Νέα επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας προκειμένου να παρέμβει ώστε να δοθούν λύσεις στις χρονίζουσες εκκρεμότητες αναδρομικών και άλλων διαδικασιών που ταλαιπωρούν τους συνταξιούχους συναδέλφους μας!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Είμαστε βέβαιοι ότι πλέον όλοι γνωρίζετε την υπεύθυνη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του Συλλόγου μας σε κάθε είδους ασφαλιστικό θέμα που παρουσιάζεται στους συναδέλφους της Ιονικής. Οι κινήσεις, οι παρεμβάσεις και οι ενέργειές μας έχουν επανειλημμένα δώσει λύσεις σε προβλήματα και έχουν ωφελήσει τους συναδέλφους μας.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια, οι συνεχείς αλλαγές στους ασφαλιστικούς νόμους και η εφαρμογή τους στις συντάξεις, έχουν προκαλέσει πολλαπλάσια προβλήματα και εκκρεμότητες λόγω της δυσλειτουργίας που διακρίνει τον e-ΕΦΚΑ, στην οποία βεβαίως έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σε συνεργασία με τους ασφαλιστικούς και νομικούς μας συμβούλους έχει παρέμβει και έχει δώσει λύσεις σε πολλά από αυτά τα ζητήματα, ωστόσο είναι και αρκετά ακόμα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα και αφορούν κυρίως τους επανυπολογισμούς των συντάξεων, τις αποδόσεις αναδρομικών στους δικαιούχους και τους παράλληλους ασφαλιστικούς χρόνους και ασφαλιστικούς χρόνους μετά τη συνταξιοδότηση που ακόμα δεν έχει βρεθεί τρόπος να συνυπολογιστούν.

Οι καθυστερήσεις, τα λάθη, οι αδικίες και οι παλινωδίες του e-ΕΦΚΑ από την αρχή της λειτουργίας του είναι, δυστυχώς, ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Σε σειρά υποθέσεων που αφορούν είτε όλους τους συνταξιούχους είτε συγκεκριμένα τους συνταξιούχους συναδέλφους προερχόμενους εκ της Ιονικής, έχουν παρατηρηθεί, ελλείψεις, αστοχίες και κυρίως υπερβολική καθυστέρηση.

Γνωρίζετε βεβαίως ότι οι Σύλλογοί μας έχουμε την τύχη να διαθέτουμε ένα άριστα καταρτισμένο ασφαλιστικό επιτελείο με τεράστια εμπειρία και βαθιά γνώση των ασφαλιστικών θεμάτων συνολικά, αλλά και ιδιαίτερα του χώρου της Ιονικής.

Οι Σύλλογοί μας δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και δεν έχουν σταματήσει να ασκούν πιέσεις με κάθε τρόπο στον e-ΕΦΚΑ (μέσω επιστολών, email, προφορικών οχλήσεων, συναντήσεων κ.λπ.) προκειμένου, επιτέλους, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να διεκπεραιωθούν οι υποθέσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και χρονίζουν, με συνέπεια την ταλαιπωρία των συναδέλφων μας.

Επειδή όλα αυτά τα εκκρεμή θέματα χρονίζουν και ταλαιπωρούν άδικα τους συναδέλφους μας και αφού βεβαίως έχουμε προσπαθήσει επανειλημμένα μέσω επιστολών μας, αλλά και εξωδίκου που έχουμε αποστείλει στον e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμααποφασίσαμε να απευθυνθούμε εκ νέου στον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στην επιστολή μας που ακολουθεί, αναλύουμε τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ενώ τονίζουμε ότι είμαστε έτοιμοι πλέον από το Σεπτέμβριο να προχωρήσουμε στη νομική διεκδίκηση των θεμάτων αυτών. Επειδή όμως βέβαια δεν είναι δυνατόν να πρέπει να προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη ακόμα και για τα αδιαμφισβήτητα δικαιώματά μας, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση των αρμοδίων να προχωρήσουν άμεσα στην ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών το συντομότερο δυνατόν και να σταματήσει ο εμπαιγμός των δικαιούχων συνταξιούχων συναδέλφων μας :

Επιστολή ΣΣΙΛΤΕ προς Υπουργό Εργασίας (πατήστε εδώ)

Ελπίζουμε ο Υπουργός να κατανοήσει τη σοβαρότητα αυτών των θεμάτων που αναλύουμε στην επιστολή μας, καθώς βέβαια ήδη κάποια από αυτά βρίσκονται σε εκκρεμότητα ακόμα και 3,5 χρόνια (!) και θα ευαισθητοποιηθεί ώστε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να δοθούν επιτέλους λύσεις για τους συναδέλφους μας που βρίσκονται σε μία συνεχή αναμονή.