Ανοιχτή Επιστολή προς το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ : Το  Μεγαλείο της Υποκρισίας – Του συνάδελφου Γιάννη Μπακαλέξη

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Πριν από έναν περίπου μήνα το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ εξέδωσε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας του. Εξ αιτίας της πολυετούς παρουσίας στη διοίκηση του επικουρικού μας Ταμείου ανθρώπων που ενεργούν ουσιαστικά σε βάρος των συμφερόντων των ασφαλισμένων του και το έχουν οδηγήσει στο ναυάγιο, δεν μπορούσαμε να υποδεχτούμε αυτή τη νέα έκδοση με καλή διάθεση… Και όταν διαβάσαμε κιόλας το περιεχόμενό της, σας αναλύσαμε στη σχετική ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (βλ. εδώ), τα ψέματα και τη φτηνή προπαγάνδα που επιχειρείτο μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας.

Βέβαια, οι απαράδεκτες ενέργειες της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι να λαμβάνουν επικουρική σύνταξη-φιλοδώρημα 40 ευρώ και η επικουρική μας ασφάλιση να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα στους συναδέλφους, οι οποίοι βεβαίως δεν είναι αφελείς. Τα ψέματα, μάλιστα, της εφημερίδας που εξέδωσε η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ τους εξοργίζουν ακόμα περισσότερο!

Ο συνταξιούχους συνάδελφός μας Γιάννης Μπακαλέξης από το Βόλο απέστειλε μία Ανοιχτή Επιστολή προς το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, όπου πολύ απλά, καθαρά και ξάστερα αναφέρεται στο Μεγαλείο της Υποκρισίας τους :


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Δ.Σ. ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

 .

Με έκπληξη πρόσφατα παρέλαβα την εφημερίδα που αποφάσισε να εκδώσει το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Δεν αντιλαμβάνομαι ποιόν λόγω ύπαρξης έχει μια τέτοια εφημερίδα και ποιόν σκοπό εξυπηρετεί.

Είναι ένα Δ.Σ. το οποίο εναλλάσσεται τα τελευταία 15 χρόνια και φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το κατάντημα του επικουρικού ταμείου.

Μετά την κατάργηση στην ουσία του κοινωνικού κράτους από την πολιτεία, αλλά και την κατάργηση στην πραγματικότητα, εξ αιτίας της τεχνολογίας, του κλασικού Τραπεζικού επαγγέλματος, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προστατέψει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των συνταξιούχων συναδέλφων, δεν διεκδίκησε τίποτα.

Πέταξε στον καιάδα 4000 παλιούς συνταξιούχους, με ψευδείς και ανυπόστατες δήθεν μελέτες,  οι οποίοι παίρνουν προς το παρόν επικουρική «σύνταξη», φιλοδώρημα 40 ευρώ, που ίσως στο τέλος το καταργήσουν τελείως.

Έρχονται τώρα και μας μιλούν για ένα καινούργιο μοντέλο  κεφαλαιοποιητικής επικούρησης,  που οδηγεί στην πραγματικότητα στην ιδιωτική ασφάλιση.

Δηλαδή εκείνοι τι θα κάνουν; Θα παριστάνουν τους διαχειριστές των ατομικών «κουμπαράδων», όπως λένε,  των  συναδέλφων τα οποία θα αποταμιεύουν και θα «ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ» για λογαριασμό των συναδέλφων;

Έχουν το θράσος να μιλούν αυτοί για επενδύσεις , που ξόδεψαν 55 εκατομμύρια ευρώ του ταμείου, αγοράζοντας  μετοχές της ATTIKA BANK, ενέργεια  που προφανέστατα εξυπηρετούσε  ιδιοτελείς σκοπούς, τα οποία σήμερα έχουν εξανεμισθεί τελείως, έχουν χαθεί για πάντα, και πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά γι’ αυτό;

Συμφωνώ και υπερθεματίζω για την αλήθεια των όσων το νέο  Δ.Σ. του συλλόγου συνταξιούχων της ΙΛΤΕ αναφέρει στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ που δημοσίευσε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας του συλλόγου των συνταξιούχων της ΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ για την σκοπιμότητα έκδοσης αυτής της εφημερίδας, το οποίο με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να συγχαρώ για την εκλογή του και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του.

Κλείνοντας την παρούσα μου επιστολή,  θεωρώ απαραίτητο να συμπληρώσω  τα παρακάτω. Ειλικρινά, εμένα προσωπικά το περιεχόμενο αυτής της εφημερίδας,  μου θύμισε ιατροδικαστικό πόρισμα, μετά από  πραγματοποίηση νεκροψίας.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΚΑΛΕΞΗΣ -ΒΟΛΟΣ