Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης την Τετάρτη 18/5 (φωτογραφίες)

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Καθώς επανερχόμαστε σταδιακά σε μία κανονικότητα μετά από την τραγική περιπέτεια της πανδημίας, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Επιτροπή Πολιτισμού της Ιονικής έχει επιστρέψει δυναμικά πιάνοντας το νήμα των δραστηριοτήτων της από εκεί που το είχε αφήσει!

Οι εκδρομές και οι θεατρικές επισκέψεις έχουν ήδη μπει κανονικά στο πρόγραμμα και την Τετάρτη 18 Μαΐου ήταν η σειρά της επιστροφής στους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της πατρίδας μας! Η ημέρα (Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων) προσφερόταν για… αρχαιολογικές περιπλανήσεις και η επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, που αποτελεί κατά γενική ομολογία ένα θαυμαστό δείγμα σύνδεσης του αρχαιολογικού χώρου με τις σύγχρονες ανάγκες του αστικού περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων μας.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης θαυμάσαμε βεβαίως τα παγκόσμιας πολιτιστικής σημασίας και ακτινοβολίας εκθέματα, έχοντας την πολύτιμη βοήθεια του έμπειρου ξεναγού κ. Αντώνη Καμπά, ο οποίος συνέδραμε αποφασιστικά στην επιτυχία της επίσκεψής μας, ενώ μάλιστα είχαμε και την ευκαιρία να ξεναγηθούμε μέσω ενδοσυνεννόησης (σύστημα whisper), αφήνοντας άπαντες τους συμμετέχοντες πλήρως ικανοποιημένους!

Αυτή βεβαίως ήταν μόνο η… επανεκκίνηση, αφού στο επόμενο διάστημα θα προγραμματίσουμε κι άλλες επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της πατρίδας μας, αρχής γενομένης βέβαια από την ημερήσια εκδρομή μας στο αρχαίο θέατρο και την πόλη των πρώτων μεταλλωρύχων στον Θορικό το Σάββατο 28 Μαΐου (βλ. εδώ).