Ανοιχτή Εθελοντική Αιμοδοσία των Συλλόγων μας στην πλατεία Κοτζιά, την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, ώρες 09:00 έως 14:00 – ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, ο Σύλλογός μας το 2016 επανενεργοποίησε το θεσμό της Τράπεζας Αίματος που είχε προσφέρει σημαντικό έργο την περίοδο λειτουργίας της ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Παρά τις δυσκολίες που συνοδεύουν αυτό το εγχείρημα λόγω της ηλικίας των περισσότερων μελών μας, προχωρήσαμε στην επανασύσταση της Τράπεζας Αίματος και νιώθουμε δικαιωμένοι αφού η νέα μας προσπάθεια έχει ήδη βοηθήσει δεκάδες συναδέλφους μας, παρέχοντάς τους τις τόσο πολύτιμες μονάδες αίματος, ανεξαρτήτως εάν οι ίδιοι είναι εθελοντές αιμοδότες ή όχι.

Δεν μπορούμε να μην τονίσουμε πόσο σημαντικός είναι ο θεσμός της αιμοδοσίας για την κοινωνία μας συνολικά, αλλά και για το χώρο της Ιονικής συγκεκριμένα, αφού βεβαίως η πλειονότητα των συναδέλφων μας πλέον είναι συνταξιούχοι και οι ανάγκες για αίμα τα τελευταία χρόνια είναι αυξημένες.

.

Η Τράπεζα Αιμοδοσίας ανοίγει πανιά για νέες κατακτήσεις!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι Σύλλογοι του χώρου της Ιονικής, λαμβάνοντας υπ’όψη την τεράστια σημασία αυτής της δράσης για την υγεία των συναδέλφων μας και των δικών τους ανθρώπων, αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε μία κοινή Τράπεζα Αίματος, προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε σε αυτό το θέμα, αλλά βέβαια και για να έχει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Μέχρι σήμερα, λόγω των δυσκολιών και των περιορισμών που έθετε η πανδημία, η εθελοντική αιμοδοσία μπορούσε να γίνει στα Κέντρα Αιμοδοσίας ανά την Ελλάδα (κατάλογος των οποίων επισυνάπτεται στο παρόν – πατήστε εδώ).

Οι εθελοντές μας και όσοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα μπορούν να πηγαίνουν ανά πάσα στιγμή στα Κέντρα Αιμοδοσίας που βρίσκονται στη λίστα. Ο αιμοδότης δηλώνει απλά ότι το αίμα προσφέρεται για την τράπεζα αίματος των Συλλόγων μας και συγκεκριμένα αναφέροντας τον αριθμό “13451” που είναι ουσιαστικά η ταυτότητά μας στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοσίας.

 

Ωστόσο, μετά από ενέργειες της Επιτροπής Αιμοδοσίας και σχετική συνεννόηση με το Δήμο Αθηναίων, εγκαινιάζουμε μία νέα πρωτοβουλία που αφορά την ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία από την κινητή μονάδα του Γ.Ν.Α. Λαϊκού, την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, από τις 09.00 έως τις 14.00, κάτω από τα γραφεία της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, στην πλατεία Κοτζιά.

Πιστεύουμε ότι πρόκειται για τον πλέον κατάλληλο χώρο για τη διενέργεια της εθελοντικής μας αιμοδοσίας, με στόχο αυτή η διαδικασία να έχει επιτυχημένο αποτέλεσμα για να καθιερωθεί στη συνείδηση των συναδέλφων μας και των πολιτών, ώστε να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 .

Κάνε τη διαφορά!

Θέλομε όλοι να νιώσετε και να γίνετε συμμέτοχοι αυτής της πολύ σημαντικής προσπάθειας.

Η προσπάθεια να ξανακάνουμε πρωτοπόρα την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής είναι το μεγάλο στοίχημα για εμάς και η ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά σε αυτή τη διαδικασία.

Πρέπει όλοι να στηρίξουμε, να ενημερώσουμε και να συμμετάσχουμε σε αυτήν την αιμοδοσία, ώστε η Ιονική να γυρίσει στις παλιές εποχές, τότε που ήταν πρωταθλήτρια στο χώρο αυτό!

Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί σκέφτονται ότι είναι οξύμωρο οι Σύλλογοί μας που απαρτίζονται κυρίως από συνταξιούχους να έχουν επιτυχημένη λειτουργία στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ωστόσο η κουλτούρα αλληλεγγύης των Ιονικάριων και η δράση των Συλλόγων μας, τα καταφέρνουν ακόμα και σε αυτά που σε κάποιους μοιάζουν φαίνονται ακατόρθωτα!

· Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά.

· Να κινητοποιήσουμε τους συναδέλφους, τους συγγενείς και τους δικούς μας ανθρώπους να συμμετάσχουν στην ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει η Επιτροπή Αιμοδοσίας της Ιονικής.

Σας καλούμε να αγκαλιάσετε αυτήν την προσπάθεια και να τη στηρίξετε έμπρακτα. Όλοι μαζί, με κάθε μέλος της οικογένειάς μας, παιδιά, εγγόνια, αδέλφια, να αυξήσουμε την οικογένεια των αιμοδοτών του Συλλόγου μας. Είναι στο χέρι όλων μας να ξανακάνουμε την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής μεγάλη ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις ανάγκες των συναδέλφων!

.

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, ώρες 09:00 έως 14:00, στην πλατεία Κοτζιά

.

Με εκτίμηση

Η Επιτροπή Αιμοδοσίας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΑΓΓΟΥ ΑΝΤΙΟΠΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΒΑΔΑΛΟΥΚΑ ΣΕΒΑΣΤΗ

ΒΟΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΜΠΑΒΕΛΑ ΕΛΕΝΗ

ΡΟΥΒΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΣΒΩΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ

ΦΡΑΝΤΖΗ ΒΙΒΙΑΝ