Το ΤΑΠΙΛΤ βαίνει προς μία κανονικότητα – Τακτοποιούνται οι πρώτες αιτήσεις ανάκλησης σύνταξης – Αναμένουμε την ενίσχυση με έναν ακόμα αποσπασμένο υπάλληλο

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε πολύ καλά το μεγάλο αγώνα που δώσαμε μέχρι να βρεθεί λύση στο τραγικό αδιέξοδο λειτουργίας που είχε προκαλέσει στο ΤΑΠΙΛΤ η αδιαφορία της τράπεζας.

Ζητάμε συγγνώμη βέβαια από τους συναδέλφους για την ιώβειο υπομονή που επιδείξαμε στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Ωστόσο, έστω και με καθυστέρηση, οι αγώνες μας είχαν αποτέλεσμα.

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες που ασκούσαμε πίεση στην τράπεζα να κατανοήσει και υλοποιήσει την υποχρέωσή της, αλλά και για να αφυπνίσουμε τους ιθύνοντες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και τους αρμοδίους του e-ΕΦΚΑ (Διοικητή και Γενική Διεύθυνση Συντάξεων) και αφού είχαμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επικοινωνίας και συνεννόησης, χρειάστηκε να φτάσουμε στο έσχατο σημείο των προκηρύξεων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, μέχρι να υπάρξει ανταπόκριση…

Την ύστατη στιγμή, την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεών μας, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσουν, η τράπεζα μας διαμήνυσε ότι αποδεχόταν τα αιτήματά μας…

Πράγματι, αυτή τη φορά η τράπεζα τήρησε τη δέσμευσή της και έχει ήδη αποσταλεί μία υπάλληλος στο Ταμείο μας, ώστε σταδιακά να υπάρξει αποσυμφόρηση των συσσωρευμένων εκκρεμοτήτων και να επέλθει μία κανονικότητα.

Στην πραγματικότητα, οι πρώτες θετικές συνέπειες έχουν ήδη αρχίσει να είναι ορατές, αφού οι πρώτες εκκρεμότητες εκκαθαρίζονται και τακτοποιούνται. Βεβαίως η συναδέλφισσα υπάλληλος που απέσπασε η τράπεζα ακόμα ενημερώνεται για τις υποθέσεις και τη λειτουργία του Ταμείου μας και είναι βέβαιο ότι στο εγγύς μέλλον θα βοηθήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

 

Εκκαθαρίζονται τα πρώτα αιτήματα ανάκλησης της σύνταξης

Σε ό,τι αφορά τους συναδέλφους μου που έχουν κάνει αίτηση ανάκλησης της σύνταξής τους για να γίνει νέος υπολογισμός με βάση τις ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου Κατρούγκαλου, τους ενημερώνουμε ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο υπολογισμός και η εκκαθάριση και σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε από το Ταμείο, οι πρώτοι που θα εκκαθαριστούν οι περιπτώσεις τους εντός του μήνα, θα δουν τη σύνταξή τους με τα νέα δεδομένα, αλλά και τα προκύπτοντα αναδρομικά, με την καταβολή της σύνταξης Σεπτεμβρίου (στα τέλη Αυγούστου). Η εκκαθάριση των περιπτώσεων των συναδέλφων που έχουν υποβάλει αίτηση ανάκλησης σύνταξης θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες και ελπίζουμε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι αιτήσεις ανάκλησης συντάξεων συναδέλφων μας που βρίσκονται σε αναμονή εδώ και περίπου 1,5 χρόνο.

 

Αναμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσης της τράπεζας για την ενίσχυση με έναν ακόμα αποσπασμένο υπάλληλο το φθινόπωρο

Η άμεση υλοποίηση της υπόσχεσης της τράπεζας για την απόσπαση της πρώτης υπαλλήλου μας δημιουργεί προσδοκίες για την υλοποίηση της υπόσχεσης για απόσπαση δεύτερου υπαλλήλου το φθινόπωρο για να ενισχύσει το Ταμείο μας. Εμείς δεν επιδιώξαμε ποτέ κάτι το υπερβολικό – όπως συμβαίνει σε άλλα Ταμεία τραπεζών – αλλά αντίθετα πάντα τα αιτήματά μας ήταν απολύτως λογικά και για αυτό μάλιστα δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε τη στάση της τράπεζας που αρνείτο μέχρι πρόσφατα ακόμα και τα αυτονόητα. Εμείς έχουμε ρεαλιστικές απαιτήσεις και πιστεύουμε ότι αν πράγματι αποσπαστεί ένας ακόμα υπάλληλος στο ΤΑΠΙΛΤ, τότε πολύ σύντομα θα έχουμε ένα πλήρως λειτουργικό ταμείο που θα μπορεί να εξυπηρετεί ικανοποιητικά τις ανάγκες των ασφαλισμένων συναδέλφων.