Ημερήσια εκδρομή στο αρχαίο θέατρο και την πόλη των πρώτων μεταλλωρύχων στον Θορικό το Σάββατο 28.5 και εν συνεχεία γλέντι σε ψαροταβέρνα στο Λαύριο!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Βλέποντας τη «δίψα» των συναδέλφων μας, η Επιτροπή Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας της Ιονικής έχει πλέον ζεστάνει τις μηχανές της και θα συνεχίσει να σας προσφέρει τις καλύτερες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Μετά από τη δυναμική μας επιστροφή στα θέατρα της Αθήνας (βλ. εδώ), την εκδρομή μας στην Κέρκυρα (βλ. εδώ) και στο Μουσείο Ακρόπολης (βλ. εδώ), σειρά θα πάρει το Σάββατο 28 Μαΐου μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερήσια εκδρομή στο αρχαίο θέατρο και την πόλη των πρώτων μεταλλωρύχων στον Θορικό Αττικής.


Τώρα που πλέον η άνοιξη είναι στα καλύτερά της, μία μονοήμερη εκδρομή στη Λαυρεωτική σίγουρα είναι μία υπέροχη επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν μία όμορφη, ενδιαφέρουσα, εκπαιδευτική, αλλά και διασκεδαστική ημέρα μαζί με τους συναδέλφους μας.

Θα ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί, στις 8.00 π.μ. κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου μας στην πλατεία Κοτζιά και θα κατευθυνθούμε αρχικά προς το Θορικό, για να επισκεφθούμε και να ξεναγηθούμε από το Σύλλογο Εθελοντισμού «ΔΙΑΝΘΟΣ» και το συνάδελφο Γιώργο Πέππα στο αρχαίο θέατρο του Θορικού (θεωρείται το αρχαιότερο σωζόμενο σήμερα στην Ελλάδα), αλλά και για την ιστορία της μεταλλουργίας στην Ελλάδα που χάνεται στα βάθη των αιώνων!

Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με προορισμό την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου για να επισκεφθούμε μία αρχαία μεταλλευτική στοά ή/και αναστηλώσεις αρχαίων μεταλλουργικών εργαστηρίων.

Και μετά από το εκπαιδευτικό κομμάτι της εκδρομής που θα μας δώσει τις απαραίτητες γνώσεις για την αρχαία και σύγχρονη μεταλλουργία στην Ελλάδα και αφού βεβαίως θα βρισκόμαστε δίπλα σε όμορφες παραλίες και η θαλάσσια αύρα θα μας πάρει σίγουρα τα μυαλά, θα καταλήξουμε στο Λαύριο για βόλτα και μεζέ! 

Στην «ψαροταβέρνα του Βελετάκου» στο Λαύριο (οδός Αισωπίδου 13, λιμάνι Λαυρίου) θα επανεκκινήσουμε τα φημισμένα γλέντια της Ιονικής! Με εξαιρετικό φαγητό και την παρουσία της συναδέλφισσας τραγουδίστριας Ελευθερίας Βλάσση, η οποία θα φροντίσει με την υπέροχη φωνή της να απογειώσει το γλέντι μας. Φορτίστε λοιπόν τις μπαταρίες σας, γιατί μόλις ξεκινήσει το γλέντι, το τραγούδι και ο χορός, θα φροντίσουμε να επανορθώσουμε για τα 2 χαμένα χρόνια της πανδημίας και δε θα έχουμε σταματημό!


· Η συμμετοχή στην εκδρομή είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα μέλη του Συλλόγου μας

· Τιμή συμμετοχής για τα μη μέλη του Συλλόγου μας 10 ευρώ

· Ο Σύλλογος Εθελοντισμού «ΔΙΑΝΘΟΣ» θα μας παρέχει τον εξοπλισμό (κράνη-φακούς) για τη στοά και θα έχει την επίβλεψη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης

· Στην ψαροταβέρνα θα υπάρχει προαιρετικό μενού 13 ευρώ/άτομο

Περιλαμβάνει :

1 ατομική μερίδα μπακαλιάρο

– Ανά 4 άτομα

1 μερίδα χόρτα

1 μερίδα γαύρο τηγανητό

1 μερίδα γαρίδες

1 μερίδα ταραμοσαλάτα

1 μερίδα σκορδαλιά

– Μόνο κρασί απεριόριστη κατανάλωση

· Σπεύσατε να κλείσετε θέσεις! Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας!

· Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνείτε με τα γραφεία των Συλλόγων μας και τον Έφορο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων συνάδελφο Γιάννη Σοφιανόπουλο – τηλ. 2103250692 & 6972877560