24/9 & 27/9 οι ημερομηνίες καταβολής της κύριας σύνταξής μας

Συνάδελφοι,

Οι ημερομηνίες καταβολής των κύριων συντάξεών μας του Οκτωβρίου είναι οι εξής:

· Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 για τους συναδέλφους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9

· Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 για τους συναδέλφους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8

Η πιθανότερη ημερομηνία καταβολής της επικουρικής σύνταξης είναι η Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

.

Σε αναμονή για τα αναδρομικά των παλαιών συνταξιούχων με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, μπορεί να έχει ξεκινήσει η πίστωση των αναδρομικών στους δικαιούχους νέους (συνταξιοδοτηθέντες μετά από τις 13.5.16) συνταξιούχους με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, ωστόσο έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στις πιστώσεις και υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί μας (και γενικά ασφαλισμένοι) που δεν έχουν λάβει τα αναδρομικά που δικαιούνται. Δυστυχώς, για αυτό το θέμα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση και ελπίζουμε ότι σύντομα θα αποδοθούν – επιτέλους – τα αναδρομικά σε όλους τους δικαιούχους.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει την εμφάνισή τους διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανή πίστωση των αναδρομικών και στους παλαιούς (συνταξιοδοτηθέντες πριν τις 13.5.16) συνταξιούχους με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Και σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει καμία σχετική, επίσημη ανακοίνωση. Επομένως, είμαστε σε αναμονή προκειμένου να δούμε αν πράγματι θα πιστωθούν τα αναδρομικά στους παλαιούς συνταξιούχους με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης ή θα παραπεμφθούν και αυτά για επόμενο διάστημα.  

Για όλα αυτά τα ζητήματα βεβαίως, η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έχει κινητοποιηθεί και όπως θα θυμάστε, αποστείλαμε την υπ’αριθμ. 19/13.9.21 επιστολή (βλ. εδώ) στους αρμοδίους, ζητώντας να μην υπάρξουν περαιτέρω αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και να προχωρήσει άμεσα η ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών για την εφαρμογή των διατάξεων των ασφαλιστικών νόμων.