ΣΥΙΛΤΕ No 89. Εθελούσια έξοδος (;)

Συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα ο σύλλογός μας σας έχει επιστήσει την προσοχή σε ένα θέμα που είναι επίκαιρο και αφορά την προοπτική εξαγγελίας προγράμματος εθελουσίας εξόδου στην τράπεζά μας. Όπως σας είναι ήδη γνωστό, αρκετές τράπεζες μέχρι σήμερα έχουν ανακοινώσει προγράμματα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού τους, με πιο πρόσφατα της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank. Επίσης, στην εξαγγελία προγράμματος εθελουσίας εξόδου θα είχε προχωρήσει και η Εθνική Τράπεζα αν η διαδικασία αυτή δεν έβρισκε εμπόδια, από τη μεριά του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας, λόγω της απροθυμίας της διοίκησης της Εθνικής – κατόπιν υπόδειξης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – να ενισχύσει το Ταμείο Αλληλεγγύης των ασφαλισμένων της.

Πάγια θέση του συλλόγου μας, εδώ και χρόνια, είναι ότι τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου είναι απαραίτητα και χρήσιμα γιατί αντιμετωπίζεται, σε κάποιο βαθμό, το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, αφού γίνεται ανανέωση του έμψυχου δυναμικού.

Με εξαίρεση την συντεταγμένη εθελουσία έξοδο του 2003 όλα τα επόμενα, και μέχρι σήμερα, χρόνια, η τράπεζα ανέθεσε τη διαχείριση των αποχωρήσεων στην αποκλειστική ευθύνη της Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού, η οποία μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες υλοποιούσε άτυπο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου χορηγώντας μπόνους ξεχωριστά και κατά περίπτωση στο πλαίσιο ατομικής διαπραγμάτευσης, υπολειπόμενο μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, και της νόμιμης αποζημίωσης αποχώρησης. ΄Ομως τα τρία τελευταία  χρόνια η Τράπεζα αρνούνταν επιμόνως την χορήγηση οποιασδήποτε πρόσθετης παροχής κατά την αποχώρηση των συναδέλφων, ενώ αρνείται μέχρι σήμερα να καταβάλλει και την δικαιούμενη, κατά την συνταξιοδότηση, αποζημίωση, γνωστή και ως αποζημίωση του Ν. 2112, την οποία οι συνάδελφοι διεκδικούν και εισπράττουν εντόκως μετά από την έκδοση εφετειακής απόφασης.

 Η συμπεριφορά αυτή της τράπεζας τροφοδοτήθηκε, σε μεγάλο βαθμό, και από την ανασφάλεια των συναδέλφων μας που μπροστά στο ενδεχόμενο ασφαλιστικών ανατροπών, όπως διαδίδονταν ότι θα συμβούν,  έχαναν την ψυχραιμία τους και αποχωρούσαν άρον – άρον.

 ……ή   Εθελούσια κοροϊδία (;)

Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της Εμπορικής Τράπεζας, αλλά και υπό την πίεση  της Τρόϊκας για μείωση του μισθολογικού κόστους, όλα τα δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι επίκειται, στην Τράπεζα,  πρόγραμμα  εθελουσίας εξόδου, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του συλλόγου μας, θα πρέπει να αφορά τουλάχιστον 700 – 1.100 συναδέλφους. Η πλειονότητα των αποχωρούντων μάλιστα θα αναζητηθεί ανάμεσα από συναδέλφους που προέρχονται, από την πρώην Ιονική και Πίστεως, αφού η Εμπορική είχε υλοποιήσει, την προηγούμενη τριετία,  αλλεπάλληλα προγράμματα εθελουσίων εξόδων και είχε μειώσει σημαντικά το μέσο όρο ηλικίας των εργαζομένων της, σε σχέση με τους συναδέλφους που προέρχονται από την πρώην Ιονική και  Πίστεως.

Ενημερώνουμε,  λοιπόν,  κάθε συνάδελφό μας που ενδιαφέρεται ότι όσο πιο ψύχραιμα διαχειριστεί την υπόθεση της αποχώρησής του από την τράπεζα, τόσο πιο ωφελημένος θα βγει. Αν, λοιπόν, δεν υπάρξει συντεταγμένη εθελουσία έξοδος με διαφανείς και ξεκάθαρους όρους και με προϋποθέσεις ανάλογα με αυτές που υλοποιήθηκαν από τις άλλες τράπεζες, κατά  το τελευταίο διάστημα, είναι σαφές, ότι κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί να αποχωρήσει. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει έντονη φημολογία ότι η τράπεζα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει «εθελουσία έξοδο» καταβάλλοντας  το 50% της αποζημίωσης του Ν.2112, βαφτίζοντάς το, δήθεν, ως κίνητρο αποχώρησης.!!!!!, ποσό το οποίο, ούτως ή άλλως, δικαιούται νόμιμα να πάρει  κάθε συνάδελφος που αποχωρεί. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα διαρρέεται εντέχνως από πλευράς του συλλόγου του κ. Γκιάτη, αλλά και από την τράπεζα, ότι αυτό το 50% της αποζημίωσης του Ν 2112, που θα δοθεί, θα αποτελεί το συμπλήρωμα του εφάπαξ.(!)

Η εξαγγελία της εθελουσίας εξόδου, κατά την ίδια φημολογία, θα συνδυαστεί με την, υπό κατάρτιση, νέα επιχειρησιακή σύμβαση και θα ανακοινωθεί αμέσως μετά την υπογραφή της. Με τον τρόπο αυτό  η Τράπεζα θα χρυσώσει το χάπι τόσο για τους προερχόμενους από την πρώην Εμπορική που θα δουν τους μισθούς τους να παγώνουν (εμείς βέβαια, ως προερχόμενοι από την Ιονική, έχουμε πικρή εμπειρία, καθώς με τη συναίνεση-υπογραφή του κ. Γκιάτη στην επιχειρησιακή σύμβαση του 2004 καθηλώθηκαν οι αποδοχές μας), όσο και για τους προερχόμενους από την πρώην Πίστεως που πρόσφατα υπέστησαν την καταγγελία της σύμβασης του 1981. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, γιατί κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να πέσει θύμα αυτού του εμπαιγμού και δεν πρέπει να διανοηθεί να αποχωρήσει με αυτούς τους όρους

Εξ άλλου, πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι στο σημείο που έχουν διαμορφωθεί πλέον οι συντάξεις, όποιος συνάδελφος αποφασίσει να συνταξιοδοτηθεί είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να καλύπτει τα έξοδα επιβίωσης του ιδίου και της οικογένειάς του, μόνο με τη σύνταξή του, και το προτεινόμενο ποσό, δηλ. το 50% της αποζημίωσης ως μπόνους αποχώρησης, θα επαρκέσει για να καλύψει τις ανάγκες του, για μικρό χρονικό διάστημα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα ακόμα μετέωρο βήμα της διοίκησης στην αβάσιμη προσπάθειά της να αποφύγει την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της σχετικά με την κάλυψη των ελλειμμάτων του κλάδου πρόνοιας, προσπάθεια που βέβαια είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Όπως σας έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει ο σύλλογός μας έχει εντείνει τις προσπάθειές του προκειμένου να αποκαταστήσει την περικοπή του εφάπαξ κατά 41,17%,  αφού η τράπεζα είχε αναλάβει πλήρως την εγγυητική ευθύνη κάλυψης των ελλειμμάτων του κλάδου πρόνοιας μέχρι την αποχώρηση και του τελευταίου εργαζομένου της Ιονικής και επίσης δεν έχει αποδώσει τα οφειλόμενα από καταλογισμούς ποσά προς το τέως ΤΑΠΙΛΤ και νυν ΤΑΥΤΕΚΩ, τα οποία είναι δεδομένο ότι θα υποχρεωθεί να τα καταβάλει.

Σε κάθε περίπτωση, τα δύο αυτά θέματα, της εθελουσίας εξόδου και της αποκατάστασης του εφάπαξ, όταν ανακοινωθούν,  είναι αλληλένδετα και για κάθε επιλογή – απόφασή σας, πρέπει να επικοινωνήσετε με το σύλλογο. Είναι θέματα  που αφορούν την ζωή σας γι αυτό και πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και σύνεση. Γι αυτό το λόγο όλα τα στελέχη του Συλλόγου μας είναι κάθε στιγμή στη διάθεσή σας για να σας παρέχουν σωστή πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ                                        Θ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ