Επικοινωνία με την τράπεζα για να παραμείνει αμετάβλητη η κάλυψη από την ΑΧΑ ασφαλιστική (νυν Generali 1) για τους συναδέλφους συνταξιούχους που έχουν συνταξιοδοτηθεί μέχρι 31.12.13

Συνάδελφοι,

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με την ανακοίνωσή μας (βλ. εδώ), δυστυχώς είχαν έρθει εις γνώση μας ορισμένες πληροφορίες ότι η τράπεζα σχεδίαζε να διακόψει από 1.1.22 την ασφαλιστική κάλυψη μέσω της AXA (νυν Generali 1) των συναδέλφων μας που έχουν αποχωρήσει μέχρι τις 31.12.13.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η τράπεζα έχει ήδη αφαιρέσει την κάλυψη από τους αποχωρήσαντες από την 1.1.14 και μετά, ενώ είχαμε θορυβηθεί ιδιαίτερα όταν η δεδομένη κάλυψη από την AXA είχε συμπεριληφθεί στην ΕΣΣΕ του 2016.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ κινητοποιήθηκε αμέσως και θέλοντας να παρουσιάσουμε ένα ακλόνητο, κοινό μέτωπο του χώρου της Ιονικής στο θέμα αυτό που αφορά εκατοντάδες συναδέλφους μας, εκδώσαμε την ως άνω ανακοίνωση από κοινού με το Σύλλογο Συνταξιούχων, ενώ προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες προς τους αρμοδίους για να αποτρέψουμε μία τέτοια εξέλιξη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος επικοινώνησε με την Εντεταλμένη Γενική Διευθύντρια κ. Φραγκίσκη Μελίσσα, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει την κάλυψη των συναδέλφων που αποχώρησαν μέχρι 31.12.13.

Ωστόσο, η κ. Μελίσσα αποκάλυψε την πρόθεση της τράπεζας να μειώσει το πλαφόν της ασφάλισης (από 17.000 ευρώ που είναι σήμερα να μειωθεί κατά 30-35%, δηλαδή 10-12.000), ισχυριζόμενη ότι στην πράξη δε χρησιμοποιείται αυτό το πλαφόν από τους ασφαλισμένους συνταξιούχους συναδέλφους, προκειμένου το ποσό που θα απελευθερωθεί από τη μείωση του κόστους του ασφαλιστηρίου, να διοχετευθεί στην κάλυψη της ασφάλισης των εργαζομένων.

Εμείς είμαστε αντίθετοι σε μία τέτοια εξέλιξη, καθόσον δεν είναι δυνατόν να συγχέεται η ασφάλιση των εν ενεργεία και των συνταξιούχων και η τράπεζα οφείλει να καλύπτει τόσο τους εργαζομένους της όσο και τους συνταξιούχους συναδέλφους που μόχθησαν επί σειρά ετών για την πρόοδο και την εξέλιξή της.

Συνεπώς θα συνεχίσουμε να ζητάμε  από την τράπεζα και αποστείλαμε την κάτωθι επιστολή για να παραμείνει αμετάβλητο το πρόγραμμα ασφάλισης για τους αποχωρήσαντες μέχρι τις 31.12.13 συνταξιούχους συναδέλφους μας :

ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Νο29-17.12.21 – Επιστολή προς Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού

Ωστόσο, σε περίπτωση που η τράπεζα επιμείνει στην απόφασή της και επειδή θεωρούμε ότι δεν έχει καμία σχέση η ασφάλιση των εν ενεργεία με την ασφάλιση των συνταξιούχων, προτείνουμε στην τράπεζα τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν, να χρησιμοποιηθούν είτε για την κάλυψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ασφαλισμένους συνταξιούχους, είτε για την επαναφορά με ένα ασφαλιστήριο – έστω μικρού πλαφόν – των νεότερων συνταξιούχων, δηλαδή αυτών που αποχώρησαν από την 1.1.14 και μετά και οι οποίοι βεβαίως είναι οι πλέον αδικημένοι σε αυτήν την υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση της τράπεζας στα αιτήματά μας και ελπίζουμε να εδραιωθεί μία γόνιμη συνεργασία και κουλτούρα συνεννόησης στο μέλλον με την Εντεταλμένη Γενική Διευθύντρια κ. Φραγκίσκη Μελίσσα.