1

Στηρίξτε την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής! Είναι καθήκον όλων μας!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει για τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει η Τράπεζα Αίματος της Ιονικής ώστε να συνεχίσει το σπουδαίο έργο της και να λειτουργήσει ακόμα πιο δυναμικά πλέον προς όφελος των συναδέλφων και των οικογενειών τους!

Για την καλύτερη λειτουργία και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα άλλωστε όλου του εγχειρήματος, πλέον υφίσταται συνεργασία όλων των Συλλόγων του χώρου της Ιονικής (ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΣΙΛΤΕ – ΣΥΙΛΤΕ) και μάλιστα συστάθηκε και η Κοινή Επιτροπή Αιμοδοσίας της Ιονικής.

Η Επιτροπή Αιμοδοσίας καταβάλλει πράγματι σημαντική προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και κινητοποίηση των συναδέλφων ώστε να γίνει ξανά πρωτοπόρα η Τράπεζα Αίματος της Ιονικής.

Είναι απαραίτητο πλέον να… αιμοδοτήσουμε την Τράπεζα Αίματος με το «νέο αίμα» της Ιονικής Οικογένειας!

Για να καταστεί δυνατό να καλυφθούν οι ανάγκες των μελών του Συλλόγου μας και των οικείων τους, απαιτείται επιτακτικά πλέον η ενεργοποίηση του συνολικού δυναμικού της Ιονικής Οικογένειας και κυρίως της νέας γενιάς της Ιονικής.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει να καταστεί συνείδηση στους συναδέλφους μας ότι όλοι μπορούμε και πρέπει να συνδράμουμε σε αυτήν την προσπάθεια για να ξανακάνουμε πρωτοπόρα την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής! Σας καλούμε να παροτρύνετε τα παιδιά, τα εγγόνια, τα ανίψια σας και όποιον μπορεί να βοηθήσει, να προσφέρουν το αίμα τους στην Τράπεζα Αίματος των Συλλόγων μας, για να δημιουργηθεί ένα Πανελλαδικό Δίκτυο που θα προσφέρει την αλληλεγγύη του σε όποιον συνάδελφο ή οικείο του το χρειάζεται!

Σε πρώτη φάση αυτό μπορεί να γίνει με την εθελοντική αιμοδοσία στα Κέντρα Αιμοδοσίας ανά την Ελλάδα (κατάλογος των οποίων επισυνάπτεται στο παρόν – πατήστε εδώ).

Οι εθελοντές μας και όσοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα μπορούν να πηγαίνουν ανά πάσα στιγμή στα Κέντρα Αιμοδοσίας που βρίσκονται στη λίστα. Ο αιμοδότης δηλώνει απλά ότι το αίμα προσφέρεται για την τράπεζα αίματος των Συλλόγων μας και συγκεκριμένα αναφέροντας τον αριθμό “13451” που είναι ουσιαστικά η ταυτότητά μας στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοσίας.

Κάνε τη διαφορά!

Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά. Να κινητοποιήσουμε τους συναδέλφους, τους συγγενείς και τους δικούς μας ανθρώπους να αιμοδοτήσουν προς όφελος της Τράπεζας Αίματος και των συναδέλφων μας. Άλλωστε, αν κάποιος εκτός του χώρου της Ιονικής πιστώνει την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής, θα μπορεί βεβαίως να εξυπηρετεί τυχόν δικές του ανάγκες.

Όποιος συνάδελφος προσφέρεται να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο ή χρειάζεται διευκρινίσεις, μπορεί να απευθύνεται στην Πρόεδρο της Επιτροπής Αιμοδοσίας συναδέλφισσα Αντιόπη Μάγγου ή στους Συλλόγου μας :

ΑΝΤΙΟΠΗ ΜΑΓΓΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ τηλ. 6940135339             

Τηλέφωνα ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ : 2103250692-3-4

Τηλέφωνα Συλλόγου Συνταξιούχων : 2103615765, 2103640541

 

Σας καλούμε να αγκαλιάσετε αυτήν την προσπάθεια και να τη στηρίξετε έμπρακτα. Όλοι μαζί, με κάθε μέλος της οικογένειάς μας, παιδιά, εγγόνια, αδέλφια, να αυξήσουμε την οικογένεια των αιμοδοτών του Συλλόγου μας. Είναι στο χέρι όλων μας να ξανακάνουμε την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής ξανά μεγάλη ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις ανάγκες των συναδέλφων!

 
Δυναμική εκκίνηση και άκρως θετική ανταπόκριση των συναδέλφων στο Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Υγείας «ΕΛΠΙΔΑ» από το Συνεταιρισμό μας – Σπεύσατε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα με τα μοναδικά οφέλη για εσάς και την οικογένειά σας!

Συνάδελφισσες – Συνάδελφοι,

Πριν από λίγες μέρες σας παρουσιάσαμε το Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Υγείας «ΕΛΠΙΔΑ» (βλ. εδώ) από το Συνεταιρισμό μας, το οποίο επεξεργάστηκαν, σχεδίασαν και διαπραγματεύτηκαν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι του Συλλόγου μας συνάδελφοι Νίκος Αλεξόπουλος και Μαρία Φιλιπποπούλου.

Το νέο πρόγραμμα προσφέρει στα μέλη του ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ πρόσβαση σε σημαντικές παροχές υγείας, υψηλών προδιαγραφών, με άκρως προνομιακή τιμή και με ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τις κάρτες «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΕΛΠΙΔΑ PLUS» και σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός, προσφέρεται η δυνατότητα με πολύ μικρό κόστος να μηδενιστεί η συμμετοχή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη όλης της οικογένειας!

Η εκκίνηση του Προγράμματος από 1η Δεκεμβρίου βρήκε πραγματικά πολύ θετική ανταπόκριση στους συνάδελφους μας που το αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, αναγνωρίζοντας τα μεγάλα οφέλη που τους παρέχει.

Ο σχεδιασμός μας για την πρωτοποριακή πρωτοβάθμια περίθαλψη έχει στόχο να καλύψει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης για όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, αφού πραγματικά πρόκειται για ένα ασυναγώνιστο πρόγραμμα που κατέστη εφικτό μόνο χάρη στις διαρκείς προσπάθειες των ασφαλιστικών μας συμβούλων και του Συνεταιρισμού μας. Και οι προσπάθειές μας βέβαια δε σταματούν εδώ, αφού με βάση το πρόγραμμα και τις κάρτες «ΕΛΠΙΔΑ», σύντομα πιστεύουμε ότι θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης για όλους τους Ιονικάριους σε όλη την Ελλάδα.

Σας καλούμε όλους να εξετάσετε αναλυτικά το πρόγραμμα, τις παροχές και τα οφέλη του, να το συγκρίνετε με άλλα, αντίστοιχα προγράμματα που κυκλοφορούν στην αγορά, προκειμένου να διαπιστώσετε τη… μοναδικότητά του και να σπεύσετε να συμμετάσχετε σε αυτό για εσάς τους ίδιους και τις οικογένειές σας!

Για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα Υγείας παρακαλώ πολύ επικοινωνήστε με το Συνεταιρισμό μας και την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (τηλ. 2103250692-3-4) ή με το Σύλλογο Συνταξιούχων (τηλ. 2103615765 – 2103640541). 

 
Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Υγείας «ΕΛΠΙΔΑ» από το Συνεταιρισμό μας

Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Υγείας «ΕΛΠΙΔΑ»

από το Συνεταιρισμό μας

σε συνεργασία με

Είναι πραγματικά μεγάλη η ικανοποίησή μας που μετά από σημαντικές προσπάθειες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώνουμε ότι από την 1η Δεκεμβρίου 2022 ενεργοποιείται το Νέο Ομαδικό Πρόγραμμα Ασφάλισης «ΕΛΠΙΔΑ», το οποίο επεξεργάστηκαν, σχεδίασαν και διαπραγματεύτηκαν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι του Συλλόγου μας συνάδελφοι Νίκος Αλεξόπουλος και Μαρία Φιλιπποπούλου. Το νέο πρόγραμμα προσφέρει στα μέλη του ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ πρόσβαση σε σημαντικές παροχές υγείας, υψηλών προδιαγραφών, με άκρως προνομιακή τιμή και με ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους.

 

Κατόπιν της νέας μας συνεργασίας με τη HealthNet καταφέραμε να εξασφαλίσουμε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Ασφαλιστική κάλυψη σε 39 Νοσηλευτικά Ιδρύματα (όπως Όμιλος Ιατρικού – Ιασώ – ΥΓΕΙΑ – Μητέρα – Ευρωκλινική – Metropolitan – Βιοκλινική – ΑσκληπιείοΕρρίκος Ντινάν κ.λπ. ) και σε 393 Συμβεβλημένα Δίκτυα Ιατρικών-Διαγνωστικών Παροχών (EUROMEDICA, AFFIDEA, ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, ΙΑΣΙΣ, Α – ΠΡΟΛΗΨΙΣ κ.λπ.).


ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΕΛΠΙΔΑ»

1. ΚΑΡΤΑ «ΕΛΠΙΔΑ»ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (πρωτοβάθμια περίθαλψη)

Με την Κάρτα «ΕΛΠΙΔΑ» καλύπτονται απεριόριστες Διαγνωστικές εξετάσεις σε Πανελλαδικό δίκτυο Πολυϊατρείων και Διαγνωστικών κέντρων.

 

(α) Με χρήση έγκυρου παραπεμπτικού ΕΟΠΥΥ                                       Δωρεάν

(δηλαδή καλύπτεται η ισχύουσα σήμερα συμμετοχή του ασφαλισμένου 15% )            

(β) Με χρήση απλού ιατρικού παραπεμπτικού (χωρίς ΕΟΠΥΥ δηλαδή, μη ασφαλισμένος)            Συμμετοχή (τιμολόγιο ΦΕΚ μείον 20%)

(γ) Επεμβατικές και ειδικές διαγνωστικές εξετάσεις      Προνομιακός τιμοκατάλογος

 

Ουσιαστικά με την κάρτα «ΕΛΠΙΔΑ» καλύπτεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη στα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια :

·         Η απόκτηση της κάρτας «ΕΛΠΙΔΑ» για το εν λόγω πρόγραμμα είναι ετήσια

·         Ενεργοποιείται την 1η κάθε μήνα

1 μέλος

25

1 μέλος + 1 οποιοδήποτε ενήλικο μέλος οικογένειας

40

Δύο ενήλικες + 1 τέκνο μέχρι 25 ετών

45

Οικογενειακή (δύο ενήλικες και δύο ή και περισσότερα τέκνα μέχρι 25 ετών)

50

 

·        Ουσιαστικά, με περίπου 2 ευρώ το μήνα κάνετε δωρεάν τις διαγνωστικές σας (κάθε είδους) εξετάσεις (χωρίς όριο ηλικίας και δαπάνης, όσες φορές και αν προσέλθετε στα κατά τόπους συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα)

·        Με περίπου 3 ευρώ το μήνα καλύπτεται ένα ακόμα ενήλικο μέλος της οικογένειάς σας

·        Με περίπου 4 ευρώ το μήνα έχετε την οικογενειακή κάρτα για όλα τα μέλη της οικογένειάς σας!

 ————————————————

2.  ΚΑΡΤΑ «ΕΛΠΙΔΑ PLUS» – ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ «ΕΛΠΙΔΑ» ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΩΝ

Περιγραφή Συνδρομητικής παροχής «ΕΛΠΙΔΑ PLUS».

Πέραν των παροχών της απλής κάρτας «ΕΛΠΙΔΑ» (καλύπτεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη, δηλαδή δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις), σε περίπτωση νοσηλείας ή έλεγχο προβλήματος υγείας που ενδέχεται να οδηγήσει τον ασφαλισμένο σε νοσηλεία,  η κάρτα «ΕΛΠΙΔΑ PLUS» καλύπτει επιπλέον:

Α. Απορρόφηση από 10%-20% της οικονομικής συμμετοχής του ασφαλισμένου (εξαιρουμένων των αμοιβών ιατρών, ειδικών υλικών και φαρμάκων) , έως του ποσού των 1.000 ευρώ ανά νοσηλεία, στα συνεργαζόμενα με την Κάρτα Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα (βλ. πίνακα στο τέλος) σε όλη την επικράτεια:

Το ποσοστό κάλυψης εξαρτάται από το Νοσηλευτικό ίδρυμα που θα πραγματοποιηθεί η νοσηλεία, καθώς και την έγκαιρη αναγγελία αυτής.

 

Β. Δεύτερη ή περισσότερες ιατρικές εκτιμήσεις Νοσοκομειακών περιστατικών

Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις εντός Νοσηλευτικών ιδρυμάτων για δεύτερη ή περισσότερες ιατρικές εκτιμήσεις σε Παθολογικές και χειρουργικές ειδικότητες για περιστατικά υγείας που χρήζουν Νοσοκομειακής περίθαλψης

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις εντός Νοσηλευτικών ιδρυμάτων που τυχόν απαιτηθούν για τη διαμόρφωση της επιπλέον ιατρικής εκτίμησης (ηλεκτρονική συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ)

Σε νοσηλείες όπου ο ασφαλισμένος επιλέξει τον θεράποντα ιατρό κάνοντας χρήση του προνομίου της δεύτερης ή περισσότερων Δωρεάν ιατρικών εκτιμήσεων,  το παραπάνω ποσοστό απορρόφησης μπορεί να εφαρμοστεί και στην αμοιβή του θεράποντα ιατρού, με την προϋπόθεση της έγκαιρης ενημέρωσης του Συντονιστικού κέντρου της HealthNet με τα στοιχεία αυτού, το νοσηλευτικό ίδρυμα και την προγραμματισμένη ημερομηνία νοσηλείας.

 

Γ. Διαχείριση έκτακτων περιστατικών υγείας στα συμβεβλημένα με την Κάρτα Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα

α) Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις στις εφημερεύουσες ειδικότητες

β) Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις έως του ποσού των 300 ευρώ ανά περιστατικό

 

Δ. Εκπτωτικά χειρουργικά/Παθολογικά πακέτα νοσηλειών

Σε περίπτωση ιδιωτικής νοσηλείας ή χρήσης μόνο του κύριου ασφαλιστικού φορέα ΕΟΠΥΥ και σε συνδυασμό με την παροχή Β (Δωρεάν ιατρική εκτίμηση Νοσοκομειακών περιστατικών) παρέχονται οικονομικά πακέτα νοσηλείας καθώς και ευέλικτοι οικονομικοί όροι αποπληρωμής του Νοσηλευτικού ιδρύματος και των ιατρών με την προϋπόθεση της έγκαιρης ενημέρωσης της HealthNet πριν την νοσηλεία.

 

ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

1. ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ (DENTAL CARE)

  α) Οδοντιατρικός έλεγχος-καθαρισμός στα συμβεβλημένα Οδοντιατρικά κέντρα με συμμετοχή 15 ευρώ

  β) Οδοντιατρικές πράξεις-επεμβάσεις με προνομιακή συμμετοχή (ενιαία στο Πανελλαδικό δίκτυο των Οδοντιατρικών κέντρων)        

2. ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ (EYE CARE)

 α) Δωρεάν ετήσιος Οφθαλμολογικός έλεγχος στα συμβεβλημένα Οφθαλμολογικά κέντρα (Μέτρηση οπτικής οξύτητας-Εξέταση στη Σχισμοειδή λυχνία-Τονομέτρηση με Goldman)

 β) Οφθαλμολογικές επεμβάσεις διόρθωσης διαθλαστικών ανωμαλιών (Laser) με προνομιακή συμμετοχή (ενιαία στο δίκτυο των Οφθαλμολογικών κέντρων)

 γ) Δωρεάν αγορά γυαλιών οράσεως έως του ποσού των 250 ευρώ,με χρήση έγκυρου παραπεμπτικού ΕΟΠΥΥ. Αγορά γυαλιών οράσεως με έκπτωση 60%,  χωρίς χρήση παραπεμπτικού ΕΟΠΥΥ.

Η κάρτα «ΕΛΠΙΔΑ PLUS» σας παρέχει :

· Τον Πίνακα Παροχών της κάρτας «ΕΛΠΙΔΑ» (1) + τον Πίνακα Παροχών της κάρτας «ΕΛΠΙΔΑ PLUS» (2)

· Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε όλα τα συμβεβλημένα κέντρα με τις προϋποθέσεις που περιγράφουμε στην πρώτη κάρτα

· Οι υπόλοιπες παροχές που αναφέρονται και για νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη (δηλαδή την απορρόφηση συμμετοχής σε νοσηλευτικά ιδρύματα που θα κληθούμε να καλύψουμε μετά την αφαίρεση του ποσοστού που καλύπτει το ομαδικό ασφαλιστήριο της τράπεζας, του συνεταιρισμού κ.λπ. και τις οδοντιατρικές και οφθαλμολογικές παροχές).

 

1 μέλος

38

1 μέλος + 1 οποιοδήποτε ενήλικο μέλος οικογένειας

60

ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (πατήστε εδώ)


  • Η μοναδική προϋπόθεση είναι η επικοινωνία σας με το τηλεφωνικό κέντρο πριν από κάθε πράξη – νοσηλεία (τηλ. 2111002101), το οποίο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.
  • Επομένως, αγοράζοντας την κάρτα «ΕΛΠΙΔΑ» ή «ΕΛΠΙΔΑ PLUS» (σύμφωνα με τις ανάγκες μας), έχουμε τη δυνατότητα με πολύ μικρό κόστος να μηδενίσουμε τη συμμετοχή μας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη όλης της οικογένειάς μας.

Για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα Υγείας παρακαλώ πολύ επικοινωνήστε με το Συνεταιρισμό μας και την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (τηλ. 2103250692-3-4) ή με το Σύλλογο Συνταξιούχων (τηλ. 2103615765 – 2103640541). 

* Εννοείται ότι έχει εξασφαλιστεί η εχεμύθεια των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τους κανόνες του GDPR.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τους αποχωρήσαντες μέχρι 31.12.13 συνταξιούχους συναδέλφους που καλύπτονται από το ομαδικό ασφαλιστήριο της τράπεζας  

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, οι συνταξιούχοι συνάδελφοι που αποχώρησαν μέχρι 31.12.13 συνεχίζουν να καλύπτονται από το ομαδικό ασφαλιστήριο της τράπεζας με την ασφαλιστική GENERALI (πρώην AXA). 

Είμαστε βεβαίως πάντα στη διάθεση των συναδέλφων που τους αφορά για να τους βοηθήσουμε σε ό,τι σχετικό χρειαστούν, αλλά υπενθυμίζουμε ορισμένα βασικά σημεία του ασφαλιστηρίου:

· Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας και εν συνεχεία να λάβετε την αποζημίωσή σας

· Το πρόγραμμα είναι απολογιστικό – Δηλαδή, σε καμία περίπτωση δεν καταβάλλει τη δαπάνη απ’ ευθείας η ασφαλιστική στο νοσηλευτικό ίδρυμα

· Βασική προϋπόθεση για να δικαιούστε αποζημίωση είναι η είσοδός στο νοσηλευτικό ίδρυμα να γίνει με ΕΟΠΥΥ

· Για να μπορέσετε να πάρετε την αποζημίωσή σας θα πρέπει να αποστείλετε ταχυδρομικά τα ανάλογα τιμολόγια και απαιτούμενα δικαιολογητικά και θα εξοφληθείτε προσωπικά στο λογαριασμούς σας με το 80% της δαπάνης (με ετήσιο ανώτατο πλαφόν 10.000 ευρώ)

· Τα δικαιολογητικά αποστέλλονται στη διεύθυνση Λεωφόρος Συγγρού & Λαγουμιτζή 40, 11745 Αθήνα

· Την αίτηση αποζημίωσης μπορείτε να τη βρείτε πατώντας εδώ (ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ) – Σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα να κατεβάσετε την αίτηση, θα επικοινωνήσετε με τις γραμματείες των Συλλόγων μας προκειμένου να σας την αποστείλουν

· Οι συνάδελφοι βεβαίως μπορούν να πάρουν αποζημίωση και σε περίπτωση εισόδου τους σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα. Σε αυτήν την περίπτωση αποστέλλετε το εισιτήριο (στο οποίο αναγράφεται τι χρειάστηκε να κάνετε κατά την παραμονή σας στο νοσηλευτικό ίδρυμα, π.χ. επέμβαση) και η ασφαλιστική καθορίζει το ύψος της αποζημίωσης. Επιπλέον, αν έχετε και διάφορες σχετικές αποδείξεις (π.χ. από προσωπική νοσοκόμα), τις αποστέλλετε επίσης και λαμβάνετε πίσω το 80% της δαπάνης. 

Δυστυχώς επειδή έχει παρατηρηθεί ότι οι υπεύθυνοι της ασφαλιστικής δεν απαντούν στα τηλέφωνα, σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους, μπορείτε να τους στείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση customer@generali.gr ή σε περίπτωση αδυναμίας σας να το κάνετε αυτό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογό μας προκειμένου να μεσολαβήσουμε.

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σε κάθε περίπτωση, οι Σύλλογοί μας είναι στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να σας βοηθήσουμε και να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία σχετικά με το ομαδικό ασφαλιστήριο της τράπεζας.

 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Στα τοπικά υποκαταστήματα e-ΕΦΚΑ μεταφέρονται όλες οι παροχές του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ

Συνάδελφοι,

Με προηγούμενο δημοσίευμά μας σας είχαμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή για την επικείμενη μεταφορά των παροχών του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και τότε, ενώ το ταμείο υγείας μας ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ είχε ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, μέχρι σήμερα ορισμένες από τις πλέον βασικές του λειτουργίες συνέχιζαν να διεκπεραιώνονται με τις προϋποθέσεις και από τις υπηρεσίες του ταμείου μας (ασφάλιση, μητρώο, παιδικές κατασκηνώσεις και κυρίως οι χρηματικές παροχές – δηλαδή έξοδα κηδείας, επίδομα συμπαράστασης, αποζημίωση ασθενείας), με τις προφανείς θετικές προεκτάσεις αυτής της κατάστασης για τις προϋποθέσεις διεκπεραίωσης των διαδικασιών.

Δυστυχώς όμως, η ευνοϊκή αυτή κατάσταση για τους συναδέλφους μας παύει πλέον να υφίσταται, αφού σύμφωνα με το ΦΕΚ 5286/1.12.20 και τη σχετική υπ’αριθμ. 322314/3.12.20 απόφαση του e-ΕΦΚΑ μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλισης και Παροχών Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ) στις αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ (Υποκαταστήματα Μισθωτών ( πρώην ΙΚΑ ) και στη Γενική Διεύθυνση Παροχών και Υγείας):

ΑΠΟΦΑΣΗ

Επομένως, στο εξής θα πρέπει για θέματα που αφορούν το Τμήμα Μητρώου-Ασφαλίσεων (και για όλα τα θέματα για τα οποία ήταν αρμόδιο το ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ) να απευθύνεστε στα τοπικά Υποκαταστήματα e-ΕΦΚΑ.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ : 

1) Για την χορήγηση ή την παράταση ή την διακοπή Ασφαλιστικής Ικανότητας στους Ασφαλισμένους ( νυν ή πρώην Υπαλλήλους και Συνταξιούχους Τραπεζών,πλην Εμπορικής Τράπεζας ) και στα Μέλη της Οικογενείας τους,που προέρχονται από το τ.ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ ( Κωδικός 23014 ).

2) Για την καταχώρηση Προστατευόμενων Μελών στο Μητρώο ΕΦΚΑ ( που τους έχει δοθεί και έχουν σήμερα ενεργή Ασφαλιστική Ικανότητα,αλλά δεν εμφανίζονται ως Προστατευόμενα Μέλη κατά την ηλεκτρονική τους αναζήτηση από τον Άμεσα Ασφαλισμένο στο  www.efka.gov.gr ) καθώς επίσης και για την μεταβολή ή την διόρθωση Ταυτοτικών Στοιχείων στο Μητρώο ΕΦΚΑ. 

3) Για την έκδοση βεβαιώσεων.

 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ :

Για τις περιπτώσεις κατάθεσης δικαιολογητικών για την απονομή Σύνταξης, η παρακράτηση της εισφοράς του Κλάδου Ασθένειας του τ.ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ  (για την οποία ενδιαφέρεται το Τμήμα Συντάξεων) για το ΟΠΣ-ΙΚΑ, αντιστοιχεί στον Κωδικό 12.

 

Συνάδελφοι,

Το ταμείο μας πλέον και η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων συναδέλφων πέφτει κι αυτό θύμα της ομογενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων. Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα το επόμενο διάστημα και αφού λάβουμε ενημέρωση για τις λεπτομέρειες διεκπεραίωσης αυτών των διαδικασιών, θα σας γνωστοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα εξυπηρετήστε και τις υπηρεσίες στις οποίες θα απευθύνεστε.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Όλες οι παροχές του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ μεταφέρονται στον ΕΟΠΥΥ

Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, ενώ το ταμείο υγείας μας ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ είχε ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, μέχρι σήμερα ορισμένες από τις πλέον βασικές του λειτουργίες συνέχιζαν να διεκπεραιώνονται με τις προϋποθέσεις και από τις υπηρεσίες του ταμείου μας (ασφάλιση, μητρώο, παιδικές κατασκηνώσεις και κυρίως οι χρηματικές παροχές – δηλαδή έξοδα κηδείας, επίδομα συμπαράστασης, αποζημίωση ασθενείας), με τις προφανείς θετικές προεκτάσεις αυτής της κατάστασης για τις προϋποθέσεις διεκπεραίωσης των διαδικασιών.

Δυστυχώς όμως, η ευνοϊκή αυτή κατάσταση για τους συναδέλφους μας από ό,τι φαίνεται δε θα συνεχιστεί, αφού το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ με την υπ’αριθμ. 405 απόφασή του (την οποία σας παραθέτουμε στη συνέχεια), γνωστοποιεί ότι το ταμείο μας εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος θα σταματήσει τη λειτουργία του και όλες οι παροχές και υπηρεσίες του θα μεταφερθούν στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) : 

ΑΠΟΦΑΣΗ (εδώ)

Το ταμείο μας πλέον και η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων συναδέλφων πέφτει κι αυτό θύμα της ομογενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων και δυστυχώς διατηρούμε πολλές αμφιβολίες κατά πόσον θα διατηρηθούν ίδιες οι προϋποθέσεις, αλλά και τα τιμολόγια των παροχών (π.χ. τα έξοδα κηδείας στο ταμείο μας ανέρχονται μέχρι και στα 2.900 ευρώ, ενώ ο ΕΟΠΥΥ, αντίστοιχα, καταβάλλει μόλις 800 ευρώ).

Ο Σύλλογός μας θα παρακολουθήσει στενά το θέμα το επόμενο διάστημα και αφού λάβουμε ενημέρωση για τις λεπτομέρειες διεκπεραίωσης αυτών των διαδικασιών, θα σας γνωστοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα εξυπηρετήστε και τις υπηρεσίες στις οποίες θα απευθύνεστε.
Συνεχίστηκε χθες Δευτέρα 24/2 η εκδίκαση της υπόθεσης του σκανδάλου στο ταμείο υγείας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων 

Συνάδελφοι,

Σήμερα, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, συνεχίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του σκανδάλου στο ταμείο υγείας μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι πρωτόδικα οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους είχαν κριθεί ένοχοι, ένας είχε αθωωθεί, ενώ μία από τους καταδικασθέντες δεν άσκησε έφεση και αποδέχτηκε την απόφαση. Επομένως για τη συγκεκριμένη υπόθεση δικάζονται πλέον εφτά κατηγορούμενοι.

Στη σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε η κατάθεση των μαρτύρων κατηγορητηρίου και ξεκίνησε η ανάγνωση των εγγράφων της δίκης τόσο από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής όσο και υπεράσπισης. Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί στην επόμενη εκδίκαση, η οποία ορίστηκε για την Τετάρτη 4 Μαρτίου.

 .

Συνάδελφοι,

Βλέπουμε ότι η διαδικασία εξελίσσεται πλέον με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί, προκειμένου να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη για αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που ζημίωσε οικονομικά το ταμείο μας και κατά συνέπεια τα ασφαλισμένα μέλη του.

Ο Σύλλογός μας συνέβαλε αποφασιστικά με τα δημοσιεύματά του στην αποκάλυψη του σκανδάλου, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις με περισσότερους εμπλεκόμενους, αν δεν είχαν καταστραφεί τα στοιχεία λόγω της «πυρκαγιάς» στα αρχεία του ταμείου. Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έπραξε το αυτονόητο, στηρίζοντας τις Αρχές στο έργο τους, με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου και των ασφαλισμένων, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν, σε όσους ζημίωσαν τους ασφαλισμένους, κατασπαταλώντας χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο Σύλλογός μας, σταθερά προσηλωμένος στις αξίες της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης, θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για κάθαρση, μέσω της συνέχισης της διερεύνησης της λειτουργίας του ταμείου μας.

Για την πορεία και εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα σας ενημερώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης.

 
Καταβολή δόσης Α’ εξαμήνου 2020 για τους συμμετέχοντες στο ασφαλιστήριο της Eurolife μέχρι 31/1

Όσοι συνάδελφοι συμμετέχουν στο ασφαλιστήριο της Eurolife για το πρόγραμμα συμπληρωματικής ασφαλιστικής κάλυψης καλούνται να καταβάλουν τα χρήματα για το πρώτο εξάμηνο της ασφάλισης για το έτος 2020, ήτοι το μισό του ετήσιου κόστους, στον κάτωθι λογαριασμό :

.

  • ALPHA BANK Αρ. Λογαριασμού :  101 00 2002 309117

.

  • ΙΒΑΝ :  GR66 0140 1010 1010 0200 2309 117

.

Σας υπενθυμίζουμε τον Πίνακα Ανάλυσης Κόστους ανά έτος :

Ετήσιο μικτό κόστος ασφάλισης          ΚΟΣΤΟΣ
Ανά ασφαλισμένο 289,00 €
Ανά ασφαλισμένο με 1 εξαρτώμενο μέλος 499,00 €
Ανά ασφαλισμένο με 2 εξαρτώμενα μέλη 699,00 €
Ανά ασφαλισμένο με 3 εξαρτώμενα μέλη 799,00 €

.

o  Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται η ένδειξη ID1 και στη συνέχεια το Ονοματεπώνυμο του ασφαλισμένου

o   Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο η κατάθεση των χρημάτων επιβαρύνεται με επιπλέον έξοδα (π.χ. μεταφορά από άλλη τράπεζα) αυτά θα πρέπει να επιβαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη

.

Τηλ. επικοινωνίας 210 3250692 -3-4  

email     synergasya@gmail.com  

Σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι ,

Το Πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης με την ασφαλιστική εταιρεία “Eurolife” αποτελεί την πληρέστερη, συμφέρουσα και εγγυημένα πιο οικονομική πρόταση σε σχέση με αντίστοιχα προγράμματα που προωθούνται από άλλες οργανώσεις.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε για τη συμμετοχή σας, μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά τις παροχές του, καθώς επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε με το Συνεταιρισμό μας για διευκρινίσεις και λεπτομέρειες.

Ο Συνεταιρισμός συνεχίζει τη δράση του και το επόμενο διάστημα θα ενημερωθείτε και για νέες συνεργασίες του προς όφελος των μελών του.

 
ΕΦΚΑ (πρώην Τομέας ΤΑΥΤΕΚΩ – ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ) : Ενημερωτικό Φυλλάδιο 2019

.

Συνάδελφοι, 

Σας παραθέτουμε το Ενημερωτικό Φυλλάδιο που μας κοινοποίησε ο πρώην Τομέας ΤΑΥΤΕΚΩ – ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ για το 2019 για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα θέματα ασφάλισης υγείας που σας απασχολούν :

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΑΥΤΕΚΩ 2019
Καταβολή χρημάτων Β’ εξαμήνου 2019 για τους συμμετέχοντες στο ασφαλιστήριο της Eurolife μέχρι 31/7

Όσοι συνάδελφοι συμμετέχουν στο ασφαλιστήριο της Eurolife για το πρόγραμμα συμπληρωματικής ασφαλιστικής κάλυψης καλούνται να καταβάλουν τα χρήματα για το δεύτερο εξάμηνο της ασφάλισης για το έτος 2019, ήτοι το μισό του ετήσιου κόστους, στον κάτωθι λογαριασμό :

.

  • ALPHA BANK Αρ. Λογαριασμού :  101 00 2002 309117

.

  • ΙΒΑΝ :  GR66 0140 1010 1010 0200 2309 117

.

Σας υπενθυμίζουμε τον Πίνακα Ανάλυσης Κόστους ανά έτος :

Ετήσιο μικτό κόστος ασφάλισης          ΚΟΣΤΟΣ
Ανά ασφαλισμένο 289,00 €
Ανά ασφαλισμένο με 1 εξαρτώμενο μέλος 499,00 €
Ανά ασφαλισμένο με 2 εξαρτώμενα μέλη 699,00 €
Ανά ασφαλισμένο με 3 εξαρτώμενα μέλη 799,00 €

.

o  Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται η ένδειξη ID1 και στη συνέχεια το Ονοματεπώνυμο του ασφαλισμένου

o   Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο η κατάθεση των χρημάτων επιβαρύνεται με επιπλέον έξοδα (π.χ. μεταφορά από άλλη τράπεζα) αυτά θα πρέπει να επιβαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη

.

Τηλ. επικοινωνίας 210 3250692 -3-4  

email     synergasya@gmail.com  

Σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι ,

Το Πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης με την ασφαλιστική εταιρεία “Eurolife” αποτελεί την πληρέστερη, συμφέρουσα και εγγυημένα πιο οικονομική πρόταση σε σχέση με αντίστοιχα προγράμματα που προωθούνται από άλλες οργανώσεις.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε για τη συμμετοχή σας, μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά τις παροχές του, καθώς επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε με το Συνεταιρισμό μας για διευκρινίσεις και λεπτομέρειες.

Ο Συνεταιρισμός συνεχίζει τη δράση του και το επόμενο διάστημα θα ενημερωθείτε και για νέες συνεργασίες του προς όφελος των μελών του.