Οι Σύλλογοι της Ιονικής θα βρεθούμε στην Κέρκυρα το τριήμερο 21-23 Μαΐου για τη μεγάλη εκδήλωση παρουσίασης του Ύμνου της Ιονικής

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Πριν από μερικούς μήνες θέσαμε σε κίνηση το σχεδιασμό μας για τη δημιουργία του Ύμνου της Ιονικής, για να μείνει ως αιώνιος συμβολισμός της μοναδικής Ιονικής Τράπεζας και παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές.

Αρχικά ζητήσαμε τη συνδρομή των συναδέλφων – η οποία υπήρξε συγκινητικά εντυπωσιακή – και μετά από την επιλογή των στίχων της «πρέσβειρας του πολιτισμού» της Ιονικής, Σοφίας Μαρωνίδου, προχωρήσαμε περαιτέρω στη διαδικασία μελοποίησης σε σύνθεση του σπουδαίου Κερκυραίου συνθέτη κ. Σπύρου Μαυρόπουλου και εκτέλεσης του Ύμνου.

Και τώρα έφτασε η μεγάλη ώρα για όλη την Ιονική Οικογένεια αφού σε μία μοναδική εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο Ύμνος μας την Κυριακή 22 Μαΐου στην Κέρκυρα στην πλατεία κάτω από το Νομισματικό Μουσείο της Ιονικής, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος», των δύο δημοτικών χορωδιών και της φημισμένης σοπράνο κ. Έλλης Καρύδη!

Οι Σύλλογοι της Ιονικής βεβαίως θα δώσουν το παρών στην εκδήλωση, τόσο με αντιπροσωπεία των στελεχών τους όσο βέβαια και με την παρουσία συναδέλφων, αφού είναι η καλύτερη ευκαιρία να συνδυάσουμε αυτή τη σημαντική στιγμή για όλη την Ιονική Οικογένεια με μία ακόμα όμορφη εκδρομή στο νησί των Φαιάκων!

Για αυτό και θα βρεθούμε στην Κέρκυρα το τριήμερο 21-23 Μαΐου 2022 (Σάββατο έως Δευτέρα) για να ζήσουμε αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία που είμαστε βέβαιοι ότι θα μας προσφέρει υπέροχες στιγμές και θα αποτυπωθεί στη μνήμη όλων των συμμετεχόντων!


ΚΕΡΚΥΡΑ 21-23 ΜΑΪΟΥ

 .

1η μέρα Σάββατο 21/5

Νωρίς το πρωί, ανυπόμονοι για το πρώτο μας ταξίδι μετά την πανδημία, θα συγκεντρωθούμε κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου μας γιατί θα έχουμε μπροστά μας μία γεμάτη μέρα! Θα αναχωρήσουμε για την Κέρκυρα στις 6.30 π.μ.. 

Η αναχώρησή μας με το πούλμαν θα γίνει μέσω Ρίου – Αντιρρίου και από την Ιόνια Οδό θα φτάσουμε στην Ηγουμενίτσα για να περάσουμε στην Κέρκυρα, με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση που προϋποθέτει το ταξίδι. Βεβαίως, από την εκδήλωση αυτή Ιονικής Μνήμης και Περηφάνιας δε θα μπορούσε να λείπει και η Βόρειος Ελλάδα. Οι συνάδελφοί μας από τα βόρεια θα ενσωματωθούν με την εκδρομή μας στην Ηγουμενίτσα.

Η κούραση βέβαια του ταξιδιού πιστεύουμε ότι θα εξαφανιστεί όταν αντικρίσουμε το εντυπωσιακό υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Lambranda Sandy Beach Resort» 5* στον Άγιο Γεώργιο της Κέρκυρας!

Μετά την τακτοποίησή μας θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε πλούσιο μπουφέ, στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλα τα ποτά και τα σνακ (όπως και σε όλα τα πρωινά, γεύματα, μεσημεριανά μας, ενώ τα ποτά και τα σνακ είναι δωρεάν καθ’όλη τη διάρκεια της διαμονής μας στο χώρο του ξενοδοχείου).

Το απόγευμα, όσοι το επιθυμούν θα κάνουν μία κοντινή βόλτα, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να περιηγηθούν στις… αριστοκρατικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου που προσφέρει ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους σας…

Το βράδυ στο ξενοδοχείο μας θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε πλούσιο μπουφέ και στη συνέχεια όσοι… αντέχουν μπορούν στη συνέχεια να απολαύσουν το ποτό τους στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

.

2η μέρα Κυριακή 22/5

Η πρώτη μέρα της εκδρομής μας περιλαμβάνει ένα γεμάτο πρόγραμμα, επομένως σίγουρα θα χρειαστούμε αρκετή ξεκούραση για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για το… κυρίως πιάτο που θα είναι την Κυριακή.

Το πρωί θα απολαύσουμε το πλουσιοπάροχο σε μπουφέ πρωινό μας και μετά θα ξεκινήσουμε τις… εξορμήσεις μας προς τα αξιοθέατα της Κέρκυρας.

Η πρώτη στάση θα γίνει στις Μπενίτσες και μετά θα συνεχίσουμε στο Κανόνι με την υπέροχη θέα στο περίφημο Ποντικονήσι με τη Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών που αποτελεί ίσως την πιο χαρακτηριστική εικόνα της Κέρκυρας. Αφού περάσουμε τη χαρακτηριστική γέφυρα και ανεβούμε στο Κανόνι, θα κατηφορίσουμε πλέον για να επισκεφτούμε τα παλαιά θερινά ανάκτορα στο Μον Ρεπό και θα συνεχίσουμε για μία σύντομη βόλτα στην πόλη της Κέρκυρας, πριν πάρουμε το δρόμο του γυρισμού για το ξενοδοχείο το μεσημέρι.

Εκεί θα πάρουμε το μεσημεριανό μας (πάντα στον πλούσιο μπουφέ που μας προσφέρεται) και βεβαίως θα ξεκουραστούμε για τη μεγάλη βραδιά της παρουσίασης του Ύμνου της Ιονικής που ακολουθεί!

Το απόγευμα πλέον θα επιστρέψουμε στην πόλη της Κέρκυρας για να παραβρεθούμε στη λαμπρή εκδήλωση παρουσίασης του Ύμνου της Ιονικής, στην πλατεία Ηρώων Κυπριακού Αγώνα που βρίσκεται κάτω από το Μουσείο Χαρτονομισμάτων της Ιονικής Τράπεζας!

Στην πλατεία θα φτάσουμε στις 19:00, η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες (22:00), με τα συμμετοχή της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος», των δύο δημοτικών χορωδιών της Κέρκυρας και της σπουδαίας σοπράνο κ. Έλλης Καρύδη.

Αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα σας γνωστοποιήσουμε λίγες μέρες πριν την αναχώρησή μας για την Κέρκυρα.

Το μόνο βέβαια είναι ότι αυτή η μοναδική βραδιά θα μας χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις και θα μείνει αξέχαστη σε όσους δώσουν το παρών!

Αργά, το βράδυ, μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε, έχοντας στη σκέψη και την καρδιά μας τις μαγικές στιγμές Ιονικής περηφάνειας που θα έχουμε ζήσει!

.

3η μέρα Δευτέρα 23/5

Το πρωινό μας στο πλούσιο μπουφέ του ξενοδοχείου δε θα είναι το τελευταίο μας γεύμα εκεί, αφού σε αντικατάσταση του βραδινού της Κυριακής (το οποίο δε θα προλάβουμε λόγω της εκδήλωσης), θα πάρουμε και το μεσημεριανό μας πριν την οριστική μας αναχώρηση. Νωρίς το μεσημέρι θα αποχαιρετήσουμε το όμορφο νησί του Ιονίου και το… αριστοκρατικό ξενοδοχείο μας για να αναχωρήσουμε για το μακρύ ταξίδι επιστροφής για την Αθήνα με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις.  Σε περίπτωση μάλιστα που ο χρόνος το επιτρέπει, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και μία σύντομη επίσκεψη από τα όμορφα Γιάννενα.

.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

· 2 διανυκτερεύσεις στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Lambranda Sandy Beach Resort» 5*

· Όλες οι ημέρες με πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό σε πλούσιο μπουφέ

· Μπύρες, κρασιά, αναψυκτικά, συγκεκριμένοι καφέδες και ποτά, σνακ και παγωτά καθ’όλη τη διάρκεια της διαμονής μας στο χώρο του ξενοδοχείου

· Ακτοπλοϊκά εισιτήρια και άλλες μετακινήσεις και μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν

· Φόροι διανυκτέρευσης

 .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 

· Είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 .

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ 

ΔΙΚΛΙΝΟ                       150 €

ΤΡΙΚΛΙΝΟ                    140 €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ               200 €

 

Ø Η ΑΝΩΤΕΡΩ  ΡΟΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 


Πρόκειται βέβαια για την πρώτη μας εξόρμηση μετά από την πανδημία και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βρεθούμε ξανά μαζί και θα αναβιώσουμε τις μοναδικές μας εκδρομές και μάλιστα έχοντας αυτή τη φορά ένα σπουδαίο σκοπό για το σύνολο της Ιονικής Οικογένειας!

Η παρουσίαση του Ύμνου της Ιονικής σε συνδυασμό με την όμορφη Κέρκυρα αποτελούν σίγουρα πόλο έλξης για πολλούς συναδέλφους, επομένως σπεύσατε να δηλώσετε συμμετοχή αν θέλετε κι εσείς να ζήσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία!