Καταιγισμός εξελίξεων στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ – Μετά τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν, ως αποτέλεσμα της μηνυτήριας αναφοράς για την υπόθεση της ATTICA BANK, οι κατηγορούμενοι για κακουργηματική απιστία παραιτήθηκαν από τη διοίκηση του Ταμείου μας!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ συνεχίζονται!

Στο χθεσινό δημοσίευμά μας, σας ενημερώσαμε για όλο το ιστορικό αυτής της υπόθεσης που κινήθηκε μετά από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος και ο τότε Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Alpha Bank προερχομένων εκ της Ιονικής συνάδελφος Νίκος Αλεξόπουλος, στην οποία κατηγορείται η πλειοψηφία της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για τη σκανδαλώδη επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην Α.Μ.Κ. της ATTICA BANK.

Επειδή όμως βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της υπόθεσης, οι εξελίξεις συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς!

Οι καταστροφείς του επικουρικού μας Ταμείου, που οδήγησαν την επικουρική σύνταξη για χιλιάδες συνταξιούχους ασφαλισμένους του στο… φιλοδώρημα των 50 ευρώ, που το κρατούν δέσμιο των επιζήμιων επιλογών τους τα τελευταία χρόνια, παραιτήθηκαν από τη διοίκηση του Ταμείου μας!

Είναι προφανές βέβαια ότι εξωθήθηκαν σε αυτήν την απόφαση ενώπιον της εκδίκασης των κατηγοριών που τους βαραίνουν και υπό το βάρος των ενεργειών και της πίεσης που άσκησαν οι Σύλλογοί μας και τα χιλιάδες ασφαλισμένα μέλη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

.

Όπως σας ενημερώσαμε, σήμερα Τρίτη 10.5.22 επρόκειτο να εκδικαστεί με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής (μετά από αναβολή που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι που βρίσκονταν στη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ) η αίτηση για το διορισμό προσωρινής διοίκησης στο επικουρικό μας Ταμείο.

Ωστόσο, επειδή οι ίδιοι δεν είχαν το θάρρος να προσέλθουν ενώπιον του δικαστηρίου να καταθέσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους, αποφάσισαν να παραιτηθούν από τη διοίκηση του Ταμείου μας, γεγονός που σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη νίκη των Συλλόγων μας στη μείζονα αυτή υπόθεση, αφού απομακρύνθηκαν οι καταστροφείς του επικουρικού μας Ταμείου!

Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι η υπόθεση έφτασε στο τέλος της… Γιατί μπορεί οι ίδιο να εξωθήθηκαν σε παραίτηση, αλλά – ως συνήθως – επέλεξαν το δρόμο που γνωρίζουν καλύτερα, αυτόν των τεχνασμάτων και των μεθοδεύσεων: Στο Δ.Σ. τοποθέτησαν στις θέσεις τους ανθρώπους της επιρροής τους για να συνεχίσουν να κρατούν δέσμιο το Ταμείο μας!

 .

Ωστόσο, είναι σαφές πλέον ότι το ποτάμι πίσω δε γυρνά!

Εμείς σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουμε τη στρατηγική μας και όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια που θα βάλουν στο δρόμο μας για την κάθαρση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ώστε να λειτουργεί υπέρ των ασφαλισμένων του και όχι για να εξυπηρετεί προσωπικά και άλλα συμφέροντα…

Βεβαίως, θα επιδιώξουμε να υπάρξει πλήρης έλεγχος των αποφάσεων και πεπραγμένων αυτών που κατηγορούνται με κακουργηματική απιστία, για το σύνολο της περιόδου που βρέθηκαν στη διοίκηση του Ταμείου μας.

 .

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το επικουρικό μας Ταμείο και τα απανωτά εγκλήματα που έχουν γίνει σε βάρος των ασφαλισμένων του τα τελευταία χρόνια δεν είναι μία υπόθεση για τεχνάσματα και μεθοδεύσεις όσων θέλουν να μη λογοδοτήσουν για τα λάθη τους.

Είναι μία υπόθεση που αφορά πάνω από όλα τους χιλιάδες ασφαλισμένους του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, είναι μία υπόθεση που αφορά τις ζωές μας!

· Σας καλούμε όλους σε επαγρύπνηση για τη διάσωση της επικουρικής μας ασφάλισης. Ήδη, η απομάκρυνση των κατηγορουμένων από τη διοίκηση του Ταμείου μας αποτελεί μία πρώτη μεγάλη δικαίωση και νίκη στον αγώνα μας. Ωστόσο, ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς και θα χρειαστεί η συνδρομή όλων!

· Οι μεθοδεύσεις των κατηγορουμένων αποδεικνύουν τον πανικό τους και ότι πλέον οι εξελίξεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.

· Είναι καθήκον μας να επιδιώξουμε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους είναι υπαίτιοι για το ναυάγιο του Ταμείου μας.

· Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την κάθαρση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ώστε εν συνεχεία να προχωρήσουμε στη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης.