Η λεηλασία της ΛΑΡΚΟ συνεχίζεται! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Είναι βέβαιο ότι αρκετοί γνωρίζετε την επώδυνη υπόθεση της ΛΑΡΚΟ, αλλά και τον επί 2,5 χρόνια αγώνα των εργαζομένων για να μη χάσουν τις δουλειές τους. Για τους υπόλοιπους, να σας ενημερώσουμε εν συντομία ότι η κυβέρνηση, κάνοντας πράξη τις μνημονιακές επιταγές (άλλωστε η ΛΑΡΚΟ έχει περάσει στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ), έχει αποφασίσει να εκποιήσει τη μεγαλύτερη βαριά βιομηχανική μονάδα της χώρας και μοναδική στην Ε.Ε. βαριά βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου, τη ΛΑΡΚΟ.

Αν και βέβαια οι παθογένειες της ΛΑΡΚΟ είναι δεδομένες και ο τρόπος διοίκησής της σε πολλές περιπτώσεις έχει υπάρξει παράδειγμα προς αποφυγή, η κυβέρνηση εξ αρχής απέρριψε κάθε πρόταση και σκέψη για εξυγίανση, οργάνωση και λειτουργία σε σύγχρονα πρότυπα, βγάζοντας στο σφυρί μία τόσο σημαντική βιομηχανική μονάδα για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα. Και σαν να μην έφτανε η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, με τους νόμους που ψήφισε το 2020, θα πρέπει να παραδώσει την εταιρεία «καθαρή» στους επενδυτές (τουτέστιν να απολύσει εργαζομένους της και χιλιάδες, κυριολεκτικά οικογένειες, να υποφέρουν, αλλά και να μείνουν στο δρόμο αφού οι περισσότερες κατοικούν στους οικισμούς της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα!).

Η κυβέρνηση βεβαίως δεν κάνει καμία αναφορά στο δυσβάστακτο κοινωνικό κόστος, αλλά οι εργαζόμενοι έχουν φωνή και τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν επιδοθεί σε ένα διαρκή, δίκαιο αγώνα για να μη χάσουν τις δουλειές τους.

Καθώς οι ημερομηνίες για την κατάθεση των προσφορών στο διαγωνισμό πλησιάζουν, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την απόλυση 1.060 εργαζομένων και πλέον ο αγώνας κορυφώνεται!

Και αυτός ο αγώνας δεν είναι μόνο για τη ΛΑΡΚΟ. Είναι μία αναμέτρηση με το σύνολο των μηχανισμών και των οικονομικών συμφερόντων που μας καταπιέζουν και έχουν υποβαθμίσει ραγδαία τις ζωές μας την τελευταία δεκαετία.

Οι Σύλλογοί μας στηρίζουν τον πολύμηνο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικό και μαχητικό παρών στη μεγάλη κινητοποίηση των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών του στην κάθοδό τους στην Αθήνα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα (10 π.μ.) την Παρασκευή 29/7.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ