Ένα νέο ξεκίνημα για την κα Πηνελόπη Κονιδάρη – Του συνάδελφου Σαράντου Φιλιππόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν περιέλθει εις γνώση μου, η Διευθύντρια Διοικητικού κα Πηνελόπη Κονιδάρη προτίθεται να παραιτηθεί από την τράπεζα. Η κα Κονιδάρη υπηρέτησε για πολλά χρόνια στη Διεύθυνση Διοικητικού και μάλιστα  είχε κεντρικό ρόλο στο χειρισμό της διαδικασίας συγχώνευσης Ιονικής και Πίστεως.

Η πολιτική που ακολούθησε σε αυτό το τεράστιο εγχείρημα – και όχι μόνο-  σίγουρα δεν μπορεί να κριθεί επιτυχημένη, καθώς στην κα Κονιδάρη οφείλεται το έλλειμμα ψυχολογικής σύνδεσης μεταξύ του προσωπικού των δύο τραπεζών, καθόσον δικό της αποκλειστικό «επίτευγμα» είναι η άνιση μεταχείρισή τους από την τράπεζα. Η μονομερής αυτή προσέγγιση στη διαδικασία συγχώνευσης είχε ως συνέπεια την αθρόα κατάθεση αγωγών από συναδέλφους της Ιονικής κατά της τράπεζας, που σχεδόν στο σύνολό τους έγιναν δεκτές και δικαίωσαν τους συναδέλφους.

Η αποτυχία της ψυχολογικής συγχώνευσης του προσωπικού της Alpha Bank ελλείψει ισότητας και όσα ακολούθησαν και εξακολουθούν, δεν έχουν μόνο αντίκτυπο δυσμενές για την τράπεζα, αλλά και οικονομικό αποτέλεσμα που αποτυπώνεται στον ισολογισμό της. Αξιοσημείωτο είναι ότι εκ μέρους της διοίκησης δεν υπήρξε καμία ευαισθητοποίηση για την ακύρωση του λειτουργικού κινδύνου από τις συγκρούσεις με το προσωπικό. Αντιθέτως, η κα. Κονιδάρη επιβραβεύτηκε και τοποθετήθηκε στα υψηλά διοικητικά κλιμάκια της ιεραρχίας της τράπεζας.

Η συμπεριφορά της κας. Κονιδάρη απέναντι στους εργαζόμενους της Alpha Bank που προέρχονται από την Ιονική Τράπεζα αποτυπώνεται ανάγλυφη και στη διάλυση της υπηρεσίας συντάξεων του ΤΑΠΙΛΤ. Πιστεύουμε ότι με την αποχώρησή της η Τράπεζα απελευθερωμένη από αγκυλώσεις θα προχωρήσει μεταξύ των άλλων και στην ανασύνταξη της υπηρεσίας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί και στα αυξημένα καθήκοντά της λόγω και της εθελουσίας εξόδου.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς συνύπαρξής μας σε θέσεις που επηρέαζαν και διαμόρφωναν τις εργασιακές συνθήκες στην τράπεζα, η αλήθεια είναι ότι η συνεργασία μας υπήρξε… επεισοδιακή και στα περισσότερα ζητήματα εντοπιζόταν πλήρης διάσταση απόψεων… Για την ακρίβεια τις περισσότερες φορές βρεθήκαμε σε αντιπαράθεση, που μάλιστα μερικές φορές έλαβε οξεία μορφή, ενώ σίγουρα υπήρξαν και μερικές περιπτώσεις που επιτεύχθηκε ένα ικανοποιητικό επίπεδο συνεργασίας.

Τώρα που η κα Κονιδάρη, έπειτα από μία μεγάλη πορεία στην τράπεζα, φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να αποχωρήσει, η ευγένεια και οι καλοί τρόποι επιβάλλουν να της ευχηθώ καλή πολίτης και να είναι ευτυχισμένη στη νέα πορεία της ζωής της, μακριά από το άγχος και την κόπωση του καθημερινού εργασιακού βίου.