Η εκδρομή μας σε ΙΤΑΛΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ  – ΓΑΛΛΙΑ έκλεισε… εν ριπή οφθαλμού!  Σημαντικές Πληροφορίες για τους συμμετέχοντες!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στην ιστοσελίδα των Συλλόγων μας σας ενημερώσαμε ότι το «Εξπρές της Ιονικής» είναι έτοιμο να μπει ξανά στις ράγες, αφού η Επιτροπή Πολιτισμού διοργανώνει δεκαήμερη (29.10-7.11) εκδρομή για να γνωρίσουμε από κοντά την πανέμορφη Καταλονία και την κοσμοπολίτικη γαλλική ριβιέρα.

Ήταν βέβαιο ότι το ενδιαφέρον θα ήταν πολύ μεγάλο, αφού οι συνάδελφοί μας μάς είχαν εκφράσει επανειλημμένα την ανυπομονησία τους για την επανέναρξη των εκδρομών μας στο εξωτερικό, αλλά αυτό που ακολούθησε την ανακοίνωση της εκδρομής δεν είχε προηγούμενο!

Παρά το γεγονός ότι καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια και μάλιστα μισθώσαμε το μεγαλύτερο πούλμαν, κυριολεκτικά μέσα σε 2 ημέρες η εκδρομή μας έκλεισε, αφού κατακλυστήκαμε από τηλεφωνήματα συναδέλφων που ήθελαν να συμμετάσχουν.

Λυπούμαστε βεβαίως για όλους τους συναδέλφους που δεν πρόλαβαν να κλείσουν θέση, αλλά σας ενημερώνουμε ότι λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος, θα διοργανώσουμε πολύ σύντομα μέσα στο χειμώνα νέα εκδρομή στο εξωτερικό, προκειμένου κι άλλοι συνάδελφοι να έχουν την ευκαιρία να κλείσουν εισιτήριο στο «Εξπρές της Ιονικής»!

 

Σημαντικές πληροφορίες για τους συμμετέχοντες

Ακολουθούν πολύ σημαντικές πληροφορίες για όσους «τυχερούς» πρόλαβαν και θα συμμετάσχουν στην εκδρομή μας. Διαβάστε με προσοχή:

1. Όπως σας ενημερώναμε στην προαναγγελία της εκδρομής, επειδή τα εισιτήρια για το μουσείο Νταλί και το Πάρκο Γκούελ κλείνονται ηλεκτρονικά και καθόσον μάλιστα έχουν πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, όσοι επιθυμείτε να τα επισκεφθείτε, θα πρέπει να αποστείλετε στο πρακτορείο :

– 10 ευρώ το άτομο για το Πάρκο Γκούελ

– 20 ευρώ το άτομο για το Μουσείο Νταλί

όπως κάνατε για την πληρωμή του κόστους της εκδρομής (δηλαδή να αναγράφεται στην κατάθεση το ονοματεπώνυμό σας και η λέξη ΙΟΝΙΚΗ), προκειμένου το πρακτορείο να κλείσει διαδικτυακά τα εισιτήρια και να μην έχουμε προβλήματα κατά την επίσκεψή μας.

 

2. Αντίστοιχα, όπως σας είχαμε ενημερώσει, υπάρχουν και οι δημοτικοί φόροι που πληρώνονται σε κάθε ξενοδοχείο και οι οποίοι υπολογίστηκαν σε 24 ευρώ το άτομο συνολικά για όλες τις διανυκτερεύσεις. Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής, τα χρήματα αυτά επίσης θα πρέπει να προκαταβληθούν στο πρακτορείο με παρόμοιο τρόπο.

 

Η πληρωμή για τα εισιτήρια των μουσείων και για τους δημοτικούς φόρους μπορεί βεβαίως να γίνει με μία κατάθεση ή ακόμα και με την εξόφληση της εκδρομής.

Αφού κάνετε την κατάθεση, επικοινωνήστε με τους Συλλόγους μας για να διευκρινίσετε σε τι θα συμμετάσχετε.

 

3. Πέραν της ασφάλισης που μας παρέχει το ταξιδιωτικό γραφείο, όλοι εμείς που είμαστε ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, καλό είναι να εκδώσετε την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα :

Για να βγάλετε Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας, τα βήματα είναι τα εξής:

1.    Μπαίνετε στο gov.gr

2.    Πηγαίνετε στην υπηρεσία Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας

3.    Κάνετε είσοδο με κωδικούς taxisnet

4.    Επιλέγετε “Νέα Αίτηση”

5.    Συμπληρώνετε τα ζητούμενα στοιχεία σας

6.    Πατάτε “Υποβολή”

Με την υποβολή της αίτησης, μπορείτε να εκτυπώσετε το Πιστοποιητικό Προσωρινής Αντικατάστασης (ΠΠΑ) της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ). Στη συνέχεια θα λάβετε ταχυδρομικά την κάρτα στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει.

 

4. Επειδή τα εισιτήρια εκδίδονται με λατινικούς χαρακτήρες και προκειμένου να εκδοθούν με τα σωστά στοιχεία και να αποφευχθούν περιττά προβλήματα, παρακαλούμε τους συμμετέχοντες να αποστείλετε στο email της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (info@ionikienotita.gr) μία καθαρή φωτογραφία της ταυτότητάς σας και από τις δύο όψεις.

5. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι συνάδελφοι που θα συμμετάσχουν στο ταξίδι, θα πρέπει να διαθέτουν ταυτότητα νέου τύπου (η χρονολογία έκδοσης να μην έχει κλείσει 15ετία).