Ο μεγαλύτερος… οικογενειάρχης του κόσμου με 39 γυναίκες και 94 παιδιά

Ο Ζιόνα ζούσε με την οικογένειά του σε μια πολυκατοικία 4 ορόφων, με περίπου 100 δωμάτια

O Ινδός Ζιόνα Τσάνα, ήταν ο επικεφαλής μιας τοπικής χριστιανικής αίρεσης που επιτρέπει την πολυγαμία. Πριν πεθάνει πέρυσι, σε ηλικία 76 ετών, πρόλαβε να παντρευτεί 39 γυναίκες, να κάνει 94 παιδιά και να γνωρίσει 33 εγγόνια…

Πολλοί τον θεωρούσαν το μεγαλύτερο… πάτερ φαμίλια του κόσμου – αν και υπάρχει και ο Γουΐνστον Μπλάκμορ, επικεφαλής μιας ακόμα πολυγαμικής αίρεσης (μάλλον δεν είναι τυχαίο…) των Μορμόνων στον Καναδά, ο οποίος έχει περίπου 150 παιδιά από 27 συζύγους και σίγουρα θα είχε λόγους να διαφωνήσει.

Ο Ζιόνα ζούσε με την οικογένειά του σε μια πολυκατοικία 4 ορόφων, με περίπου 100 δωμάτια και η οποία είχε μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν για το Μπακτάνγκ Τλανγκουάμ.

Tο χωριό που βρίσκεται στην πολιτεία Μιτζοράμ, στο πιο ανατολικό σημείο της Ινδίας, έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο λόγω της οικογένειας.

Η αίρεση, με την ονομασία «Τσάνα», ιδρύθηκε από τον πατέρα του Ζιόνα το 1942 και έχει μέλη εκατοντάδες οικογένειες. Ο Ζιόνα παντρεύτηκε την πρώτη του γυναίκα όταν ήταν 17 ετών και ισχυριζόταν ότι κάποτε παντρεύτηκε δέκα συζύγους σε ένα χρόνο.

Οι σύζυγοι μοιράζονται έναν κοιτώνα κοντά στην ιδιωτική κρεβατοκάμαρά του, ενώ τα παιδιά του ζουν με τις οικογένειές τους σε άλλα δωμάτια του σπιτού.

Η καθημερινότητα στην έπαυλη κυλάει απλά … Οι γυναίκες του ασχολούνται με τη μαγειρική, οι κόρες με την καθαριότητα και οι γιοι του με διάφορες εργασίες, όπως η φροντίδα των ζώων. Άλλωστε, το καθημερινό καλάθι… των νοικοκυρών πρέπει να περιλαμβάνει 30 κοτόπουλα, 60 κιλά πατάτες και 100 κιλά ρύζι για να ταΐσει όλη την οικογένεια!

Δεν ξέρουμε αν τώρα που πλέον ο Ζιόνα απεβίωσε έχει αλλάξει κάτι στους ρυθμούς της οικογένειας, αλλά ο ίδιος δήλωνε στο Reuters το 2011 σε μία συνέντευξή του «Είμαι έτοιμος να επεκτείνω την οικογένειά μου και είμαι πρόθυμος να ξαπαντρευτώ. Έχω τόσους πολλούς ανθρώπους να φροντίζω και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό».

Δεν πιστεύουμε βέβαια ότι αυτός είναι ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας, αλλά και συνολικά στο δυτικό κόσμο… Αλλά είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι κατευθυντήριες γραμμές και η στόχευση των κυβερνήσεων, ώστε να δώσουν την ελπίδα και την προοπτική στους νέους ανθρώπους να αποκτήσουν παιδιά και όχι να βλέπουν την οικογένεια σαν μία δυσβάστακτη οικονομικά εξέλιξη…

Πηγή : Reuters