Όσο η τράπεζα θα συνεχίζει να αδιαφορεί προκλητικά για το ΤΑΠΙΛΤ, εμείς θα αγωνιζόμαστε για τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ αιτήματά μας! Από τη Δευτέρα 6/6 ώρα 07:30 π.μ. ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ έξω από το Κεντρικό!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε για πολλοστή φορά στο κατεπείγον θέμα που αφορά την υπολειτουργία του ασφαλιστικού μας Ταμείου ΤΑΠΙΛΤ (νυν Συγχωνευμένα Ταμεία e-ΕΦΚΑ) που ταλαιπωρεί τους χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους συναδέλφους μας. Άλλωστε, όλοι γνωρίζετε το θέμα καλύτερα από τον καθένα αφού εσείς οι ίδιοι βιώνετε αυτήν την ταλαιπωρία κάθε φορά που επιχειρείτε να διεκπεραιώσετε τις ασφαλιστικές σας υποθέσεις…

Έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε προσπάθεια για επικοινωνία και συνεννόηση, έχοντας προβεί σε κάθε μορφή ενεργειών και πιέσεων προς την τράπεζα και αφού βεβαίως έχουμε επιδείξει… ιώβεια υπομονή και ανοχή στην υπόθεση αυτή, συνήλθαν τα Δ.Σ. των Συλλόγων του χώρου μας και έλαβαν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας, μέχρι η τράπεζα να κάνει το αυτονόητο και να στελεχώσει το Ταμείο μας με ικανό προσωπικό, ώστε να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί με αποκλειστική ευθύνη της και να μπει στην τροχιά κανονικότητας ενός ασφαλιστικού ταμείου!

Είναι γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι εδώ και περίπου 5 χρόνια το Ταμείο μας υπολειτουργεί, αφού ουσιαστικά στελεχώνεται από ένα μόνο αποσπασμένο υπάλληλο, αφού ο έτερος αποσπασμένος από την τράπεζα υπάλληλος όχι μόνο δε συμβάλλει στην ικανοποιητική λειτουργία του, αλλά αντίθετα προκαλεί απανωτά προβλήματα με τη συμπεριφορά του και την απαράδεκτη αντιμετώπισή του προς τους ασφαλισμένους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχουμε στη διάθεσή μας δεκάδες καταγγελίες σε βάρος του εν λόγω υπαλλήλου που εν τέλει αποτελεί τροχοπέδη για τη λειτουργία του Ταμείου μας.

Οι σύλλογοι της Ιονικής απευθυνθήκαμε τους τελευταίους μήνες προς κάθε κατεύθυνση και βεβαίως με επανειλημμένες «κραυγές αγωνίας» προς την τράπεζα προκειμένου να αποδεχτεί τις απόλυτα λογικές προτάσεις μας για αντικατάσταση του εν λόγω υπαλλήλου με άλλον αποσπασμένο υπάλληλο και τη στελέχωση του ΤΑΠΙΛΤ με 2 επιπλέον υπαλλήλους για να δοθεί οριστική λύση στο τραγικό αδιέξοδο του Ταμείου μας και να λειτουργήσει υπό φυσιολογικές συνθήκες, ανακουφίζοντας τους χιλιάδες ασφαλισμένους συναδέλφους από αυτήν την πρωτοφανή ταλαιπωρία των τελευταίων ετών.

Δυστυχώς, η τράπεζα κωφεύει επιδεικτικά στα αιτήματά μας και πλέον έχει ξεπεράσει με την αναλγησία της κάθε λογική και όριο!

Να τονίσουμε για μία ακόμα φορά ότι η ανήκουστη αυτή συμπεριφορά της τράπεζας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές των άλλων τραπεζών. Όπως έχουμε σημειώσει ξανά στο παρελθόν, τα υπόλοιπα συγχωνευμένα ταμεία των τραπεζών στελεχώνονται από τις τράπεζες με το κατάλληλο προσωπικό για τη λειτουργία τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Αγροτική Τράπεζα με 6.500 συνταξιούχους ενισχύει το Ταμείο της με 5 εργαζόμενους, η Εθνική Τράπεζα με 12.500 συνταξιούχους ενισχύει το Ταμείο της με 9 εργαζόμενους, ενώ η ΤΑΠΑΕ Εθνική με 1.400 συνταξιούχους το ενισχύει με 2 εργαζόμενους. Το ΤΑΠΙΛΤ βέβαια με τους 3.600 συνταξιούχους, πλέον των περίπου 1.500 ασφαλισμένων, δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί ικανοποιητικά με μόλις 1 εργαζόμενο.

Η τράπεζα δυστυχώς είναι προφανές ότι λειτουργεί – για μία ακόμα φορά – εκδικητικά σε βάρος των Ιονικάριων και αρνείται ακόμα και τα στοιχειώδη για τη λειτουργία του Ταμείου μας. Θεωρούμε αδιανόητο μία τράπεζα που είχε αναλάβει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των ασφαλισμένων του ΤΑΠΙΛΤ μετά την εξαγορά της Ιονικής για τη στελέχωση και κάλυψη του Ταμείου μας, με προκλητικό πλέον τρόπο να μην ανταποκρίνεται ακόμα και στα στοιχειώδη.

· Η τράπεζα που από την πρώτη μέρα της εξαγοράς της Ιονικής μέχρι σήμερα συμπεριφέρεται με το χείριστο τρόπο προς τους προερχόμενους από την Ιονική Τράπεζα συναδέλφους οι οποίοι πέρασαν δια πυρός και σιδήρου αυτά τα 22 πέτρινα χρόνια.

· Είναι η μοναδική τράπεζα στην Ελλάδα που έχει εις βάρος της 2.000 πρωτόδικες και εφετειακές αποφάσεις από αγωγές συναδέλφων εναντίον της, είτε για βλαπτικές μεταβολές, είτε για παράλειψη προαγωγών, είτε για καταγγελίες συμβάσεων είτε γιατί είναι η μοναδική τράπεζα που δεν δίνει τη νόμιμη αποζημίωση του Ν2112 ταλαιπωρώντας τους αποχωρούντες συναδέλφους μας 3 έως 8 χρόνια μέχρι να πάρουν τη νόμιμη αποζημίωσή τους!

· Η τράπεζα που επωφελήθηκε εκατοντάδες εκατομμύρια από την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ στο ΙΚΑ γιατί διαφορετικά θα ήταν υποχρεωμένη να επωμιστεί το ιλιγγιώδες αναλογιστικό έλλειμμα που υφίστατο, σήμερα σφυρίζει αδιάφορα.

· Είναι η ίδια τράπεζα που έδινε αεροδάνεια και θαλασσοδάνεια και δυστυχώς αυτοί που τα χορήγησαν έχουν μείνει ατιμώρητοι σε μία ακραία πρόκληση για τους θεσμούς και την κοινωνία μας.

· Η τράπεζα που ανακεφαλαιοποιήθηκε τρεις φορές από τα χρήματα του ελληνικού λαού και σήμερα αποφεύγει να καλύψει τον ασφαλιστικό μας φορέα με τρεις επιπλέον υπαλλήλους!

 .

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οι Σύλλογοί μας πραγματικά κινητοποιήθηκαν προς πάσα κατεύθυνση και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος. Μάλιστα, είχαμε συναντήσεις με τους αρμοδίους του e-ΕΦΚΑ και ειδικά η Γενική Διευθύντρια Συντάξεων κ. Ελένη Νιαρχάκου, η οποία έχει αντιληφθεί και κατανοήσει το πρόβλημα, μας είχε υποσχεθεί ότι θα συνέβαλε στην επίλυσή του, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί στις ανάλογες ενέργειες.

Ενώπιον του τραγικού αδιεξόδου του ΤΑΠΙΛΤ – που πραγματικά δεν υπάρχει όμοιό του σε άλλο ασφαλιστικό φορέα – και της αδιαλλαξίας και αναλγησίας της τράπεζας, καλούμε πλέον μαζικά όλους τους συναδέλφους μας σε αγώνα διαρκείας μέχρι την οριστική δικαίωσή μας!

.

Από τη Δευτέρα 6/6 ώρα 07:30 π.μ.

θα είμαστε όλοι μία γροθιά, έξω από το Κεντρικό!

· Όσο διάστημα και να απαιτηθεί, ακόμα και υπό τις ομολογουμένως δύσκολες καιρικές συνθήκες  της εποχής, δεν υπάρχει πλέον άλλη λύση από τον αγώνα διαρκείας έξω από το Κεντρικό!

· Θα αναρτήσουμε πανό, θα μοιράσουμε φυλλάδια και με τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις θα διατρανώσουμε το δίκαιο αίτημά μας και θα ενημερώσουμε τον αθηναϊκό λαό!

· Τον αγώνα μας στηρίζουν όλες οι δυνάμεις της Ιονικής από όλες τις ιδεολογικές και πολιτικές παρατάξεις του χώρου της Ιονικής.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει!