Η αστυνομία βρήκε σε ένα κατάστημα έναν ηλικιωμένο με Αλτσχάιμερ… Μία συγκινητική ιστορία

Μερικές φορές μπορεί το μυαλό να ασθενεί, αλλά η καρδιά είναι πάντα εκεί να μας υπενθυμίζει τα βασικά…

Και η ακόλουθη, συγκινητική ιστορία το αποδεικνύει. Όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε χαμένος σε ένα κατάστημα λίγο μακριά από το σπίτι του, μπορεί να μη θυμόταν που ακριβώς ήταν αυτό, αλλά ήξερε πολύ καλά το λόγο για τον οποίο είχε βγει έξω. Και αυτός αφορούσε τη σύντροφο της ζωής του και μία παράδοση δεκαετιών την οποία καμία ασθένεια δεν ήταν ικανή να τον κάνει να την ξεχάσει…


Μια ημέρα πριν από τη γιορτή της Μητέρας, η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα από μια απελπισμένη γυναίκα. Ο σύζυγός της, ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, είχε φύγει από το σπίτι και, αν και μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν είχε επιστρέψει.

Η αστυνομία τελικά βρήκε τον Μέλβιν Αμράιν δύο τετράγωνα από το σπίτι τους. Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν που έμενε για να τον μεταφέρουν στο σπίτι του αλλά εκείνος δεν μπορούσε να θυμηθεί.

Υπήρχε όμως κάτι που ο ηλικιωμένος μπορούσε να θυμηθεί πάρα πολύ καλά. Ήξερε ότι εκείνη τη μέρα έπρεπε να αγοράσει λουλούδια για την γυναίκα του. Όπως είπε στους αστυνομικούς, το έκανε κάθε χρόνο στη Γιορτή της Μητέρας, από την ημέρα που η σύζυγος του Ντόρις γέννησε το πρώτο τους παιδί!

Η κατάσταση του γλυκύτατου Μέλβιν επιδεινώνεται αργά αλλά σταθερά από την ημέρα που διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ, πριν από περίπου τρία χρόνια.

Από τότε έχει αναλάβει τη φροντίδα του η σύζυγος του, η οποία βλέπει ανήμπορη τη σκληρή ασθένεια να κλέβει καθημερινά τις μνήμες και την προσωπικότητα του συζύγου της.

Οι αστυνομικοί του είπαν ότι θα φροντίσουν να τον συνοδέψουν αμέσως στο σπίτι αλλά ο Μέλβιν ήταν ανένδοτος.

«Ήταν ανένδοτος. Δεν ήθελε να πάει στο σπίτι του αν δεν αγόραζε πρώτα λουλούδια στη γυναίκα του» είπε ο αστυνομικός Brian Grigsby.

«Αυτό ήταν ότι ήθελε. Ήθελε λουλούδια για τη σύζυγό του, γιατί την επόμενη ημέρα ήταν η γιορτή της Μητέρας».

Έτσι, οι αξιωματικοί αποφάσισαν να βοηθήσουν τον Μέλβιν να πετύχει το στόχο του, Σταμάτησαν κρυφά σε ένα τοπικό σούπερ μάρκετ και τον βοήθησαν να επιλέξει ένα μπουκέτο με όμορφα τριαντάφυλλα.

«Έπρεπε να πάρουμε εκείνα τα λουλούδια», είπε ο Grigsby. «Έπρεπε να τα πάρει. Δεν είχαμε άλλη επιλογή.»

Οι αστυνομικοί πλήρωσαν εκείνοι στο ταμείο αφού τα χρήματα που είχε μαζί του ο Μέλβιν δεν έφταναν για τα τριαντάφυλλα.

Η απελπισμένη Ντόρις αναστέναξε ανακουφισμένη όταν είδε τον άντρα της να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια του σπιτιού. Αλλά η ανακούφιση της πολύ σύντομα μετατράπηκε σε χαρά όταν ο Μέλβιν της παρουσίασε το μπουκέτο με τα τριαντάφυλλα.

«Όπως ανέβηκε τα σκαλοπάτια και είδα τα τριαντάφυλλα και το χαμόγελο στο πρόσωπό του, απλά έσπασα μέσα μου» είπε η Ντόρις. «Του είπα, σε ευχαριστώ, σε ευχαριστώ. Γιατί τότε είδα την καρδιά του. Η καρδιά του είναι ιδιαίτερη, γιατί αν και το μυαλό δεν θυμάται τα πάντα, η καρδιά του τα θυμάται.»

Πηγή: www.dinfo.gr