Για τους Γερμανούς – Του συνάδελφου Γιάννη Μπακαλέξη

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 

Όπως γνωρίζετε, οι Σύλλογοί μας και οι ιστοσελίδες μας, στα πλαίσια της ελεύθερης έκφρασης των συναδέλφων μας, δημοσιεύουν συχνά άρθρα και απόψεις σας και πραγματικά είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που βλέπουμε ότι η ανταπόκρισή σας συνεχώς γίνεται και μεγαλύτερη. Ο συνάδελφος Γιάννης Μπακαλέξης από το Βόλο μας έχει στείλει κι άλλες φορές ενδιαφέροντα άρθρα του που έχουν δημοσιευθεί και σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα ακόμα, που όπως ο ίδιος μας ενημερώνει, γράφτηκε πριν αρκετά χρόνια, εν μέσω της κορύφωσης της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι, όπως αναφέρει και ο ίδιος ο συνάδελφος στο άρθρο του, τα θύματα των πολιτικών των ισχυρών αυτού του κόσμου είναι πάντοτε οι λαοί – είτε ο ελληνικός είτε ο γερμανικός είτε οποιοσδήποτε άλλος λαός – και ουσιαστικά η κατεύθυνση που πρέπει να πάρουμε για ένα καλύτερο μέλλον είναι η συνεργασία των λαών και όχι η υποδούλωση και εκμετάλλευσή τους.


Αυτό το άρθρο το έχω γράψει αρκετά χρόνια πριν, όταν ήδη είχαμε μπει στη δίνη της οικονομικής κρίσης και νιώσαμε για τα καλά στο πετσί μας τις επιπτώσεις  των μνημονίων που είχαν υπογράψει οι «πατριώτες» πολιτικοί μας, τα οποία μας εξόντωσαν στην κυριολεξία σαν λαό. Προσπάθησα να το δημοσιεύσω σε κάποια από τις εφημερίδες τις τοπικές, αλλά και των Αθηνών, χωρίς ποτέ να καταστεί δυνατόν,  διότι καταλάμβανε, όπως μου έλεγαν, πολύ χώρο. Με δεδομένα τα παραπάνω, είναι σήμερα νομίζω ευχής έργο που ο πρόεδρος Σαράντος Φιλιππόπουλος και η Ιονική Ενότητα δημιούργησαν ένα φιλόξενο site που δίνει την ευκαιρία σε κάθε συνάδελφο να εκθέσει τις απόψεις του για τα συμβαίνοντα, που πέραν όλων των άλλων,  είναι και μια συνειδησιακή αποφόρτιση για όσα μέσα μας, μας βασανίζουν. Ένα ευχαριστώ γι’ αυτό,  νομίζω πως είναι λίγο. Το άρθρο μου αυτό, είναι και σήμερα νομίζω πολύ επίκαιρο για να δημοσιευθεί, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση που έπληξε πολλαπλά την Ευρώπη, αλλά και τη Γερμανία.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

Η σπουδαία Γερμανίδα ιστορικός της επιστήμης, ΛΕΟΝΟΡΑ  ΖΕΕΛΙΝΓΚ, έχει συγγράψει πρόσφατα ένα βιβλίο με τίτλο: «ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ».

Το βιβλίο αυτό, είναι ένας πραγματικός ύμνος για την Ελλάδα. Θεωρώ πως είναι απολύτως απαραίτητο να το μελετήσουν όλοι οι Έλληνες, αλλά και οι Γερμανοί. Ίσως μέσα από την ανάγνωση αυτού του βιβλίου να ανακαλύψουν οι υπερόπτες  Γερμανοί, αλλά ακόμα και εμείς οι νεοέλληνες, το μέγεθος της άγνοιάς μας γύρω από τα επιτεύγματα των προγόνων μας, αλλά  και πόσα τους οφείλει ο λεγόμενος δυτικός πολιτισμός, αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα. Σ’ αυτό το βιβλίο η ΛΕΟΝΟΡΑ ΖΕΕΛΙΝΓΚ δεν παραλείπει να κάνει εκτενή αναφορά και στους συμπατριώτες της πολιτικούς, τους οποίους ψέγει για όλα τα κακώς κείμενα στη χώρα της. Ταυτόχρονα μας πληροφορεί ότι αρχαιότερη ονομασία των  Γερμανικών φύλων ήταν: Σουήβοι ή Σουάβοι. Τονίζει δε πολύ χαρακτηριστικά, ότι σαν άνθρωποι και σαν λαός,  ήταν γνωστοί για την ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗ τσιγγουνιά τους.

Δεν πρέπει επομένως να απορεί κανείς γιατί οι σημερινοί Γερμανοί, απόγονοι τέτοιων προγόνων, (αναφέρομαι κατά κύριο λόγο στη πολιτική εξουσία και τις συναφείς παράπλευρες εξουσίες, γιατί οι λαοί είναι πάντοτε τα θύματα) δεν είναι δυνατόν να αντιληφθούν ή δεν θέλουν, ότι υπάρχουν ιδανικά και αξίες στη ζωή, που δεν σχετίζονται απαραίτητα με το χρήμα. Είμαι δε σίγουρος, όσο κι αν γεωγραφικά και οικονομικά είμαστε μικρή χώρα, ότι στο άκουσμα των λέξεων Ελλάδα και Έλληνες, όσο κι φαίνεται υπερβολικό, κατά την γνώμη μου, νιώθουν ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας. Αυτό το γεγονός όλοι αυτοί, φρόντισαν τον τελευταίο καιρό της οικονομικής κρίσης, να το επιβεβαιώνουν καθημερινά μέσα από απαράδεκτα δημοσιεύματα και κατάπτυστα και χυδαία εξώφυλλα κάποιων περιοδικών τους, αλλά και τηλεοπτικών τους εκπομπών. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αισθάνονται έτσι.

Ένας λόγος είναι, ότι βλέπουν κάθε χρόνο να επισκέπτονται τη χώρα μας εκατομμύρια ανθρώπων, από όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη μας, όχι για να απολαύσουν μόνο τον ήλιο (που ειρωνικά, χλευαστικά μας ζητούν να τούς πουλήσουμε), αλλά ούτε μόνο για τη θάλασσα και τα νησιά μας.

Έρχονται ΚΥΡΙΩΣ, για να γνωρίσουν και να θαυμάσουν από κοντά τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης, τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Ένας δεύτερος λόγος είναι, πως όταν σηκώνουν το κεφάλι τους ψηλά στον ουρανό, τον αφουγκράζονται να μιλάει Ελληνικά, γιατί όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και όχι μόνο, έχουν ελληνικά ονόματα. Αυτό τους ενοχλεί πολύ και τότε σαν χολιασμένοι βερέμηδες, σκύβουν το κεφάλι χαμηλά στο χώμα, στις λάσπες και προσπαθούν απεγνωσμένα να ανακαλύψουν κάτι για να περιγελάσουν εμάς τους νεοέλληνες, αλλά και να απαξιώσουν τους προγόνους μας, αποδεικνύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την πνευματική τους μικρότητα και ανεπάρκεια!

Προσποιούνται πως δεν γνωρίζουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες, οι πρόγονοί μας, κατά παγκόσμια παραδοχή, με την πνευματική τους παρακαταθήκη, έχουν βάλει τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομήθηκε ολόκληρος ο δυτικός πολιτισμός. Ένα άλλο γεγονός που σαν αγκάθι τους τρυπάει το μυαλό είναι, πως δεν έχουν συγχωρήσει ποτέ, ως αμετανόητοι, πώς τούτη ή μικρή χώρα πού λέγεται Ελλάδα, συνέβαλε τα μέγιστα με τη σθεναρή της αντίσταση, ώστε να ηττηθούν στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Έτσι δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ το αλαζονικό και υπεροπτικό σύνδρομο του παρανοϊκού Χίτλερ περί  «ανωτερότητας» της Άριας φυλής και  δεν έγιναν ποτέ κοσμοκράτορες, σπέρνοντας με τη δύναμη των όπλων τον όλεθρο στην ανθρωπότητα, καταστρέφοντας μαζί και τη δική μας χώρα. Το χείριστο δε είναι, πως μας υποχρέωσαν τότε σαν κατακτητές, να συνάψουμε κατοχικό δάνειο για να καλύπτουμε τα έξοδα και τις δαπάνες του γερμανικού στρατού κατοχής. Δάνειο βέβαια, το οποίο δεν μας επέστρεψαν ποτέ, όπως είχαν χρέος και ούτε μας έδωσαν στην πραγματικότητα καμία αποζημίωση για τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν στη χώρα μας, πέραν των χιλιάδων αθώων θυμάτων κάθε ηλικίας. Δεν εκτίμησαν ποτέ, ότι και η Ελλάδα, παρ’ ότι υπήρξε αιματοβαμμένο θύμα τους,  έβαλε την υπογραφή της για να τους χαριστεί το 60% των δανείων τους μετά το τέλος του πολέμου. Σ’ αυτόν το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο όμως, αντί όπως ονειρεύονταν ο Χίτλερ με τους συνοδοιπόρους του να γίνουν κοσμοκράτορες, τελικά βίωσαν και οι ίδιοι την απόλυτη  καταστροφή.

Αποδεικνύεται όμως πως για τους αλαζόνες Γερμανούς, τα παθήματα του παρελθόντος δεν τους  έγιναν ποτέ μαθήματα. Σήμερα ζούμε  μέσα στον κυκλώνα μιας παγκόσμιας οικονομικής  κρίσης. Η κρίση αυτή, όπως όλοι γνωρίζουμε, ξεκίνησε από την Αμερική. Είναι δημιούργημα, όχι πραγματικών οικονομικών στοιχείων, αλλά του βαριά πάσχοντος χρηματοοικονομικού-πιστωτικού παγκόσμιου συστήματος, των ασύδοτων αγορών, των άπληστων και αμείλικτων  κερδοσκόπων και καιροσκόπων, που «έχουν αίμα στα νύχια και στα δόντια», του ΔΝΤ, των hedge funds, των τριών γνωστών «αμερόληπτων» οίκων αξιολόγησης, MOODYS S&P, FITCHS που τη μία μέρα αξιολογούσαν τα τιτλοποιημένα  στεγαστικά δάνεια της LEΗMAN BRΟΤΗΕRS με ΑΑΑ και βεβαίωναν ότι ήταν απόλυτα εξασφαλισμένα και την επόμενη η τράπεζα χρεοκοπούσε, παίρνοντας στο «λαιμό» της χιλιάδες, εκατομμύρια μικρούς και μεγάλους επενδυτές που αγόρασαν αυτούς τους τίτλους, αυτά τα ομόλογα, τα οποία ξαφνικά μετατράπηκαν σε τοξικά!!!! Η Γερμανία, ως μια ισχυρή οικονομικά ευρωπαϊκή χώρα (αν πραγματικά είναι), μέσα από τη νομισματική ευρωπαϊκή ένωση που ως πρωτοστάτης δημιούργησε, αφού προηγουμένως διέγραψε από το λεξιλόγιό της τις έννοιες ανθρωπιά και αλληλεγγύη, προσπαθεί από θέση ισχύος, αλαζονικά, να καταδυναστεύσει, να υποδουλώσει  μέχρις εξαθλίωσης, τις ασθενέστερες και υπερχρεωμένες οικονομικά ευρωπαϊκές χώρες,  για την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων.

Έτσι μετέτρεψαν την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, από ένωση ισότιμων εταίρων, σε κρεβάτι του Προκρούστη ενεργώντας κατά το δοκούν!  Πρώτο δυστυχώς θύμα και «πειραματόζωο» αυτού του σχεδίου υπήρξε η χώρα μας, η Ελλάδα, την οποία σε συνεργασία με τα απόλυτα ελεγχόμενα και εκβιαζόμενα ντόπια πολιτικά φερέφωνα, τις ντόπιες πολιτικές μαριονέτες, λόγω του  υπερδανεισμού της χώρας μας, την οδήγησαν μαζί με το λαό της, στην πλήρη οικονομική εξαθλίωση, σε πλήρες αδιέξοδο. Θεωρώ πως αυτή ακριβώς η πρακτική τους είναι το μήνυμα  που θέλουν να περάσουν προς όλες τις αδύναμες οικονομικά χώρες, ότι εκείνοι είναι τα αφεντικά, ότι εκείνοι κάνουν κουμάντο.  Οι αδύνατοι θα πρέπει να υποτάσσονται, να υπομένουν  και να υποφέρουν αγόγγυστα. Ονειρεύονται να παίξουν έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη νέα τάξη πραγμάτων. Όμως πολύ αμφιβάλλω, μέσα σ’ αυτόν τον πόλεμο συμφερόντων,  κατά πόσον μπορεί να είναι και αυτοί πρωταγωνιστές σ’ αυτό τον σχεδιασμό.

Εντάξανε την Ελλάδα, αλλά και άλλες μικρές χώρες στην ΕΟΚ, όχι αξιοκρατικά και ανυστερόβουλα, με στόχο την οικονομική τους ανάπτυξη, αλλά τις εντάξανε, όπως ακράδαντα πιστεύω θα φανεί στο μέλλον, υστερόβουλα και δόλια για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων και μόνο.

Ειδικά για τη χώρα μας, γνώριζαν, πως την στιγμή της ένταξης, δεν πληρούσε στην πραγματικότητα κανένα από τα δύο  ΒΑΣΙΚΑ κριτήρια  του Μάαστριχτ  για ένταξη: (πρωτογενές έλλειμμα μικρότερο του 3% και δημόσιο χρέος μικρότερο του 60% του ΑΕΠ). Μας εντάξανε όμως, διότι από την εξέλιξη και την πορεία των πραγμάτων, αλλά όπως αποδεικνύεται και εκ του αποτελέσματος, στόχευαν στον πλήρη έλεγχό μας, στην πλήρη οικονομική υποδούλωσή μας όπως και έγινε.

Θα ήθελα όμως να τους πληροφορήσω, ότι την αλαζονεία και  υπεροψία τους αυτή,  καθώς και την αυταρχική τους νοοτροπία, οι πρόγονοί μας την ονόμαζαν ύβρη. Και όπου η ύβρις ανθεί, κι αυτό δεν πρέπει να το λησμονούν ποτέ, θρέφει το στάχυ της τύφλωσης.

Έχουν πραγματικά τυφλωθεί από τους ιδιοτελείς τους σκοπούς, τον εγωισμό τους, την απληστία τους και την υπεροψία τους. Γι’ αυτό να είναι βέβαιοι, ότι με τέτοιες συμπεριφορές και πολιτικές, θα θερίσουν κάποτε και πάλι, τις θημωνιές του θρήνου.  Όπως και στο παρελθόν.

Κι αν σήμερα έχουν γίνει συνοδοιπόροι, αν όχι υπηρέτες,  των δυνατών της γης που ορίζουν (αλλά ως πότε;) τις τύχες και τη μοίρα των ανθρώπων αυτού του πλανήτη, να είναι σίγουροι ότι κάποτε θα το πληρώσουν πολύ ακριβά. Γιατί μέσα στην παραζάλη τους, δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι στην ουσία διεκπεραιωτές των σχεδίων των ισχυρών του πλανήτη και απλά συνδράμουν  στο  παιχνίδι τους για τη δημιουργία της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων που σχεδιάζουν. Ίσως κάποτε το αντιληφθούν. Τότε όμως νομίζω ότι θα είναι πολύ αργά. Ας αλλάξουν λοιπόν πολιτική, ας αλλάξουν συμπεριφορά, όσο είναι ακόμα καιρός. Πρώτα για το καλό το δικό τους και τελικά ολόκληρης της Ευρώπης.

Ένας ακόμα λόγος για τα συμπλέγματα από τα οποία διακατέχονται, είναι γιατί δεν μπορούν να λησμονήσουν ποτέ, αυτό που είχε ειπεί για τους προγόνους μας, ο συμπατριώτης τους μεγάλος φιλόσοφος ΦΡ.ΝΙΤΣΕ: «Καταραμένοι» Έλληνες, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από κάτω βρίσκεστε εσείς και τα επιτεύγματά σας. Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο σ’ αυτόν τον πλανήτη που προηγουμένως να μην το έχετε ανακαλύψει εσείς.   

Τώρα, γιατί εμείς οι νεοέλληνες, με ένα τόσο ένδοξο παρελθόν των προγόνων μας, καταντήσαμε όπως καταντήσαμε, ή μας κατάντησαν όπως μας κατάντησαν, ντόπιοι και ξένοι «καλοθελητές» στο πέρασμα του χρόνου, είναι μια ιστορία που θα πρέπει να γεμίσει κανείς πάρα πολλές σελίδες και να θίξει πολλούς και πολλά, για να λάμψει το φως της ιστορικής αλήθειας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΚΑΛΕΞΗΣ – ΒΟΛΟΣ