1

Πρώτη και στην κηπουρική η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ! – Συμβουλές για το μπόλιασμα οπωροφόρων δέντρων από εξειδικευμένο επαγγελματία

Συνάδελφοι,

Ο ηλιόλουστος καιρός ήδη μας προδιαθέτει για τον ερχομό της Άνοιξης… Η εποχή της ανθοφορίας είναι προ των πυλών και αν μην κρυβόμαστε,  κηπουρική αποτελεί ένα κατ’ εξοχήν αξιόλογο χόμπι για τους συνταξιούχους συναδέλφους μας… Οι εκατοντάδες «εραστές της κηπουρικής» συνάδελφοι, ετοιμάζονται να επιδοθούν σε διάφορες εργασίες, μεταξύ των οποίων βέβαια και το μπόλιασμα οπωροφόρων δέντρων (πορτοκαλιές, λεμονιές, μανταρινιές κ.λπ.).

Στις συζητήσεις μεταξύ των συναδέλφων, πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία εξεύρεσης ενός ειδικού στο μπόλιασμα για να τους βοηθήσει και να έχουν επιτυχημένο αποτέλεσμα. Ο Σύλλογός μας λοιπόν, αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την πολύπλευρη δραστηριότητά του, αφού εισάκουσε τις ανάγκες των συναδέλφων και βρήκε έναν έμπειρο και ικανότατο επαγγελματία στο μπόλιασμα, ο οποίος προς τα τέλη Μαρτίου θα έρθει στην Αθήνα και θα παραμείνει μία ή δύο μέρες, αναλόγως τις περιπτώσεις που θα κληθεί να εξυπηρετήσει, ώστε να διευκολύνει τους συναδέλφους που θέλουν να μπολιάσουν τα δέντρα τους.

Όσοι συνάδελφοι της Αττικής επιθυμείτε να λάβετε τις συμβουλές ενός επαγγελματία για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ενημερώστε τη γραμματεία του Συλλόγου μας, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα για να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι εντός του λεκανοπεδίου Αττικής.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι εξελίξεις στην υπόθεση της διεκδίκησης απόδοσης πλήρους εφάπαξ, προς αποκατάσταση της αλήθειας σε βάρος των ανούσιων δημοσιευμάτων των αυλοκολάκων της τράπεζας…

Συνάδελφοι,

Όλοι γνωρίζετε πλέον ότι η ιστοσελίδα και η εφημερίδα του Συλλόγου μας “Συλλογική Ενημέρωση” αποτελούν τις αποκλειστικές πηγές υπεύθυνης και έγκυρης ενημέρωσης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν και καλό θα είναι, για να αποφεύγετε τις περιττές συγχύσεις και διαστρεβλώσεις, να μην εμπιστεύεστε δημοσιεύματα που προέρχονται από διάφορους τυχάρπαστους “φωστήρες” που δραστηριοποιούνται στο χώρο μας.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την υπόθεση του εφάπαξ και την προσπάθεια που καταβάλλουμε με συνέπεια για να επιτύχουμε την πλήρη απόδοσή του μέσω της εγγυητικής ευθύνης της τράπεζας.

Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά οι γνωστοί, ανίδεοι προπαγανδιστές έσπευσαν να σας αποπροσανατολίσουν, αναδεικνύοντας τον πραγματικό τους ρόλο:

Ο κος Γκιάτης εξέδωσε στις 22-5-2017 πανηγυρική ανακοίνωση για την ακύρωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 1334/2017 απόφασή του, της αποδοχής από το ΤΑΥΤΕΚΩ της εγγυητικής ευθύνης της τράπεζας για την απόδοση πλήρους εφάπαξ μέσω της κάλυψης των ελλειμμάτων του κλάδου πρόνοιας στους προερχόμενους από την Ιονική. Στο κατόπι του κου Γκιάτη, όπως συνηθίζουν άλλωστε, ακολούθησαν ανάλογες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα πανηγυρικού χαρακτήρα τόσο από τον κο Κολλάτο στα… στερνά του στο Σύλλογο Συνταξιούχων, όσο και από λοιπά υποκινούμενα ανδρείκελα.

Την Παρασκευή 16/6, ο νομικός μας συνεργάτης δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου που έχει αναλάβει την υπόθεση, παρέλαβε την ολοκληρωμένη απόφαση του ΣτΕ. Όπως μας αναλύει στην κάτωθι σχετική συνοδευτική επιστολή που μας απέστειλε , η συγκεκριμένη απόφαση καμία σχέση δεν έχει με όσα δημοσιοποίησαν παραπλανητικά ο κος Γκιάτης και οι συνεργάτες του, αφού οι λόγοι ακύρωσης της αποδοχής της εγγυητικής ευθύνης της τράπεζας ήταν καθαρά τυπικοί. Το σκεπτικό της απόφασης προσδιορίζει την παράλειψη από το νομικό πρόσωπο του ταμείου ΤΑΥΤΕΚΩ της δημοσιοποίησης της εγγυητικής ευθύνης της τράπεζας στο ΦΕΚ, την οποία και υποχρεούται σύντομα να διορθώσει. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, που σε καμία περίπτωση και παρά τους ευσεβείς πόθους των καλοθελητών δε σηματοδοτεί το ναυάγιο της διεκδίκησής μας, ο νομικός μας σύμβουλος αναλύει τις ενέργειες στις οποίες θα προβούμε άμεσα, με την κατάθεση αιτήματος προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την παράλληλη άσκηση αγωγής ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων:

>

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ Δρ. ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

>

Δυστυχώς – για τους ίδιους – οι αφελείς υποστηρικτές της τράπεζας μοιάζουν να μην έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι όποιο στόχο θέτει η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΗΤΑ, με συνεπή σχεδιασμό και υπεύθυνη αντιμετώπιση τον φέρνει εις πέρας. Οι βαστάζοι της εργοδοσίας δεν αντιλήφθηκαν ότι ήδη χάρη στις ενέργειες της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, μετά την έγκριση από την Εθνική Αναλογιστική αρχή του υπομνήματος Αλεξόπουλου – Κουτρουμάνη, καταβάλλεται στους συναδέλφους το εφάπαξ από 25-40 % προσαυξημένο σε σχέση με το εφάπαξ που όριζε αρχικά ο λεγόμενος Νόμος Κατρούγκαλου.

Έπειτα από έναν πολυετή δικαστικό αγώνα που βρίσκεται εν εξελίξει, στην πορεία του οποίου έχουμε κερδίσει τις μεγάλες μάχες, είμαστε βάσιμα αισιόδοξοι η τράπεζα στο τέλος αυτού του δρόμου θα υποχρεωθεί, προς μεγάλη θλίψη των εκπροσώπων του εργοδοτικού συνδικαλισμού, να καταβάλλει πλήρες εφάπαξ στους συναδέλφους, μέχρι και την αποχώρηση του τελευταίου εργαζόμενου προερχομένου εκ της Ιονικής.

>

Συνάδελφοι,

Οι πολύπλευρες προσπάθειες που καταβάλλουμε στην υπόθεση του εφάπαξ σε συνεργασία με τους επιστημονικούς μας συνεργάτες έχουν ήδη έμπρακτα αποδώσει καρπούς και έπεται συνέχεια… Είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε με απόλυτη σαφήνεια να αντιληφθείτε ποιος στέκεται δίπλα σας και αγωνίζεται για τα συμφέροντα και τα δικαιώματά σας και ποιοι στέκονται απέναντι στις διεκδικήσεις της ιονικής οικογένειας. Σας ζητάμε να συνεχίσετε να στηρίζετε με κάθε τρόπο το έργο μας, ώστε ενωμένοι να επιτύχουμε πολλά, τόσο στην υπόθεση του εφάπαξ όσο και σε όλα τα μέτωπα διεκδικήσεών μας.
H καταβολή των εφάπαξ συνεχίζεται

Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι το ΕΤΕΑΕΠ συνεχίζει να καλεί τους συνταξιούχους να προσκομίσουν φορολογικές ενημερότητες, ενώ η καταβολή των εφάπαξ δεν έχει ξεκινήσει δυστυχώς με τους επιθυμητούς ρυθμούς.

Οι αιτήσεις που βρίσκονται τώρα προς διεκπεραίωση αφορούν τους συνταξιούχους που έχουν καταθέσει οριστική απόφαση συνταξιοδότησης μέχρι τον Οκτώβρη και Νοέμβρη του 2015.

Τα ποσά αυτά θα καλυφθούν με το κονδύλι του Απριλίου που, όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια διευθύντρια κα. Ελένη Μελάνη, είναι επαρκές για την κάλυψη 50 εφάπαξ περίπου, τα οποία αναμένεται να πιστωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά τη διαδικασία σας ενημερώνουμε ότι από εδώ και στο εξής πρώτα θα σας καταβάλλεται το εφάπαξ βοήθημα και στη συνέχεια θα λαμβάνετε ταχυδρομικά την απόφαση του εφάπαξ και την απόδειξη εξόφλησης, την οποία θα πρέπει να υπογράφετε με επιφύλαξη όπως σας έχουμε ενημερώσει.

Ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Καποτάς μας έχει διαβεβαιώσει ότι ενδιαφέρεται για την καταβολή όλων των ληξιπρόθεσμων εφάπαξ το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να απορροφηθεί το προβλεπόμενο κονδύλι (υποχρεώσεων του κράτους προς τρίτους). Ωστόσο, οι αποφάσεις εκδίδονται με το σταγονόμετρο και έτσι δεν δημιουργούνται ληξιπρόθεσμα εφάπαξ. Οι δύο υπάλληλοι του κλάδου πρόνοιας του πρώην ΤΑΠΙΛΤ θα μπορούσαν να έχουν εκδώσει αποφάσεις για όλες τις αιτήσεις χορήγησης εφάπαξ που είναι σε εκκρεμότητα και αυτό μας δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα.

Ήδη, έχουμε υποβάλει εγγράφως σχετική πρόταση στον πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ αναφορικά με την επίλυση του ζητήματος καθυστέρησης έκδοσης των αποφάσεων, την οποία θα πρέπει να υλοποιήσει άμεσα ο πρόεδρος εάν όντως προτίθεται να καταβληθούν όλα τα εφάπαξ βοηθήματα.
Πασχαλινός μποναμάς: Ξεκίνησαν οι πιστώσεις των εφάπαξ!

Συνάδελφοι,

Με βάση το ποσό που εγκρίθηκε πρόσφατα, άρχισαν επιτέλους οι πιστώσεις των εφάπαξ βοηθημάτων. Πρόκειται για τις πιστώσεις των εφάπαξ των συναδέλφων που έχουν παραλάβει απόφαση χορήγησης και έχουν προσκομίσει φορολογική ενημερότητα. Παράλληλα, ενημερωθήκαμε από το γραφείο του προέδρου του Ταμείου ότι ήδη έχουν ετοιμαστεί 50 περίπου αποφάσεις οι οποίες θα κοινοποιηθούν σύντομα  στους ενδιαφερόμενους. Για τα νέα αυτά ποσά θα υπάρξει νέα έγκριση κονδυλίου από το υπουργείο.

Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του εφάπαξ και θα σας ενημερώνουμε για κάθε νέο που προκύπτει.

 Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα και … Καλοφάγωτα ! 
Θετικές εξελίξεις για την απόδοση των καθυστερούμενων εφάπαξ: Πιστώθηκε στο ΕΤΕΑΕΠ το πρώτο μέρος του σχετικού κονδυλίου

Συνάδελφοι,

Ενώ οι κινητοποιήσεις διαρκείας του συλλόγου μας για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας μέχρι την τελική δικαίωση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και το αγωνιστικό μας ηθικό και η αισιοδοξία για την αίσια έκβαση των προσπαθειών μας βρίσκεται στο ζενίθ, η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν παύει να ασχολείται παράλληλα σε καθημερινό επίπεδο με όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν και απασχολούν το χώρο μας.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε επικεντρώσει μεγάλο μέρος των ενεργειών μας στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των εφάπαξ βοηθημάτων και αφορά τους συναδέλφους που αποχώρησαν με την εθελούσια έξοδο του 2014 μέχρι σήμερα. Σας υπενθυμίζουμε ότι με ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών το εγκεκριμένο κονδύλι για την επανεκκίνηση της καταβολής του εφάπαξ που προέρχεται από τις μνημονιακές δόσεις και πρέπει να έχει απορροφηθεί μέχρι τις 30/6/2017, παρέμενε μέχρι πρόσφατα “εγκλωβισμένο” και δεν είχε χορηγηθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (πλέον ΕΤΕΑΕΠ).

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΕΠ κος Αθανάσιος Καποτάς συνεχίζει να καταβάλλει σημαντική προσπάθεια ώστε μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχει απορροφηθεί το κονδύλι και να έχουν αποδοθεί τα καθυστερούμενα εφάπαξ βοηθήματα. Ήδη, υπήρξε μία πρώτη θετική εξέλιξη, αφού η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στην πίστωση 106 εκατ. ευρώ στο ΕΤΕΑΕΠ, εκ των οποίων τα 70 θα διατεθούν σε αποχωρήσαντες δημοσίους υπαλλήλους και τα υπόλοιπα 36 σε άλλους κλάδους πρόνοιας. Στους κλάδους πρόνοιας του ΤΑΥΤΕΚΩ (δηλαδή και στον κλάδο πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ) ήδη πιστώθηκαν 16 εκατ. ευρώ που αφορούν την απόδοση εφάπαξ με βάση την έγκριση του μήνα Μαρτίου. Σε επικοινωνία μας με τον κο Καποτά λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα ακολουθήσει η πίστωση των μηνών Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου ώστε να ολοκληρωθεί κανονικά η καταβολή των εφάπαξ που εκκρεμούν στους συναδέλφους.

Σημειώνουμε ότι επειδή η συγκεκριμένη διαδικασία έχει ήδη λάβει απανωτές παρατάσεις, η τελευταία παράταση που υπάρχει δυνατότητα να δοθεί για την απορρόφηση του συνόλου του κονδυλίου, είναι μέχρι τέλος Αυγούστου.

Σίγουρα κατανοούμε τις δυσκολίες που υφίστανται, αλλά θεωρούμε θετική και ειλικρινή την προσπάθεια που καταβάλλεται από τον κο Καποτά για να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση και να κλείσει μέχρι τέλος Ιουλίου η απόδοση των εφάπαξ.

Ο σύλλογός μας παρακολουθεί στενά το θέμα από κοινού με τους ασφαλιστικούς και νομικούς μας συνεργάτες και θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις.

.

Συνάδελφοι,

Ωστόσο μη λησμονείτε ότι πέραν της απόδοσης των καθυστερούμενων εφάπαξ, η ιονική οικογένεια βρίσκεται εν μέσω του Νυν Υπέρ Πάντων Αγώνα για τη διεκδίκηση μείζονων αιτημάτων που αφορούν το σύνολο των Ιονικάριων:

 • Πλήρης αποκατάσταση του εφάπαξ που δικαιούμαστε με βάση την εγγυητική ευθύνη της τράπεζας

 • Επαναλειτουργία του κλάδου κύριας σύνταξής μας ΤΑΠΙΛΤ-ΙΚΑ για την έκδοση των εκατοντάδων συνταξιοδοτικών αποφάσεων που παραμένουν σε εκκρεμότητα επί τριετία

 • Υπεύθυνη διοίκηση και αξιοκρατία στην ανακεφαλαιοποιημένη με τις θυσίες του ελληνικού λαού Alpha Bank

 • Επαγγελματικό management για την ομαλή λειτουργία συνολικά του τραπεζικού συστήματος με λογοδοσία και ανάληψη ευθύνης

 • Ανατροπή της σκανδαλώδους μετάθεσης του Γραμματέα του ΣΥΙΛΤΕ, συνάδελφου Γιώργου Ανδριώτη, εν μέσω αγωνιστικών κινητοποιήσεων!

  ..

Είναι χρέος κάθε Ιονικάριου να δίνει καθημερινά το παρών έξω από το Κεντρικό υπερήφανα, ανυποχώρητα και με μαχητική διάθεση μέχρι την τελική δικαίωσή μας!

.
..

Την ιστορία γράφουν οι ΠΑΡΟΝΤΕΣ!

.
.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

>

ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ

.>

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ

.

..

ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΙΟΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ

>.

ΤETAΡΤH 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ώρα 9:00 π.μ.

..

. Ο Λ Ο Ι   Μ Α Ζ Ι    Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε !

..

Ε Ν Ω Μ Ε Ν Ο Ι   Θ Α   Δ Ι Κ Α Ι Ω Θ Ο Υ Μ Ε !
Περαιτέρω παρακώλυση της διαδικασίας καταβολής του εφάπαξ: Η έγκριση του σχετικού κονδυλίου κατέληξε στο υπουργείο οικονομικών

Συνάδελφοι,

Ήδη περάσαμε τα μισά του μήνα Μάρτη και ακόμη δεν εγκρίθηκε το αίτημα του ΕΤΕΑΕΠ προς το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης με το οποίο ζητούσε τη χορήγηση του απαιτούμενου κονδυλίου για την καταβολή των εφάπαξ βοηθημάτων. Μάλιστα, χθες, Τετάρτη 15/3, πληροφορηθήκαμε ότι το αίτημα αυτό κατέληξε προς έγκριση στο Υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, η υπηρεσία του ΕΤΕΑΕΠ σταμάτησε να χορηγεί νέες αποφάσεις εφάπαξ στους δικαιούχους, κάτι που σημαίνει ότι όταν εγκριθεί το κονδύλι από το Υπουργείο Οικονομικών, θα καταβληθούν μόνο τα εφάπαξ των οποίων θα έχει περαιωθεί η διοικητική διαδικασία και θα έχουν φροντίσει να ανανεώσουν τη φορολογική τους ενημερότητα. Τούτο δε διότι το ποσό που θα εγκριθεί θα πρέπει να εξαντληθεί από το ΕΤΕΑΕΠ μέχρι τέλος Μάρτη.

Το σκηνικό αυτό μας οδηγεί σε σκέψεις ότι το θέμα της καταβολής του εφάπαξ δεν είναι σε καλό δρόμο και φαίνεται ότι το ποσό που θα εγκριθεί δεν θα αρκεί για να καλύψει νέες αποφάσεις και γι’ αυτό το λόγο παραμένουν “στο συρτάρι”.

Σημειώνουμε ότι τα κονδύλια που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια των υποχρεώσεων του κράτους προς τρίτους, έχουν περιθώριο να εξαντληθούν μέχρι 30/6/2017 και εάν εν τω μεταξύ δεν καλύψουν άλλες υποχρεώσεις πέραν των εφάπαξ.

Δηλαδή εφεξής, την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, όσοι περιμένουμε την καταβολή του εφάπαξ, θα αγωνιούμε για την έγκριση των νέων κονδυλίων…

Εάν μέχρι τη Δευτέρα 20 Μάρτη δεν έχει δοθεί έγκριση στο κονδύλι, ο σύλλογός μας προτίθεται μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Alpha Bank, να μεταβούμε όλοι μαζί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και να ζητήσουμε περαιτέρω πληροφόρηση για την έγκριση και το ύψος του κονδυλίου.
Ενημέρωση για το εφάπαξ

Συνάδελφοι, κατόπιν επικοινωνίας του συλλόγου μας με το ΕΤΕΑΕΠ, πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ, σας ενημερώνουμε ότι εφεξής η κατάθεση αιτήσεων για τη χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος θα γίνεται στο Πρωτόκολλο της Γ. Διεύθυνσης Εφάπαξ Παροχών στο Β’ Τμήμα απονομής εφάπαξ του Κλάδου Πρόνοιας Προσωπικού Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας , τα γραφεία της οποίας στεγάζονται στην οδό Ακαδημίας 58, Αθήνα 106 79, στον ημιώροφο.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι εξελίξεις σε όλα τα “μέτωπα” του εφάπαξ

Οι εξελίξεις που αφορούν το εφάπαξ βοήθημα προσελκύουν πάντοτε την προσοχή όλων των συναδέλφων, εργαζομένων και συνταξιούχων, αφού οι πολυάριθμες πτυχές του σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό τους “αγγίζουν” όλους. Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ παρακολουθεί στενά όλα τα τεκταινόμενα και παρεμβαίνει δυναμικά όπου το κρίνει σκόπιμο για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμφερόντων του χώρου μας:

 • Κατόπιν χθεσινής παρέμβασης του συλλόγου μας, η νομική υπηρεσία του ΕΤΕΑΕΠ ολοκλήρωσε αυθημερόν την επεξεργασία του νέου σχεδίου απόφασης χορήγησης του εφάπαξ και από σήμερα αρχίζουν να εκδίδονται αποφάσεις.

 • Κατόπιν χθεσινής επικοινωνίας με τον αρμόδιο διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πληροφορηθήκαμε ότι το κονδύλι που ζήτησε το ΕΤΕΑEΠ για την επανεκκίνηση της καταβολής του εφάπαξ εγκρίθηκε και την επόμενη εβδομάδα θα είναι στη διάθεση του ταμείου. Τα ποσά αυτά προέρχονται από τις μνημονιακές δόσεις και τα αποθεματικά του ταμείου παραμένουν για να συνεχιστεί η καταβολή μετά τη λήξη στις 30/6/17 των κονδυλίων αυτών.

 • Σίγουρα ένα σημείο στο οποίο παρουσιάζεται στασιμότητα είναι η μετεγκατάσταση όλων των υπηρεσιών του υπερταμείου στα νέα του γραφεία στη συμβολή των οδών Ακαδημίας 58 και Ιπποκράτους. Αυτό προς το παρόν λειτουργεί θετικά καθόσον η μετακόμιση θα δημιουργήσει προβλήματα και καθυστερήσεις στην έκδοση των αποφάσεων, αφού το ως άνω κονδύλι που ενέκρινε το υπουργείο θα πρέπει να εξαντληθεί μέχρι τέλος Μαρτίου. Για το επόμενο δίμηνο Απριλίου – Μαΐου το ΕΤΕΑΕΠ θα πρέπει να ζητήσει νέα έγκριση από το υπουργείο.

 • Ο σύλλογός μας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν και έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα πετύχουμε την άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας του ταμείου με το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να εκδοθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αποφάσεις, ώστε να απορροφηθεί ολόκληρο το κονδύλι μέχρι το τέλος του Μαρτίου. Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν ήδη εκδοθεί 80 αποφάσεις και οι 50 περίπου εξ αυτών των δικαιούχων έχουν ήδη πιστωθεί το εφάπαξ βοήθημά τους.

 • Ο σύλλογός μας παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε διορθωτικά μέσω των ασφαλιστικών και νομικών μας συμβούλων σε όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί.

.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ!

Ο μεγάλος όμως στόχος που έχει θέσει η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ αφορά την πλήρη αποκατάσταση του εφάπαξ, σύμφωνα με την υποχρέωση της τράπεζας για την κάλυψη των ελλειμμάτων του κλάδου πρόνοιας μέχρι και την αποχώρηση του τελευταίου εργαζόμενου που προέρχεται από την Ιονική.

Επειδή δυστυχώς, η διοίκηση της Alpha Bank συνεχίζει να κωφεύει στις απανωτές δικαστικές δικαιώσεις μας και να αγνοεί την ανάληψη των υποχρεώσεών της, η αγωνιστική μας κινητοποίηση για τη δικαίωση των αιτημάτων μας αποτελεί πλέον μονόδρομο!

 • Η προκλητική αδιαφορία της τράπεζας στο θέμα του εφάπαξ σε συνδυασμό με την πλήρη διάλυση των υπηρεσιών της κύριας ασφάλισής μας, θα βρουν την ανυποχώρητη αγωνιστική απάντηση που τους αρμόζει!

 • Χρέος όλων μας είναι η καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει ο σύλλογός μας, με αφετηρία τη μόνιμη εγκατάστασή μας έξω από το Κεντρικό στις 13 Μαρτίου και ταυτόχρονες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα!

 • Η μαζική συμμετοχή και υποστήριξή σας θα καθορίσει και την επιτυχία του αγώνα μας για τη δικαίωση στο μείζον θέμα του εφάπαξ που αφορά όλους τους συναδέλφους, εργαζόμενους και συνταξιούχους, της Ιονικής!

Όλοι μαζί θα νικήσουμε!

.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣΠΑΛΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!


.

Να μη λείψει κανείς!
• Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ για όλες τις εξελίξεις στα ζητήματα του εφάπαξ βοηθήματος • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ!

Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια της συνεχούς ενασχόλησης και παρακολούθησης από την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ των εξελίξεων στο μείζον θέμα του εφάπαξ βοηθήματος, στελέχη του συλλόγου μας είχαν συνάντηση χθες (Τρίτη 7.2.17) με τον πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών) κ. Αθανάσιο Καποτά.

Σας ενημερώνουμε ότι η εξέλιξη των εφάπαξ βοηθημάτων μετά την 1/1/2017 έχει ως εξής:

 • Χαρακτηριστικά ο κ. Καποτάς μας ανέφερε ότι η εντολή που δόθηκε στις υπηρεσίες από τη διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ στις 2 Ιανουαρίου 2017 ήταν «συνεχίστε κανονικά ό,τι κάνατε μέχρι τώρα», επομένως οι υπηρεσίες συνεχίζουν κανονικά την έκδοση των αποφάσεων των εφάπαξ βοηθημάτων.
 • Οι υπηρεσίες που θα εκδίδουν τις αποφάσεις των εφάπαξ βοηθημάτων θα στεγαστούν σύντομα στο κτίριο του ΤΑΠΙΤ (ξενοδοχοϋπαλλήλων), Ακαδημίας 58. Έχουν οριστεί η νέα διευθύντρια (κ. Ελένη Μελάνη) και η νέα προϊσταμένη (κ. Θεοδώρα Γεωργά) και οι δύο υπάλληλοι αποσπασμένοι υπάλληλοι του Κλάδου Πρόνοιας του πρώην ΤΑΠΙΛΤ θα απασχολούνται αποκλειστικά με την έκδοση των αποφάσεων των εφάπαξ βοηθημάτων. Ήδη κινούμαστε για την ενίσχυση του Κλάδου μας με προσωπικό ώστε να διεκπεραιωθούν σύντομα όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί οριστική απόφαση συνταξιοδότησης.
 • Η διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ υποβάλλει άμεσα αίτημα προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την έγκριση του απαραίτητου κονδυλίου για όλες τις αιτήσεις που εκκρεμούν. Μετά την έγκριση αυτή τροποποιείται ο προϋπολογισμός του ΕΤΕΑΕΠ και αρχίζει η εκταμίευση και η καταβολή των εφάπαξ βοηθημάτων, περί τα τέλη του Φεβρουαρίου.
 • Όσον αφορά τη φορολογική ενημερότητα σας ενημερώνουμε ότι οι οφειλές προς το δημόσιο μπορούν να παρακρατούνται από το δικαιούμενο εφάπαξ και θα σας πιστώνεται το υπόλοιπο.

.

Π ρ ο σ ο χ ή !

Σας επισημαίνουμε εκ νέου ότι την απόδειξη είσπραξης του εφάπαξ θα πρέπει να την υπογράφετε με την κάτωθι επιφύλαξη:

«Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου ιδίως όσον αφορά τη συνταγματικότητα των διατάξεων για τη μείωση του εφάπαξ βοηθήματος που δικαιούμαι με βάση τις διατάξεις του καταστατικού του Κλάδου Πρόνοιας του Πρώην ΤΑΠΙΛΤ»

Επιπλέον, επειδή οι υπάλληλοι του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ πιστεύουν λανθασμένα  ότι δεν έχετε δικαίωμα να κρατάτε αντίγραφο της απόδειξης είσπραξης του εφάπαξ, θα πρέπει αμέσως μετά την επιφύλαξη και την υπογραφή της απόδειξης, να φροντίσετε εσείς οι ίδιοι να κρατήσετε ένα φωτοαντίγραφο και μετά να παραδώσετε την απόδειξη στο ταμείο.

 

 

ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ!

(τυπική περαίωση διοικητικής διαδικασίας)

 

Συνάδελφοι,

Όπως μας ενημέρωσε ο νομικός μας συνεργάτης δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, που έχει αναλάβει την υπόθεση του εφάπαξ, θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι που λάβατε και θα λάβετε στο εξής εφάπαξ βοήθημα, να υποβάλετε ένσταση ενώπιον του Δ.Σ. του ΕΤΕΑΕΠ εντός προθεσμίας 3 μηνών από την ημερομηνία που παραλάβατε την απόφαση χορήγησης του εφάπαξ. Με την ένσταση θα ζητάμε τη διαφορά του εφάπαξ βοηθήματος μεταξύ του ποσού που δικαιούμαστε με βάση το καταστατικό του ΤΑΠΙΛΤ και του ποσού μας χορήγησε το ΕΤΕΑΠ με τις αντισυνταγματικές διατάξεις του άρθρου 35 παρ. 4 &5 του ν. 4387/2016.

Επομένως, μην αμελήσετε μόλις λάβετε την απόφαση να συμπληρώσετε αμέσως στην τελευταία σελίδα την ημερομηνία παραλαβής, να την υπογράψετε και να κρατήσετε φωτοαντίγραφο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το σύλλογό μας και συγκεκριμένα την υπάλληλο του συλλόγου μας κ. Αγγελική Λάζου που είναι η υπεύθυνη για το θέμα των ενστάσεων, στην οποία θα πρέπει να προσκομίσετε:

 • τα μισθολόγια των 2 τελευταίων μηνών πριν την αποχώρησή σας από την τράπεζα για να σας υπολογίσει τη διαφορά που δικαιούστε

και φωτοαντίγραφα:

 • της απόφασης χορήγησης εφάπαξ
 • της απόδειξης είσπραξης
 • της οριστικής απόφασης χορήγησης σύνταξης
 • των αιτήσεων χορήγησης σύνταξης και εφάπαξ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όσοι έχετε ήδη πάρει αποφάσεις εφάπαξ θα πρέπει να σπεύσετε για την υποβολή της ένστασης εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. 

 

 

 

Συνεχίζονται κανονικά οι ομαδικές αγωγές για τη χορήγηση της διαφοράς του εφάπαξ βοηθήματος

 

Συνάδελφοι θέτουμε υπ’ όψη σας ότι η ένσταση αποτελεί μια απαιτούμενη τυπική διαδικασία και ότι η αγωγή είναι αυτή με την οποία θα διεκδικήσουμε ουσιαστικά τη διαφορά του εφάπαξ.

Από το γραφείο του δρ. Παπακωνσταντίνου μας ενημέρωσαν ότι εφεξής λόγω της αλλαγής του νομικού πλαισίου, οι ομαδικές αγωγές διεκδίκησης της διαφοράς του εφάπαξ βοηθήματος θα υποβάλλονται αμέσως μετά την υποβολή της ένστασης (το αποτέλεσμα της οποίας θεωρείται δεδομένο), αντίγραφο της οποίας μαζί με τα ανωτέρω δικαιολογητικά θα συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία.

..

.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΔΙΚΗΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ-ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ
ΕΦΑΠΑΞ: Απόλυτα θετικές οι εξελίξεις – Ο σύλλογός μας καταβάλλει την ύστατη προσπάθεια συνεννόησης με την τράπεζα για την εξεύρεση συναινετικής λύσης

Συνάδελφοι,

Η μεγάλη προσπάθεια του συλλόγου μας για την πλήρη αποκατάσταση του εφάπαξ για όλους τους συναδέλφους προερχόμενους από την Ιονική Τράπεζα έχει πάρει πλέον απόλυτα θετική τροπή, με τη στρατηγική μας να έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και τη δικαίωσή μας να πλησιάζει.

Ωστόσο, ο σύλλογός μας, πιστός στις αρχές της συνεργασίας και του διαλόγου που διαχρονικά υπηρετεί και εξαντλώντας κάθε περιθώριο συνεννόησης με τη διοίκηση της τράπεζας, επιχειρεί με την από 27/1/2017 επιστολή που απηύθυνε στους κκ Δημήτριο Μαντζούνη (Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank) και Σπύρο Φιλάρετο (Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής COO), να ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου για τη διευθέτηση της σοβαρής εκκρεμότητας της απόδοσης πλήρους εφάπαξ στους προερχόμενους από την Ιονική.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η κάτωθι επιστολή αποτελεί την ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης συναινετικής λύσης του θέματος και καλούμε τη διοίκηση να ανταποκριθεί άμεσα.

Συνάδελφοι, θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις και τις επόμενες αποφάσεις και ενέργειες του συλλόγου μας για το μείζον αυτό θέμα που αφορά περί τους 2.000 εργαζόμενους και συνταξιούχους της Ιονικής. Δηλώνουμε βάσιμα αισιόδοξοι για την τελική έκβαση της υπόθεσης και ζητάμε από εσάς να συνεχίσετε να μας παρέχετε την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή σας και ταυτόχρονα να βρίσκεστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε με δυναμικό τρόπο, αν χρειαστεί, τη δικαίωσή μας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ Δ. ΜΑΝΤΖΟΥΝΗ – Σ. ΦΙΛΑΡΕΤΟ