1

Ενοικίαση διαμερίσματος συναδέλφου στο Πεδίον του Άρεως

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2ου ορόφου, 155 τ.μ. στο Πεδίον του Άρεως, που ανήκει σε τριώροφη μονοκατοικία. Διαμπερές, φωτεινό, ξύλινα πατώματα, ταράτσα, κήπος, χωρίς κοινόχρηστα, πλησίον ΑΣΟΕΕ και Δικαστηρίων, κατάλληλο και για επαγγελματική χρήση.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 693 2374583 / 210 8077390
ΣΥΙΛΤΕ Νο 125. ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, η ύστατη στιγμή

ΜΟΝΟ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ, ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο επικουρικός μας φορέας βυθίζεται πλέον στη δίνη τραγικών εξελίξεων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυσή του. Ο σύλλογός μας προσπαθεί εδώ και καιρό να σας αφυπνίσει για την επικινδυνότητα και την ανεπάρκεια της τωρινής διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, στην οποία, δυστυχώς, προστέθηκε η απαράδεκτη συμπεριφορά της ομάδας των υποτιθέμενων συνδικαλιστών Βέργου και Ντίνου χάρη στους οποίους εξελέγη στη θέση του προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων και ο κος Κολλάτος, ο οποίος εν μία νυκτί από ανένδοτος πολέμιός τους μετατράπηκε στο νέο προστατευόμενό τους… Όλη αυτή η «αφρόκρεμα» του συνδικαλισμού αποφάσισε να προσφύγει στη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων στην οποία άσκησε πρόσθετη παρέμβαση ο Σύλλογος Συνταξιούχων, δημιουργώντας τετελεσμένα που οδηγούν το σύνολο των ασφαλισμένων σε ασφυξία.

Απόρροια αυτής της ενέργειας ήταν η έκδοση της δικαστικής απόφασης που επέβαλε μέσω της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων την αναπροσαρμογή των συντάξεων στα προ της μείωσης επίπεδα. Αυτή η εξέλιξη, όπως είχαμε προειδοποιήσει στο παρελθόν, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις που σφίγγουν τη θηλιά στον ήδη απαξιωμένο επικουρικό μας φορέα, καθώς οι εν ενεργεία συνάδελφοι, αλλά και μία σοβαρή μερίδα των συνταξιούχων, κινούνται πλέον ώστε με άμεσα εφαρμόσιμες διαδικασίες να τους αποδοθούν οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στον καθένα, τόσο αυτές που προέρχονται από τον εργοδότη, όσο και αυτές που προέρχονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Όπως μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό από όλους, η προαναφερθείσα δικαστική απόφαση και οι απαιτήσεις που προβάλλουν οι εν ενεργεία σύλλογοι οδηγούν το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ σε διάλυση.

Βέβαια, η ουσία είναι ότι όλες αυτές οι ενέργειες που προεξοφλούν την εκκίνηση της διαδικασίας επιστροφής των ασφαλιστικών εισφορών στερούνται νομιμότητας και δε δημιουργούν ουδεμία προοπτική λύσης του θέματος. Αποτελεί, λοιπόν, υποχρέωση της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ή να καταθέσει άμεσα αίτηση ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης ή να ζητήσει την ανάκληση της εφαρμογής της στην εκδίκαση της κύριας αγωγής που θα λάβει χώρα στις 13/11.

Και εύλογα εμείς αναρωτιόμαστε τι απαντά τώρα ο κος Κολλάτος που βρισκόμαστε ενώπιον ανεξέλεγκτων εξελίξεων αναφορικά με τον επικουρικό μας φορέα, όταν πρόσφατα διαβεβαίωνε τους συνταξιούχους της Ιονικής ότι επίκειται η καταβολή αναδρομικών στις μειωμένες συντάξεις!

Φτάνει πια!

Βρισκόμαστε πλέον στο χείλος τους γκρεμού έχοντας να αντιμετωπίσουμε τις παντελώς ανεύθυνες και απερίσκεπτες κινήσεις της επικίνδυνης ομάδας των συνδικαλιστών που ενδέχεται να δημιουργήσουν μη αναστρέψιμα γεγονότα με ολέθριες συνέπειες για το επικουρικό μας ταμείο. Ενώπιον αυτού του τραγικού αδιεξόδου ο σύλλογος αποφάσισε να βροντοφωνάξει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ήδη οι συνάδελφοί μας Γιάννης Χρυσικός και Μαρία Φιλιπποπούλου, πρώην (πλέον) πρόεδρος και ταμίας του Συλλόγου Συνταξιούχων, αντίστοιχα, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους για μία σειρά αιτιών, με κυριότερη βέβαια την αδιέξοδη πολιτική της ομάδας του Ντίνου και του Βέργου που απέκτησε και νέα “εκλεκτά” μέλη, τον Κολλάτο, την Καραδελή, τον Αναγνωστάκη και την Γκλαβοπούλου!

Όλοι εμείς στο σύλλογο, έχοντας κριθεί από το αλάθητο κριτήριο του χρόνου και της συναδελφικής αποδοχής, για την υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα που έχουμε αντιμετωπίσει όλα τα σημαντικά ζητήματα που σας έχουν απασχολήσει κατά καιρούς, θεωρούμε ότι η δράση των αυτόκλητων ψευδομεσσίων ξεπέρασε τα όρια και αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση. Η ανοχή τέλος, λοιπόν, στο εξής παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και δρομολογούμε τις εξελίξεις για τη διαμόρφωση-υλοποίηση πρότασης σωτηρίας του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και για τον πλήρη έλεγχο των εξελίξεων ώστε να διασφαλίσουμε ότι η επικουρική σύνταξη θα συνεχίσει να καταβάλλεται στους νυν, αλλά και τους μελλοντικούς συνταξιούχους.

Για το σκοπό αυτό απευθυνθήκαμε στους έμπειρους συνεργάτες μας, τον κο Γιώργο Κουτρουμάνη, πρώην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του οποίου η γνώση στα ασφαλιστικά θέματα είναι αδιαμφισβήτητη, την κα Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, καθηγήτρια ασφαλιστικού δικαίου Νομικής Αθηνών και τον κο Βασίλη Μαργιό, αναγνωρισμένης αξίας αναλογιστή και τους αναθέσαμε την επεξεργασία γνωμοδότησης για τη διασφάλιση της επικουρικής μας σύνταξης. Και επειδή το ζήτημα δεν επιδέχεται περαιτέρω καθυστερήσεων, σας γνωρίζουμε ότι η διαμόρφωση της πρότασης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και απομένουν οι τελευταίες συναντήσεις μεταξύ των έγκριτων συμβούλων μας και της διοίκησης του συλλόγου πριν την ολοκλήρωσή της.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Επειδή η συνδικαλιστική λειτουργία απαιτεί πάνω και πρώτα από όλα την αλληλεγγύη και τη συμμετοχική διαδικασία και επειδή η συναπόφαση αποτελεί θεμελιώδη αρχή της παράταξής μας, καλούμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Τρίτη, 18/11, στις 18.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ». Παρουσία των εκπροσώπων του συλλόγου και των έγκριτων, επιστημονικών συνεργατών του, θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το πλήρες σχέδιο της πρότασής μας για τη σωτηρία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Στη διαδικασία θα έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν οι συνάδελφοι, να εκφράσουν τις απορίες τους, να καταθέσουν τις προτάσεις τους, αλλά και να διατυπώσουν τις ενστάσεις τους ώστε εν συνεχεία να προχωρήσουμε στη λήψη απόφασης που θα εγγυάται την καταβολή επικουρικής σύνταξης σε όλους τους ασφαλισμένους του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Ο σύλλογός μας έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι πάντα πράττει με γνώμονα το συμφέρον σας και αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση στα προβλήματα που ανακύπτουν. Η ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ στο ΙΚΑ, οι καταλογισμοί 39,8 εκατ. ευρώ σε βάρος της τράπεζας υπέρ του κλάδου πρόνοιας, οι μέχρι στιγμής επιτυχημένοι χειρισμοί μας στην υπόθεση του εφάπαξ, είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις που οι επιλογές μας τελεσφόρησαν. Στο νέο, λοιπόν, μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με το υπό κατάρρευση ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, σας ζητάμε να μας παράσχετε για μία ακόμα φορά την εμπιστοσύνη σας, όπως τόσες φορές κάνατε στο παρελθόν προς δικό σας όφελος, ώστε με τη στήριξή σας να προχωρήσουμε στο σχέδιο σωτηρίας του επικουρικού μας φορέα. Επειδή χωρίς την πολύτιμη αρωγή σας δε θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας, ας αποφασίσουμε και ας ενεργήσουμε όλοι μαζί ώστε τελικά να κατοχυρώσουμε την επικουρική μας σύνταξη.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Ενημέρωση για τη διεκδίκηση του εφάπαξ των χρόνων της «ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ»

Τα στελέχη της Ιονικής Ενότητας Ζαφειροπούλου Χαρά, Ευταξίας Δημήτρης και Αντιόχου Μαρία ανέλαβαν να εξυπηρετήσουν τους συναδέλφους της «Πυραμίδας» με την αποστολή των απαραίτητων εξουσιοδοτήσεων και της ενημέρωσης σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης με θέμα το εφάπαξ της «Πυραμίδας» που εκδικάζεται στις 8/12/2014 στο Διοικητικό Εφετείο.

Συνάδελφοι της «Πυραμίδας»,

Σας ενημερώνουμε :

1. Εξαιτίας των μνημονίων, θα επιβληθούν επιπλέον έξοδα για το Διοικητικό Εφετείο, με θέμα το εφάπαξ των χρόνων της Πυραμίδας.

2. Οι συνεχόμενες αλλαγές στα ασφαλιστικά έχουν μειώσει τις προσδοκίες για την θετική έκβαση του εφετείου. (Σημειωτέον έχουμε χάσει ήδη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο)

Έχουμε, βεβαίως, επιτύχει την τραπεζική αναγνώριση των χρόνων και με την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ στο ΙΚΑ έχουμε συνεχόμενη συνταξιοδοτική κάλυψη και απόδοση όλης της σύνταξης από τον τελευταίο φορέα (Φυσικά για τα χρόνια που υπάρχουν ένσημα).
Όλοι έχουν ωφεληθεί στον υπολογισμό των χρόνων στην αποζημίωση του Ν2112 και όσοι φεύγουν με εθελουσία υπολογίστηκε στο τελικό ποσό .

3. Το Ταμείο ΤΑΠΙΛΤ πλέον δεν υφίσταται και το Ταμείο Πρόνοιας έχει υπαχθεί στο ΤΑΥΤΕΚΩ.

4. Πολλοί συνάδελφοι για τους ανωτέρω λόγους δεν επιθυμούν τη συνέχιση των διεκδικήσεων του εφάπαξ στην Πυραμίδα.

5. Όσοι θελήσουν να συνεχίσουν θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες του δικηγόρου με την εξουσιοδότηση και να επικοινωνήσουν με τον Κο Διάκο για τον λογαριασμό και για το ποσό που απαιτείται να κατατεθεί.

6. Το ποσό συμμετοχής (το οποίο εξαρτάται από τον αριθμό των συμμετεχόντων συναδέλφων) και η εξουσιοδότηση (η οποία θα πρέπει να έχει παραληφθεί μέχρι της οριζόμενης ημερομηνίας από το δικηγόρο) είναι απαραίτητα για την νομιμοποίηση της εκπροσώπησή σας και την παράσταση στην δίκη από τον Κο Διάκο.

7. Η μη συμμετοχή σας να γνωστοποιηθεί στον Κο Διάκο είτε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα του δικηγορικού γραφείου είτε με e-mail και sms στο κινητό τηλέφωνο (βλέπε οδηγίες του δικηγόρου).

8. Επειδή πλέον είναι δύσκολη η ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων, θα πρέπει ο καθένας μόνος του να επικοινωνεί με το δικηγόρο για την πορεία της υπόθεσης , εφόσον θελήσει να συμμετάσχει στο Διοικητικό Εφετείο για το εφάπαξ. Αλλά και στο μέλλον για ό,τι άλλο προκύψει θα έχει την υποχρέωση της προσωπικής του επικοινωνίας με τον δικηγόρο.

Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο σε κάθε συνάδελφο,

Ζαφειροπούλου Χαρά
Ευταξίας Δημήτρης
Αντιόχου Μαρία

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ανοιχτή επιστολή του κ. Κ. Διάκου  και την σχετική εξουσιοδότηση .
No 3. ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, η ύστατη στιγμή

ΜΟΝΟ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ, ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο επικουρικός μας φορέας βυθίζεται πλέον στη δίνη τραγικών εξελίξεων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυσή του. Η Ιονική Ενότητα προσπαθεί εδώ και καιρό να σας αφυπνίσει για την επικινδυνότητα και την ανεπάρκεια της τωρινής διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, στην οποία, δυστυχώς, προστέθηκε η απαράδεκτη συμπεριφορά της ομάδας των υποτιθέμενων συνδικαλιστών Βέργου και Ντίνου χάρη στους οποίους εξελέγη στη θέση του προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων και ο κος Κολλάτος, ο οποίος εν μία νυκτί από ανένδοτος πολέμιός τους μετατράπηκε στο νέο προστατευόμενό τους… Όλη αυτή η «αφρόκρεμα» του συνδικαλισμού αποφάσισε να προσφύγει στη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων στην οποία άσκησε πρόσθετη παρέμβαση ο Σύλλογος Συνταξιούχων, δημιουργώντας τετελεσμένα που οδηγούν το σύνολο των ασφαλισμένων σε ασφυξία.

Απόρροια αυτής της ενέργειας ήταν η έκδοση της δικαστικής απόφασης που επέβαλε μέσω της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων την αναπροσαρμογή των συντάξεων στα προ της μείωσης επίπεδα. Αυτή η εξέλιξη, όπως είχαμε προειδοποιήσει στο παρελθόν, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις που σφίγγουν τη θηλιά στον ήδη απαξιωμένο επικουρικό μας φορέα, καθώς οι εν ενεργεία συνάδελφοι, αλλά και μία σοβαρή μερίδα των συνταξιούχων, κινούνται πλέον ώστε με άμεσα εφαρμόσιμες διαδικασίες να τους αποδοθούν οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στον καθένα, τόσο αυτές που προέρχονται από τον εργοδότη, όσο και αυτές που προέρχονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Όπως μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό από όλους, η προαναφερθείσα δικαστική απόφαση και οι απαιτήσεις που προβάλλουν οι εν ενεργεία σύλλογοι οδηγούν το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ σε διάλυση.

Βέβαια, η ουσία είναι ότι όλες αυτές οι ενέργειες που προεξοφλούν την εκκίνηση της διαδικασίας επιστροφής των ασφαλιστικών εισφορών στερούνται νομιμότητας και δε δημιουργούν ουδεμία προοπτική λύσης του θέματος. Αποτελεί, λοιπόν, υποχρέωση της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ή να καταθέσει άμεσα αίτηση ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης ή να ζητήσει την ανάκληση της εφαρμογής της στην εκδίκαση της κύριας αγωγής που θα λάβει χώρα στις 13/11.

Και εύλογα εμείς αναρωτιόμαστε τι απαντά τώρα ο κος Κολλάτος που βρισκόμαστε ενώπιον ανεξέλεγκτων εξελίξεων αναφορικά με τον επικουρικό μας φορέα, όταν πρόσφατα διαβεβαίωνε τους συνταξιούχους της Ιονικής ότι επίκειται η καταβολή αναδρομικών στις μειωμένες συντάξεις!

Φτάνει πια!

Βρισκόμαστε πλέον στο χείλος τους γκρεμού έχοντας να αντιμετωπίσουμε τις παντελώς ανεύθυνες και απερίσκεπτες κινήσεις της επικίνδυνης ομάδας των συνδικαλιστών που ενδέχεται να δημιουργήσουν μη αναστρέψιμα γεγονότα με ολέθριες συνέπειες για το επικουρικό μας ταμείο. Ενώπιον αυτού του τραγικού αδιεξόδου η Ιονική Ενότητα αποφάσισε να βροντοφωνάξει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ήδη οι συνάδελφοί μας Γιάννης Χρυσικός και Μαρία Φιλιπποπούλου, πρώην (πλέον) πρόεδρος και ταμίας του Συλλόγου Συνταξιούχων, αντίστοιχα, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους για μία σειρά αιτιών, με κυριότερη βέβαια την αδιέξοδη πολιτική της ομάδας του Ντίνου και του Βέργου που απέκτησε και νέα “εκλεκτά” μέλη, τον Κολλάτο, την Καραδελή, τον Αναγνωστάκη και την Γκλαβοπούλου!

Όλοι εμείς στην Ιονική Ενότητα, έχοντας κριθεί από το αλάθητο κριτήριο του χρόνου και της συναδελφικής αποδοχής, για την υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα που έχουμε αντιμετωπίσει όλα τα σημαντικά ζητήματα που σας έχουν απασχολήσει κατά καιρούς, θεωρούμε ότι η δράση των αυτόκλητων ψευδομεσσίων ξεπέρασε τα όρια και αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση. Η ανοχή τέλος, λοιπόν, στο εξής παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και δρομολογούμε τις εξελίξεις για τη διαμόρφωση-υλοποίηση πρότασης σωτηρίας του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και για τον πλήρη έλεγχο των εξελίξεων ώστε να διασφαλίσουμε ότι η επικουρική σύνταξη θα συνεχίσει να καταβάλλεται στους νυν, αλλά και τους μελλοντικούς συνταξιούχους.

Για το σκοπό αυτό απευθυνθήκαμε στους έμπειρους συνεργάτες μας, τον κο Γιώργο Κουτρουμάνη, πρώην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του οποίου η γνώση στα ασφαλιστικά θέματα είναι αδιαμφισβήτητη, την κα Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, καθηγήτρια ασφαλιστικού δικαίου Νομικής Αθηνών και τον κο Βασίλη Μαργιό, αναγνωρισμένης αξίας αναλογιστή και τους αναθέσαμε την επεξεργασία γνωμοδότησης για τη διασφάλιση της επικουρικής μας σύνταξης. Και επειδή το ζήτημα δεν επιδέχεται περαιτέρω καθυστερήσεων, σας γνωρίζουμε ότι η διαμόρφωση της πρότασης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και απομένουν οι τελευταίες συναντήσεις μεταξύ των έγκριτων συμβούλων μας και της διοίκησης της Ιονικής Ενότητας πριν την ολοκλήρωσή της.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Επειδή η συνδικαλιστική λειτουργία απαιτεί πάνω και πρώτα από όλα την αλληλεγγύη και τη συμμετοχική διαδικασία και επειδή η συναπόφαση αποτελεί θεμελιώδη αρχή της παράταξής μας, καλούμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ιονικής Ενότητας την Τρίτη, 18/11, στις 18.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ». Παρουσία των εκπροσώπων της Ιονικής Ενότητας και των έγκριτων, επιστημονικών συνεργατών του Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων «Ιονική Ενότητα» και του Συλλόγου Εν Ενεργεία της Ιονικής, θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το πλήρες σχέδιο της πρότασής μας για τη σωτηρία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Στη διαδικασία θα έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν οι συνάδελφοι, να εκφράσουν τις απορίες τους, να καταθέσουν τις προτάσεις τους, αλλά και να διατυπώσουν τις ενστάσεις τους ώστε εν συνεχεία να προχωρήσουμε στη λήψη απόφασης που θα εγγυάται την καταβολή επικουρικής σύνταξης σε όλους τους ασφαλισμένους του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Η Ιονική Ενότητα έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι πάντα πράττει με γνώμονα το συμφέρον σας και αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση στα προβλήματα που ανακύπτουν. Η ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ στο ΙΚΑ, οι καταλογισμοί 39,8 εκατ. ευρώ σε βάρος της τράπεζας υπέρ του κλάδου πρόνοιας, οι μέχρι στιγμής επιτυχημένοι χειρισμοί μας στην υπόθεση του εφάπαξ, είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις που οι επιλογές μας τελεσφόρησαν. Στο νέο, λοιπόν, μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με το υπό κατάρρευση ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, σας ζητάμε να μας παράσχετε για μία ακόμα φορά την εμπιστοσύνη σας, όπως τόσες φορές κάνατε στο παρελθόν προς δικό σας όφελος, ώστε με τη στήριξή σας να προχωρήσουμε στο σχέδιο σωτηρίας του επικουρικού μας φορέα. Επειδή χωρίς την πολύτιμη αρωγή σας δε θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας, ας αποφασίσουμε και ας ενεργήσουμε όλοι μαζί ώστε τελικά να κατοχυρώσουμε την επικουρική μας σύνταξη.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Νο 5 Εφ.Επ. Αποτελέσματα εκλογών από 14/10/2014 έως και 21/10/2014

Συνάδελφοι,
Σας ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν κατά τις παραπάνω ημερομηνίες, τα οποία έχουν ως εξής :

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ : 704
ΨΗΦΙΣΑΝΤΑ ΜΕΛΗ : 512
ΛΕΥΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ : 2
ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ : 1
ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ : 509
Ε Λ Α Β Α Ν  ΚΑΙ  Ε Κ Λ Ε Χ Τ Η Κ Α Ν
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ:

 

 

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΛΗΦΘ. ΨΗΦΟΙ
1 ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ 491
2 ΜΕΡΑΝΤΖΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ 248
3 ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 234
4 ΡΟΥΒΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ 211
5 ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 209
6 ΖΑΒΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 206
7 ΒΡΕΤΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 203
8 ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 196
9 ΚΛΑΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 193
10 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 188
11 ΜΥΛΩΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 185

 

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΛΗΦΘ. ΨΗΦΟΙ
1 ΚΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 171
2 ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 161
3 ΛΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 158
4 ΜΑΚΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 147
5 ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 145
6 ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΑΝΔΡΕΑΣ 143
7 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 142
8 ΒΕΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 140
9 ΒΑΡΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 133
10 ΒΡΟΧΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 130
11 ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΗ ΜΑΡΙΑ 129

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΕΞ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΛΗΦΘ. ΨΗΦΟΙ
1 ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 385
2 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 276
3 ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 188

 

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΕΞ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΛΗΦΘ. ΨΗΦΟΙ
1 ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 167
2 ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 154
3 ΠΑΙΝΕΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 144

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΥΙΛΤΕ Νο 124. Ενίσχυση της υπηρεσίας του ΙΚΑ (ΤΑΠΙΛΤ) με προσωπικό για την έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων λόγω της εθελουσίας

Συνάδελφοι,

Όπως όλοι γνωρίζετε ο Σύλλογός μας συνέβαλε τα μέγιστα στη βελτίωση των όρων της εθελουσίας εξόδου αλλά και στην εξυπηρέτηση των συναδέλφων μας κατά τη διαδικασία υλοποίησης του πρώτου σκέλους του προγράμματος.

Υποβλήθηκαν 636 αιτήσεις αποχώρησης από συναδέλφους της ΙΟΝΙΚΗΣ οι οποίες και εγκρίθηκαν στο σύνολό τους. Επίσης, είναι γνωστό ότι η υποδομή του ταμείου δεν είναι επαρκής για να διεκπεραιώσει ένα τόσο μεγάλο όγκο αιτήσεων συνταξιοδότησης.Κατά συνέπεια είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων που, πιθανόν, να ξεπεράσει ακόμα και τα δύο έτη.

Επειδή οι συνάδελφοί μας βιοπορίζονται με μεγάλη δυσκολία, τόσο η Τράπεζα όσο και το ΙΚΑ οφείλουν να φροντίσουν για την επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Ο σύλλογός μας, από κοινού με το Σύλλογο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ” Ιονική Ενότητα”, απηύθυνε επιστολές, τόσο στο διοικητή του ΙΚΑ κο Ροβέρτο Σπυρόπουλο όσο και στην Τράπεζα, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το θέμα. Γιατί το ΙΚΑ θα πρέπει αφενός να αποδεχτεί την ενίσχυση των υπηρεσιών του τέως ΤΑΠΙΛΤ με εργαζόμενους της τράπεζας και αφετέρου το ίδιο να ενισχύσει την υπηρεσία ανακεφαλαίωσης των ενσήμων των συγχωνευθέντων Ταμείων των τραπεζών.

Η Τράπεζα, όπως διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του συλλόγου μας η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, κα Π. Κονιδάρη, εφόσον της ζητηθεί από το ΙΚΑ, είναι διατεθειμένη να διαθέσει το απαιτούμενο προσωπικό για την διεκπεραίωση των αιτήσεων συνταξιοδότησης της εθελουσίας. Επίσης μας πληροφόρησε ότι η βεβαίωση χρόνου εργασίας, που ζητά το ΤΑΠΙΛΤ (έντυπο Σ5) για το φάκελο συνταξιοδότησης θα σταλεί απευθείας από την τράπεζα στο Ταμείο, όποτε οι συνάδελφοί μας δεν πρέπει πλέον να την αναζητούν από τις υπηρεσίες της Τράπεζας.

Πιστεύουμε ότι η διοίκηση του ΙΚΑ θα αποδεχτεί το αίτημά μας και η τράπεζα θα τηρήσει την υπόσχεσή της ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση όλων των συνταξιοδοτικών αποφάσεων εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους συναδέλφους μας για να μη χρειαστεί να διαθέσουν το ποσό που έλαβαν από τη συμμετοχή τους στην εθελούσια έξοδο, παρά μόνο για την εξυπηρέτηση άμεσα πιεστικών αναγκών τους.

Υ.Γ. Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους ότι προκειμένου να συνεχίσουν την ασφάλισή τους στον κλάδο υγείας θα πρέπει να παραλάβουν, με την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησής τους, και τη σχετική επιστολή από το ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ για την παρακράτηση της εισφοράς 4%, από τον αρμόδιο κο Ι. Ντίνο, Χαριλάου Τρικούπη 6-8-10, 2ος όροφος, τηλ. 210 3606283.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας

Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ        Θ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή με αριθ. πρωτ. 85-24.10.14. που αναφέρεται ανωτέρω.
ΣΥΙΛΤΕ Νο 123. Δε χαρίζουμε τις άδειές μας

Συνάδελφοι ΠΡΟΣΟΧΗ!

Η Διοίκηση της Τράπεζας στο σχετικό για την παραίτηση κείμενο που απέστειλε στους συναδέλφους, ενσωματώνει και τα υφιστάμενα υπόλοιπα μη ληφθεισών αδειών στους εξερχόμενους στο πλαίσιο της εν εξελίξει εθελουσίας εξόδου και τους υποχρεώνει να δηλώσουν κατά την αποχώρησή τους ότι δεν έχουν καμία αξίωση κατά της Τράπεζας. Μάλιστα, αρνείται να ενημερώσει είτε προφορικώς είτε γραπτώς τους συναδέλφους μας για τα ακριβή υπόλοιπα αδειών τους παλαιοτέρων ετών. Τονίζουμε ότι η πρακτική αυτή της Τράπεζας είναι παράνομη, αντιβαίνουσα στις διατάξεις του ενωσιακού (ευρωπαϊκού) και του εθνικού μας δικαίου και ότι κάθε παραίτηση από το δικαίωμα αυτό είναι άκυρη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υποβάλουν έγγραφη αίτηση για χορήγηση του υπολοίπου αδείας τους σε είδος ή, αν αυτό δεν είναι δυνατό, σε χρήμα (έστω την τελευταία ημέρα πριν από την αποχώρησή τους) προκειμένου να μπορέσουν μέσω του Συλλόγου μας με ομαδικές αγωγές να αξιώσουν τα σχετικά ποσά σε βάθος πενταετίας (αξιώσεις μέχρι και το 2009) και για να μην θεωρηθεί ότι ασκούν το δικαίωμά τους καταχρηστικά. Θυμίζουμε ότι κατά τις μαζικές αποχωρήσεις του 2012 εν όψει της μείωσης του εφάπαξ, οι δηλώσεις που εκβιαστικά απέσπασε η Τράπεζα από πολλούς εργαζομένους περί της δήθεν μη ύπαρξης οφειλών του υπολοίπου αδείας, έπεσαν στο κενό και τα δικαστήρια επιδίκασαν σε χρήμα τις οφειλόμενες άδειες.

Καλούμε κάθε συνάδελφο από τον οποίο θα ζητηθεί κάτι τέτοιο να απευθυνθεί στο Σύλλογό μας, συγκεντρώνοντας με κάθε πρόσφορο τρόπο αποδεικτικά στοιχεία για τις ακριβείς ημερομηνίες λήψης της άδειάς του, προκειμένου να προσφύγουμε για το θέμα αυτό και στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας
Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ        Θ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πατήστε εδώ για να δείτε την αίτηση για χορήγηση του υπολοίπου αδείας που πρέπει να αποστείλετε προς τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, όσοι πρόκειται να την καταθέσετε την επομένη της παραίτησής σας.

Εφιστούμε την ΠΡΟΣΟΧΗ, για λόγους νομικούς έχει σημαντική ισχύ να κατατεθεί η αίτηση χορηγήσεως υπολοίπου αδείας πριν την αποχώρησή σας.

Όσοι συνάδελφοι δεν έχετε αποχωρήσει από την τράπεζα με το πρόγραμμα εθελουσίας, πατήστε εδώ για να δείτε την αίτηση για χορήγηση του υπολοίπου αδείας που πρέπει να αποστείλετε προς τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.
Ενίσχυση υπηρεσίας συντάξεων του ΤΑΠΙΛΤ με προσωπικό για την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων λόγω εθελουσίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠ. 85-24.10.14
ΣΥΙΛΤΕ Νο 122. Προς τους συναδέλφους που αποχωρούν με εθελουσία

Συνάδελφοι,

Όπως καθόλη τη διάρκεια της εθελουσίας εξόδου σταθήκαμε στο πλευρό σας, έτσι και τώρα επεξεργαζόμαστε, από κοινού με τους νομικούς και ασφαλιστικούς μας συμβούλους, όλα τα σχετικά θέματα που έχουν προκύψει, επιλύοντας άμεσα όσα είναι δυνατόν και δρομολογώντας τα υπόλοιπα για τη συνεπή εξυπηρέτησή σας.

Η λήξη της κατάθεσης των αιτήσεων συμμετοχής στην εθελούσια έξοδο δε σήμανε, σε καμία περίπτωση, ότι η στήριξη που σας παρείχαμε τερματίστηκε. Αντίθετα, ως θέμα πρώτης προτεραιότητας αναδείξαμε τη συνδρομή μας στη συμπλήρωση και κατάθεση των απαραίτητων αιτήσεων και εντύπων στο ΤΑΠΙΛΤ και στο επικουρικό, τα οποία έχουμε ήδη αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας  από όπου μπορείτε να τα εκτυπώσετε ή να τα παραλάβετε προσερχόμενοι στα γραφεία μας (Ευπόλιδος 8, 7ος όροφος). Τα έμπειρα στελέχη του συλλόγου μας και οι εγνωσμένης αξίας συνεργάτες μας είναι καθημερινά στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν στην επίλυση όλων των ιδιαίτερων ζητημάτων που τυχόν προκύψουν με τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

ΕΦΑΠΑΞ: Το νέο, μεγάλο στοίχημα

Το μεγάλο στοίχημα του συλλόγου μας αφορά, πλέον, την ευόδωση της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει για την απόδοση του πλήρους εφάπαξ μέχρι και στον τελευταίο αποχωρούντα συνάδελφο της Ιονικής, όπως δηλαδή έχει υποχρέωση η τράπεζα να πράξει. Έχουμε ήδη δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες διοικητικές και νομικές διαδικασίες για την υλοποίηση αυτού του ζωτικής σημασίας εγχειρήματος που αφορά πάνω από 2.000 συναδέλφους που έχουν αποχωρήσει από την 1/7/2012 μέχρι και τον τελευταίο σήμερα εργαζόμενο που είχε προσληφθεί στην Ιονική Τράπεζα.

Η τράπεζα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οφείλει, πάγια, να τηρεί τη θεμελιώδη αρχή της ίσης μεταχείρισης όλων των εργαζομένων της. Ενώ, όμως, η διοίκησή της ικανοποίησε το αίτημα του κου Γκιάτη για τους συναδέλφους της Πίστεως, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη καταβολή του εφάπαξ μέσω της Επιχειρησιακής Σύμβασης, αρνείται, μέχρι σήμερα, να πράξει το ίδιο για τους προερχομένους από την Ιονική. Υποχρέωση που είχε αναλάβει εγγράφως με τη συγχώνευση του ΤΑΠΙΛΤ στο ΙΚΑ και την οποία είχε αποδεχτεί εμφανίζοντάς τη στους ισολογισμούς των ετών 2004-2007. Εμείς, επειδή είμαστε σίγουροι για το δίκαιο του αιτήματός μας, αλλά και την από νομικής πλευράς πληρότητά του, είμαστε αισιόδοξοι ότι η τράπεζα αργά ή γρήγορα θα σταματήσει τις υπεκφυγές και θα υποχρεωθεί να καλύψει, όπως επιβάλλεται, το σύνολο του εφάπαξ που αντιστοιχεί στους συναδέλφους της Ιονικής.

Γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους της Ιονικής: πρέπει να συμπληρώσετε και να υπογράψετε τη σχετική δήλωση για τη συμμετοχή σας στη διαδικασία διεκδίκησης του συνόλου του εφάπαξ, την οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα και να μας την αποστείλετε. Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στο σύλλογό μας για να σας αποσταλεί είτε με φαξ είτε ηλεκτρονικά ή και να προσέλθετε στα γραφεία μας για να τη συμπληρώσετε αυτοπροσώπως. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον σας!

Ο σύλλογός μας, από την πλευρά του, δεσμεύεται ότι θα διαχειριστεί τις εξουσιοδοτήσεις σας με την υπευθυνότητα που τον διακρίνει πάντα, για την ασφαλέστερη προάσπιση των συμφερόντων σας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας
Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ           Θ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Παράταση ισχύος ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών ΟΑΣΑ

Συνάδελφοι πατήστε εδώ για να διαβάσετε την σχετική ανακοίνωση της Ο.Τ.Ο.Ε.