1

Ομαδική ασφαλιστική κάλυψη προσωπικού – νοσοκομειακή περίθαλψη – ασφάλεια ζωής και ανικανότητας

Συνάδελφοι σας παραθέτουμε τη σχετική εγκύκλιο της Alpha Bank σχετικά με το Ομαδικό ασφαλιστήριο προσωπικού σε συνεργασία με την ΑΧΑ Ασφαλιστική Α.Ε.

Εγκύκλιος αρ. 264 – 19.12.13
Αγωγή για τη μείωση της επικουρικής σύνταξης

Τα στελέχη της Iονικής Ενότητας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της αυθαιρεσίας της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤΑΤ μετά τη νέα μείωση των επικουρικών μας συντάξεων κατά 35%, προχωρούν στην άσκηση αγωγής εναντίον της αντισυναδελφικής αυτής απόφασης. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπληρώσουν την παρακάτω αίτηση – εντολή  και να την αποστείλουν στα γραφεία του συλλόγου της Ιονικής (Ευπόλιδος 8, Αθήνα, 10551) με παραλήπτες τους εκπροσώπους της Ιονικής Ενότητας, ή στο faxτου συλλόγου Νο 210 3311278.

Η δαπάνη της αγωγής θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Ιονική Ενότητα, η οποία ήδη ανέθεσε την υπόθεση στην έγκριτη δικηγόρο-εργατολόγο κα. Ντέτα Πετρόγλου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία σας παρακαλούμε να απευθύνεστε στα στελέχη της Ιονικής Ενότητας στα τηλέφωνα 210 3250692-4.

ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΑΠΙΛΤΑΤ
ΣΥΙΛΤΕ No 92. Ημερίδα ενημέρωσης

Παρουσίαση όλων των εξελίξεων στο εφάπαξ και το ΤΑΠΙΛΤΑΤ

Συνάδελφοι,

Ο σύλλογός μας προσηλωμένος στη σοβαρή και υπεύθυνη προσέγγιση των θεμάτων που μας απασχολούν και με γνώμονα πάντα την υπεράσπιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων, διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης για τις πρόσφατες αλλαγές στο εφάπαξ και τις εξελίξεις στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 17.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Fresh Hotel, Σοφοκλέους 26 και Κλεισθένους (πίσω από το Δημαρχείο Αθηνών).

Διαχρονική πεποίθησή μας είναι ότι η σωστή ενημέρωση παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για να έχουμε μία ολοκληρωμένη άποψη για τα μείζονος σημασίας ζητήματα που επηρεάζουν τις ζωές μας και τις ζωές των οικογενειών μας και μας προφυλάσσει από βεβιασμένες και ευκαιριακές αποφάσεις που ενδεχομένως να αποδειχθούν ζημιογόνες στο μέλλον. Για το δικό σας συμφέρον, λοιπόν, σας καλούμε να δώσετε το παρών ώστε να διαμορφώσετε πιο ξεκάθαρη άποψη για τις τελευταίες εξελίξεις, για το τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια και για να αποφύγετε τυχόν λανθασμένες επιλογές, επηρεαζόμενοι από τις διάφορες φήμες που σκόπιμα διαδίδονται από ορισμένους κύκλους αλλότριων συμφερόντων.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν η καθηγήτρια εργατικού δικαίου της Νομικής Αθηνών κ. Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, η νομικός εργατολόγος κ. Ντέτα Πετρόγλου και η νομικός εργατολόγος κ. Αγγελική Καίσαρη που θα καταθέσουν την επιστημονική τους άποψη επί των τρεχόντων ζητημάτων, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με το νομικό μας επιτελείο, θα παρουσιαστεί από τα μέλη της διοίκησης και η ολοκληρωμένη θέση του συλλόγου μας.

Μετά το πέρας των διαλέξεων, θα έχετε τη δυνατότητα να τους απευθύνετε τυχόν ερωτήματα που θα σας έχουν δημιουργηθεί ή να ζητήσετε την άποψή τους επί των συγκεκριμένων ζητημάτων που σας απασχολούν προσωπικά.

Παράλληλα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα μέχρι τη μέρα πραγματοποίησης της εκδήλωσης ο σύλλογός μας να έχει λάβει οριστική απάντηση από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για το θέμα εξαγοράς πλασματικών ετών και ετών στράτευσης, ώστε να ενημερωθείτε υπεύθυνα και επί αυτού του ζητήματος.

Έχουμε τη βεβαιότητα ότι αυτές οι διαδικασίες συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη ενημέρωση των μελών μας και στη γνωστοποίηση του συνόλου των δεδομένων που συνθέτουν ζωτικής σημασίας θέματα, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα το κύρος της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης.

Επειδή η γνώση είναι δύναμη, επιβάλλεται όλοι να παρευρεθείτε στην ημερίδα ενημέρωσης που διοργανώνει ο σύλλογός μας την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 17.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Fresh Hotel, Σοφοκλέους 26 και Αθηνάς, ώστε να επωφεληθείτε από τις παρουσιάσεις και να μπορέσετε να λάβετε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις σας.

Με συναδελφικούς  χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                 Θ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ποινική δίωξη για υπεξαίρεση χρημάτων σε βάρος υπαλλήλων του ΤΑΥΤΕΚΩ

Ο σύλλογός μας με αλλεπάλληλες επιστολές προς τους αρμόδιους πολιτειακούς θεσμούς και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο οποίο υπάγεται το Ταμείο Ασφάλισης Ασθενείας Προσωπικού Τραπέζης Πίστεως, Γενικής και American Express (ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ) είχε από καιρού επισημάνει τον ανορθόδοξο τρόπο λειτουργίας του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και τους κινδύνους που εγκυμονούσε αυτή η κατάσταση για τα συμφέροντα του ταμείου και κατά συνέπεια των ασφαλισμένων.

Σήμερα, δυστυχώς,  οι παρατηρήσεις μας επιβεβαιώθηκαν με τον πιο θλιβερό τρόπο με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος εννέα υπαλλήλων του ΤΑΥΤΕΚΩ από την επίκουρο εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, κ. Πόπη Παπανδρέου.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν υπεξαιρέσει πάνω από 150.000 ευρώ και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «απάτη σε βάρους του δημοσίου με βάση το νόμο περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση». Η καταχρηστική τους λειτουργία αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα του ΣΔΟΕ στα στοιχεία ενός μόνο τριμήνου του 2012, από την οποία προέκυψε η υπεξαίρεση ποσού μεγαλύτερου των 150.000 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν τις μεθόδους ψεύτικων διαγνώσεων σε μη πάσχοντες και της διπλοείσπραξης ενταλμάτων πληρωμών.

Εικάζεται ότι η υπεξαίρεση αφορούσε πολύ μεγαλύτερα ποσά, καθώς υπενθυμίζουμε ότι μετά από φωτιά που είχε ξεσπάσει στα γραφεία του ταμείου στην οδό Χαριλάου Τρικούπη είχαν καταστραφεί όλα τα στοιχεία, εκτός από αυτά του συγκεκριμένου τριμήνου. Το γεγονός, μάλιστα, ότι το περιστατικό είχε εξελιχθεί μόνο στον τρίτο όροφο όπου διατηρούνταν τα αρχεία του ταμείου έχει οδηγήσει την Πυροσβεστική να θεωρεί ότι η φωτιά είχε ξεσπάσει έπειτα από εμπρηστική ενέργεια.
ΣΥΙΛΤΕ No 91. Το πρώτο μεγάλο βήμα για την αποκατάσταση του εφάπαξ

Καθοριστικής σημασίας η απόφαση του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ

Συνάδελφοι,

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δικαίωσή μας στην υπόθεση του εφάπαξ έχει πλέον ξεκινήσει, καθώς οι μεθοδικές προσπάθειες του συλλόγου μας αρχίζουν να αποφέρουν τους πρώτους καρπούς. Το πρώτο, και σημαντικότερο, βήμα για την αποκατάσταση του εφάπαξ έγινε μετά από την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ,στη συνεδρίασή του της 4/12/2013, και με τη σύμφωνη γνώμη της κυβερνητικής επιτρόπου, με την οποία  αναγνωρίζεται  πλήρως η εγγυητική ευθύνη της Τράπεζας για κάλυψη των ελλειμμάτων του κλάδου πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ αλλά και η ευθύνη της,  για καταβολή του εφάπαξ και στον τελευταίο, οταν αποχωρήσει, υπάλληλο της Ιονικής, υιοθετώντας έτσι , πλήρως τη γνωμοδότηση των επιστημονικών συνεργατών του συλλόγου μας, κ. Πατρίνας Παπαρρηγοπούλου και κ. Ντέτας Πετρόγλου.                                                      

Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά  το μέλος, και εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ, γραμματέα εργασιακών σχέσεων της ΟΤΟΕ,  συνάδελφο  Σωτήρη Σαξώνη, για τη καθοριστική του συμβολή  και για την ουσιαστική και αμέριστη στήριξη των προσπαθειών μας. Υπενθυμίζουμε ότι την ευθύνη της, για την κάλυψη των ελλειμμάτων του κλάδου πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ μέχρι να ικανοποιηθεί και ο τελευταίος ασφαλισμένος και δικαιούχος εφάπαξ παροχής κατά τους όρους του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ, την είχε αποδεχθεί η Τράπεζα, τόσο με την από 6-5-2003 επιστολή της που, δια του Υπουργού Εργασίας, απευθυνόταν προς το ΤΑΠΙΛΤ, και η οποία έγινε αποδεκτή από αυτό, όσο και έμπρακτα, εμφανίζοντας την ως  υποχρέωσή της  έναντι του ΤΑΠΙΛΤ, στις οικονομικές καταστάσεις της των χρήσεων 2004 έως και 2007.

Συνάδελφοι,

Όπως μέχρι σήμερα διαχειριζόμαστε με  υπευθυνότητα, σοβαρότητα και μεθοδικότητα όλα τα θέματα μας, ,έτσι και στην συνέχεια  θα πορευτούμε στην ίδια ρότα, γιατί πιστεύουμε στο δίκαιο του αιτήματός μας, αλλά και στην υποχρέωση της Τράπεζας  για ισότιμη  μεταχείριση όλων των εργαζομένων σε αυτήν.Γι αυτό πιστεύουμε πλέον ακράδαντα ότι πολύ σύντομα, μιας και έχουν  πλέον δρομολογηθεί οι εξελίξεις , οι προσπάθειές μας  θα δικαιώσουν τους 2.000 και πλέον εργαζόμενους –  συναδέλφους μας της πρώην Ιονικής.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των καταλογισθεισών εισφορών παρελθόντων ετών

Παράλληλα, σας υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμεί  η απόδοση, από την Τράπεζα, των καταλογισθεισών εισφορών παρελθόντων ετών, που αποτελούν το συμπληρωματικό και  εξίσου σημαντικό στοιχείο, και που σε συνδυασμό  με την ανάληψη της εγγυητικής ευθύνης,από την Τράπεζα, ουσιαστικά  δίνουν τη λύση στο εφάπαξ, για όλους τους προερχόμενους από την Ιονική.

Με συναδελφικούς  χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                 Θ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ