Συνεχίζονται οι δικαστικές επιτυχίες του Συλλόγου μας και των συναδέλφων για τα αναδρομικά των μνημονιακών περικοπών των συντάξεων και τους τόκους τους

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έχει να επιδείξει σωρεία δικαστικών επιτυχιών είτε σε προσωπικές υποθέσεις συναδέλφων που τους παρείχε στήριξη, είτε σε θέματα που αφορούσαν ομαδικά το χώρο μας και είχαν ως αποτέλεσμα να επωφεληθούν όλοι οι συνάδελφοι.

Αυτές οι επιτυχίες βεβαίως δεν είναι τυχαίες, αλλά αποτέλεσμα εμπειρίας, μεθοδικής δουλειάς και στενής συνεργασίας με τους ικανότατους ασφαλιστικούς και νομικούς μας συμβούλους.

Ήδη, με προ διμήνου δημοσίευμά μας σας είχαμε ενημερώσει για την πρώτη μεγάλη δικαστική νίκη του Συλλόγου και των συναδέλφων μας για τα αναδρομικά των μνημονιακών περικοπών των συντάξεων και τους τόκους τους (βλ. εδώ).

Σε συνέχεια της πρώτης δικαίωσής μας, πρόσφατα δημοσιεύθηκε η κάτωθι υπ’ αριθμ. 3719/2022 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία επίσης έγινε δεκτή η ομαδική αγωγή που άσκησε ο νομικός μας συνεργάτης δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου για μέλη του Συλλόγου μας και επιδικάζει σημαντικά ποσά τόκων επί των ποσών που αντιστοιχούν στις περικοπές που διενεργήθηκαν στις κύριες συντάξεις τους, κατά το χρονικό διάστημα από 11.06.2015 έως 12.05.2016, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των νόμων 4051/2012 και 4093/2012:


ΑΠΟΦΑΣΗ A3719.2022ΔΠΡΑΘ_(πατήστε εδώ)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 13-4-2022 (πατήστε εδώ)

ΠΡΟΣ: ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΥΠΟΨΗ: Προέδρου κ. Σ. Φιλιππόπουλου

 ΚΟΙΝ:

 

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

 

            Αξιότιμε κ. Πρόεδρε.

            Σας αποστέλλουμε, προς ενημέρωσή σας, την προσφάτως δημοσιευθείσα υπ’ αριθμ. 3719/2022 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία γίνεται δεκτή η αγωγή που ασκήσαμε εκ μέρους μελών του Συλλόγου σας για το υπόψη θέμα, και επιδικάζονται σημαντικά ποσά τόκων επί των ποσών που αντιστοιχούν στις περικοπές που  διενεργήθηκαν στις κύριες συντάξεις τους, κατά το χρονικό διάστημα από 11.06.2015 έως 12.05.2016, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των νόμων 4051/2012 και 4093/2012. Επιπλέον, αναγνωρίζεται η υποχρέωση του Δημοσίου να καταβάλει τα ποσά αυτά νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής και έως την 30.04.2019 με επιτόκιο 6% και από 01.05.2019 με επιτόκιο 3%.

            Σημειώνεται ότι ο Σύλλογός σας πρωτοπορεί στο ζήτημα αυτό, αφού μετά την πρώτη απόφαση που εκδόθηκε σε πανελλαδική βάση και αφορούσε μέλη του Συλλόγου σας (απόφαση ΔιοικΠρωτΑθ 1059/2022), η προαναφερόμενη απόφαση 3719/2022 είναι επίσης μια από τις πρώτες που αναγνωρίζουν την εν λόγω υποχρέωση του Δημοσίου.

            Υπενθυμίζεται ότι με την ανωτέρω απόφαση, όπως και τις υπόλοιπες που αναμένεται συντόμως να εκδοθούν, επιδικάζονται ποσά (συν τους τόκους) ΜΟΝΟΝ σε όσους συνεχίζουν τη συμμετοχή τους στις συγκεκριμένες υποθέσεις, ήτοι σε όσους μας έχουν αποστείλει τη δήλωση συνέχισης της δίκης και τη σχετική εξουσιοδότηση.

            Για τον λόγο αυτό, καλούνται όσοι δεν έχουν προσκομίσει τα ανωτέρω στοιχεία και οι υποθέσεις τους πρόκειται να συζητηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα να σπεύσουν να συνεννοηθούν με τα γραφεία του Συλλόγου σας προκειμένου να αποστείλουν τα εν λόγω στοιχεία.  

 

Αθήνα, 13 Απριλίου 2022

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Ο Σύλλογός μας θα έρθει σε επαφή με τους συναδέλφους που συμμετείχαν σε αυτήν την ομαδική αγωγή, προκειμένου να σημειωθεί ποια είναι η διαφορά που δικαιούται ο καθένας και ο νομικός μας συνεργάτης δρ. Παπακωνσταντίνου να κινήσει τη διαδικασία πίστωσής της για τον καθένα από αυτούς.

 .

Μην αμελείτε την κατάθεση της δήλωσης συνέχισης για να μπορέσετε να εκπροσωπηθείτε και να επωφεληθείτε από τις δικαστικές αποφάσεις!

Όπως αναφέρει και στο ως άνω ενημερωτικό σημείωμα ο νομικός μας συνεργάτης δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, τα ποσά του ενδεκαμήνου συν τους τόκους επιδικάζονται αποκλειστικά σε όσους έχουν αποστείλει (είτε στο Σύλλογό μας είτε στο νομικό του γραφείο) τη δήλωση συνέχισης της δίκης και τη σχετική εξουσιοδότηση που είχε ζητήσει μετά την καταβολή των αναδρομικών.

Επειδή, λοιπόν, έχουν ήδη ξεκινήσει να αποδίδουν καρπούς οι νομικές ενέργειές μας σε αυτή τη διεκδίκηση και είναι κρίμα να μην μπορέστε να επωφεληθείτε από αυτές, όλοι όσοι ειδοποιηθείτε δώστε την απαραίτητη προσοχή! Εφόσον επιθυμείτε να συνεχίσει ο δρ. Παπακωνσταντίνου να σας εκπροσωπεί στις διεκδικήσεις των μνημονιακών περικοπών των Νόμων 4051/2012 και 4093/2012, μην το αμελήσετε και αποστείλετε ΑΜΕΣΑ τα απαραίτητα έγγραφα! Όλοι οι συνάδελφοι που δεν έχουν καταθέσει τη δήλωση εξουσιοδότησης και συνέχισης διεκδίκησης και η ομαδική τους αγωγή έχει ήδη εκδικαστεί, δυστυχώς πλέον έχουν απωλέσει αυτό το δικαίωμα.

 .

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ τα κρίσιμα χρόνια της κρίσης στάθηκε στο πλευρό σας και ήδη έχουμε κατορθώσει να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε πολλά για τους συναδέλφους μας. Είναι βέβαιο πλέον ότι για το συγκεκριμένο θέμα, θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες αποφάσεις για όλους τους συναδέλφους που είχαν συμμετάσχει στις ομαδικές αγωγές των μνημονιακών περικοπών των συντάξεων (Ν4051/2012 και 4093/2012).

Παραμείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για οποιεσδήποτε νεότερες εξελίξεις τόσο σχετικά με το εν λόγω θέμα, όσο και σχετικά με οτιδήποτε αφορά το χώρο της Ιονικής.