“Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, υπάρχει πάντα μια γυναίκα” – Από πού «προέκυψε» η φράση (ανέκδοτο)…

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Μπορεί η γνωστή φράση «πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα βρίσκεται μια γυναίκα» να αμφισβητείται – δικαίως – εσχάτως, αφού ο ρόλος των γυναικών πρέπει να αναγνωριστεί ως κυρίαρχος στο προσκήνιο και όχι ως… υποστηρικτικός στις επιτυχίες των ανδρών, ωστόσο το παρακάτω ανέκδοτο, σίγουρα δίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα «εξήγηση» της προέλευσης της φράσης…


Ομάδα τουριστών αποφάσισε να επισκεφθεί μια φάρμα κροκόδειλων και ενώ βρίσκονταν σε πλωτή κατασκευή στη μέση μιας λίμνης κροκόδειλων…. Φώναξε ο ιδιοκτήτης της φάρμας: “Όποιος πηδήξει στο νερό και κολυμπήσει ως την ακτή, θα λάβει ένα εκατομμύριο ευρώ”…… Η σιωπή ήταν εκκωφαντική.

Ξαφνικά ένας άνθρωπος πήδηξε στο νερό. Τον κυνήγησαν αλιγάτορες, αλλά ήταν τυχερός, κολύμπησε γρήγορα και δεν τον κατασπάραξαν… …Όλοι μείνανε άφωνοι με το θάρρος του! Ο ιδιοκτήτης ανακοίνωσε: “Έχουμε νικητή” και του έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μετά την παραλαβή του βραβείου, ο άνδρας και η σύζυγός του επέστρεψαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους. Ο άντρας τότε λέει στη γυναίκα του: “Δεν πήδηξα στο νερό… κάποιος με έσπρωξε !!!”

Η γυναίκα του χαμογέλασε και είπε: “Εγώ σε έσπρωξα”….

Ηθικό δίδαγμα του μύθου: “Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, υπάρχει πάντα μια γυναίκα να του δώσει μια μικρή ώθηση”…!!!