Μετά από την επιστροφή της Επιτροπής Πολιτισμού της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, πάμε ξανά θέατρο, στο «Παλλάς» την Κυριακή 10.4.22 στην παράσταση «Το Σώσε»

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ελπίζοντας ότι σταδιακά θα επιστρέφουμε σε μία κανονικότητα για τις ζωές μας μετά από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζήσαμε την προηγούμενη διετία, ανακοινώσαμε την επιστροφή της Επιτροπής Πολιτισμού της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, που βεβαίως πλέον θα αφορά το σύνολο του χώρου της Ιονικής σε συνεργασία με το Σύλλογο Συνταξιούχων.

Και αυτή η επιστροφή βεβαίως δεν μπορεί παρά να είναι άκρως δυναμική, όπως αρμόζει σε όλους τους Ιονικάριους!

Οι θεατρικές παραστάσεις, που σίγουρα είχαν λείψει πολύ σε πολλούς από εσάς καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, είναι οι πρώτες δραστηριότητες που διοργανώνουμε για τους συναδέλφους μας.

Ήδη, η μεγάλη επιστροφή της Επιτροπής Πολιτισμού έγινε την Κυριακή 13 Μαρτίου στην παράσταση «Κοινή Ησυχία». Ουσιαστικά με αυτήν την παράσταση πιάσαμε το νήμα των δραστηριοτήτων μας από εκεί που το είχαμε αφήσει προ πανδημίας, αφού ήταν και η τελευταία προγραμματισμένη παράσταση που εν τέλει ακυρώθηκε εν όψει τότε του πρώτου lockdown.

Μάλιστα, η επιστροφή της Επιτροπής Πολιτισμού συνοδεύτηκε από πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού η προσέλευση των συναδέλφων στην πρώτη μετά την πανδημία θεατρική παράσταση ήταν αθρόα!

Και βεβαίως δε σταματάμε εδώ!

Η μεγάλη ανταπόκριση των συναδέλφων μας άναψε το «πράσινο φως» για να διοργανώσουμε και νέες δραστηριότητες. Σειρά παίρνει αυτή τη φορά η θεατρική παράσταση «Το Σώσε» στο θέατρο «Παλλάς» (Βουκουρεστίου 3-5) την Κυριακή 10 Απριλίου, ώρα 18:30.


Λίγα λόγια για το έργο

του Michael Frayn

Θέατρο Παλλάς

 

Από τις 18 Μαρτίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σμαράγδα Καρύδη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Χρυσοστόμου και Λένα Παπαληγούρα σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία, που γίνεται “το σώσε”.

H εμβληματική, διάσημη κωμωδία του Michael Frayn, «Το Σώσε» (Noises Off) έρχεται στο Θέατρο Παλλάς, από τις 18 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με ένα θίασο αστέρων επί σκηνής!

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σκηνοθετεί για πρώτη φορά καθαρόαιμη κωμωδία, αμέσως μετά την επιτυχία της παράστασης «Το Τρίτο Στεφάνι» -της μεγάλης παραγωγής που κατάφερε να θριαμβεύσει ακόμα και μέσα στην εποχή της πανδημίας- και πάλι στο Θέατρο Παλλάς. Αυτή την φορά, βάζει την σφραγίδα του σ’ αυτήν την ξέφρενη κωμωδία, όχι μόνο οδηγώντας έναν all-star θίασο, αλλά ανεβαίνοντας και ο ίδιος επί σκηνής.

Μαζί του, στο οργανωμένο χάος αυτής της αριστοτεχνικά γραμμένης κωμικής φάρσας, πρωταγωνιστούν η Σμαράγδα Καρύδη, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, η Στεφανία Γουλιώτη, ο Γιώργος Χρυσοστόμου και η Λένα Παπαληγούρα. Την ομάδα συμπληρώνουν ο Γιώργος Ψυχογυιός, η Δάφνη Δαυίδ και ο Γιώργος Ζυγούρης.

«Το Σώσε», έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν και στην Ελλάδα. Πρώτη φορά το σκηνοθέτησε ο Ανδρέας Βουτσινάς, στο θέατρο «ΜΙΝΩΑ» το 1983. Το 1995 παρουσιάστηκε στο ανέβασμα του Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο «Αθήναιον». Το πρωτότυπο έργο «Noises Off», έκανε πρεμιέρα το 1982, στο Λονδίνο.

Η σπαρταριστή κωμωδία, γράφτηκε αρκετά χρόνια νωρίτερα, όταν ο πολυβραβευμένος Άγγλος θεατρικός συγγραφέας Μάικλ Φρέιν (βραβεία Ολιβιέ 1976 & 1982, βραβείο Τόνυ 2000, βραβείο EMMY 1990 κ.ά.), εμπνεύστηκε το «Noises Off» εν έτει 1970, όσο παρακολουθούσε από τις κουΐντες ενός λονδρέζικου θεάτρου μια θεατρική φάρσα γραμμένη για την κωμικό Lynn Redgrave.

Αργότερα, είπε: “ήταν πιο αστείο να το βλέπεις από την κουΐντα, παρά από την πλατεία του θεάτρου, και σκέφτηκα ότι μια μέρα πρέπει να γράψω μια θεατρική κωμωδία για όλα όσα γίνονται πίσω από την σκηνή”.

.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΤΟ ΣΩΣΕ!

του Michael Frayn

 

Πρωταγωνιστούν :

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σμαράγδα Καρύδη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Χρυσοστόμου, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Ψυχογυιός, Δάφνη Δαυίδ και Γιώργος Ζυγούρης

 

Σκηνοθεσία – Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Σκηνικά: Πάρις Μέξης

Μουσική: Μίνως Μάτσας

Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Κίνηση: Κική Μπάκα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Ματθαίου

Βοηθοί σκηνογράφου: Αλέγια Παπαγεωργίου, Εύη Ανδριανού

Βοηθός ενδυματολόγου: Κατερίνα Αριανούτσου

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Graphic design: Indigo Creative

Social Media: ad4art – Κάλλη Μαυρογένη


 

Ο Σύλλογός μας εξασφάλισε ειδική προσφορά για τα μέλη μας:

– 16 ευρώ 

· Οι θέσεις είναι περιορισμένες επομένως σπεύσατε να δηλώσετε συμμετοχή

· Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Συλλόγου μας (210 3250692-3-4) και με τον Υπεύθυνο Επιτροπής Πολιτισμού του Συλλόγου μας, συνάδελφο Γιάννη Σοφιανόπουλο, προκειμένου να σας κρατήσουμε θέσεις

· ΠΡΟΣΟΧΗ ! Οι θέσεις θα κλείνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ μετά την καταβολή του αντιτίμου του εισιτηρίου.

·Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

· Το Θέατρο Παλλάς λειτουργεί αμιγώς ως χώρος υποδοχής θεατών πλήρως εμβολιασμένων ή νοσήσαντων. Η είσοδος του κοινού στον χώρο του θεάτρου, γίνεται με επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης από το gov.gr, συνδυαστικά με έγγραφο ταυτοπροσωπείας.

.

Υ.Γ. Η επιστροφή μας στα θέατρα σηματοδοτούν μόνο την αρχή της Μεγάλης Επιστροφής της Επιτροπής Πολιτισμού της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και καθόσον ο καιρός συνεχώς θα βελτιώνεται, να περιμένετε νέες εκπλήξεις που ήδη βρίσκονται υπό επεξεργασία!