Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ : Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ TΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ! Πάμε… Μουσικό Θέατρο στην παράσταση «Κοινή Ησυχία» στο θέατρο «ΔΙΑΝΑ» την Κυριακή 13 Μαρτίου ώρα 19:30 μ.μ.

 Για λίγο καιρό ξαποστάσαμε και ξανά προς νέες εμπειρίες τραβάμε! 

 .

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Τα τελευταία 2 χρόνια όλοι μας ζούμε σε μία πρωτόγνωρη συνθήκη, με την πανδημία, όπως είναι φυσικό, να έχει επηρεάσει τις ζωές μας πολυεπίπεδα. Στο πλαίσιο των μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας, όλες οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες που απευθύνονταν σε ζωντανή παρακολούθηση από το κοινό επηρεάστηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό και είτε ανεστάλησαν είτε μειώθηκε δραματικά η δυνατότητα προσέλευσης σε αυτές.

Οι συνθήκες αυτές βεβαίως ήταν οι πλέον ακατάλληλες για τις δραστηριότητες της Επιτροπής Πολιτισμού της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, που προ πανδημίας τις είχαν αγκαλιάσει και αγαπήσει οι συνάδελφοι και αποτελούσαν σίγουρα ένα αναπόσπαστο και επιτυχημένο μέρος του Συλλόγου μας.

Σεβόμενοι τους κανόνες που επιβλήθηκαν και θέτοντας βέβαια την Υγεία σε πρώτη γραμμή, η Επιτροπή Πολιτισμού ήταν αναγκασμένη να αναστείλει τις δραστηριότητές της όλο αυτό το διάστημα.

Έχοντας πλέον «μάθει» την πανδημία καλύτερα και με τα όπλα που έχει αποκτήσει η ανθρωπότητα εναντίον της, πολλές από τις δραστηριότητες που είχαν τεθεί στο περιθώριο επανέρχονται και είναι εφικτές με ασφάλεια για τους συμμετέχοντες.

 .

Έτσι λοιπόν, κρίναμε κι εμείς ότι είναι η ώρα για τη Μεγάλη Επιστροφή της Επιτροπής Πολιτισμού του Συλλόγου μας!


Γνωρίζουμε ότι όλο αυτό το διάστημα σας λείψαμε και να είστε βέβαιοι ότι μας λείψατε κι εσείς… Η Επιτροπή Πολιτισμού παίρνει μπρος και ζεσταίνει ξανά τις μηχανές της, έτοιμη να σας χαρίσει νέες, υπέροχες εμπειρίες! Την αρχή θα την κάνουμε με την παρακολούθηση μίας θεατρικής παράστασης (που τόσο έλειψε σε πολύ κόσμο), τηρώντας πάντα με απόλυτη προσήλωση όλα τα υγειονομικά μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε τις θεατρικές της «εξορμήσεις», σε μία «διαφορετική» μουσικοθεατρική παράσταση!

Η πρώτη μας θεατρική εξόρμηση μετά την πανδημία που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή μας στα θεατρικά δρώμενα θα είναι για την παράσταση «Κοινή Ησυχία» στο θέατρο Διάνα (Ιπποκράτους 7, πλησίον της στάσης μετρό «Πανεπιστήμιο), την Κυριακή 13 Μαρτίου ώρα 19:30 μ.μ.. Με αυτήν την παράσταση συνδέουμε το νήμα με τις δραστηριότητες της Επιτροπής Πολιτισμού προ πανδημίας, αφού ήταν και η τελευταία προγραμματισμένη παράσταση που εν τέλει ακυρώθηκε εν όψει τότε του πρώτου lockdown.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Λίγα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του εμβληματικού «9:05», σε σκηνοθεσία  Παντελή Βούλγαρη, του έργου των 270 παραστάσεων, των 130.000 θεατών και της ενθουσιώδους υποδοχής από κοινό και κριτικούς, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου συναντιέται και πάλι επί σκηνής του θεάτρου Διάνα με τον στιχουργό, συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό Οδυσσέα Ιωάννου σε ένα νέο και απόλυτα επιτυχημένο εγχείρημα και για πρώτη φορά θεατρικά με την Ελένη Ράντου που κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στη μουσικοθεατρική παράσταση «Κοινή ησυχία». Ο σπουδαίος τραγουδιστής με τη φωνή που προκαλεί ρίγος και έχει αγαπηθεί όσο λίγοι, ερμηνεύει 30 σπουδαία τραγούδια, κάποια από το προσωπικό του ρεπερτόριο και άλλα από την ακριβή κληρονομιά του ελληνικού τραγουδιού.

Ένα ταξίδι μουσικό, που μας ανεβάζει από τα σκαλιά του πενταγράμμου στον πιο τρυφερό προορισμό. Το όνειρο. Όχι όμως το όνειρο μιας κάποιας υλικής εκπλήρωσης, μα αυτό, μιας γεμάτης αισιοδοξίας ζωής.

Αυτή τη φορά με την επιμέλεια της Ελένης Ράντου, που υπογράφει την πρώτη της σκηνοθεσία στο θέατρο, και με συνοδοιπόρους τους ηθοποιούς Σοφία Πανάγου και  Δημήτρη Καπετανάκου, το καινούργιο ταξίδι αναζητάει τα χαμένα μας όνειρα, τις ματαιωμένες προσδοκίες μας και προτείνει «να αρχίσουμε ξανά να λέμε πιο όμορφα πράγματα», προσπαθώντας να ξεφύγουμε από την «Κοινή ησυχία».

Στο «9:05» ακούσαμε πως η πραγματικότητα έχει το μισό δίκιο. Αυτή η παράσταση είναι για το άλλο μισό, το όνειρο.

«Δεν ονειρευόμαστε κάτι για να γίνει, ονειρευόμαστε για να κοιτάμε ψηλά!»

 .

Επί σκηνής:

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Οδυσσέας Ιωάννου

Σοφία Πανάγου

Δημήτρης Καπετανάκος

 

Μουσικοί:

Ανδρέας Αποστόλου: Πιάνο-ενορχηστρώσεις

Μαίρη Μπρόζη: Βιολί-μαντολίνο-τραγούδι

Βαγγέλης Πατεράκης: Μπάσο

Στέφανος Δημητρίου: Κρουστά

Γιάννης Αυγέρης: Κιθάρες- πνευστά

                    

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ελένη Ράντου

Κείμενο: Οδυσσέας Ιωάννου

Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Μουσική ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Μπίτος, Λυσιέν Κλήμης

Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης

.


Ο Σύλλογός μας εξασφάλισε ειδική προσφορά για τα μέλη μας:

– 12 ευρώ από 20 ευρώ

· Οι θέσεις είναι περιορισμένες επομένως σπεύσατε να δηλώστε συμμετοχή

· Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Συλλόγου μας (210 3250692-3-4) και με τον Υπεύθυνο Επιτροπής Πολιτισμού του Συλλόγου μας, συνάδελφο Γιάννη Σοφιανόπουλο, προκειμένου να σας κρατήσουμε θέσεις

· ΠΡΟΣΟΧΗ ! Οι θέσεις θα κλείνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ μετά την καταβολή του αντιτίμου του εισιτηρίου.

· Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

· Σε συμμόρφωση με τα ισχύοντα μέτρα λόγω της πανδημίας, η είσοδος στο θέατρο επιτρέπεται αποκλειστικά σε όσους έχουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας

.

Υ.Γ. Αυτή είναι μόνο η αρχή της Μεγάλης Επιστροφής της Επιτροπής Πολιτισμού της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και καθόσον σταδιακά θα μπαίνουμε και στην άνοιξη, να είστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν και νέες εκπλήξεις!