Μια φορά Ιονικάριος, Πάντα Ιονικάριος! – Μία ανάρτηση από το facebook της συναδέλφισσας Ανθής Δεληφώτη

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Για όσους δεν τη γνωρίζετε, η συναδέλφισσά μας Ανθή Δεληφώτη προσελήφθη αρχικά στο κατάστημα Αναλήψεως στη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία υπηρέτησε επί σειρά ετών με απόλυτη συνέπεια, ήθος, εργατικότητα και συναδελφικότητα στο κατάστημα της Βέροιας.

Η Ανθή είναι μία γνήσια Ιονικάρια, αγαπητή στους συναδέλφους της Βέροιας και γενικά της Βόρειας Ελλάδας, η οποία θέλησε πρόσφατα να εκφράσει την αγάπη της για την Ιονική Οικογένεια με την ακόλουθη ανάρτησή της στο facebook :

Μια φορά Ιονικάριος, πάντα Ιονικάριος!

Αν και βέβαια είναι από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, η ανάρτηση της συναδέλφισσας μας γέμισε με περηφάνια και συγκίνηση, αφού αυτή η πολύ μικρή φράση, με τις 5 μόλις λέξεις, συμπυκνώνει το μεγαλείο της Ιονικής Οικογένειας!

Τα υπέροχα νιάτα μας που τα περάσαμε στη θαλπωρή της Ιονικής Τράπεζας, την αλληλεγγύη και τη συναδελφικότητα που ζήσαμε υπηρετώντας στις τάξεις της, τους μοναδικούς δεσμούς που σφυρηλατήθηκαν σαν ατσάλι με τους συναδέλφους μας και απόδειξη είναι ότι παραμένουν αναλλοίωτοι ακόμα και 22 χρόνια μετά το ξεπούλημα της Ιονικής. Όχι ότι δεν υπήρξαν εξαιρέσεις κάποιων που με τη συμπεριφορά τους και τη λειτουργία τους έμοιαζαν με ξένα σώματα στην Ιονική Τράπεζα… Αλλά αυτές οι εξαιρέσεις απλώς επιβεβαίωναν τον κανόνα της ιδιαίτερης, συναδελφικής κουλτούρας που είχαμε αναπτύξει.

Μπορεί σε κάποιον «τρίτο» όλα αυτά να ακούγονται υπερβολές… Το κατανοούμε, γιατί πολύ απλά, αν κάποιος δεν έχει ζήσει το υπέροχο αυτό κλίμα που είχαμε την τύχη να βιώσουμε στην Ιονική Τράπεζα, είναι λογικό να μην μπορεί να… συνδεθεί και να καταλάβει πόσο ξεχωριστές ήταν οι συνθήκες εκείνα τα χρόνια, πόσο ξεχωριστά είναι όλα αυτά που ζήσαμε εμείς οι Ιονικάριοι.

Με λίγα λόγια, μόνο αν κάποιος είχε την τύχη να είναι Ιονικάριος, μπορεί να καταλάβει και γιατί θα είναι πάντα Ιονικάριος!

Η Ιονική Οικογένεια παραμένει ζωντανή, δεμένη και αγαπημένη όσο ποτέ και συνεχίζει να εκφράζεται μέσα από τους Συλλόγους μας, αλλά και τους μοναδικούς δεσμούς ανάμεσα στους συναδέλφους. Η φλόγα της συνεχίζει να καίει ασίγαστη μέσα στις καρδιές των Ιονικάριων και η ευχή και ελπίδα μας είναι να μη σβήσει ποτέ!