1

Ασφάλιση μέσω του ομαδικού ασφαλιστηρίου της τράπεζας στην ΑΧΑ Ασφαλιστική των εργαζομένων και των συνταξιούχων που αποχώρησαν μέχρι 31.12.2013

Επειδή πολλοί συνταξιούχοι που συνεχίζουν να είναι ακόμα ασφαλισμένοι στην ΑΧΑ μέσω του ομαδικού ασφαλιστηρίου της τράπεζας (δηλ. όσοι αποχώρησαν μέχρι 31.12.2013) δεν έχουν λάβει γνώση της τελευταίας εγκυκλίου της τράπεζας σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για να λάβουν τις παροχές του ομαδικού ασφαλιστηρίου, σας παραθέτουμε ολόκληρη την εγκύκλιο για να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες, καθώς και την αίτηση που πρέπει να συμπληρώνετε για την αποζημίωσή σας.

Σας εφιστούμε δε, την προσοχή ότι για να αποζημιωθείτε θα πρέπει οπωσδήποτε η εισαγωγή σας σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα να γίνεται με τη χρήση του ΕΟΠΥΥ. Επίσης, σε περίπτωση νοσηλείας σε συμβεβλημένο με την ΑΧΑ νοσηλευτικό ίδρυμα, θα πρέπει να μεριμνήσετε ώστε επί των τιμολογίων σας να έχει συμπληρωθεί η ένδειξη «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ». Επιπλέον, οι αποδείξεις των γιατρών θα πρέπει να φέρουν στην πίσω πλευρά τη σφραγίδα από το λογιστήριο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

*(τα συμβεβλημένα με την ΑΧΑ νοσηλευτικά ιδρύματα θα τα βρείτε στο τέλος της εγκυκλίου)

.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΧΑ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΧΑ
ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ !

.

Συνάδελφοι,

Όσοι δώσατε το παρών στη Γενική Συνέλευση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 5/8 στο Κλειστό του Πανελληνίου βιώσατε από κοντά τις πραξικοπηματικές ενέργειες της διοίκησής του που οδήγησαν στη μη διεξαγωγή της, ενώ και οι υπόλοιποι είμαστε βέβαιοι ότι ενημερωθήκατε είτε από τους συναδέλφους σας είτε από το Σύλλογό μας.

Παρά το γεγονός ότι η Γ.Σ. δε διεξήχθη, έχουν το θράσος να κινούν διαδικασίες για εκλογές, καλώντας τους συναδέλφους να θέσουν υποψηφιότητα και να συμμετέχουν σε ανυπόστατες αρχαιρεσίες.

Kανένας συνάδελφος δεν πρέπει να συμμετάσχει και να παρέχει ψήγμα νομιμοποίησης σε αυτήν την παρωδία εκλογών που διοργανώνει η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ!

.

Συνάδελφοι,

Θέλουμε να σας τονίσουμε για μία ακόμα φορά ότι  η υπόθεση αυτή δεν αφορά μία συνδικαλιστική διένεξη. Αφορά την ασφάλισή μας, τη ζωή μας, τις οικογένειές μας!

Επομένως, κανένας εφεξής δεν πρέπει να αδιαφορήσει, όλοι πρέπει να μπούμε μπροστά δυναμικά για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης, συντασσόμενοι και στηρίζοντας έμπρακτα τη στρατηγική και τις ενέργειες των Συλλόγων μας για την άμεση υπαγωγή του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ σύμφωνα με την εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη νομοθετική διαδικασία που επιμελήθηκαν οι ασφαλιστικοί και νομικοί σύμβουλοι του Συλλόγου μας (βρείτε εδώ την αίτηση σύγκλησης έκτακτης Γ.Σ. για αυτό το θέμα)

.

· ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ !

· ΔΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΫΛΩΣΑΝ 55,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ATTICA BANK & ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ !

· ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ !
Ενημέρωση για τους αποχωρήσαντες με την τελευταία εθελούσια έξοδο συναδέλφους που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά την 18/8/15

Προς όλους τους συναδέλφους που μετά από την αποχώρησή τους με την τελευταία εθελούσια έξοδο της τράπεζας συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο χρόνο για συνταξιοδότηση (μέσω του προγράμματος αυτασφάλισης της τράπεζας) μετά την 18/8/15, οπότε και υπέβαλαν το αίτημα συνταξιοδότησης:

Σας γνωρίζουμε ότι το ΤΑΠΙΛΤ θα προχωρήσει στην έκδοση προσωρινών αποφάσεων και σε αυτήν την κατηγορία συναδέλφων, εφόσον ο ασφαλισμένος-η συμπληρώσει και την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση για τυχόν αλλαγές που πιθανόν να επέλθουν στον υπολογισμό της σύνταξής τους με το νέο νόμο.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
ΑΓΟΡΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ ΟΑΣΑ από 01-03-2016 έως 28-02-2017

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με την ΟΤΟΕ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την προμήθεια ετήσιας κάρτας συγκοινωνιών έτους 2016 με ειδική έκπτωση για τους εργαζόμενους και τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους (σύζυγο και τέκνα).

Η νέα περίοδος αναφέρεται στις ημερομηνίες από 1η Μαρτίου 2016 έως 28η Φεβρουαρίου 2017, με τις παρακάτω κατηγορίες καρτών απεριορίστων διαδρομών και τις αντίστοιχες τιμές:

 • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ αρμοδιότητας ΟΑΣΑ :Λεωφορεία, Τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Τραμ, Μετρό (μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς – Κορωπί).

ΔΕΝ ισχύουν: Στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο Μετρό στο τμήμα Κορωπί – Αεροδρόμιο.

Τιμή : 280 ευρώ

 • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ αρμοδιότητας ΟΑΣΑ: ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ (και στις γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου) Τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Τραμ, Μετρό (ως το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς – Αεροδρόμιο).

ΔΕΝ ισχύουν: Στη γραμμή Χ80.

Τιμή :416 ευρώ

Συνάδελφε, για το σκοπό αυτό επισυνάπτουμε σχετική αίτηση και εφόσον ενδιαφέρεσαι για την απόκτηση της ετήσιας κάρτας, συμπλήρωσε την αίτηση με την επιλογή της κάρτας που επιθυμείς.

Για την προμήθεια της εν λόγω κάρτας πρέπει να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία:

 • Καταθέτεις το ανάλογο με την κάρτα που επιθυμείς ποσό στο λογαριασμό του Συλλόγου μας Νο 101-002101-227779

 • Αποστέλλεις στο Σύλλογό μας έως την 17/02/2016 την αίτηση, επαρκώς συμπληρωμένη, μαζί με ένα αντίγραφο του εντάλματος κατάθεσης.

 • Η αίτηση και το αντίγραφο κατάθεσης του ποσού πρέπει να αποστέλλονται ή να παραδίδονται στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ή στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ “ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ”, Ευπόλιδος 8 – ΑΘΗΝΑ 105 51 – ή στο Fax: 210 3311278. Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση ή πληροφορία να επικοινωνήσεις με τη γραμματεία του Συλλόγου στα τηλέφωνα 210 3250692-3-4-5.

Προσοχή : Την κάρτα σου θα την παραλάβεις από τα γραφεία του Συλλόγου μας, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, προσκομίζοντας μια φωτογραφία.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επικοινώνησε μαζί μας.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ ΟΑΣΑ
Παρατείνεται μέχρι 25-12-2015 η προθεσμία για την αποστολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών και στοιχείων για να ασκηθούν οι ομαδικές αγωγές για τη διεκδίκηση των αναδρομικών των αντισυνταγματικών μνημονιακών περικοπών που υπέστησαν οι συντάξεις μας από 12-11-2012 με τις διατάξεις του Ν. 4093/2012

Συνάδελφοι,

Από το δικηγορικό γραφείο του Δρ. Α. Παπακωνσταντίνου μας ενημέρωσαν ότι για τη διεκδίκηση των ως άνω αναδρομικών υπάρχει ακόμα χρόνος και μπορείτε να αποστείλετε δικαιολογητικά και στοιχεία έως και 25-12-2015, καθόσον οι ομαδικές αγωγές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι το τέλος του 2015.
Κατόπιν τούτου σας παραθέτουμε εκ νέου τα ακόλουθα προς ενημέρωσή σας:

«Συνάδελφοι,

Με την υπ’ αριθμ. 21/11-6-2015 ανακοίνωσή μας σας ενημερώσαμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του στις 9-6-2015 έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές που έγιναν το 2012 με το δεύτερο μνημόνιο (Ν. 4093/2012) στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
Η εν λόγω απόφαση ισχύει από 9-6-2015 που δημοσιεύτηκε και αφορά τις συντάξεις ( ή άθροισμα συντάξεων) που ξεπερνούν τα 1.000,00 ευρώ και θα εφαρμοστεί για όλους τους συνταξιούχους, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ θα έχει αναδρομική ισχύ μόνον για όσους προσέφυγαν στα δικαστήρια.
Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση η καταβολή των αυξήσεων θα γίνει σταδιακά, σύμφωνα με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού.
Στην περίπτωση των συνταξιούχων της ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, η απόφαση αφορά μόνον την κύρια σύνταξη, καθώς η σύνταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δεν έχει λειτουργήσει αθροιστικά.
Κατόπιν των ανωτέρω, όλη η προσοχή και ο προβληματισμός μας εστιάζεται στη «μη αναδρομικότητα» της απόφασης. Απευθυνθήκαμε στον δικηγόρο κ. Α. Παπακωνσταντίνου ο οποίος μας υπέβαλε γνωμοδότηση – πρόταση για τη διεκδίκηση των αναδρομικών των περικοπών των συντάξεων.
Αποφασίσαμε ότι ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι η κατάθεση ομαδικών αγωγών, για τις οποίες κάθε συνταξιούχος θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 140 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. ( 172,20 €) για την κάλυψη των αναγκαίων δαπανών των δικαστηρίων, ήτοι Διοικητικό Πρωτοδικείο, Διοικητικό Εφετείο, Συμβούλιο Επικρατείας και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από τα ποσά που θα επιδικασθούν τελεσιδίκως η δικηγορική εταιρεία του κ. Παπακωνσταντίνου θα εισπράξει ως αμοιβή το 8%. Εάν τα δικαστήρια απορρίψουν το αίτημα, δε θα οφείλεται ουδεμία αμοιβή στη δικηγορική εταιρεία. Ο κάθε συνταξιούχος που επιθυμεί να συμμετάσχει στις ομαδικές αγωγές για τη διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών του Ν. 4093/2012 θα πρέπει να υποβάλει στο σύλλογό μας τα εξής:

1) Πίνακα υπολογισμού των αναδρομικών με συμπληρωμένα τα ποσά των κρατήσεων του Ν. 4093/2012 που ισχύουν κατά μήνα από 12-11-2012 και μέχρι 31-12-2015 που θα υποβληθούν οι αγωγές. Για τους νεότερους συνταξιούχους ο πίνακας τροποποιείται ανάλογα ( ο πίνακας παρατίθεται στο τέλος του παρόντος).

2) Τα τριμηνιαία ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων του ΙΚΑ που έχετε στην κατοχή σας (όσα υπάρχουν) και φωτοαντίγραφο της απόφασης συνταξιοδότησής σας.

3) Να επιστρέψετε συμπληρωμένο (πλην της ημερομηνίας) και υπογεγραμμένο το Ιδιωτικό Συμφωνητικό – Εργολαβικό Δίκης που ακολουθεί.

Επισημαίνεται η ανάγκη για άμεση κατάθεση των αγωγών ενόψει του σοβαρού κινδύνου παραγραφών των σχετικών αξιώσεων.
Είναι προφανές ότι μόνο όσοι θα συμμετέχουν στις αγωγές διατηρούν πιθανότητες να δικαιωθούν.
Σε περίπτωση μη δικαίωσης από τα εθνικά δικαστήρια ανοίγει ο δρόμος για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων( Στρασβούργο), το οποίο έχει νομολογία ευνοϊκή για παρόμοιες περιπτώσεις.
Ακολούθως παραθέτουμε και τη σχετική επιστολή της δικηγορικής εταιρείας του κ. Παπακωνσταντίνου προς ενημέρωσή σας.
Η υπάλληλος του συλλόγου κα. Αγγελική Λάζου που είναι αρμόδια για την παραλαβή των δικαιολογητικών θα σας κατευθύνει και θα σας παρέχει κάθε αναγκαία επιπλέον διευκρίνιση. Για την ταχυδρομική αποστολή των δικαιολογητικών η διεύθυνση του συλλόγου έχεις ως εξής:

«Σύλλογος Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας –
ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Ευπόλιδος 8, Αθήνα , 7ος όροφος, Τ. Κ. 10551 »

Επιστολή δικηγόρου κ. Α. Παπακωνσταντίνου

Πίνακας υπολογισμού των κρατήσεων

Ιδιωτικό Συμφωνητικό -Εργολαβικό Δίκης ( για περικοπή συντάξεων)
Τώρα είναι η μεγάλη ώρα της Ενότητας της ιονικής οικογένειας!

Συνάδελφοι,

Είναι καιρός πλέον σύσσωμη η ιονική οικογένεια να πορευτεί ενωμένη υπό τη σκέπη ενός μαζικού και δυναμικού συλλόγου για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των καιρών και το δύσβατο εργασιακό και ασφαλιστικό τοπίο που καλείται να αντιμετωπίσει ο συνδικαλιστικός μας χώρος.

Όπως είχαμε δεσμευτεί απέναντί σας, έχει φτάσει πλέον η ώρα για τη συγχώνευση του Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων “Ιονική Ενότητα” με το Σύλλογο Συνταξιούχων.

Για την πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου στόχου που θα ενώσει τους απανταχού Ιονικάριους, σας καλούμε να υπογράψετε την παρακάτω δήλωση, εκφράζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη βούλησή σας και διατρανώνοντας την επιθυμία σας για τη συγχώνευση των συλλόγων.

Μπορείτε να μας αποστείλετε τη δήλωση υπογεγραμμένη είτε ηλεκτρονικά στο mail του συλλόγου μας info@ionikienotita.gr , είτε με fax στο 210 3311278 , είτε μέσω ταχυδρομείου, είτε, τέλος, προσερχόμενοι στα γραφεία του συλλόγου μας (Ευπόλιδος 8, Αθήνα, Τ.Κ. 10551).

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Η “Μαύρη Πέμπτη” της επικουρικής μας ασφάλισης!

Η χθεσινή ημέρα (1/10/15) θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη της πλειονότητας των συνταξιούχων συναδέλφων μας που λαμβάνουν επικουρική σύνταξη από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ως η “Μαύρη Πέμπτη” για την επικουρική μας ασφάλιση!

Οι τραγικοί χειρισμοί της διοίκησης τους επικουρικού μας φορέα οδήγησαν στην καταβύθιση των συντάξεών των ασφαλισμένων. Το προαναγγελθέν έγκλημα της συγκλονιστικής απομείωσης πήρε σάρκα και οστά χθες, όταν οι συνταξιούχοι συνάδελφοί μας πήγαν να εισπράξουν την επικουρική τους σύνταξη και βρέθηκαν προ μίας δυσάρεστης εκπλήξεως που δεν είχαν φανταστεί ούτε στο χειρότερο εφιάλτη τους!

Οι κύριοι του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ανένδοτοι, προχώρησαν με εκδικητική διάθεση και με πολύ μεγάλη ευκολία στην πραξικοπηματική μείωση των συντάξεων, χωρίς βέβαια να συνυπολογίσουν ότι δεν ευθύνονται οι συνταξιούχοι για τη σημερινή κατάσταση του ταμείου, αλλά όσοι το διοίκησαν τα προηγούμενα χρόνια! Αλλά αυτή είναι μία σκέψη που υπαγορεύεται από τη λογική και όχι από το συμφέρον, σύμφωνα με το οποίο σκέφτονται, αποφασίζουν και πράττουν οι διοικούντες το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ…

Σ.σ. Στην ιστοσελίδα του επικουρικού μας φορέα www.tapiltat.gr, στον τομέα “Αποδείξεις Βοηθήματος” (http://apps.tapiltat.gr/pensionsalary/) κάθε συνταξιούχος έχει τη δυνατότητα παρέχοντας τα στοιχεία του, να ενημερωθεί για την ανάλυση του υπολογισμού της νέας του σύνταξης.

Τις πταίει για τη διάλυση του ταμείου

Και αφού το επαπειλούμενο εδώ και καιρό ψαλίδισμα αποτελεί πλέον μία πραγματικότητα, τίθενται επιτακτικά αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με “τις πταίει” για τη σημερινή εξέλιξη και τα τραγικά αδιέξοδα του ταμείου!

Οι πρωταγωνιστές αυτής της τραγωδίας είναι γνωστοί αφού η Ιονική Ενότητα έχει φροντίσει να αποκαλύψει με αδιάσειστα στοιχεία τη διαλυτική τους δράση ώστε να γνωρίζετε ποιοι ήταν αυτοί που οδήγησαν στην απαξίωση και τελικά στη διάλυση του ταμείου.

Οι διαχρονικές παθογένειες του καταστατικού αποτελούν σίγουρα ουσιαστική παράμετρο, αλλά όσοι στέκονται μόνο σε αυτές, είτε εθελοτυφλούν κοιτάζοντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος, είτε έχουν συμφέρον να αποκρύπτουν τις μείζονες αιτίες και τα σφάλματά τους!

Η ταφόπλακα για τις συντάξεις μας είχε αρχίσει να τοποθετείται ύπουλα ήδη από το 2006, με την απόφαση που ελήφθη τότε για το διπλασιασμό των συντάξεων που ροκάνισε σταδιακά τα θεμέλια του ταμείου μας. Οι ανεύθυνοι κύριοι που έλαβαν παράνομα αυτήν τη σκανδαλώδη απόφαση με οριακή πλειοψηφία (ψήφοι 5-4) αν και αποτελούσαν διορισμένη προσωρινή διοίκηση και συνεπώς η μόνη δυνατότητα που τους είχε δώσει το δικαστήριο ήταν η κάλυψη των πάγιων αναγκών του ταμείου, προχώρησαν στο διπλασιασμό των συντάξεων σε ένα ταμείο που ήδη από τότε αιμορραγούσε οικονομικά.

Αυτοί οι κύριοι αγνόησαν τις εκκλήσεις των συναδέλφων που καταψήφισαν το διπλασιασμό. Ανάμεσα στις τέσσερις απορριπτικές της πρότασης ψήφους ήταν και αυτή του συνάδελφου και μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου μας Σαράντου Φιλιππόπουλου. Αγνόησαν όμως και τις απορριπτικές δικαστικές αποφάσεις στις προσφυγές συναδέλφων συνταξιούχων για την αύξηση των συντάξεων, αλλά και την αρνητική εισήγηση που προέκυπτε για κάθε αύξηση από τις αναλογιστικές μελέτες, που αποτελούν καταστατική προϋπόθεση για οποιαδήποτε απόφαση οικονομικού περιεχομένου! Άλλωστε, αυτοί οι άνθρωποι είχαν τέτοια αδημονία να επιτύχουν το σκοπό τους που πέραν της παράνομης απόφασης που κατέλυσε καταστατικό και λογική, δεν είχαν τη στοιχειώδη προνοητικότητα να θέσουν το θέμα σε Γενική Συνέλευση για να μη φέρουν ακέραια την τεράστια ποινική ευθύνη που επωμίστηκαν!

Οι συνεργάτες του κου Γκιάτη που σήμερα οδήγησαν το ταμείο στον εκτροχιασμό και πετσόκοψαν τις συντάξεις, ανήκουν στην ίδια ομάδα που έλαβε τότε αυτήν την καταδικαστική, όπως απέδειξε η ιστορία, απόφαση! Είναι αυτοί που σήμερα προσπαθούν να ενδυθούν το ρόλο των ειδημόνων και σωτήρων του ταμείου και έχουν το θράσος να απευθύνουν συμβουλές στους συναδέλφους ζητώντας τους να τους εξουσιοδοτήσουν για την ανάληψη των εισφορών τους που τους διαβεβαιώνουν ότι θα τους αποδώσουν! Αλήθεια, πιο μεγάλη εξαπάτηση μπορεί να υπάρξει; Ποιος μπορεί πλέον να τους πιστέψει;

(βλ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 90 ΑΙΤΗΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΠΙΛΤΑΤ )

Επιπροσθέτως, ένα ακόμα αρνητικό στοιχείο που συσσωρεύτηκε στα ελαττώματα και τις αναπηρίες του επικουρικού μας φορέα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αυτοχειρία του, ήταν η αποδομητική και παντελώς ανεύθυνη συμπεριφορά των κκ Κολλάτου και Βέργου που προσφεύγοντας στα δικαστήρια για διπλασιασμό των συντάξεων, προσέφεραν την τέλεια αφορμή στη διοίκηση των συνεργατών του κου Γκιάτη για να ισοπεδώσει τις συντάξεις. Μάλιστα, είχαν το θράσος να υπόσχονται στους συνταξιούχους ότι σύντομα θα ελάμβαναν και αναδρομικά. Αν αυτή η αναίδεια δεν πρόκειται για ακραία μορφή λαϊκισμού, τότε εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!

(βλ. Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων για καταβολή αναδρομικών )

Δυναμική, άμεση, αγωνιστική, ενωτική αντίδραση!

Είναι δεδομένο ότι οι τελευταίες εξελίξεις, με την κατάσταση να βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου, απαιτούν δυναμική αντίδραση που μονάχα η Ιονική Ενότητα μπορεί να εγγυηθεί. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι μόνο ο σύλλογός μας έχει την απαραίτητη γνώση, εμπειρία και υποστήριξη για να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα και να δώσει λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει στο ταμείο, με το στρατηγικό στόχο της μετάπτωσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ να βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας.

 • Σας έχουμε γνωστοποιήσει ότι η τακτική που έχουμε επιλέξει για την επίτευξη του σκοπού μας απαιτεί τη συλλογή μεγάλου αριθμού αιτήσεων συναδέλφων για τη μετάπτωση του επικουρικού μας ταμείου στο ΕΤΕΑ. Κάνουμε έκκληση στους λίγους πλέον συναδέλφους που δεν έχουν υπογράψει την αίτηση να το πράξουν άμεσα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση είτε τυπώνοντάς την από την ιστοσελίδα μας (εδώ), είτε προσερχόμενοι στα γραφεία του συλλόγου μας (Ευπόλιδος 8, Αθήνα), είτε ζητώντας μας να τους την αποστείλουμε ηλεκτρονικά ή μέσω ταχυδρομείου, είτε, τέλος, από κάποιον άλλο συνάδελφο που την έχει ήδη στην κατοχή του.

 • Απομονώνουμε τους καταστροφείς της επικουρικής μας ασφάλισης κκ Κολλάτο και Βέργο και τους συν αυτώ και δε συμμετέχουμε σε καμία ενέργειά τους που μόνο επιπλέον δεινά μπορεί να επιφέρει.

 • Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκκινήσουμε τις νομικές διαδικασίες που έχουμε προετοιμάσει με μεγάλη υπευθυνότητα από κοινού με τους νομικούς μας συνεργάτες έπειτα από ενδελεχή ανάλυση όλων των δεδομένων της υπόθεσης. Θεωρούμε ότι έχουμε θωρακίσει απόλυτα τη θέση μας από νομικής και ασφαλιστικής άποψης και είμαστε αισιόδοξοι για την έκβαση των υποθέσεων, παρά τις μέχρι σήμερα απερίσκεπτες νομικές επιλογές των κκ Κολάτου και Βέργου που έχουν δυσχεράνει την προοπτική δικαίωσής μας, έχοντας δημιουργήσει αρνητικό δικαστικό προηγούμενο. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και την άρτια προετοιμασία των νομικών συνεργατών μας και πιστεύουμε ότι οι τακτικές αγωγές που θα δικάσουμε και αφορούν την ακύρωση της έγκρισης του καταστατικού, της παράνομης Γενικής Συνέλευσης και της διαγραφής των συνταξιούχων, θα έχουν εν τέλει επιτυχημένη κατάληξη και θα μας δικαιώσουν.

 • Σας έχουμε υποσχεθεί και κρατήσει το λόγο μας ότι η Ιονική Ενότητα θα είναι πάντα στο πλευρό σας ως ο θεματοφύλακας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων σας. Μετά λοιπόν από απαίτηση πολλών αγανακτισμένων ασφαλισμένων που απαιτούν να ακολουθηθεί ποινική διαδικασία για την πλειοψηφία του Δ.Σ. που έλαβαν την απόφαση-κόλαφο για διπλασιασμό των συντάξεων, τινάσσοντας το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στον αέρα, θα κατατεθεί αγωγή σε συνεργασία με τους ποινικολόγους συνεργάτες μας τις επόμενες μέρες από εκατοντάδες συναδέλφους.

 • Την Τρίτη 6/10, στις 17:30 μ.μ. ο Σύλλογος Εργαζομένων και Συνταξιούχων “Ιονική Ενότητα” και ο Σύλλογος Εργαζομένων της Ιονικής σε συνεργασία με τους ασφαλιστικούς και νομικούς μας συμβούλους, διοργανώνουμε ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση της πρότασης-λύσης της μετάπτωσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ. Σας καλούμε να προσέλθετε μαζικά στο ξενοδοχείο “Τιτάνια” στην οδό Πανεπιστημίου 52, προκειμένου να σας αναλύσουμε την ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη πρόταση του συλλόγου μας. Στην ημερίδα θα δώσουν το παρών ο ασφαλιστικός σύμβουλος του συλλόγου μας, τέως υπουργός κος Γιώργος Κουτρουμάνης και η νομική και ασφαλιστική μας σύμβουλος, καθηγήτρια Ασφαλιστικού Δικαίου Νομικής Αθηνών, κα Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου. Όσοι συνάδελφοι θα έχετε μέχρι τότε παραλείψει να υπογράψετε τη σχετική αίτηση υπαγωγής του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ, θα έχετε την ευκαιρία να το πράξετε επί τόπου, ώστε να ολοκληρωθεί η συλλογή των αιτήσεων που θα καταθέσουμε μαζί με την πρότασή μας, από κοινού με άλλους συλλόγους που έχουν επίσης προσκληθεί, στο νέο Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο Αναστάσιο Πετρόπουλο. Αναμένουμε από τον Υφυπουργό να αφουγκραστεί την αγωνία μας και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, προχωρώντας άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση αυτού του προβλήματος μείζονος σημασίας που αφορά 11.000 ασφαλισμένους. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να βρισκόμαστε στις επάλξεις ώστε να ξεδιπλώσουμε ένα πρόγραμμα αγωνιστικής προοπτικής που απαιτεί μαζική συμμετοχή και υποστήριξη.

Συνάδελφοι,

Οι προσπάθειες που καταβάλλουμε αρχίζουν και τελειώνουν σε εσάς. Γίνονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων σας και εκπορεύονται από τη στήριξή σας.

Η αλληλεγγύη, η ενότητα και η συμμετοχή σας στις προαναφερθείσες διαδικασίες είναι οι πρωταρχικές προϋποθέσεις στις οποίες θα στηριχθεί ο αγώνας μας. Η αδιαίρετη και ανυποχώρητη στάση όλων των Ιονικάριων και των άλλων χώρων που έχουν συμπαραταχθεί μαζί μας, θα μας οδηγήσουν με αγωνιστική και δυναμική διάθεση στην υλοποίηση του μεγάλου στόχου της κατοχύρωσης της επικουρικής μας ασφάλισης.

Όλοι εμείς στην Ιονική Ενότητα έχουμε αποδείξει ότι μας αρέσουν τα δύσκολα και να είστε σίγουροι ότι ο σύλλογός μας θα πράξει τα δέοντα για να σας δικαιώσει για μία ακόμα φορά με τις θέσεις και την πρακτική του.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ !

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗ !
Ανάλυση του τρόπου υπολογισμού της επικουρικής σύνταξης σύμφωνα με το νέο καταστατικό

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου καταστατικού στο εξής ο υπολογισμός της επικουρικής σύνταξης κάθε ασφαλισμένου στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ γίνεται ως εξής:

Η σύνταξη υπολογίζεται βάσει των συνολικών αποδοχών που είχε ο ασφαλισμένος καθόλη τη διάρκεια ασφάλισής του στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Το ποσό αυτό διαιρείται με το σύνολο των μηνών ασφάλισης στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και εξάγεται ο συντάξιμος μισθός, ο οποίος πολλαπλασιαζόμενος με το ποσοστό που αντιστοιχεί στις μέρες ασφάλισης στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (όπως διαμορφώνεται στους παρακάτω πίνακες) εξάγει το τελικό μικτό ποσό σύνταξης. Εν συνεχεία, αφού γίνουν και οι ανάλογες κρατήσεις , διαμορφώνεται το πληρωτέο μηναίο ποσό.

Στην ιστοσελίδα του επικουρικού μας φορέα www.tapiltat.gr, στον τομέα “Αποδείξεις Βοηθήματος” (http://apps.tapiltat.gr/pensionsalary/) κάθε συνταξιούχος έχει τη δυνατότητα παρέχοντας τα στοιχεία του, να ενημερωθεί για την ανάλυση του υπολογισμού της νέας του σύνταξης.

Υ.Γ. Ο υπολογισμός με βάση το νέο καταστατικό θα έχει παροδικό χαρακτήρα γιατί είμαστε βέβαιοι για την άμεση μετάπτωση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ, καθώς επίσης και τη θετική εξέλιξη των νομικών ενεργειών μας.

ΑΡΘΡΟ 45 1ΆΡΘΡΟ 45 2
Δήλωση εξαίρεσης από «τα παιχνίδια» του Γκιάτη στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Για τους συναδέλφους που υπάγονται στους αυτοδίκαια αποχωρούντες από την ασφάλιση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ γιατί τάχα θα εισπράξουν τις εισφοροκρατήσεις τους σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 3845/16.09.2015 αίτηση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ALPHA BANK περί ομαδικής αποχώρησης, συντάξαμε την ακόλουθη δήλωση «ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ», όπως μας ζήτησαν οι συνάδελφοι που αντελήφθησαν ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του Ταμείου, δεν υπάρχει πιθανότητα να πιστωθεί ο τραπεζικός τους λογαριασμός με τις εισφοροκρατήσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το παρασκήνιο της υπόθεσης της “ομαδικής αποχώρησης” θα βρείτε στην ανακοίνωση Νο 15/17.09.2015 του Συλλόγου Εργαζομένων εκ της ΙΟΝΙΚΗΣ.

Ακολουθεί το έντυπο της δήλωσης:

Δήλωση περί συνέχισης της ασφάλισης στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και εξαίρεσης από τους αυτοδίκαια αποχωρούντες ασφαλισμένους
Οι απαραίτητες ενέργειες για τη λήψη προσωρινής σύνταξης

Μετά τη διευθέτηση του θέματος  για τη δυνατότητα λήψης προσωρινής σύνταξης που θα ανέρχεται, μάλιστα, στο 80% επί της συνολικής αποδοθείσας σύνταξης, σας παραθέτουμε τα παρακάτω έντυπα τα οποία θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν όσοι επιθυμούν να τη λάβουν και τα οποία θα πρέπει στη συνέχεια να καταθέσουν ή να αποστείλουν στο ΤΑΠΙΛΤ.

 • Αίτηση  με την οποία θα αιτείστε τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης.
 • Υπεύθυνη δήλωση στην οποία εκτός των λοιπών στοιχείων σας θα συμπληρώνετε απαραίτητα τα χρονικά διαστήματα εργασίας σας και τους φορείς ασφάλισης . Είναι απαραίτητο δε να δηλώνετε και το σύνολο των ασφαλιστικών ετών που έχετε συμπληρώσει μέχρι την αποχώρησή σας.