροποποίησης καταστατικού

 

Για το Δ.Σ.

                   Ο Πρόεδρος                                                Ο Γραμματέας

                       Νικόλαος Κάβουρας                        Σαράντος  Φιλιππόπουλος
Επέτειος ίδρυσης της ΕΠΟΝ 23 Φλεβάρη 1943 – Της συναδέλφου Χρηστίνας Σωτήρχου

Με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης της ΕΠΟΝ (23/2/1943) σας παρουσιάζουμε το πρώτο βραβείο Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού συγγραφής ιστορικού δοκιμίου που διεξήχθη το 2011 και είχε σαν θέμα δύο ΕΠΟΝΙΤΙΣΣΕΣ, τη Βαγγελιώ Αρμενάκη και τη Βαγγελιώ Φωτιάδου.

«Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του διεθνούς κύρους Λευκαδίτη ιστορικού Νίκου Σβορώνου (1911-1989), το Γραφείο Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων Λευκάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Λευκάδας και την Εταιρεία Θεωρίας, Έρευνας και Διδακτικής της Γενικής και της Τοπικής Ιστορίας, πραγματοποίησε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό συγγραφής ιστορικού δοκιμίου με επιλογή θέματος από την τοπική ιστορία. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές Γ΄ τάξης Γυμνασίου και Α΄ τάξης Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, και αφορούσε τη συγγραφή ιστορικού δοκιμίου, ατομικά ή ομαδικά, με επιλογή θέματος από την τοπική ιστορία και ενδεικτικές θεματικές περιοχές από την ιστορία του τοπίου, τις καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες, την ιστορία της οικογένειας, την τοπική κοινωνία, κ.ά. Οι εργασίες των μαθητών έγιναν εκτός σχολικού ωραρίου και υποβλήθηκαν το Δεκέμβριο 2011. Η απονομή των βραβείων έγινε στις 22-23/6/2012 στη Λευκάδα, σε Συνέδριο αφιερωμένο στον ιστορικό Νίκο Σβορώνο, όπου οι προσκεκλημένες, βραβευμένες ομάδες μαθητών παρουσίασαν τις εργασίες τους.

Στην κατηγορία της Α΄ τάξης Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, το Πρώτο Βραβείο μοιράστηκαν το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου και το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου. Η βραβευμένη εργασία του Πρότυπου Πειραματικού είχε θέμα «Βαγγελιές: Δύο κορίτσια του Εμφυλίου στο Ηράκλειο».

Οι μαθήτριες Κωνσταντίνα Δαμιανάκη, Μαρία Δρακάκη, Βασιλική Μανιά, Δανάη Ροβιθάκη, Πιτσούλη Μαρία, με τη συνδρομή της Ειρήνης Περβολαράκη, της Δέσποινας Νικολακάκη, της Αναστασίας Πέιου, της Παρασκευής Πέιου και της Γεωργίας Σαββάκη, ερεύνησαν τη σύντομη ζωή και τον τραγικό θάνατο στα χρόνια του Εμφυλίου δύο νεαρών τότε κοριτσιών, μελών της ΕΠΟΝ, που υπήρξαν αχώριστες φίλες μέχρι τη στιγμή της εκτέλεσής τους.

Η εργασία που σας παραθέτουμε στη συνέχεια βασίστηκε αποκλειστικά σε πρωτότυπο ιστορικό υλικό και μαρτυρίες και αποτελεί την πρώτη τεκμηριωμένη ιστορική καταγραφή για τη Βαγγελιώ Αρμενάκη και τη Βαγγελιώ Φωτιάδου. Υπεύθυνοι καθηγητές στην εργασία των μαθητριών ήταν η κα Ελένη Νικολιδάκη και ο κος Περικλής Γεωργιάδης…»

Χρηστίνα Σωτήρχου

(Πηγή: http://ikritimas.blogspot.gr/2012_05_16_archive.html)

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στη μνήμη του Νίκου Σβορώνου

ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΦΩΤΙΑΔΟΥ & ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΑΡΜΕΝΑΚΗ
Πίστωση καθυστερημένων νοσηλίων του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ από τον ΕΟΠΥΥ

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε η Ιονική Ενότητα πιστώθηκαν σήμερα (19/2) στους λογαριασμούς των περισσότερων εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων μας τα παλαιά, καθυστερημένα νοσήλια που δικαιούνταν από το ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ (σ.σ. όχι τα “καμένα”). Κάθε συνάδελφος ας κάνει μία ενημέρωση του τραπεζικού του λογαριασμού για να ελέγξει αν του έχουν πιστωθεί χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.
“Από… άλλο ανέκδοτο”! Γιατί η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι αυτή που δε γελάσαμε!

Είναι γνωστό ότι το χιούμορ είναι το όπλο των άοπλων που μας βοηθάει να χαμογελάμε ακόμα και με την κατάσταση που μας κάνει να υποφέρουμε. Εξ άλλου, όπως πολύ εύστοχα είχε πει κάποτε και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ: “Ένα αστείο είναι κάτι πολύ σοβαρό”.

Είπε μονολογώντας ο παππούς, καθισμένος στην πολυθρόνα του μπροστά στη τηλεόραση που ανακοίνωνε και νέες μειώσεις στις συντάξεις:

Όταν ήμουν μαθητής, άκουγα κάθε τόσο τη δασκάλα μου να λέει:

«Να προσέχετε τα κόμματα! Ένα λάθος κόμμα, μπορεί να σας χαλάσει τελείως τη σύνταξη!»

Έπρεπε να περάσουν εξήντα χρόνια για να καταλάβω τι εννοούσε.

…………………………………………………………………………………….

Είναι ένας Άγγλος, ένα Γάλλος και ένας Έλληνας στο μουσείο και κοιτάζουν ένα πίνακα με τον Αδάμ και την Εύα.

Ο Άγγλος λέει:
– Κοιτάξτε τη γαλήνη και την ηρεμία που κυριαρχεί στα πρόσωπά τους. Σίγουρα πρέπει να ήταν Άγγλοι.

Ο Γάλλος λέει:
– Μα τι λες, κοίτα τα κορμιά τους πόσο ωραία είναι μέσα στη γύμνια τους. Πρέπει να ήταν Γάλλοι.

Λέει και ο Έλληνας:
– Ρε σεις, τι λέτε; Δεν έχουν ρούχα, δεν έχουν στέγη, έχουν μόνο ένα μήλο για να φάνε και τους λένε πως αυτό είναι ο παράδεισος. Σίγουρα είναι Έλληνες!