ΠΡΟΣΟΧΗ σε δικηγόρο που υπόσχεται χωρίς καμία νομική βάση διεκδικήσεις χιλιάδων ευρώ σε αποχωρήσαντες συναδέλφους με εθελούσια έξοδο

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι χειρισμοί των Συλλόγων μας σε θέματα που αφορούν εργατικές, ασφαλιστικές ή άλλες διεκδικήσεις γίνονται πάντα με υποδειγματικό τρόπο, απόλυτη υπευθυνότητα και βεβαίως σε συνεργασία με τους πλέον καταξιωμένους νομικούς και ασφαλιστικούς συμβούλους, οι οποίοι έχουν επιλεγεί με σοβαρά κριτήρια και η καταλληλότητά τους αποδεικνύεται μέσα από τη σταδιοδρομία τους. Άλλωστε, η διαχείριση αυτών των υποθέσεων και οι συνεργάτες μας έχουν κριθεί επανειλημμένως θετικά εκ των αποτελεσμάτων και σημαντικών, πολλαπλών επιτυχιών μας.

Ωστόσο, επειδή «αλάνθαστοι» είναι μόνο αυτοί που δεν ενεργούν, όπως είναι φυσικό, μέσα από αυτήν την πορεία ετών δεν είναι δυνατόν να μην υπήρξαν έστω και ελάχιστες αστοχίες – που βεβαίως δεν μπορούν να παραμορφώσουν σε καμία περίπτωση την άκρως θετική εικόνα των συνεργατών μας.

Αναφερόμαστε σε ένα συγκεκριμένο δικηγόρο – που για ευνόητους, νομικούς λόγους δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε το όνομά του – που παλαιότερα του είχαν ανατεθεί λίγες υποθέσεις από συναδέλφους. Σύντομα όμως διαπιστώσαμε ότι δεν πληρούσε τα αυστηρά κριτήρια που θέτουμε για τους συνεργάτες μας και εφιστούσαμε την προσοχή σε συναδέλφους μας να μην τον εμπιστεύονται.

Ωστόσο, κάποιοι συνάδελφοι που πιθανώς δεν είχαν ενημερωθεί, του ανέθεσαν υποθέσεις τους και πλέον έχουν έρθει στην προσοχή μας μετά από καταγγελίες συναδέλφων μας ορισμένες απαράδεκτες ενέργειές του. Ουσιαστικά, ο εν λόγω δικηγόρος προσέγγισε συναδέλφους και τους έταξε διεκδικήσεις και αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ, αλλά οι αγωγές που τους υποσχέθηκε δεν έχουν καμία νομική βάση. Το αποτέλεσμα είναι ότι αρκετοί συνάδελφοί μας που δεν επικοινώνησαν με τους Συλλόγους μας για αυτές τις αγωγές, να έχουν χάσει χρήματα και να έχουν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία από τις απαράδεκτες ενέργειες του συγκεκριμένου δικηγόρου.

Μάλιστα, επειδή αρκετοί από τους συναδέλφους έχουν εκφράσει πλέον τα παράπονά τους στους Συλλόγους μας και μας έχουν προσκομίσει αδιάσειστα ντοκουμέντα, προετοιμαζόμαστε για να προχωρήσουμε σε ενέργειες εις βάρος του.

Το συντονισμό αυτής της διαδικασίας έχει αναλάβει ο συνάδελφός μας Χρήστος Τάσσης και βεβαίως, προτρέπουμε όλους τους συναδέλφους που είχαν παρόμοια εμπειρία, να επικοινωνήσουν άμεσα με τους Συλλόγους μας προκειμένου να τους καθοδηγήσουμε σχετικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επειδή μάλιστα ο εν λόγω δικηγόρος έχει επανεμφανιστεί… δριμύτερος και έφτασαν πληροφορίες στους Συλλόγους μας ότι τελευταία υπόσχεται οικονομικές διεκδικήσεις μετά την αποχώρηση συναδέλφων με εθελουσία έξοδο, σας παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί, να μη δώσετε καμία σημασία σε τέτοιου είδους υποσχέσεις και να επικοινωνήσετε άμεσα με τους Συλλόγους μας για να μας πληροφορήσετε για τη δράση του.

Γνωρίζετε ότι οι ασφαλιστικοί και νομικοί μας σύμβουλοι δεν αφήνουν… πέτρα που να μη σηκώσουν προκειμένου να εξετάσουν κάθε πιθανή διεκδίκηση προς όφελος των συναδέλφων. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, οι Σύλλογοί μας έχουν εξετάσει λεπτομερώς τη διαδικασία της εθελουσίας εξόδου και σας τονίζουμε υπεύθυνα ότι δεν υφίσταται καμία δυνατότητα διεκδίκησης πρόσθετων χρημάτων, από τα ποσά που καθορίζονται στην εθελουσία. Αν υπήρχε τέτοια δυνατότητα, ξέρετε πολύ καλά ότι οι Σύλλογοί μας θα είχαν προχωρήσει σε ανάλογες διεκδικήσεις. Συνεπώς, αγνοήστε τυχόν υποσχέσεις που θα βρεθούν στο δρόμο σας, γιατί το μόνο που θα κατορθώσετε θα είναι να χάσετε χρόνο και χρήμα…