1

ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ: Όλοι ΜΑΖΙ σαν μια γροθιά ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ την επικουρική μας ασφάλιση στην αυριανή Γενική Συνέλευση (1/3) στις 8.30 π.μ. στο ξενοδοχείο CARAVEL

Συνάδελφοι,

Η κρισιμότητα των στιγμών για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης απαιτεί τη συστράτευση όλων των δυνάμεων της ιονικής οικογένειας. Υπό το βάρος των εξελίξεων και της αυριανής (1/3), ιστορικής Γενικής Συνέλευσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ σήμερα συνήλθε η ολομέλεια της Ιονικής Ενότητας λαμβάνοντας μία ενωτική απόφαση που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων.

Σαν μία πρώτη κίνηση ενότητας ο εκπρόσωπός μας θα προτείνει στην αυριανή Γ.Σ. ένα ενωτικό προεδρείο που θα εγγυηθεί και θα διασφαλίσει τις εργασίες και τις αποφάσεις της.

Για το προεδρείο της Γ.Σ. στην αυριανή διαδικασία προτείνουμε τους συναδέλφους:

 • Πρόεδρος: Δημήτρης Παναγιώτου (Ιονική)
 • Γραμματέας: Γιάννης Χρυσικός (Ιονική)
 • Γραμματέας: Χάρης Δάσκαλος (Αττικής)

Για την εφορευτική επιτροπή προτείνουμε τους συναδέλφους:

 • Αναστασοπούλου Φωτεινή (Ιονική)
 • Κολλιό Γεώργιο (Ιονική)
 • Κούρταλη Γιαννούλα (Ιονική)
 • Πετράκη Μαρία (Κρήτης)
 • Φιλιπποπούλου Μαρία (Ιονική)

Υπερψηφίζοντας το προεδρείο κατοχυρώνουμε άψογες διαδικασίες διεξαγωγής της Συνέλευσης και επιπροσθέτως διασφαλίζουμε ότι θα τεθεί σε ψηφοφορία η θέση που υιοθετούν όλες οι δυνάμεις για τη διεξαγωγή των επικείμενων αρχαιρεσιών με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Επιπλέον, υπερψηφίζοντας τους υποψηφίους μας στην εφορευτική επιτροπή διασφαλίζεται μία άψογη εκλογική διαδικασία με σύνθεση όλων των απόψεων και άμβλυνση των διαφορών που έχουν διαμορφωθεί από το 2006 μέχρι σήμερα στο ταμείο.

Κεντρικός στόχος μας είναι να αναστείλουμε την απόφαση του Δ.Σ. του ταμείου για τις τροποποιήσεις του καταστατικού που θα αποτελέσουν τον επιθανάτιο ρόγχο του επικουρικού μας φορέα.

Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη Γ.Σ. πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την αφετηρία για τη σύγκλιση όλων των θέσεων ώστε να διαμορφωθεί μία πρόταση προοπτικής που θα κατοχυρώνει μελλοντικά τη σύνταξη για τους εν ενεργεία συναδέλφους, αλλά παράλληλα θα διασφαλίζει τη δίκαιη απόδοση σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους.

Είναι γεγονός ότι έχουν γίνει μεγάλα λάθη στην εξέλιξη και την πορεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και τώρα βιώνουμε τις συνέπειες αυτών των επιλογών. Παρόλα αυτά, τα σφάλματα, οι παραλείψεις, οι αβλεψίες και η αδιαφορία ανήκουν πλέον στο παρελθόν! Ήρθε η ώρα ενωμένοι να βρούμε τη διέξοδο και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την επικουρική μας ασφάλιση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Κάθε απόφαση που λαμβάνεται στο εξής μπορεί να γείρει την πλάστιγγα προς τη διάλυση ή τη σωτηρία του ταμείου. Επιβάλλεται να παραμερίσουμε τις διαφορές μας και καταλήγοντας σε μία δίκαιη προσέγγιση να φτάσουμε επιτέλους σε μία κοινά αποδεκτή και βιώσιμη λύση του μεγάλου προβλήματος του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Συνάδελφε, οφείλεις να συμμετάσχεις σε όλες τις επικείμενες διαδικασίες που θα κρίνουν το μέλλον της επικουρικής μας ασφάλισης, αρχής γενομένης από την αυριανή, κρίσιμη Γ.Σ., αλλά και να γίνεις κοινωνός αυτού του μηνύματος, μεταδίδοντάς το σε όσους περισσότερους συναδέλφους μπορείς! Έστω και την ύστατη στιγμή, είναι στο χέρι μας να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά μας με τη συμμετοχή, την ενότητα, την πυγμή που θα επιδείξουμε για να ακουστεί δυνατά η φωνή μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ Γ.Σ.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

στις 8.30 π.μ. στο Ξενοδοχείο CARAVEL

 

Ενωμένοι ΜΠΟΡΟΥΜΕ και θα ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ!
Η αβάσταχτη ελαφρότητα της «επιτυχίας»…

Είναι πλέον γεγονός! Τα προβλήματά μας λύθηκαν. Οι έγνοιες μας απαντήθηκαν. Απανταχού Ιονικάριοι, οι μάχες που δώσαμε για να κρατήσουμε ζωντανά τα δικαιώματά μας βρήκαν πλέον τους εκφραστές τους και όλα θα κυλήσουν στο εξής στο δρόμο των επιτυχιών!

Ο κος Γκιάτης, αυτός ο «τεράστιος ηγέτης», αφού έδωσε αποφασιστική λύση σε όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα που μας απασχολούσαν, έρχεται αύριο να ολοκληρώσει το έργο του στη Γ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ προωθώντας σειρά τροποποιήσεων για το καλό (=διάλυση!) του επικουρικού μας φορέα!

Και για να είμαστε απολύτως δίκαιοι, μερίδιο της δόξας έχουν οι «άξιοι» υπασπιστές του. Συγκεκριμένα, για την αυριανή Γ.Σ. επιστρατεύθηκαν ο Κωνσταντίνος Μπελώνης, μέγας γνώστης του ασφαλιστικού, καθώς επίσης και ο α ν ε π α ν ά λ η π τ ο ς Φώτης Δημήτρουλας, το πλέον φερέγγυο και καταξιωμένο πρόσωπο στο χώρο της Ιονικής. Η νίκη είναι δεδομένη…

Και για να σοβαρευτούμε:

Δεν ξέρουμε πώς να εκφράσουμε όλα αυτά που νιώθουμε για τις κινήσεις αυτών που τόσα χρόνια καταβαραθρώνουν τα συμφέροντά μας και τώρα επιθυμούν να μας στερήσουν και την επικουρική σύνταξη. Ίσως, οι στίχοι του παλαιού άσματος «…καρδιά μου καημένη, πώς βαστάς και δε ραγίζεις…» να προσεγγίζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας! Τουλάχιστον, ας χαλαρώσουμε και λίγο γιατί διαφορετικά ο νευρικός κλονισμός δεν είναι μακριά…
Νο 4 Κ.Ε.Ε. Προς τους συναδέλφους του λεκανοπεδίου Αττικής

Σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι,

Σχετικά με τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του Συλλόγου μας σας γνωρίζουμε ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα γραφεία του Συλλόγου μας, Ευπόλιδος 8, Αθήνα, στον 7ο όροφο από Τετάρτη 4 Μαρτίου έως Παρασκευή 6 Μαρτίου από ώρα 11:00 έως 19:00 και Σάββατο 7 Μαρτίου από ώρα 9:30 έως 14:30.

Οι Συνάδελφοι, μέλη του συλλόγου μας που θα προσέλθουν να ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους την ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ τους ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ή το ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη διεξαγωγή των Αρχαιρεσιών μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΚΕΕ στο τηλέφωνα: 210 3250692-4.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ: Η μάχη τώρα αρχίζει!

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο σύλλογός μας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια εναντίον της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που διέγραψε παράνομα 2.181 συναδέλφους και των ανεύθυνων ενεργειών της ομάδας Ντίνου, Βέργου, Κολλάτου και Προκόπη που οδήγησαν το ταμείο σε αδιέξοδο. Σήμερα, η Ιονική Ενότητα εξάντλησε και την τελευταία δυνατότητα που μας επέτρεπε ο νόμος, προσφεύγοντας από κοινού με το Σύλλογο Συνταξιούχων Τράπεζας Αττικής σε ασφαλιστικά μέτρα με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής για την ακύρωση της προκηρυχθείσας Γενικής Συνέλευσης του επικουρικού μας ταμείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης αναπτύχθηκαν από τους συνηγόρους μας κα Αγγελική Καίσαρη και κο Κωνσταντίνο Κατσακιώρη το δίκαιο των θέσεών μας για τις κατάφωρες παραβιάσεις του καταστατικού και των νόμων από τη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Παρόλα αυτά, η σημερινή μας προσφυγή για την ακύρωση της Γ.Σ. δεν έγινε δεκτή. Δυστυχώς, η προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισαν τις 2 προσφυγές που είχαν καταθέσει προηγουμένως οι κκ Ντίνος, Βέργος και Κολλάτος και απορρίφθηκαν, είχαν δημιουργήσει ιδιαιτέρως αρνητικά δεδομένα σε βάρος μας στην εκδίκαση της σημερινής υπόθεσης.

Εντούτοις, θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε όσους χάρηκαν με αυτήν την προσωρινή ήττα, ότι καλό θα ήταν να το ξανασκεφτούν. Έχετε όλοι αντιληφθεί ότι προσεγγίζουμε όλα τα δίκαια αιτήματά μας με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και σε καμία περίπτωση δεν πτοούμαστε από τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο μας προς τη δικαίωση. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές στη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ότι θα βρει απέναντί της το σύνολο της ιονικής οικογένειας και άλλων χώρων τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε νομικό επίπεδο.

Η σημερινή διαδικασία ήταν μόνο η αρχή.

Η κρίσιμη αναμέτρηση διεξάγεται την Κυριακή, 29/2 στις 8.30 π.μ. στη Γενική Συνέλευση που λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο Caravel.

Είναι υποχρέωση όλων απέναντι στους συναδέλφους, τις οικογένειες και κυρίως στους εαυτούς τους να προασπίσουν την επικουρική σύνταξη και να αντιταχθούν στα σχέδια και τις επιδιώξεις του κου Γκιάτη και των συμμάχων του! Άλλωστε, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι προερχόμενοι εκ της Ιονικής γνωρίζετε πολύ καλά τι εστί συνδικαλισμός τύπου Γκιάτη για τα συμφέροντα των Ιονικάριων. Ας μην επιτρέψουμε να κατεδαφίσει και την επικουρική μας σύνταξη!

Σας καλούμε όλους να γίνετε κοινωνοί αυτού του μηνύματος και να το μεταδώσετε σε όσους περισσότερους συναδέλφους μπορέσετε. Τα λόγια τελείωσαν. Έφτασε η ώρα των πράξεων κα της κινητοποίησης. Από την πιο κρίσιμη Γ.Σ. στην ιστορία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δεν πρέπει να λείψει κανείς!

Οφείλουμε να ανατρέψουμε τα ισοπεδωτικά για την επικουρική μας σύνταξη σχέδια. Στις επικείμενες αρχαιρεσίες δεν υφίσταται άλλος δρόμος από την εκλογή διοίκησης που θα έχει σαν μοναδικό μέλημα τη διάσωση της επικουρικής σύνταξης μέσω της ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ, εξέλιξη που αποτελεί τη μοναδική βιώσιμη προοπτική.

Μερικές φορές αξίζει να χάσεις μία μάχη, ώστε να ανασυνταχθείς και να κερδίσεις τον πόλεμο! Και εμείς, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να έρθει η τελική νίκη-δικαίωση για τα συμφέροντα των συναδέλφων μας.
Νο 3 Κ.Ε.Ε. Προς τις τοπικές εφορευτικές επιτροπές και συναδέλφους της περιφέρειας

Συνάδελφοι,

Σχετικά με τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του Συλλόγου στις 4, 5, 6 και 7 Μαρτίου 2015 σας δίνουμε τις παρακάτω οδηγίες :

Στην περιφέρεια οι εκλογές θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015.

1. Στη πόλη σας, καθήκοντα Εφορευτικής Επιτροπής θα εκτελέσει, σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου μας (άρθρο 20) η Τοπική Επιτροπή του καταστήματος. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει Τοπική Επιτροπή παρακαλούμε να εκλεγεί Τοπική Εφορευτική Επιτροπή πριν τις εκλογές της 4,5 και 6 Μαρτίου.

Κανένας υποψήφιος στις αρχαιρεσίες, δεν πρέπει να συμμετέχει στις Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές.

2. Μόλις λάβετε την ανακοίνωσή μας αυτή να ειδοποιήσετε Δικαστικό Αντιπρόσωπο απευθυνόμενοι στο Πρωτοδικείο ή το Ειρηνοδικείο της πόλης σας, συμπληρώνοντας την επιστολή που θα βρείτε μέσα στο φάκελο, για να παρευρεθεί στο κατάστημά σας ή στον τόπο διεξαγωγής των εκλογών και να προεδρεύσει της Εφορευτικής Επιτροπής κατά της ημερομηνίες των αρχαιρεσιών της περιφέρειας που ορίστηκαν και είναι οι 4, 5 και 6 Μαρτίου 2015. Όπου δεν είναι δυνατή η παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με την παρουσία δικηγόρου ή συμβολαιογράφου του τοπικού επιστημονικού συλλόγου. Εξαιρετικά σε περιπτώσεις πόλεων με ένα (1) μέλος αυτό είναι δυνατόν να διεξάγει ατομικώς την ψηφοφορία μόνο με την παρουσία δικηγόρου ή συμβολαιογράφου. Για την αμοιβή τους μαζί με τα άλλα έξοδα των αρχαιρεσιών θα χρεώσετε τον υπ΄αριθμ. 101002101986308 λογαριασμό του Συλλόγου, που τηρείται στο Κεντρικό μας Κατάστημα, στέλνοντας και τις σχετικές αποδείξεις για τη λογιστική μας τακτοποίηση στο Σύλλογο. Για όσους δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα θα μας γνωστοποιήσετε το λογαριασμό σας, ώστε ο σύλλογος να σας πιστώσει με την παραπάνω δαπάνη μόλις λάβει τις σχετικές αποδείξεις.

3. Στις περιοχές που υπάρχουν περισσότερα από ένα Υποκ/τα (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Κέρκυρα, Γιάννενα,κλπ.) να καλέσετε ένα Δικαστικό Αντιπρόσωπο και να οριστεί συγκεκριμένο μέρος και συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα ψηφοφορίας. Επίσης από την προηγούμενη τουλάχιστον ημέρα να ειδοποιηθούν οι συνάδελφοι μέλη του Συλλόγου που βρίσκονται σε άλλο υποκ/μα της περιφέρειας και θα ψηφίσουν μαζί σας.

4. Ειδικά οι συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης θα ενημερωθούν εγκαίρως από την Εφορευτική Επιτροπή για την ημέρα και την ώρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

5. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι εργαζόμενοι της Τράπεζας μέλη του Συλλόγου μας σύμφωνα με το Ν. 1264 και το Καταστατικό. Οι συνάδελφοι θα προσέρχονται προσωπικά οι ίδιοι με την αστυνομική τους ταυτότητα και το βιβλιάριο ασθενείας του Ταμείου απαραίτητα.

6. Όλοι οι συνάδελφοι μέλη του Συλλόγου της περιφέρειάς σας, είναι γραμμένοι σε ονομαστικές καταστάσεις ψηφοφορίας οι οποίες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ψηφοφορίας συνοδεύουν την παρούσα. Σε περίπτωση μετάθεσης ή απόσπασης συναδέλφου μέλους την τελευταία στιγμή από το Υποκ/μά σας ή στο Υποκ/μα σας να διαγράψετε ή να γράψετε το όνομά του στην ονομαστική κατάσταση ψηφοφορίας. Σας παρακαλούμε σε τέτοιες περιπτώσεις να συμπληρώνονται πριν από την ψηφοφορία, τα στοιχεία του κάθε συναδέλφου. Επίσης, σε περίπτωση που αδειούχος συνάδελφός μας προσέλθει στο κατάστημά σας για να ψηφίσει, να προστεθεί το όνομά του στις καταστάσεις, εφ΄ όσον εξακριβωθεί η ιδιότητά του σαν μέλους του ΣΥΙΛΤΕ και στη συνέχεια αφού προηγηθεί ενημέρωση στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, να του επιτρέψετε να ψηφίσει.

7. Κατά την ψηφοφορία ο κάθε συνάδελφος που ψηφίζει θα υπογράφει σε κατάσταση στην οποία θα έχει πρώτα γραφτεί χειρόγραφα το ονοματεπώνυμό του και ο Α.Μ. από την Εφορευτική Επιτροπή, και θα διαγράφεται το όνομά του από την μηχανογραφημένη ονομαστική κατάσταση ψηφοφορίας που θα έχει σταλεί στο κατάστημα.

8. Επίσης κατά την ψηφοφορία για την εκλογή 11μελούς Δ.Σ. και των λοιπών οργάνων του Συλλόγου, οι συνάδελφοι θα ψηφίσουν ως εξής :

Θα παραλαμβάνουν ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών και λευκά. Το ψηφοδέλτιο αφορά την εκλογή Διοικ. Συμβουλίου και λοιπών αξιωμάτων και θα πρέπει να τοποθετείται στους φακέλους, ιδίου μεγέθους και εμφάνισης, τους οποίους σας αποστέλλουμε σφραγισμένους και θα παραδίδονται στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Οι φάκελοι θα μονογράφονται οπωσδήποτε από τον δικαστικό αντιπρόσωπο και στη συνέχεια θα ρίχνονται στην ψηφοδόχο (κάλπη). Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα υπογράφει την ίδια στιγμή στην κατάσταση ψηφοφορίας.

9. Αφού τελειώσει η ψηφοφορία, η Εφορευτική Επιτροπή, αποσφραγίζει την ψηφοδόχο, επαληθεύει, από αριθμητικής πλευράς τον αριθμό των συναδέλφων που εψήφισαν, με τον αριθμό των φακέλων που βρέθηκαν στην ψηφοδόχο και συμπληρώνει το σχετικό πρακτικό ψηφοφορίας, που σας έχει σταλεί. Το Πρακτικό αυτό υπογράφεται από την Εφορευτική Επιτροπή και τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο σε δύο αντίτυπα.

10. Κατόπιν τόσο οι φάκελοι μέσα στους οποίους βρίσκονται τα ψηφοδέλτια όσο και οι καταστάσεις αυτών που εψήφισαν καθώς και το πρακτικό ψηφοφορίας κλείνονται μέσα σε μεγαλύτερο φάκελο (τον οποίο σας εσωκλείουμε με επικολλημένη τη διεύθυνση του παραλήπτη) ο οποίος σφραγίζεται με ισπανικό κερί μονογράφεται από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής. και το Δικαστικό Αντιπρόσωπο. Αμέσως μετά τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος μεταβαίνουν στο τοπικό Ταχυδρομείο και με συστημένη αλληλογραφία αποστέλλουν τον πιο πάνω φάκελο στην εξης Δ/νση ως EXPRESS:

«ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ Λ.Τ.Ε»
ΑΘΗΝΑΣ 55
100 34 ΑΘΗΝΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αποστολή του πιο πάνω φακέλου σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να γίνει μέσω της Τράπεζας ή με άλλο μέσω αποστολής πλην του Ταχυδρομείου (ΕΛΤΑ).

11. Η Τοπική Εφορευτική Επιτροπή θα ειδοποιήσει αμέσως με FAX (2103311278) ή τηλεφωνικά (210 3250692-3) την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που εδρεύει στο Σύλλογο, ότι ταχυδρόμησε το φάκελο προς την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Συγχρόνως θα ταχυδρομήσει ιδιαίτερη συστημένη επιστολή, μέσα στην οποία θα τοποθετήσει την απόδειξη αποστολής του φακέλου με τα ψηφοδέλτια, η οποία πρέπει να είναι οπωσδήποτε υπογεγραμμένη από το Δικαστικό αντιπρόσωπο.

12. Με τον ίδιο φάκελο σας στέλνουμε :
α) Πρακτικό ψηφοφορίας, β) Ονομαστική κατάσταση ψηφοφορίας, γ) φακέλους λευκούς σφραγισμένους, δ) Ψηφοδέλτια για Διοικ. Συμβούλιο και λοιπά αξιώματα, ε) Λευκά ψηφοδέλτια και παρακαλούμε να μας γνωρίσετε με FAX ότι τα παραλάβατε. FAX: 2103311278

13. Ο φάκελος που σας στέλνουμε με το υλικό να ανοιχτεί και να ελεχθεί ενώπιον της Εφορ/κης Επιτροπής

14. Σε όποιο κατάστημα δεν έχει εκλεγεί Τοπική Εφορευτική Επιτροπή πρέπει να εκλεγεί απαραιτήτως πριν τις εκλογές.
Παρακαλούμε να τονίσετε στους συναδέλφους της Περιφέρειάς σας τα ακόλουθα :

α) Κατά τις ημέρες των αρχαιρεσιών 4, 5, 6, και 7 Μαρτίου 2015 πρέπει να προσέλθουν για να ψηφίσουν προσκομίζοντας το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική τους ταυτότητα ή και μόνον σε περίπτωση απώλεις του βιβλιαρίου ασθενείας δήλωση του Νόμου 1599, (περί απωλείας του) διότι σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο «περί σωματείων», ο αριθμός εκπροσώπων του Συλλόγου μας στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας και στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών θα είναι ανάλογος όχι με τον αριθμό των οικονομικώς εντάξει μελών του Συλλόγου, αλλά και του αριθμού των μελών που ψήφισαν.
Οποιαδήποτε αποχή από την ψηφοφορία θα έχει ως συνέπεια τη μείωση του αριθμού των εκπροσώπων μας στα παραπάνω συνέδρια
β) Οι συνάδελφοι της περιφέρειας που κατά τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών θα βρίσκονται στην Αθήνα θα ψηφίσουν στα γραφεία του Συλλόγου 4, 5, 6 και 7 Μαρτίου 2015
γ) Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία τηλεφωνήστε στα γραφεία του Συλλόγου 210 3250692-3 στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Βασιζόμαστε στη σωστή συνεργασία σας που μοναδικό σκοπό θα έχει τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών κατά τρόπο που θα διασφαλίζει τη γνησιότητα του αποτελέσματος.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
• Όπου δεν υπάρχει δυνατότητα ύπαρξης Τοπικής Εφορευτικής Επιτροπής χρέη αυτής κάνει ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.
• Για οποιαδήποτε εγγραφή συναδέλφου εκτός κατάστασης, πριν ψηφίσει να επικοινωνήσετε υποχρεωτικά με την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ στα τηλέφωνα : 210 3250692
Νο 2 Κ.Ε.Ε. Ανακήρυξη υποψηφίων για τις αρχαιρεσίες του συλλόγου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων τελείωσε σήμερα 27/2/2015. Σας γνωρίζουμε τον πίνακα των ανακηρυχθέντων υποψηφίων για τα αξιώματα, στις αρχαιρεσίες της 4, 5, 6 και 7 Μαρτίου 2015 για την Αθήνα και 4,5 και 6 Μαρτίου για τις πόλεις της περιφέρειας.

Οι συνάδελφοι που είναι υποψήφιοι και επιθυμούν να προμηθευτούν ψηφοδέλτια μπορούν να τα παραλάβουν από την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Ευπόλιδος 8, 7ος όροφος).

Στις τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές αποστέλλεται το υλικό για τις αρχαιρεσίες (πρακτικά, ψηφοδέλτια, φάκελοι) και παρακαλούμε, σε περίπτωση που καθυστερήσει η παραλαβή του, να ειδοποιηθούμε αμέσως στο τηλ. 2103250692 -3.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1.  ΑΓΑΘΟΝΙΚΙΑΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 3ο Ταμειακό Κέντρο Θεσσαλονίκη
2.  ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ Χανίων
3.  ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Προμηθειών & Περιουσίας
4.  ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Κεντρικό – Αλληλογραφία
5.  ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αρτέμιδος
6.  ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Αιγίου
7.  ΔΟΥΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Δ/νση Απαιτ. Ειδ. Χειρ. Λιαν. Τραπεζικής
8.  ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ Κεντρικό – Αλληλογραφία
9.  ΚΑΛΠΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Αργυρουπόλεως
10. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Δ/νση Προϊον. Λιαν. Τραπεζικής
11. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κεντρικό – Αλληλογραφία
12. ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε.Ο. Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρα
13. ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Τερψιθέας
14. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Δ/ νση Νομικών Υπηρεσιών
15. ΜΕΡΑΝΤΖΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ Διεύθυνση Καρτών
16. ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Alpha Αστικά Ακίνητα
17. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Alpha Αστικά Ακίνητα
18. ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πατρών
19. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ Σύλλογος
20. ΦΟΥΡΤΟΥΝΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ Καλαμάτας

 

Εκλέγονται μέχρι έντεκα (11)
Βάζοντας σταυρό προτίμησης πριν τα ονόματα

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. ΚΟΥΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Λειτουργικής Υποστηρίξεως
2. ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ Πλ. Νέας Σμύρνης
3. ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Αιγίου
4. ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Κανονιστικής Συμμορφώσεως
5. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Λειτουρ..Υποστ. Πληρωμών
6. ΦΡΑΝΤΖΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Δ/νση Απαιτ. Ειδ. Χειρ. Λιαν. Τραπ.

Εκλέγονται μέχρι τρεις (3)
Βάζοντας σταυρό προτίμησης πριν τα ονόματα

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΤΟΕ
1.  ΑΓΑΘΟΝΙΚΙΑΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 3ο Ταμειακό Κέντρο Θεσσαλονίκη
2.  ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ Χανίων
3.  ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Προμηθειών & Περιουσίας
4.  ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Κεντρικό– Αλληλογραφία
5.  ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Αιγίου
6.  ΔΟΥΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Δ/νση Απαιτ. Ειδ. Χειρ. Λιαν. Τραπεζικής
7.  ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε.Ο. Παλαιοκαστρίτσας Κερκυρα
8.  ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Δ/ νση Νομικών Υπηρεσιών
9.  ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Alpha Αστικά Ακίνητα
10. ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πατρών
11. ΦΟΥΡΤΟΥΝΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ Καλαμάτας
Εκλέγονται μέχρι πέντε (5)
Βάζοντας σταυρό προτίμησης πριν τα ονόματα

 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑ
1. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Προμηθειών & Περιουσίας
2. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αρτέμιδος
3. ΔΟΥΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Δ/νση Απαιτ. Ειδ. Χειρ. Λιαν. Τραπεζικής
4. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ Κεντρικό – Αλληλογραφία
5. ΚΑΛΠΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Αργυρουπόλεως
6. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Δ/νση Προϊον. Λιαν. Τραπεζικής
7. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κεντρικό – Αλληλογραφία
8. ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Τερψιθέας
9. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Δ/ νση Νομικών Υπηρεσιών
10. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Alpha Αστικά Ακίνητα

 

Εκλέγονται μέχρι πέντε (5)
Βάζοντας σταυρό προτίμησης πριν τα ονόματα

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ
1.  ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Προμηθειών & Περιουσίας
2.  ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Αιγίου
3.  ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε.Ο. Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρα
4.  ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Τερψιθέας
5.  ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Alpha Αστικά Ακίνητα
6.  ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πατρών
Εκλέγονται μέχρι δύο (2)
Βάζοντας σταυρό προτίμησης πριν τα ονόματα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ
1.  ΑΓΑΘΟΝΙΚΙΑΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 3ο Ταμειακό Κέντρο Θεσσαλονίκη
2. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Κεντρικό– Αλληλογραφία
3.  ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αρτέμιδος
4.  ΔΟΥΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Δ/νση Απαιτ. Ειδ. Χειρ. Λιαν. Τραπεζικής
5.  ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ Κεντρικό – Αλληλογραφία
6.  ΚΑΛΠΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Αργυρουπόλεως
7.  ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κεντρικό – Αλληλογραφία
8.  ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Δ/ νση Νομικών Υπηρεσιών
9.  ΦΟΥΡΤΟΥΝΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ Καλαμάτας

Εκλέγονται μέχρι δύο (2)
Βάζοντας σταυρό προτίμησης πριν τα ονόματα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1.  ΑΓΑΘΟΝΙΚΙΑΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 3ο Ταμειακό Κέντρο Θεσσαλονίκη
2.  ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ Χανίων
3.  ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Προμηθειών & Περιουσίας
4.  ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Κεντρικό – Αλληλογραφία
5.  ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Αιγίου
6. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κεντρικό – Αλληλογραφία
7. ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, Ε.Ο. Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρα
8. ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Τερψιθέας
9.  ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Alpha Αστικά Ακίνητα
10. ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πατρών
Εκλέγονται μέχρι δύο (2)
Βάζοντας σταυρό προτίμησης πριν τα ονόματα

 
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΥΤΕΚΩ
1.  ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Προμηθειών & Περιουσίας
2.  ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αρτέμιδος
3.  ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ Κεντρικό – Αλληλογραφία
4.  ΚΑΛΠΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Αργυρουπόλεως
5.  ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Τερψιθέας
6.  ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Alpha Αστικά Ακίνητα
7.  ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Alpha Αστικά Ακίνητα
8.  ΦΟΥΡΤΟΥΝΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ Καλαμάτας
Εκλέγονται μέχρι δύο (2)
Βάζοντας σταυρό προτίμησης πριν τα ονόματα

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΕΠΙΤΡΟΠΗ
Επιστολή-γροθιά του συναδέλφου Ιωάννη Μπάνου προς τη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Ο συνάδελφος Ιωάννης Μπάνος απέστειλε στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ την παρακάτω επιστολή, την οποία και μας κοινοποίησε, ζητώντας διευκρινίσεις για τους λόγους διαγραφής του, ενώ παράλληλα καταγγέλλει τη λειτουργία της διοίκησης και του προέδρου του ταμείου:

Προς το Δ. Σ. ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ                                                                                                                    

Κέρκυρα, 24.2.15

                                              Κ Α Τ’ Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν 

Κύριοι,

                   Είχα την ~τιμή~ να παραλάβω και εγώ τη γνωστή επιστολή που με πληροφορεί ότι μετά από 38 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας,χωρίς εξαγορές και άλλες εργασίες, χωρίς να συντρέχει κανένας από τους λόγους που η επιστολή σας αναφέρει, δεν αποτελώ μέλος του Ταμείου, μου απαγορεύεται η είσοδος στη Γενική Συνέλευση, αλλά και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι! Με ύφος και γλώσσα προσβλητικη, εξόχως αντισυναδελφική, που προσωπικά δε σας την επιτρέπω, με πληροφορείτε ότι όλα γίνονται για το καλό μου, για να το εκσυγχρονίσετε, για την πιστή εφαρμογή του καταστατικού, τονίζετε δε , ως κάκιστη μορφή αυτοδιαφήμισης, ότι η εκκαθάριση του μητρώου έγινε… και μετά από ενδελεχή έλεγχο του συνταξιοδοτικού μου φακέλλου, γι’ αυτό και  πήρα κόκκινη κάρτα.

Τι να πω αλήθεια, ποια λόγια να βρω για να καταγγείλω την ασέβειά σας και την προσβολή σε βάρος μου! Υπήρξα ένας εξ αυτών που έβαλα αρκετά λιθαράκια για να γίνει αυτό το ταμείο, για 34 περίπου χρόνια συνεισφέρω στην υγεία που έπρεπε να έχει, για να έλθετε σήμερα οι καλοί συνάδελφοι που μάλλον δεν ξέρετε τι πάει να πει δημιουργία, να μου στερήσετε μέγιστα δικαιώματα για τα οποία μάλιστα κόπτεσθε.Λυπάμαι βαθειά για την ανικανότητα που επιδείξατε στη συγκεκριμένη περίπτωση, όταν μάλιστα  βεβαιώνετε τον πλήρη έλεγχο και δεν μπορείτε να κάνετε παιδαριώδη, τρομακτικά πράγματα, που εγώ τουλάχιστον δε δικαιολογώ ως λάθη.

Σας δηλώνω ότι δεν είστε άξιοι της δικής μου εμπιστοσύνης, σας καλώ ΑΜΕΣΑ να μου γνωρίσετε εγγράφως τη λύπη σας για το περιστατικό, να με βεβαιώσετε ότι η απαράδεκτη επιστολή δε με αφορούσε και να μου εξασφαλίσετε την είσοδό μου στη Γ. Σ. με κάρτα.Όλα αυτά 48 ώρες πριν από τη Γ. Σ., ώστε να καταστεί δυνατόν να ταξιδέψω. Σε διαφορετική περίπτωση διατηρώ πλήρη τα δικαιώματά μου για ό,τι μου στερήσετε και σας δηλώνω ότι θα χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο μέσο για να τα προστατέψω. Είναι αυτονόητο νομίζω ότι δε με καλύπτει η προφορική διαβεβαίωση συναδέλφου ότι πρόκειται για λάθος.

Δυο λόγια για σας κ.Πρόεδρε! Επειδή διοίκησα 17 συναπτά έτη, έχω το δικαίωμα να σας εγκαλέσω και μάλιστα με αυστηρότητα, ότι ο ηγέτης μιας ομάδας ανθρώπων, όπως και αν ονομάζεται, δεν κρύβεται στο γραφείο του, δεν αφήνει τους κατώτερούς του να πληρώνουν τα λάθη της ομάδας, μπαίνει μπροστά για να τους προστατέψει από μπουρίνια και θύελλες και να αποδώσει δικαιοσύνη.

 

                                                                                      Μπάνος  Ιωάννης

Συνταξιούχος Διευθυντής , προερχόμενος από Ιονική
Το θράσος τους δεν έχει όρια

Ο Ντίνος και ο Βέργος εδώ και καιρό είναι φανερό ότι δεν έχουν καμία συναίσθηση των πράξεών τους και των συνεπειών που επιφέρουν στους συναδέλφους. Όμως, πλέον, έχουν κατρακυλήσει ανεξέλεγκτα σε έναν κατήφορο πρόκλησης, δίχως όρια και φραγμούς.

Ενώ, λοιπόν, βαρύνονται με ένα πόρισμα-καταπέλτη για τους ίδιους που κατατέθηκε από τους ορκωτούς λογιστές στη διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων, το οποίο δυστυχώς ο κος Κολλάτος καθυστερεί να παραδώσει στα μέλη του Δ.Σ., αυτοί αποφάσισαν ότι ήταν κατάλληλες οι συνθήκες για να επανέλθουν δριμύτεροι!

Έχοντας ρημάξει τα οικονομικά του Συλλόγου Συνταξιούχων και καθώς παράλληλα καλούνται να γνωστοποιήσουν τα οικονομικά τεκταινόμενα στον ελεγχόμενο από τους ίδιους Σύλλογο Βοηθηματούχων, οι αθεόφοβοι κυκλοφόρησαν δισέλιδο έντυπο πλήρους ασυναρτησιών και ασαφειών, χωρίς ταυτότητα εκδότη, ζητώντας από τους συναδέλφους να τους πιστώσουν σε λογαριασμό 10 ευρώ, παραπλανώντας τους ότι θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των διαγραφών στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Τα όρια της ευσυνειδησίας, της ηθικής και της υπευθυνότητας αποτελούν μία μακρινή ανάμνηση για τους «Διόσκουρους». Πλέον βρίσκονται σε μία άλλη διάσταση, αυτήν της αναισθησίας και της αυθάδειας. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους που προέρχονται από την Ιονική, ότι σε αυτούς τους ανεξέλεγκτους κυρίους όχι μόνο δεν πρέπει να δοθεί οικονομική ενίσχυση, αλλά σύντομα θα πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη για τις «μαύρες τρύπες» που έχουν ήδη δημιουργήσει.

Είναι ακραία πρόκληση να έχουν το θράσος να απευθύνονται στην ιονική οικογένεια αυτοί που καταχράστηκαν διοικητικά και οικονομικά την εμπιστοσύνη των συναδέλφων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τους αγνοήσουν και να τους απομονώσουν ώστε τις επόμενες μέρες να προχωρήσουμε σε άκρως ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για τις ενέργειες αυτών των κυρίων.
ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ: Η τελική αναμέτρηση

Συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ θα καθορίσουν πλέον την οριστική τροπή που θα λάβει η υπόθεση του επικουρικού μας ταμείου με κατεύθυνση είτε προς τη σωτηρία είτε προς τη διάλυσή του.

Η μοιραία διοίκηση, στην ύστατη στιγμή, συνεχίζει το ισοπεδωτικό της έργο επιχειρώντας μεταρρυθμίσεις που παντελώς αβάσιμα ισχυρίζεται ότι θα συμβάλουν στη σωτηρία του. Την άποψή μας για τη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ την έχουμε διατυπώσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, καθώς ήταν ηλίου φαεινότερο ότι η ανεπάρκειά της οδηγούσε με σταθερά βήματα το ταμείο στον αφανισμό. Μετά τη γνωστοποίηση και των τροποποιήσεων που επιχειρούνται, μπορούμε μετά πάσας βεβαιότητας να ισχυριστούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί ή βρίσκονται εκτός πραγματικότητας ή είναι εντελώς άσχετοι και ανίκανοι να διαχειριστούν την κρισιμότητα της κατάστασης:

 • Δεν είναι δυνατόν να επιχειρούν τροποποιήσεις στο καταστατικό όταν έχουν μόλις αφαιρέσει την ιδιότητα του μέλους από 2.181 συνταξιούχους συναδέλφους!
 • Δεν είναι δυνατόν να αποκαλούν «τροποποιήσεις για τη σωτηρία του ταμείου» αποσπασματικές ενέργειες που γίνονται υπό τη δαμόκλειο σπάθη της διάλυσης και την κυριαρχία του πανικού, χωρίς να υφίσταται ένα συγκεκριμένο σχέδιο που να πηγάζει από μία ολοκληρωμένη μελέτη για τη βιωσιμότητα του ταμείου!
 • Δεν είναι δυνατόν, τέλος, να επιχειρούνται «ευεργετικές» τροποποιήσεις για τη διάσωση του ταμείου και το σχέδιο αυτών να αποστέλλεται εκπρόθεσμα στους ασφαλισμένους, με σκοπό να μην έχουν τη δυνατότητα να τις μελετήσουν εγκαίρως τα μέλη του!

Δυστυχώς, ακόμα κι εμείς που γνωρίζουμε πολύ καλά την ανεπάρκεια των διοικούντων το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, έχουμε μείνει άναυδοι από την ανικανότητα και την ανευθυνότητα που επέδειξαν στις πιο κρίσιμες στιγμές της ύπαρξής του.

Η Ιονική Ενότητα καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές και ξεκαθαρίζουμε ότι η μοναδική τροποποίηση την οποία θα συζητήσουμε είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικό σύστημα ώστε να υπάρξει μία αντιπροσωπευτική διοίκηση σύνθεσης που θα δώσει λύση στο πολύπαθο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό και αποδεκτό από όλους ότι μόνο μαζί και ενωμένοι θα σώσουμε το ταμείο ή σε διαφορετική περίπτωση, θα το οδηγήσουμε στην οριστική διάλυση.

Είναι περιττό να σημειώσουμε επίσης ότι οι ευθύνες της ανίκανης ομάδας Ντίνου, Βέργου, Κολλάτου και Προκόπη είναι ανυπολόγιστες αφού με τις καταστροφικές ενέργειες και τις ολέθριες επιλογές τους οδήγησαν τον επικουρικό μας φορέα στο σημερινό αδιέξοδο.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, ο σύλλογός μας έδωσε εντολή στη νομική μας συνεργάτη κα Αγγελική Καίσαρη να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των αποφάσεων που οδηγούν το ταμείο στον αφανισμό. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας απέδωσε ένα ολοκληρωμένο δικόγραφο που θα καταδείξει στο δικαστή την αναγκαιότητα να ακυρωθούν κατ’ αρχάς οι διαγραφές και η επικείμενη Γενική Συνέλευση. Της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων θα προηγηθεί αίτημα προσωρινής διαταγής που θα εκδικαστεί την Παρασκευή, 27/2, στις 12.15 μ.μ. στο κτίριο 5 του Πρωτοδικείου Αθηνών (Ευελπίδων).

Δυστυχώς, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι κκ Κολλάτος, Ντίνος, Βέργος και Προκόπης έχουν δυσχεράνει με τις ενέργειές τους και αυτήν τη διεκδίκησή μας, καθώς προσέφυγαν δικαστικά 2 φορές για την ακύρωση της διαγραφής με τη διαδικασία προσωρινής διαταγής! Μετά την πρώτη απόρριψη, η δεύτερη που εκδικάστηκε την Τετάρτη 25/2 απορρίφθηκε εκ νέου. Η καταστροφική ομάδα λειτουργεί με γνώμονα την… άγνοια, την έλλειψη προγραμματισμού και σοβαρών προϋποθέσεων, με αποτέλεσμα οι ενέργειές τους να κινδυνεύουν να αποβούν επιβλαβείς και για την εκδίκαση της αυριανής προσφυγής που έχει κατατεθεί από την Ιονική Ενότητα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν στην προσπάθειά μας παρευρισκόμενοι στη διαδικασία της εκδίκασης. Σύσσωμη η ιονική οικογένεια πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να προασπίσουμε το ζωτικό φορέα της επικουρικής μας ασφάλισης. Έχουμε τη  βούληση, τη δύναμη, τις ικανότητες, αλλά κυρίως το δίκαιο με το μέρος μας. Ας συνταχθούμε όλοι μαζί συσπειρωμένοι πίσω από τις θέσεις της Ιονικής Ενότητας, το μοναδικό σοβαρό εκφραστή των συμφερόντων μας, για να δώσουμε την τελική μάχη που πιστεύουμε ότι θα μας βγάλει νικητές.
“Κολλατιές”

Συνάδελφοι,

Σκηνές απείρου κάλλους προέκυψαν στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων στην οποία προσέφυγαν οι κκ Κολλάτος, Ντίνος, Βέργος και Προκόπης για την ακύρωση των αποφάσεων του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για τη διαγραφή 2.181 συνταξιούχων συναδέλφων. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς ενέργειες και συμπεριφορές με πρωταγωνιστή (ποιον άλλον;) τον κο Κολλάτο που ανάγκασαν το δικαστήριο να διακόψει 2 φορές τη διαδικασία.

Όπως έχετε αντιληφθεί, η Ιονική Ενότητα διαφωνεί κάθετα και στέκεται απέναντι στις επιλογές της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, τις οποίες χαρακτηρίζουμε ολέθριες και καταστροφικές για το ταμείο και τους ασφαλισμένους. Δεν μπορούμε, όμως, να υιοθετήσουμε και καταγγέλλουμε τους ανύπαρκτους τρόπους και τη συμπεριφορά του κου Κολλάτου, την οποία θεωρούμε ανεπίτρεπτη για τη συνδικαλιστική λειτουργία.

Αποτέλεσμα της εκδίκασης την Τετάρτη 25/2 των ασφαλιστικών μέτρων για την ακύρωση των διαγραφών ήταν η ολέθρια επιλογή να ζητηθεί και για δεύτερη φορά προσωρινή διαταγή, η οποία δυστυχώς απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Η ανεύθυνη αντιμετώπιση της σοβαρής αυτής υπόθεσης από την παρέα των Κολλάτου, Ντίνου, Βέργου και Προκόπη που διακρίνεται από παντελή άγνοια και προχειρότητα, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στη διαμόρφωση της στρατηγικής της Ιονικής Ενότητας για την ανατροπή των παράνομων ενεργειών της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Η καλύτερη απάντηση στις πρωτοφανείς ενέργειες της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ είναι η σύνεση, η σοβαρότητα, η ψυχραιμία και βεβαίως η ενότητα και η υποστήριξή σας, γιατί μόνο μέσω αυτής της οδού έχουμε ελπίδες να ανατρέψουμε την κατάρρευση του ταμείου και την απώλεια της επικουρικής μας σύνταξης που κάποιοι μεθοδευμένα και για τους δικούς τους λόγους επιχειρούν.