1

Στηρίξτε την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής! Είναι καθήκον όλων μας!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει για τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει η Τράπεζα Αίματος της Ιονικής ώστε να συνεχίσει το σπουδαίο έργο της και να λειτουργήσει ακόμα πιο δυναμικά πλέον προς όφελος των συναδέλφων και των οικογενειών τους!

Για την καλύτερη λειτουργία και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα άλλωστε όλου του εγχειρήματος, πλέον υφίσταται συνεργασία όλων των Συλλόγων του χώρου της Ιονικής (ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΣΙΛΤΕ – ΣΥΙΛΤΕ) και μάλιστα συστάθηκε και η Κοινή Επιτροπή Αιμοδοσίας της Ιονικής.

Η Επιτροπή Αιμοδοσίας καταβάλλει πράγματι σημαντική προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και κινητοποίηση των συναδέλφων ώστε να γίνει ξανά πρωτοπόρα η Τράπεζα Αίματος της Ιονικής.

Είναι απαραίτητο πλέον να… αιμοδοτήσουμε την Τράπεζα Αίματος με το «νέο αίμα» της Ιονικής Οικογένειας!

Για να καταστεί δυνατό να καλυφθούν οι ανάγκες των μελών του Συλλόγου μας και των οικείων τους, απαιτείται επιτακτικά πλέον η ενεργοποίηση του συνολικού δυναμικού της Ιονικής Οικογένειας και κυρίως της νέας γενιάς της Ιονικής.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει να καταστεί συνείδηση στους συναδέλφους μας ότι όλοι μπορούμε και πρέπει να συνδράμουμε σε αυτήν την προσπάθεια για να ξανακάνουμε πρωτοπόρα την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής! Σας καλούμε να παροτρύνετε τα παιδιά, τα εγγόνια, τα ανίψια σας και όποιον μπορεί να βοηθήσει, να προσφέρουν το αίμα τους στην Τράπεζα Αίματος των Συλλόγων μας, για να δημιουργηθεί ένα Πανελλαδικό Δίκτυο που θα προσφέρει την αλληλεγγύη του σε όποιον συνάδελφο ή οικείο του το χρειάζεται!

Σε πρώτη φάση αυτό μπορεί να γίνει με την εθελοντική αιμοδοσία στα Κέντρα Αιμοδοσίας ανά την Ελλάδα (κατάλογος των οποίων επισυνάπτεται στο παρόν – πατήστε εδώ).

Οι εθελοντές μας και όσοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα μπορούν να πηγαίνουν ανά πάσα στιγμή στα Κέντρα Αιμοδοσίας που βρίσκονται στη λίστα. Ο αιμοδότης δηλώνει απλά ότι το αίμα προσφέρεται για την τράπεζα αίματος των Συλλόγων μας και συγκεκριμένα αναφέροντας τον αριθμό “13451” που είναι ουσιαστικά η ταυτότητά μας στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοσίας.

Κάνε τη διαφορά!

Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά. Να κινητοποιήσουμε τους συναδέλφους, τους συγγενείς και τους δικούς μας ανθρώπους να αιμοδοτήσουν προς όφελος της Τράπεζας Αίματος και των συναδέλφων μας. Άλλωστε, αν κάποιος εκτός του χώρου της Ιονικής πιστώνει την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής, θα μπορεί βεβαίως να εξυπηρετεί τυχόν δικές του ανάγκες.

Όποιος συνάδελφος προσφέρεται να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο ή χρειάζεται διευκρινίσεις, μπορεί να απευθύνεται στην Πρόεδρο της Επιτροπής Αιμοδοσίας συναδέλφισσα Αντιόπη Μάγγου ή στους Συλλόγου μας :

ΑΝΤΙΟΠΗ ΜΑΓΓΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ τηλ. 6940135339             

Τηλέφωνα ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ : 2103250692-3-4

Τηλέφωνα Συλλόγου Συνταξιούχων : 2103615765, 2103640541

 

Σας καλούμε να αγκαλιάσετε αυτήν την προσπάθεια και να τη στηρίξετε έμπρακτα. Όλοι μαζί, με κάθε μέλος της οικογένειάς μας, παιδιά, εγγόνια, αδέλφια, να αυξήσουμε την οικογένεια των αιμοδοτών του Συλλόγου μας. Είναι στο χέρι όλων μας να ξανακάνουμε την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής ξανά μεγάλη ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις ανάγκες των συναδέλφων!

 
Το χρονικό της αποφασιστικής συμβολής της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στις αυξήσεις των συντάξεων των συνταξιούχων συναδέλφων της Ιονικής μετά την εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016)

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Συλλόγου μας και συνολικά του χώρου της Ιονικής εδώ και πολλά χρόνια ήταν αδιαμφισβήτητα η εξασφάλιση του συνυπολογισμού των αυξημένων ασφαλίστρων που καταβάλαμε (μετά το υπόμνημα Κουτρουμάνη – Αλεξόπουλου που έκανε δεκτό η Εθνική Αναλογιστική Αρχή) στον υπολογισμό των συντάξεων των συναδέλφων συνταξιούχων της Ιονικής. Ο συνυπολογισμός των αυξημένων ασφαλίστρων είχε ως αποτέλεσμα επιπλέον ποσοστά αναπλήρωσης και συνεπώς αυξήσεις στις ανταποδοτικές συντάξεις για το σύνολο των συνταξιούχων συναδέλφων μας του χώρου της Ιονικής.

 

Ο Σύλλογός μας και οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι, από την πρώτη στιγμή που ίσχυσε ο νόμος Κατρούγκαλου για τον υπολογισμό, καθώς και των επανυπολογισμό των συντάξεων, διαπιστώσαμε ότι μέσα από τις διατάξεις του νόμου, μας δινόταν η δυνατότητα να τεκμηριώσουμε με αδιάσειστα στοιχεία τους λόγους που όχι μόνο θα απέτρεπαν τη μείωση των συντάξεών μας, αλλά θα προκαλούσαν και την αύξησή τους και προβήκαμε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες που θα θεμελίωναν τους ισχυρισμούς μας.

Ο τέως Διευθυντής του ΤΑΠΙΛΤ και τότε Γενικός Γραμματέας της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣσυνάδελφος Νίκος Αλεξόπουλος, αξιοποιώντας τις γνώσεις του και το αρχείο του από το 1962, σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη, θεμελίωσαν με βάση τις διατάξεις του νόμου το δικαίωμα των συνταξιούχων του ΤΑΠΙΛΤ όχι μόνο να μην υποστούν μειώσεις στις συντάξεις τους, αλλά να προκύψουν και αυξήσεις. Το εμπεριστατωμένο αυτό υπόμνημα αποδείκνυε με έγκυρα στοιχεία (όλα τα σχετικά ΦΕΚ κ.λπ.) το υψηλό ασφάλιστρο που κατέβαλλε τόσο ο εργοδότης, όσο και ο εργαζόμενος στο ΤΑΠΙΛΤ.

Το υπόμνημα αυτό μαζί με τα στοιχεία του αρχείου του συναδέλφου Νίκου Αλεξόπουλου υποβλήθηκε στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή, στην ΗΔΙΚΑ, στον e-ΕΦΚΑ αλλά και στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με κοινοποίηση στο Ταμείο μας.

Οι αρμόδιοι του e-ΕΦΚΑ σε συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου, αφού το μελέτησαν και διαπίστωσαν ότι τα στοιχεία που τους είχαμε παραθέσει ήταν όλα ακριβή, αποδέχθηκαν τον πίνακα που τους είχαμε συνυποβάλει με το αυξημένο ποσοστό αναπλήρωσης βάσει ασφαλίστρου, το οποίο για πολλά χρόνια ήταν ακόμα και διπλάσιο από το ποσοστό ασφαλίστρου του ΙΚΑ (20%). Μάλιστα τα στελέχη του e-ΕΦΚΑ δεν έκρυψαν τον αιφνιδιασμό τους και διερωτήθηκαν πώς μια συνδικαλιστική οργάνωση έχει τις δυνατότητες για μελέτη και σύνταξη ολοκληρωμένου υπομνήματος με ακριβή υπολογισμό και προσδιορισμό των ποσοστών αναπλήρωσης βάσει των στοιχείων που είχε στη διάθεσή της!

Επιπλέον, δεν αφήσαμε στην τύχη και στις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ τη διεκπεραίωση της διαδικασίας του υπολογισμού των αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης. Αντίθετα, φτιάξαμε ειδικό λογισμικό πρόγραμμα και το παραδώσαμε στις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να αποδοθούν σωστά όλες οι εισφορές μας, κάθε χρόνου, κάθε μήνα, το οποίο αποτύπωνε σωστά τα επιπλέον ποσοστά αναπλήρωσης

Κατόπιν, των ανωτέρω ενεργειών μας, διαμορφώθηκε το πρόγραμμα για τον υπολογισμό και επανυπολογισμό των συντάξεων του ΤΑΠΙΛΤ με γνώμονα τον πίνακα του υπομνήματός μας και μάλιστα όταν προέκυπτε οποιοδήποτε ερώτημα, οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι ήταν πάντα σε ετοιμότητα και έδιναν τις απαραίτητες διευκρινίσεις.  

Τελικά ποιοι ήταν οι «μηδίσαντες» και «ριψάσπιδες»;

Την ίδια περίοδο, δεχόμασταν λυσσαλέο πόλεμο από το τότε Προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων. Οι κκ. Κολλάτος, Καραδελή, Βέργος και οι συνεργάτες τους μας εγκαλούσαν, χαρακτηρίζοντάς μας “μηδίσαντες” και “ριψάσπιδες”, επειδή σπεύσαμε να προασπιστούμε τα συμφέροντα των συναδέλφων μας και αφού εξετάσαμε προσεκτικά το Νόμο Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016), προνοήσαμε και καταθέσαμε το υπόμνημα και τον πίνακα αυξήσεων των συντάξεων ώστε να συμπεριληφθούν στον υπολογισμό και επανυπολογισμό οι αυξημένες εισφορές μας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη μειώνονται, αλλά στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων να αυξάνονται οι συντάξεις μας…

Ενώ εμείς καταβάλαμε προσπάθειες για να γίνει αποδεκτό το υπόμνημα που θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των συντάξεών μας, το τότε θλιβερό Προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων έστελνε επιστολές ζητώντας να μη γίνει δεκτό το υπόμνημά μας και να υπολογιστούν οι συντάξεις μας με βάσει τα αρχικά ποσοστά αναπλήρωσης (βλ. εδώ). Ευτυχώς για όλους τους Ιονικάριους, δεν εισακούστηκαν…

Νομίζουμε κάθε συνάδελφος μπορεί να κρίνει την υπεύθυνη και συνετή διαχείριση των θεμάτων μας από την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, σε σχέση με τους ανούσιους χειρισμούς της προαναφερθείσας ομάδας που τότε βρισκόταν στο Προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων, που είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω σκοπιμότητας έβλαπταν τα συμφέροντα της Ιονικής Οικογένειας…

 

Τα τεράστια οφέλη του επανυπολογισμού… στις τσέπες των συνταξιούχων συναδέλφων μας!

Μετά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλαμε και αφού το υπόμνημά μας έγινε αποδεκτό, έκτοτε νομίζουμε ότι όλοι οι προερχόμενοι από την Ιονική συνάδελφοι έχουν αντιληφθεί την τεράστια σημασία και επιτυχία αυτής της διαδικασίας για τις συντάξεις τους!

– Στους παλαιούς συνταξιούχους (συνταξιοδοτηθέντες προ 12.5.16) όχι μόνο δε μειώθηκε η σύνταξη – όπως έγινε στο 99% των συνταξιούχων άλλων Ταμείων – αλλά απέκτησαν αρνητική προσωπική διαφορά (μπορείτε να τη δείτε στο κάτω μέρος του ενημερωτικού σημειώματος συντάξεων) και κατά αυτό το ποσό αυξήθηκαν οι συντάξεις τους.

Οι παλαιοί συνταξιούχοι έλαβαν το 1/5 αυτής της αύξησης το 2019, μέχρι να φτάσουν πλέον στα 5/5 το 2023 (με αύξηση κάθε χρόνο 1/5). Αυτό σημαίνει ότι όποια αύξηση δοθεί πλέον στις συντάξεις, οι παλαιοί συνταξιούχοι θα τη λάβουν ολόκληρη.

– Τα ευεργετικά αποτελέσματα των ενεργειών μας ήταν ακόμα πιο άμεσα αντιληπτά στους νέους συνταξιούχους (συνταξιοδοτηθέντες μετά από τις 13.5.16 και την ισχύ του Νόμου Κατρούγκαλου), των οποίων οι συντάξεις υπολογίζονται με τα επιπλέον ποσοστά αναπλήρωσης που πετύχαμε. Μάλιστα, αυτό μπορεί να διαπιστωθεί στη συνταξιοδοτική απόφαση, αφού πρώτα αναφέρεται το ποσοστό αναπλήρωσης του Νόμου και αμέσως μετά προστίθεται ένα επιπλέον ποσοστό αναπλήρωσης λόγω των αυξημένων εισφορών, που τις περισσότερες περιπτώσεις είναι η μισή και πλέον ανταποδοτική σύνταξη. Αλλά και αυτός ο υπολογισμός γίνεται και σε νέα βάση, δηλαδή με το συντάξιμο μισθό να αφορά τις πάσης φύσεως αποδοχές, πράγμα που σημαίνει ότι οι συντάξεις των νέων συνταξιούχων είναι τελικά μεγαλύτερες από αυτές των παλαιών συνταξιούχων.

Επειδή μάλιστα δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη, για τους παλαιούς συνταξιούχους έχουμε προκαλέσει και έχουμε κάνει πιλοτική δίκη με το νομικό μας συνεργάτη δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου στην οποία διεκδικούμε να γίνει ο υπολογισμός των συντάξεων και των παλαιών συνταξιούχων με βάση τις πάσης φύσεως αποδοχές. Η πιλοτική δίκη στο ΣτΕ εκδικάστηκε στις 14.1.22 και αναμένουμε την απόφαση.

 

Υποβάλαμε περισσότερες από 1.000 ενστάσεις για τη διόρθωση του επανυπολογισμού

Όταν εκδόθηκαν για πρώτη φορά (με τεράστια καθυστέρηση) τα πρώτα ενημερωτικά σημειώματα των συναδέλφων στους οποίους είχε γίνει ο επανυπολογισμός της σύνταξής τους από 1.1.19, οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι είχαν εντοπίσει σφάλματα, τα οποία προσπαθήσαμε να διορθώσουμε καταθέτοντας περισσότερες από 1.000 ενστάσεις μέσω του Συλλόγου μας. Ουσιαστικά επρόκειτο για λανθασμένη εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/2016) και αφορούσαν διάφορες κατηγορίες παλαιών συνταξιούχων συναδέλφων.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ βέβαια που είχε εντοπίσει αυτά τα σφάλματα από την πρώτη στιγμή, δεν έμεινε μόνο στις ενστάσεις, αλλά, όπως σας ενημερώναμε όλο αυτό το διάστημα, με συνεχείς επιστολές και επαφές με τους αρμοδίους, προσπαθούσε ώστε να διορθωθούν τα προβλήματα προς όφελος των συναδέλφων.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια και επανειλημμένα διαβήματα προς τον e-ΕΦΚΑ, πολλά από αυτά τα σφάλματα πράγματι διορθώθηκαν τον Απρίλιο του 2021 (όταν έγινε επιτέλους και ο επανυπολογισμός των συντάξεων των περίπου 500 συναδέλφων στους οποίους δεν είχε γίνει από τον Ιανουάριο του 2019).

Ωστόσο, κάποια άλλα σφάλματα στον επανυπολογισμό των συντάξεων παλαιών συνταξιούχων παρέμειναν και συνεπώς συνεχίσαμε τις προσπάθειές μας για τη διόρθωσή τους, έστω και μεμονωμένα κατά περίπτωση, τα οποία και λύνονται σταδιακά με δική μας επιμέλεια μετά την επανεξέταση των εν λόγω συντάξεων.

 

Η μεγάλη επιτυχία της ανάκλησης συντάξεων

Μία από τις διαδικασίες που κινητοποίησαν οι Σύλλογοί μας και απέβη προς μεγάλο όφελος πολλών συναδέλφων μας ήταν τα αιτήματα ανάκλησης των συντάξεων των συνταξιούχων συναδέλφων μας που έχουν συνταξιοδοτηθεί προ της εφαρμογής του Ν. Κατρούγκαλου, όμως ήταν… τυχεροί μέσα στην ατυχία τους και καθυστέρησε η απόφαση συνταξιοδότησής τους, με αποτέλεσμα να εκδοθεί μετά την 12.5.2016 (όταν και τέθηκε σε ισχύ ο Ν. Κατρούγκαλου).

Οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι εργάζονται πάντα για το καλύτερο δυνατό για τους συναδέλφους και… ξεσκονίζουν κάθε ασφαλιστική διάταξη. Στηριζόμενοι σε μία παλαιότερη εγκύκλιο του e-ΕΦΚΑ (συγκεκριμένα τη βρήκε η συναδέλφισσα Μαρία Φιλιπποπούλου) και με τη συνδρομή του νομικού μας συμβούλου δρ. Απόστολου Παπακωνσταντίνου, ανακαλύψαμε τη δυνατότητα να ζητηθεί ανάκληση των εν λόγω συνταξιοδοτικών αποφάσεων των συναδέλφων μας, εφόσον βέβαια αυτό ήταν προς το συμφέρον του συνταξιοδοτούμενου και να υπολογιστεί η σύνταξη με το Νόμο Κατρούγκαλου.

Ενημερώσαμε τα μέλη των Συλλόγων μας για αυτή τη δυνατότητα ώστε να προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία και να εξετάσουμε τις περιπτώσεις τους και τι συνέφερε τον καθένα. Πράγματι, η συναδέλφισσα Φιλιπποπούλου που διεύθυνε την όλη διαδικασία κατέβαλε άοκνες προσπάθειες επί μακρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι συνέφερε η ανάκληση για κάθε συνάδελφό μας ξεχωριστά.

Εν συνεχεία, πάντα με την καθοδήγηση των Συλλόγων μας και της ασφαλιστικής μας συμβούλου συναδέλφισσας Μαρίας Φιλιπποπούλου, κατατέθηκαν οι εν λόγω αιτήσεις στο ΤΑΠΙΛΤ, το οποίο όμως δυστυχώς βρισκόταν επί μακρόν σε τέλμα, συσσωρεύοντας εκατοντάδες υποθέσεις συναδέλφων.

Όπως γνωρίζετε όμως, μετά από τις επίμονες ενέργειες των Συλλόγων μας, στο ΤΑΠΙΛΤ αποσπάστηκε μία νέα υπάλληλος και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι τα αιτήματα των ανακλήσεων έχουν ήδη προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα, η διαδικασία των ανακλήσεων επιβεβαιώνει πανηγυρικά τους υπολογισμούς των ασφαλιστικών μας συμβούλων και τις προσδοκίες των συναδέλφων, αφού διαπιστώνονται αυξήσεις που – χωρίς υπερβολή – ξεπερνούν ακόμα και τα 1.000 ευρώ μηνιαίως!

Βεβαίως, αυτές οι αυξήσεις είναι αυτονόητο ότι δημιουργούν και τα αντίστοιχα αναδρομικά, που όπως αντιλαμβάνεστε είναι αρκετά μεγάλα ποσά για τον κάθε δικαιούχο.

*Κατά τον ίδιο τρόπο που επιτύχαμε αυξήσεις στις συντάξεις μας, είχε προηγηθεί η διεκδίκηση και επίτευξη για αυξημένο εφάπαξ :

Ο Νόμος Κατρούγκαλου προέβλεπε ότι οι συνταξιούχοι όλων των ειδικών ταμείων θα ελάμβαναν το 45% του μέσου όρου του μισθού τους ως εφάπαξ. Αφού αποδείξαμε ότι για αρκετά χρόνια πληρώναμε επιπλέον ασφάλιστρο (εργαζομένου και εργοδότη) κατορθώσαμε για τα έτη από την αρχή του εργασιακού βίου μέχρι και το 1992 να πάρουμε το 90% (δηλαδή το διπλάσιο!), από το 1992 μέχρι το 2001 το 67,5% και από το 2002 και εντεύθεν λαμβάνουμε το 45%.

Και βεβαίως, δε σταματήσαμε εκεί, αφού συνεχίσαμε με νομικές ενέργειες και πετύχαμε τους καταλογισμούς ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλει η τράπεζα και μέσω αυτής της διαδικασίας συνεχίζεται η προσπάθειά μας να διεκδικήσουμε το 100% του εφάπαξ για όλους τους συναδέλφους της Ιονικής, όπως αυτό προβλέπεται από το καταστατικό μας και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε και αυτή τη διεκδίκησή μας!

 

Οι συνάδελφοι της Ιονικής μπροστά από τις εξελίξεις χάρη στην ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Μετά από την ενδελεχή ανάλυση που σας παραθέσαμε, είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μπορείτε να αντιληφθείτε πόσα θα είχαμε χάσει όλοι οι συνάδελφοι της Ιονικής, εάν η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν είχε κινητοποιηθεί έγκαιρα με στοχευμένες και αποτελεσματικές ενέργειες όσον αφορά το Νόμο Κατρούγκαλου.

Όλες αυτές οι προσπάθειές μας στο θέμα του επανυπολογισμού των συντάξεων με βάση το Νόμο Κατρούγκαλου, οι οποίες έγιναν χάρη στο εξαιρετικό ασφαλιστικό μας επιτελείο, ουσιαστικά έφεραν τους συναδέλφους της Ιονικής μπροστά από τις εξελίξεις! Πρόκειται βεβαίως για μία τεράστια επιτυχία της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ προς όφελος όλων των προερχομένων από την Ιονική.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε βαθύτατα όλους τους ασφαλιστικούς και νομικούς μας συμβούλους, τους νομικούς μας συνεργάτες και τα στελέχη του Συλλόγου που χάρη στις άοκνες, συντονισμένες προσπάθειές τους, τη συνεχή εγρήγορσή τους, την επιμονή και υπομονή τους, κατόρθωσαν να φέρουν εις πέρας αυτό το τεράστιο έργο για το χώρο της Ιονικής.

 

 
Η απόφαση αποχώρησης από την τράπεζα είναι ΑΠΟΦΑΣΗ ΖΩΗΣ! Μην υποκύπτετε σε πιέσεις και πειρασμούς αν δεν έχετε βεβαιωθεί ότι είναι προς το απόλυτο συμφέρον σας!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα πληροφορούμαστε από συναδέλφους μας ότι η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού έχει επιδοθεί στη γνωστή και συνήθη πλέον τακτική της ατομικής προσέγγισής τους, ζητώντας τους να συμμετάσχουν σε άτυπη εθελούσια έξοδο. Αυτές βέβαια οι ατομικές «προσεγγίσεις», όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, συνιστούν στην πραγματικότητα πιέσεις για να αποχωρήσουν από την τράπεζα.

Εμείς πάντοτε θα αντιδρούμε και θα εναντιωνόμαστε σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, αφού βεβαίως, αν η τράπεζα επιθυμεί να προχωρήσει σε εθελούσιες εξόδους, υπάρχουν σχετικές θεσμοθετημένες διαδικασίες και άλλωστε οι «ατομικές προσεγγίσεις» και κατ’ουσίαν πιέσεις προς τους συναδέλφους μας, εκτός από παράνομες, είναι βέβαιο ότι στη μεγάλη τους πλειονότητα δε θα είναι συμφέρουσες σε σύγκριση με ένα τυπικό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Σχετικά μάλιστα με τα επίσημα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα η τράπεζα και με βάση από όσα μαθαίνουμε από τους συναδέλφους από τις ατομικές προσεγγίσεις και πιέσεις που τους ασκούνται, είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να διευρυνθούν τα προτεινόμενα χρόνια sabbatical, προκειμένου να γίνει πιο θελκτική η πρόταση αποχώρησης από την τράπεζα.

Βεβαίως, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, δε θα σταματήσουμε ποτέ να διακηρύσσουμε ότι η απόφαση αποχώρησης από την τράπεζα είναι ΑΠΟΦΑΣΗ ΖΩΗΣ και ο κάθε συνάδελφός μας θα πρέπει να εξετάσει πολύπλευρα και αναλυτικά όλες τις παραμέτρους πριν αποφασίσει, αφού βεβαίως τα δεδομένα δεν είναι ίδια για όλους.

Και πάνω από όλα να μελετήσει ο καθένας ενδελεχώς τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές του προϋποθέσεις. Για μία ακόμα φορά θα σας τονίσουμε ότι είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να αποχωρούν συνάδελφοι χωρίς να έχουν εν δυνάμει ή ολοκληρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα. Έχοντας την εμπειρία της καθημερινής επαφής με τους χιλιάδες συναδέλφους μας, δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει πάρα πολλούς που δελεάστηκαν και έλαβαν την απόφαση αποχώρησης από την τράπεζα χωρίς να έχουν τις κατάλληλες ασφαλιστικές/συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια να τους παρακολουθούμε να βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Για αυτό το λόγο, όπως γνωρίζετε, οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι των Συλλόγων μας είναι πάντοτε στη διάθεσή σας προκειμένου να σας ενημερώνουν για τις προσωπικές ασφαλιστικές σας προϋποθέσεις ώστε να έχετε πλήρη εικόνα και να μπορείτε να λάβετε τη σωστή απόφαση για τη ζωή σας.

Μην ξεχνάτε ότι η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για τη μείωση του προσωπικού της τράπεζας και την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η διοίκησή της. Δεν τους απασχολούν οι προσωπικές ή οικογενειακές προϋποθέσεις και υποχρεώσεις του καθενός, ούτε βέβαια τα προβλήματα που θα προκύψουν μετά από μία βεβιασμένη, λανθασμένη απόφαση.

 

Για αυτό το λόγο συνάδελφοι, σας τονίζουμε :

Πριν βάλετε την υπογραφή σας για την αποχώρηση από την τράπεζα που θα επηρεάσει καταλυτικά τη ζωή σας, θα πρέπει να μελετήσετε όλες τις παραμέτρους (ιδιαιτέρως τις ασφαλιστικές/συνταξιοδοτικές σας προϋποθέσεις) και βεβαίως οι Σύλλογοί μας είναι πάντοτε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν να λάβετε απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση.

 
Αντιπροσωπεία των Συλλόγων της Ιονικής κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο – Το Πολυτεχνείο έχει ριζώσει στις καρδιές των Ελλήνων

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οι Σύλλογοι της Ιονικής συμμετέχουν για μία ακόμα χρονιά στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Αντιπροσωπεία των Συλλόγων μας κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών της δημοκρατίας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το Πολυτεχνείο έχει ριζώσει στις καρδιές των Ελλήνων και παρά το γεγονός ότι πλησιάζει μισός αιώνας από τα τρομερά γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου 1973, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από διάφορους επιτήδειους – ανεπίσημους και μη φορείς – να σπιλώσουν τη μνήμη του, η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν έχει ξεθωριάσει, αλλά το επαναστατικό του μήνυμα συνεχίζει να εμπνέει τους Έλληνες και ιδιαίτερα τη νεολαία!

Σήμερα που

· Η ακρίβεια γονατίζει τα λαϊκά στρώματα

· Η ανεργία μαστίζει τη νεολαία

· Η ακραία φτωχοποίηση σαρώνει τη χώρα

· Οι φασιστικές ιδέες βρίσκουν γόνιμο έδαφος και ακροατήριο

· Η διεθνής συγκυρία με την επανεμφάνιση των σειρήνων του πολέμου στην Ευρώπη θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη

– Είναι απαραίτητο να αναβιώσει το αγωνιστικό και διεκδικητικό πνεύμα του Πολυτεχνείου

– Να αντιδράσουμε, εμπνεόμενοι από τους αγώνες του παρελθόντος, ώστε να τους συνδέσουμε με τους αγώνες του σήμερα και του μέλλοντος

– Να αξιώσουμε μία καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο παρόν και ακόμα καλύτερο μέλλον για εμάς και τη νέα γενιά

Οι Σύλλογοι της Ιονικής χαιρετίζουν και συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου και διαδηλώνουν για τη δημοκρατία, την ειρήνη και μια καλύτερη ζωή και προοπτική για όλους μας
ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το να περιγράψουμε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και τη χώρα μας τους τελευταίους μήνες δεν χρειάζεται, καθόσον το νιώθουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, το βιώνουμε στις ζωές μας. Η ακρίβεια καλπάζει, ο πληθωρισμός έχει ξεφύγει, τα νοικοκυριά ασφυκτιούν, ενώ στην Ελλάδα το 1/3 του πληθυσμού έχει φτωχοποιηθεί, σύμφωνα μάλιστα με επίσημα στατιστικά στοιχεία!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία σίγουρα αποτέλεσε τη θρυαλλίδα που πυροδότησε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι οι συνθήκες είχαν ήδη διαμορφωθεί και έκτοτε δεν έχει γίνει καμία σοβαρή προσπάθεια αποκλιμάκωσης των συνεπειών της κρίσης που έχει προκληθεί. Η προπαγάνδα ότι για όλα ευθύνονται ο πόλεμος και ο Πούτιν – κυρίαρχη στην Ελλάδα από Κυβέρνηση και συστημικά ΜΜΕ – δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συνεχή επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και την απουσία πρόνοιας από την Πολιτεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ευρύτερο πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν οι ανυπέρβλητες δυσκολίες και να ανακουφιστούν τα πλέον ασθενή, λαϊκά στρώματα που βρίσκονται σε απόγνωση!

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία σοβαρή προσπάθεια να αναχαιτιστεί το κύμα ακρίβειας που πλήττει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, αλλά δοκιμάζει ιδιαίτερα τα πιο φτωχά στρώματα της χώρας. Είναι αδιανόητο να κατέχουμε την πρωτιά στο κόστος της ενέργειας, λόγω των ιδεοληψιών της Κυβέρνησης, ενώ μάλιστα ακόμα καλά καλά δεν έχει μπει ο χειμώνας και δυστυχώς τα χειρότερα έπονται. Το διαπιστώσαμε άλλωστε στην πρόσφατη εκδρομή του Συλλόγου μας σε Ιταλία-Γαλλία-Ισπανία, όπου δεν είναι δυνατόν τα βασικά προϊόντα επιβίωσης να έχουν το ίδιο ή και μεγαλύτερο κόστος στην Ελλάδα σε σχέση με τις προαναφερθείσες χώρες. Και δυστυχώς η άνοδος των τιμών βρίσκεται σε μία συνεχιζόμενη ανοδική πορεία, χωρίς μάλιστα να υπάρχει πρόθεση παρέμβασης για να μπει φραγμός σε αυτήν την εξωφρενική κούρσα που οδηγεί το βιοτικό μας επίπεδο στα τάρταρα!

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όπως πάντα, ο μόνος που μπορεί να σώσει το λαό, είναι ο ίδιος ο λαός. Ήδη, είναι ενθαρρυντικό ότι σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις έχει αρχίσει να υφίσταται αντίδραση απέναντι σε αυτά που ζούμε και έχουμε υποστεί τον τελευταίο χρόνο και δημιουργείται ένα κίνημα σε βάρος των επιλογών και της αδράνειας που έφτασαν την κατάσταση σε αυτό το δραματικό σημείο.

Και το μόνο βέβαιο είναι ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα σωματεία μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν μείζονα ρόλο και να βγουν μπροστά προκειμένου να αντισταθούμε μαζικά στη λαίλαπα που είναι ήδη σε εξέλιξη και δυστυχώς μόλις έχει ξεκινήσει!

Βεβαίως, στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να απαιτήσουμε τόσο την αλλαγή πλεύσης της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και την αφύπνιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία οι υποτιθέμενοι ηγέτες της έχουν καταστήσει ένα πιόνι των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τη διαρκή απαξίωσή της. Τις συνέπειες βέβαια δεν τις πληρώνουν οι ηγέτες, αλλά οι λαοί της Ευρώπης που βλέπουν τις προοπτικές να είναι άκρως ανησυχητικές και αντιμετωπίζουν τεράστια ανασφάλεια και φόβο για το πού οδηγούμαστε!

· Επομένως, σε αυτήν την κρίσιμη καμπή της ιστορίας τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη, υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι. Είτε παρακολουθούμε αμέτοχοι την εξέλιξη αυτής της κατάστασης περιμένοντας ένα θαύμα για να σωθούμε είτε πλέον συμμετέχουμε ενεργά στον αγώνα για την ανατροπή αυτών των συνθηκών που υποτιμούν και υποβιβάζουν τις ζωές μας!

· Η ευκαιρία δίνεται αύριο με την Πανελλαδική Απεργία που έχουν κηρύξει σωματεία και οργανώσεις για να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

· Η συμμετοχή και τα αποτελέσματα της αυριανής απεργίας πρέπει να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις προκειμένου να σταματήσουμε τον κατήφορο!

· Είναι πλέον χρέος κάθε Έλληνα, νέου, φοιτητή, άνεργου, εργαζόμενου, συνταξιούχου, να αντιδράσει, διότι είναι ο μόνος τρόπος για να αντισταθούμε στη λαίλαπα που έρχεται, αφού, για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, τα χειρότερα είναι μπροστά μας!

Οι Σύλλογοι της Ιονικής στηρίζουν την αυριανή απεργία και τις κατά τόπους συγκεντρώσεις και πορείες.

ΜΑΖΙΚΗ – ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11/22
Η παραπομπή σε δίκη και η αρχή του τέλους για τους υπεύθυνους της καταστροφής του επικουρικού μας Ταμείου μας

Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΔΙΚΗ και Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΑΣ

 

Υπογράψτε και Δηλώστε το «παρών» στην κοινή προσπάθεια

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Εδώ και λίγες ημέρες πήραμε στα χέρια μας ως μηνυτές το υπ’ αριθμ. 769/2022 αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο επικυρώθηκε η παραπομπή στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών των μελών της Διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που αποφάσισαν την καταστροφική επένδυση των 55.500.000 € στην Τράπεζα Αττικής. Έτσι οι υπαίτιοι για την απώλεια των διαθεσίμων του Ταμείου παραπέμπονται πλέον να δικαστούν για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Ταμείου και των ασφαλισμένων μελών του.

Η ιστορία της ζημιογόνου επένδυσης ενός τεραστίου χρηματικού ποσού από τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, της εκμηδένισης του κεφαλαίου αυτού και της πρόκλησης ζημίας ύψους περί τα 52 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο από την τότε διοίκησή του, σας είναι ασφαλώς γνωστή.

Πλέον αναμένουμε, ως μέλη του αλληλοβοηθητικού ταμείου, την εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στην τότε διοίκησή του, η οποία για λόγους που υπερβαίνουν κάθε λογική εύλογης διαχείρισης και κάθε οικονομικό – επενδυτικό κανόνα προχώρησε στην καταστροφική αυτή κίνηση, παρά τις υφιστάμενες αντιρρήσεις και προειδοποιήσεις τις οποίες είχαμε εξαρχής απευθύνει.

Ο «Σύλλογος Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας “Ιονική Ενότητα”» και ο «Σύλλογος Εργαζομένων στην “Alpha BankΠροερχομένων εκ της Ιονικής “ΣΥΙΛΤΕ”» ανέδειξαν από την πρώτη στιγμή τη σημασία που είχε για την επικουρική μας ασφάλιση  η απόφαση αυτή, η, η οποία αποτέλεσε τροχοπέδη για τη βιωσιμότητα του Ταμείου μας.

Ας θυμηθούμε όμως τη σκανδαλώδη πορεία της επένδυσης αυτής και τι επακολούθησε, γεγονότα που μπορεί να έχουν διδακτικό χαρακτήρα για όλους μας ως προς την απαίτηση και διεκδίκηση της νομιμότητας, αλλά και για τις επιπτώσεις συχνά της αδράνειάς μας, η οποία ερμηνεύεται ως αδιαφορία και παρέχει άλλοθι σιωπηρής συναίνεσης. Αφήνουμε κάθε συνάδελφο να κρίνει από μόνος του, αφού, εν τέλει, τα ίδια τα γεγονότα ξεγυμνώνουν πλήρως τους κατηγορούμενους, τα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις τους:

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

Στις 16-12-2015 στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου λήφθηκε απόφαση για τη συμμετοχή του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, δια της αγοράς 185.000.000 μετοχών ονομαστικής αξίας τριάντα λεπτών (0,30 €) με τη διάθεση από το ταμείο συνολικών κεφαλαίων ύψους πενήντα πέντε εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων (55.500.000,00) ευρώ.

Τα παριστάμενα μέλη της διοίκησης (πλην των κ.κ. Ακριτίδη και Μαντζαβά) ψήφισαν ανενδοίαστα υπέρ της έγκρισης της εισήγησης.

Μάλιστα, η τοποθέτηση αυτή των διαθεσίμων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ χαρακτηρίστηκε από το Δ.Σ. ως κίνηση τακτικής που διασφαλίζει μέρος του ασφαλιστικού του κεφαλαίου σε μια τοποθέτηση επενδυτική που αποτρέπει τη διάλυση του Ταμείου και την ένταξή του στο ΕΤΕΑ!

Αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε την καταστροφική αυτή, δήθεν επενδυτική ενέργεια, αποστείλαμε εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση και πρόσκληση, στην οποία ουδεμία απάντηση λάβαμε.

Στη συνέχεια, ασκήσαμε την από 26-09-2016 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητούσαμε να μας επιδειχθούν τα έγγραφα που δικαιολογούσαν την ανωτέρω απόφαση του Δ.Σ. Ειδικότερα, ζητήσαμε να μας χορηγηθούν, μεταξύ άλλων, αντίγραφα της παραπάνω απόφασης του Δ.Σ. και των πρακτικών της σχετικής συνεδρίασης, των απαιτούμενων εισηγήσεων, μεταξύ των οποίων και της Επενδυτικής Επιτροπής του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, της εισήγησης χρηματοοικονομικού συμβούλου, της διερεύνησης του δείκτη ασφαλείας της εν λόγω επένδυσης, του Πίνακα οικονομικών στοιχείων επί του οποίου υπολογίστηκε και το ποσοστό της επένδυσης και της σύμφωνης γνώμης του Υπουργείου για την ως άνω επένδυση.

Δια των εγγράφων αυτών θα ήταν ευχερής η διαπίστωση του αν πράγματι  τηρήθηκαν οι τυπικές και οι ουσιαστικές προϋποθέσεις επένδυσης ενός τέτοιου ιλιγγιώδους ποσού, το οποίο αντιστοιχούσε στο 26,6 % του συνόλου του ενεργητικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και το 46,2 % των άμεσα διαθέσιμων κεφαλαίων του!

Κατά την εκδίκαση της αίτησής μας αυτής, η οποία απορρίφθηκε ως απαράδεκτη λόγω αοριστίας ως προς τα στοιχεία των αιτηθέντων εγγράφων και έλλειψης αναφοράς στοιχείων επείγοντος (!), το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ απάντησε αρνούμενο την υπαγωγή του στον Ν. 3586/2007 και ως εκ τούτου παραδέχθηκε ότι δεν συνέταξε σχεδόν κανένα από τα αιτούμενα έγγραφα, αφού δήθεν δεν προέκυπτε η υποχρέωση σύνταξης παρομοίου ή παραπλησίου εγγράφου από οποιαδήποτε καταστατική μας διάταξη. Επίσης, αρνήθηκε τη χορήγηση πλήρους κειμένου της απόφασης και των πρακτικών της επίδικης συνεδρίασης κατά την οποία αυτή λήφθηκε, αρκούμενο στην παράδοση αποσπάσματός της, με την αιτιολογία ότι δεν ήταν έτοιμη. Όσον αφορά στην αιτηθείσα εισήγηση-γνωμοδότηση της Επενδυτικής Επιτροπής του Ταμείου και την Εισήγηση-μελέτη χρηματοοικονομικού συμβούλου, το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ανέφερε ότι αυτές, εκ των οποίων η πρώτη ήταν «θετική ομόφωνη προφορική», θα περιλαμβάνονταν στα Πρακτικά της παραπάνω συνεδρίασης του Δ.Σ., «τα οποία δεν έχουν επικυρωθεί από το Δ.Σ. του ταμείου.».

Όσα ακολούθησαν τα ξέρετε. Οι δήθεν επενδυτικές προβλέψεις διαψεύστηκαν οικτρά και ήδη στις 25-06-2018 η αξία της επένδυσης είχε απομειωθεί στα 3.111.600,85 ευρώ, με αποτέλεσμα το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ να έχει υποστεί ζημία 52.388.399,15 €!

Προκειμένου να γίνει σαφέστερη η “επιτυχία” των ιθυνόντων νόων της επένδυσης, αρκεί να ειπωθεί ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, η χρηματιστηριακή αξία της μετοχής ήταν σχεδόν κάθε ημέρα μικρότερη από την αξία στην οποία αγοράστηκαν αυτές (30 λεπτά του ευρώ), ιδίως δε την τελευταία ημέρα της διαδικασίας αυτής (10-12-2015), η χρηματιστηριακή αξία είχε διαμορφωθεί στα 22 λεπτά του ευρώ. Αν δηλαδή ο ίδιος αριθμός μετοχών (185.000.000) είχε αγοραστεί μέσω χρηματιστηρίου το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ θα είχε εξοικονομήσει ποσό (185.000.000 Χ 0,08 €) 14.800.000 ευρώ!

Φυσικά, ότι η Attica Bank δεν αποτελούσε ούτως ή άλλως επενδυτική ευκαιρία, το γνώριζε και βοούσε όλη η οικονομική κοινότητα της χώρας. Την τελευταία πενταετία πριν από την επένδυση (έτη 2010-2014) παρουσίαζε συνολικά ζημίες ύψους 568 εκατομμυρίων ευρώ, δεν υπήρχε κανένα εγκεκριμένο πλάνο αναδιάρθρωσης ενώ είχαν προηγηθεί περισσότερες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, με την πλέον πρόσφατη τότε, ύψους 434 εκατομμυρίων ευρώ να είναι αποτυχημένη!

Οι Σύλλογοί μας, δια των εκπροσώπων τους, Σαράντο Φιλιππόπουλο πρόεδρο της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και Νίκο Αλεξόπουλο, τότε πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, μόνοι από τόσους συνδικαλιστικούς κοινωνούς, ζήτησαν την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για την καταφανή αυτή παράβαση των κανόνων επιμέλειας και καλής διαχείρισης από τη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, με την επικίνδυνη και καταστροφική αυτή επένδυση ποσού 55.500.000 ευρώ σε ένα χρηματοοικονομικό προϊόν, η δυσμενής πορεία του οποίου ήταν ήδη προδιαγεγραμμένη.

Δυστυχώς, το αποτέλεσμα θα πληρώσουμε όλοι εμείς, τα μέλη του Ταμείου, αφού από τα 115,6 εκατομμύρια ευρώ διαθεσίμων κεφαλαίων του (σε τραπεζικές καταθέσεις και αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων), απωλέσθηκαν οριστικά 52 εκατομμύρια.

Αυτό είναι εν συντομία το ιστορικό της απολύτως καταστροφικής για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ επένδυσης, η οποία εξανέμισε τουλάχιστον 52 εκατομμύρια από τα διαθέσιμά του.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα αναμένουμε το αποτέλεσμα και την κρίση από την ποινική δικαιοσύνη για τη σοβαρότατη αυτή υπόθεση.

Το δίδαγμα όμως από την πορεία αυτή μέχρι σήμερα έχει ήδη εξαχθεί:

Η αδιαφορία μας και η αδράνειά μας, ατομικά αλλά και συλλογικά ως φορέων, πάντοτε λειτουργεί σε βάρος των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας.

– Για αυτό ζητάμε συνεχώς την υποστήριξή σας, το ενδιαφέρον σας και την κινητοποίησή σας, για αυτά που σε τελική ανάλυση μας ανήκουν!

 

ΟΙ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ,  ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Όμως, η πρόκληση δεν σταματά εκεί. Αφού τα μέλη της διοίκησης που έλαβαν την απόφαση αυτή, ζημιώνοντας υπέρογκα το επικουρικό μας ασφαλιστικό ταμείο, δεν είχαν την ευθιξία έστω να παραιτηθούν από τις θέσεις τους μετά την κατηγορία που τους αποδόθηκε για κακουργηματική απιστία, αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε εκ νέου στη δικαιοσύνη για να ζητήσουμε με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής το διορισμό νέας, προσωρινής διοίκησης.

Με ένα τέχνασμα τακτικής, και προκειμένου να αποφύγουν τον διορισμό διοίκησης στο Ταμείο για να συμμετάσχει ως διάδικος στην ποινική δίκη, ζήτησαν την ημέρα της εκδίκασης αναβολή και μετά από 2 μέρες συγκάλεσαν έκτακτο Δ.Σ. στο οποίο υπέβαλαν την παραίτησή τους, σκοπίμως, αφού στις θέσεις τους εισήλθαν άνθρωποι της απόλυτης επιρροής τους.

Εν συνεχεία, συγκάλεσαν την… «πριβέ» Γενική Συνέλευση των δήθεν αντιπροσώπων και έλαβαν τις εξής αποφάσεις, φορτώνοντας  επιπλέον βάρη στις πλάτες των ασφαλισμένων :

– Να στηρίξει το Ταμείο δικαστικά τους κατηγορούμενους (δηλαδή αυτούς που κατηγορούνται για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Ταμείου)!

– Να μη διεκδικήσει το Ταμείο αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη από τους υπαιτίους.

– Να επιβεβαιώσουν την ορθότητα της επιλογής και της διαδικασίας της καταστροφικής επένδυσης στην ATTICA BANK (η ορθότητα φάνηκε άλλωστε από τα 55,5 εκατ. ευρώ που εξαϋλώθηκαν…).

Οι ίδιοι άνθρωποι που έλαβαν την καταστροφική απόφαση της επένδυσης, χωρίς να έχουν ακολουθηθεί οι υποχρεωτικές, νόμιμες διαδικασίες, εξακολουθούν με διάφορες μεθοδεύσεις και τεχνάσματα να παραμένουν γαντζωμένοι στη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ! Ουσιαστικά έχουν συνδέσει την προσωπική τους διάσωση με την παραμονή τους στη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αφού με αυτόν τον τρόπο τους δίνεται η δυνατότητα να μην παρίσταται το Ταμείο ως Πολιτική Αγωγή, σε μία υπόθεση που ουσιαστικά αφορά την κακουργηματική απιστία σε βάρος του ίδιου του Ταμείου και των ασφαλισμένων μελών του!

Η με κάθε τρόπο παραμονή τους στη διοίκηση έχει γνώμονα αποκλειστικά τη διάσωσή τους – τα συμφέροντα του Ταμείου και των ασφαλισμένων έχουν πάει περίπατο… – ώστε να μπορέσουν αφενός μεν να αποφύγουν τις συνέπειες της απόφασης για την επένδυση και την εκκίνηση απαίτησης του Ταμείου έναντι των περιουσιακών τους στοιχείων και αφετέρου , μέσω της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης «δια αντιπροσώπων» που πραγματοποίησαν, να εξασφαλίσουν την κάλυψη των δικαστικών τους εξόδων μέχρι την ολοκλήρωση της εκδίκασης! Και όλα αυτά, ενώ έχει εκδοθεί βούλευμα για την παραπομπή τους για κακουργηματική απιστία!

 

Υπογράψτε τη Δήλωση – Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Παρόλο που  έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την απόδοση ευθυνών και ετοιμαζόμαστε για την ποινική δίκη, δυστυχώς ελλοχεύει ένας σοβαρός κίνδυνος, που θεωρούμε μάλιστα ότι είναι πρωτοφανής στα συνδικαλιστικά και σωματειακά χρονικά :  Το Ταμείο – και μέσω αυτού όλοι εμείς οι ασφαλισμένοι του – κινδυνεύει να απουσιάζει από τη δίκη για την καταστροφική επένδυση που εξαΰλωσε τα διαθέσιμά του και εκμηδένισε τις συντάξεις μας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κινδυνεύει να εμφανιστεί ότι συμπορεύεται με τους κατηγορούμενους, εγκρίνει τις καταστροφικές αποφάσεις τους και τους δίνει «συγχωροχάρτι».

Είναι δυνατόν αυτές οι πρωτοφανείς και παράνομες ενέργειες που στρέφονται σε βάρος ενός αυτοδιαχειριζόμενου φορέα και των ασφαλισμένων μελών του, να μείνουν χωρίς συνέπειες ; Είναι δυνατόν να φιμωθεί η πλειοψηφία των ασφαλισμένων του Ταμείου ; 

Για να μην συμβεί αυτό, εκτός από την προσβολή των απαράδεκτων αποφάσεων των «Γενικών Συνελεύσεων δια αντιπροσώπων» της «εταιρείας» (αφού σε τέτοια έχουν μετατρέψει το Ταμείο μας), θα πρέπει με κάθε τρόπο να απομακρυνθούν από τη διοίκησή του οι κατηγορούμενοι και οι συνοδοιπόροι τους!

Ώστε να προκύψει μία διοίκηση που θα προχωρήσει στην εξυγίανση του Ταμείου, διενεργώντας ελέγχους για τα πεπραγμένα των διοικήσεων εδώ και περίπου μία δεκαετία, αλλά και θα στηρίξει την κατηγορία με την παράστασή της ως Πολιτική Αγωγή, ώστε να επιτύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο περιορισμό της ζημίας που υπέστη το Ταμείο, εγείροντας απαιτήσεις από τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων.

 

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους που έχουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης, ευθιξίας και αξιοπρέπειας.

· Είναι δυνατόν να δοθεί άλλοθι σε αυτούς που μετέτρεψαν ένα αναδιανεμητικό επικουρικό ταμείο σε μία κλειστή εταιρεία;

· Σε αυτούς που οδήγησαν τις συντάξεις για την πλειονότητα των συνταξιούχων στα 50 ευρώ;

· Που αντιτάχθηκαν σθεναρά στη μοναδική προοπτική διάσωσης και διασφάλισης της επικουρικής μας σύνταξης, δηλαδή την ένταξη στον e-ΕΦΚΑ, σκεπτόμενοι τα προσωπικά τους συμφέροντα και όχι των ασφαλισμένων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ;

 

Η χαλαρότητα και η αδιαφορία δεν έχουν πλέον θέση σε αυτήν την υπόθεση από κανένα! Είναι ΧΡΕΟΣ κάθε συναδέλφου ασφαλισμένου στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ να υπογράψει επικυρωμένη τη σχετική δήλωση (βλ. εδώ) και να υπάρξει ένας γενικός ξεσηκωμός και κινητοποίηση, ώστε να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός αιτήσεων που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην απομάκρυνση από τη διοίκηση του Ταμείου μας των καταστροφέων της επικουρικής μας ασφάλισης και κατηγορούμενων από την ελληνική δικαιοσύνη!

Μόνο τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην εξυγίανση του Ταμείου και στη συντεταγμένη προσπάθεια διάσωσης της επικουρικής σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους, μέσω της ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στον e-ΕΦΚΑ.

 
Στην τελική ευθεία για έναν Ενιαίο, Μεγάλο, Ισχυρό ΣΥΛΛΟΓΟ της Ιονικής!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η διακαής και πολλαπλώς εκπεφρασμένη επιθυμία της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων της Ιονικής για τη συγχώνευση των συλλόγων του χώρου μας σε Έναν, Ενιαίο, Μεγάλο και Ισχυρό Σύλλογο, βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία!

Μετά από την ολοκλήρωση της απαραίτητης τροποποίησης του καταστατικού του Συλλόγου Συνταξιούχων και την έκδοση της απόφασης έγκρισής του από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και υφίστανται όλες οι προϋποθέσεις ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του χρόνου να συνταχθεί ένα καταστατικό πρότυπο για να προχωρήσουμε στη συγχώνευση των συλλόγων.

Για το σκοπό αυτό, το επόμενο διάστημα καλούμε όλους τους συναδέλφους να αφιερώσουν χρόνο και σκέψη σε αυτή τη μείζονα εξέλιξη και να μας αποστείλουν τις ενδιαφέρουσες προτάσεις και απόψεις τους για το καταστατικό του ενιαίου συλλόγου, προκειμένου να τεθούν υπό επεξεργασία από τα Δ.Σ. των Συλλόγων μας και τους νομικούς μας συμβούλους και να ενσωματωθούν στις διατάξεις του νέου καταστατικού.

Βεβαίως, η διαδικασία της συγχώνευσης θα έπρεπε να είχε πάρει σάρκα και οστά εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά όπως γνωρίζετε, δυστυχώς υπήρξαν ελάχιστοι που αντιπαλεύονταν αυτήν την προοπτική για ίδια συμφέροντα, ενώ ταυτόχρονα η λειτουργία του Συλλόγου Συνταξιούχων στιγματίστηκε από περιόδους αναξιοπιστίας και σκιώδους λειτουργίας, αποτελώντας τροχοπέδη για τη συγχώνευση των Συλλόγων.

Τώρα πλέον, τίποτα και κανένας δεν είναι ικανό να μας σταματήσει και είναι βέβαιο ότι οδηγούμαστε στην υλοποίηση του σημαντικότερου στόχου μας που αγγίζει τους απανταχού Ιονικάριους! Στον Ενιαίο Σύλλογο, με την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων της Ιονικής και την εγγραφή όλων των συναδέλφων, είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε ακόμα πιο ισχυροί, πιο αποτελεσματικοί, σχεδιάζοντας νέες επιδιώξεις, δημιουργώντας προοπτική για μια νέα εποχή, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τα σημαντικά αποτελέσματα και επιτυχίες που είχαμε μέχρι σήμερα μέσα από τη λειτουργία των Συλλόγων μας.

Έχουμε ήδη σημαδέψει το τέλος του χρόνου ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και η νέα χρονιά να αποτελέσει πλέον την αφετηρία μίας νέας, ξεχωριστής εποχής για το χώρο της αρχαιότερης ελληνικής τράπεζας και τους συναδέλφους που εργάστηκαν σε αυτή.

Μία νέα εποχή για την Ιονική Οικογένεια!

 

 

 
ΣΥΝΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΙΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΙΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η διαρκής, επιτυχημένη δράση των Συλλόγων της Ιονικής (ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – Σύλλογος Συνταξιούχων ΣΣΙΛΤΕ – Σύλλογος Εργαζομένων ΣΥΙΛΤΕ) σε όλα τα μέτωπα και για όλα τα θέματα (ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, εργασιακά, πολιτιστικά κ.λπ.) που αφορούν την Ιονική Οικογένεια είναι γνωστή σε όλους τους συναδέλφους. Οι καθοριστικές ενέργειες των Συλλόγων μας προς όφελος των συναδέλφων νομίζουμε πλέον δεν αμφισβητούνται από κανέναν και για αυτό επιδίωξη και στόχος μας είναι να γίνουν μέλη των Συλλόγων μας όλοι όσοι προέρχονται από την Ιονική Τράπεζα. 

Είτε κάποιος πέρασε το σύνολο του εργασιακού του βίου στην Ιονική Τράπεζα (είτε μετέπειτα στην Alpha Bank), είτε ένα μικρό χρονικό διάστημα, είναι ευπρόσδεκτος στους Συλλόγους μας, προκειμένου να συνενωθεί στη μεγάλη Ιονική Οικογένεια και βεβαίως να έχει τη στήριξη των Συλλόγων μας.

Λόγω αμέλειας και αδιαφορίας των προηγούμενων (μέχρι το 2019) διοικήσεων του Συλλόγου Συνταξιούχων, δυστυχώς υπάρχει ακόμα ένας (μικρός) αριθμός συναδέλφων μας που δεν έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας για να συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής (βλ. εδώ & εδώ) ώστε να αποκτήσει την ιδιότητα μέλους των Συλλόγων μας.

Όλα αυτά τα χρόνια βεβαίως, οι Σύλλογοί μας (ιδιαίτερα η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και ο ΣΥΙΛΤΕ κατά το παρελθόν) κάλυπταν και στήριζαν όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως της ιδιότητας του μέλους. Ωστόσο, εν όψει και της επικείμενης συγχώνευσης των Συλλόγων του χώρου μας σε έναν ενιαίο, δυνατό, αδιαίρετο Σύλλογο και της προσπάθειας της περαιτέρω ενδυνάμωσης της Ιονικής Οικογένειας, γνωστοποιούμε ότι πλέον δε θα υφίσταται αυτή η δυνατότητα.

Όποιος συνάδελφος/συναδέλφισσα δεν είναι μέλος των Συλλόγων της Ιονικής δε θα μπορεί στο εξής να απολαμβάνει της προστασίας και στήριξης των Συλλόγων, ούτε βεβαίως να συμμετέχει στις δράσεις των Συλλόγων και στα ασφαλιστικού ενδιαφέροντος θέματα και νομικές ενέργειες που προωθούμε. Αντίστοιχα, δε θα λαμβάνει πλέον και την κοινή έκδοση της εφημερίδας των Συλλόγων μας («Συλλογική Ενημέρωση – Συνταξιούχος της Ιονικής») και το επόμενο φύλλο θα είναι το τελευταίο που θα του αποσταλεί (στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που δεν είναι μέλη, θα έχουμε εσωκλείσει μία αίτηση εγγραφής, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να τη συμπληρώσουν και να μας την αποστείλουν).

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οι Σύλλογοί μας είναι οι θεματοφύλακες των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Ιονικάριων και αυτό έχει αποδειχθεί επανειλημμένα, ήδη από τα πρώτα πέτρινα χρόνια του ξεπουλήματος της Ιονικής Τράπεζας μέχρι τις πιο πρόσφατες, ιδιαιτέρως σημαντικές επιτυχίες μας που οδηγήσαν στις αυξήσεις των συντάξεων των συναδέλφων μας.

Εν όψει μάλιστα της πολυαναμενόμενης πραγματοποίησης της επιθυμίας όλων των Ιονικάριων για τη συγχώνευση των Συλλόγων μας, θεωρούμε επιβεβλημένη πλέον την εγγραφή σας στους Συλλόγους μας που σας στηρίζουν αδιάκοπα όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, δυναμικά, αποτελεσματικά και υπεύθυνα σε μία νέα εποχή για τη μεγάλη μας ΙΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

ΣΥΝΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΙΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ!
Μία ακόμα μικρή νίκη στο δρόμο για τη μεγάλη! Έγιναν δεκτά τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ – Ανεστάλησαν οι σημερινές κινητοποιήσεις

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Μόλις χθες είχαμε εκφράσει τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ (βλ. εδώ). Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε διαρκή αγώνα εδώ και 2,5 χρόνια, είχαν προγραμματίσει για σήμερα «κάθοδο» στην Αθήνα και συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Ωστόσο, σε συνάντησή τους με την ειδική διαχείριση, έγιναν αποδεκτά τα βασικά τους αιτήματα, με αποτέλεσμα να αναστείλουν τις σημερινές τους κινητοποιήσεις  – με την επιφύλαξη βεβαίως τήρησης των συμφωνηθέντων και παραμένοντας σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα.

Τα βασικά τους αιτήματα, τα οποία είχαν διαμορφωθεί μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις και έγιναν αποδεκτά από την ειδική διαχείριση, αφορούσαν την κατάρτιση ενός σχεδίου συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας των μονάδων, να μη γίνει βλαπτική αλλαγή της μισθολογικής κατάστασης των εργαζομένων και βεβαίως να μη γίνει καμία απόλυση!

«Δεν θα απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμά μας, θα είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της ειδικής διαχείρισης», τονίζουν και βεβαίως είμαστε όλοι στο πλευρό τους!

Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, Κανένας Αγώνας Δεν Πάει Χαμένος!

Και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και σε αυτήν την περίπτωση, αφού με τη μαχητική τους στάση αυτά τα 2,5 χρόνια μέσα από τα σωματεία τους, οι εργαζόμενοι κατόρθωσαν να αποτρέψουν τα καταστροφικά σενάρια που απεργάζονταν ισχυρά συμφέροντα σε βάρος τους.

Πρόκειται, αρχικά, για μία μικρή νίκη, με ορίζοντα τη μεγάλη και οριστική!

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους της

ΛΑΡΚΟ στο δίκαιο αγώνα τους!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 1. Συγκρότηση σε σώμα του νεοκλεγέντος Δ.Σ. της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΚΑΙ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ – ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ευπόλιδος 8  –   ΑΘΗΝΑ 105 51     ΤΗΛ.:   210 3250692 – 3 – 4 ,     FAX :   210 3311278

www.ionikienotita.gr                                                                               e-mail : info@ionikienotita.gr         

 

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2022

     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 1             

.                        

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΕΓΕΝΤΟΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ

.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Μετά τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του συλλόγου μας, συνήλθε την Τετάρτη 27/7/22 το νέο Δ.Σ. στην πρώτη συνεδρίασή του, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τη συγκρότησή του σε σώμα.

Μετά τη διαδικασία, αναδείχθηκε η σύνθεση του νέου Δ.Σ.:

Πρόεδρος : Σαράντος Φιλιππόπουλος

Αντιπρόεδρος : Παναγιώτης Χαλικιάς

Γενικός Γραμματέας : Δημήτριος Γιακωβάκης

Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας : Αντιόπη Μάγγου

Ταμίας : Κωνσταντίνος Στεφανής

Αναπληρώτρια Ταμίας : Φωτεινή Αναστασοπούλου

Έφορος : Ιωάννης Σοφιανόπουλος

Μέλος : Νικόλαος Αλεξόπουλος

Μέλος : Ιωάννης Γιαννόπουλος

Μέλος : Ιωάννης Κυριαζής

Μέλος : Αναστασία Αναστασίου

 .

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της μέχρι σήμερα, η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έχει αφήσει βαθύ το αποτύπωμά της στο χώρο μας, με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό της, καθώς κλήθηκε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο να διαχειριστεί σημαντικά ασφαλιστικά, εργασιακά, νομικά κ.λπ. ζητήματα των  συναδέλφων και τα έφερε εις πέρας με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ μαζί με το ΣΥΙΛΤΕ, αυτά τα 22 πέτρινα χρόνια που μεσολάβησαν από το ξεπούλημα της τράπεζας, άλλαξαν τη μοίρα των Ιονικάριων και νοηματοδότησαν τη δυναμική, αποτελεσματική συνδικαλιστική εκπροσώπηση και παρουσία. Σε ένα «έρημο» συνδικαλιστικό τοπίο, με τις παραδοσιακές συνδικαλιστικές δυνάμεις να υποχωρούν, πιστεύουμε ότι ο Σύλλογός μας αποτέλεσε μία από τις ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις με τη δράση του.

Ευχαριστούμε ειλικρινά τους συναδέλφους που μας έκαναν την τιμή να μας εμπιστευτούν και να μας εκλέξουν στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Οι περισσότεροι από εμάς δραστηριοποιούμαστε επί σειρά ετών στην ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπηρετήσαμε με συνέπεια τις συνδικαλιστικές αξίες και αρχές. Και τώρα είμαστε έτοιμοι πλέον να πραγματοποιήσουμε το επόμενο μεγάλο βήμα για το χώρο της Ιονικής.

Ο διακηρυγμένος στόχος της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ είναι εξ αρχής η δημιουργία ενός ενιαίου, ισχυρού συλλόγου που θα εκπροσωπεί όλους τους Ιονικάριους. Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε πλέον στο τελικό στάδιο αυτής της μείζονος διαδικασίας και ιδιαίτερα μετά από την πλήρη αποδοχή των προτεινόμενων τροποποιήσεων του καταστατικού του Συλλόγου Συνταξιούχων, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη συγχώνευση των συλλόγων του χώρου μας.

Νιώθουμε ιδιαιτέρως υπερήφανοι που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε τους συναδέλφους σε αυτή την ιστορική συγκυρία για το χώρο της Ιονικής και θα συμβάλλουμε σε αυτό το τεράστιο εγχείρημα μέχρι την ολοκλήρωσή του, αγωνιζόμενοι, βεβαίως, παράλληλα για την προώθηση των ευρύτερων συμφερόντων της Ιονικής Οικογένειας..

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς για το Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας

Σαράντος Φιλιππόπουλος                  Δημήτρης Γιακωβάκης