ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ – «Το μεγάλο μας τσίρκο» – Δεν συμμετέχουμε στην εκλογική παρωδία

Συνάδελφοι,

Τη «μοναδικότητα» της υπόθεσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ σας την έχουμε αναλύσει επανειλημμένα, αφού πρόκειται για ένα αυτοδιαχειριζόμενο ασφαλιστικό Ταμείο (ΝΠΙΔ) στο οποίο έχουν συμβεί πρωτοφανή και ανήκουστα γεγονότα, τα οποία συνεχίζουν να εξελίσσονται ζημιώνοντας διαρκώς τα ασφαλισμένα μέλη του.

Το ναυάγιο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ λόγω των τραγικών επιλογών των διοικήσεών του έχει διαφανεί εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, υπάρχει ένα απάγκιο λιμάνι στο οποίο μπορούν να οδηγηθούν οι ασφαλισμένοι του επικουρικού μας ταμείου ώστε να διασώσουν και κατοχυρώσουν τη σύνταξή τους. Οι Σύλλογοι της Ιονικής (ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – Σύλλογος Εργαζομένων) υποστηρίζουμε εδώ και περίπου μία δεκαετία χωρίς περιστροφές ότι η προοπτική ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ (νυν e-ΕΦΚΑ) είναι η μοναδική για τη διάσωση και κατοχύρωση της επικουρικής σύνταξης όλων των ασφαλισμένων του Ταμείου, εργαζομένων και συνταξιούχων. Δυστυχώς, οι κύριοι της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ όλα αυτά τα χρόνια (καθόσον ουσιαστικά αποτελούν μία συνέχεια που ακολουθούν την ίδια στάση, ακόμα και αν αλλάζουν ορισμένα πρόσωπα) απορρίπτουν τη -μοναδική- αυτή λύση για δικούς τους λόγους, αδιαφορώντας για την τύχη του Ταμείου και κατ’επέκταση των χιλιάδων ασφαλισμένων του.

Αντί να επιτελούν το βασικό τους θεσμικό ρόλο, της προστασίας των συμφερόντων των ασφαλισμένων μελών του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους, έχοντας οδηγήσει το Ταμείο, ουσιαστικά, στην καταστροφή. Και όσο και αν προσπαθούν μέσα από τις ανακοινώσεις τους να πουν τις… μισές αλήθειες (που ως γνωστόν ισοδυναμούν με τα χειρότερα και πιο επικίνδυνα ψεύδη), εμείς θα είμαστε πάντοτε επί ποδός για να συμπληρώνουμε στο σύνολό του τον πίνακα της πραγματικότητας:

· Είναι αυτοί που όλοι μαζί πράγματι καταγγείλαμε στο παρελθόν τις χαριστικές διαδικασίες των πλασματικών χρόνων εξαγοράς των παλαιών συνταξιούχων.

· Είναι αυτοί που όλοι μαζί καταγγείλαμε ότι ήταν αδιανόητο ένα αυτοδιαχειριζόμενο ταμείο που ιδρύθηκε το 1979, ήδη από το 1984 να δίνει συντάξεις.

· Είναι όμως ΑΥΤΟΙ που ενώ οι αναλογιστικές μελέτες έδειχναν ότι το Ταμείο όδευε προς τον όλεθρο, με μία ανήκουστη απόφαση διπλασίασαν τις συντάξεις στα 900 ευρώ.

· Είναι αυτοί που υποβάθμιζαν και χαρακτήριζαν το Ταμείο «αλβανική πυραμίδα» και τότε έσπευσε ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank του κ. Γκιάτη να σας αποστείλει ανακοίνωση στην οποία σας καλούσε να γνωστοποιήσετε το iban προκειμένου να σας «διασώσουν» τα χρήματά σας και να επιστραφούν οι εισφορές σας… Και μετά από ένα μήνα έγινε φανερός ο εμπαιγμός των ασφαλισμένων αφού οι συνεργάτες του κ. Γκιάτη στη διοίκηση του Ταμείου αποφάσισαν χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση, μακριά από κάθε λογική και χωρίς να τηρηθούν οι τυπικές διαδικασίες, να προχωρήσουν στην αδιανόητη επένδυση των 55,5, εκατ. ευρώ στη χρεοκοπημένη Attica Bankχρήματα βέβαια που πλέον έχουν γίνει «καπνός».

· Είναι αυτοί που διοργάνωσαν τη «Γενική Συνέλευση-φάντασμα» στις 5/8/18 στο κλειστό του Πανελληνίου κατά την κορύφωση των θερινών διακοπών των περισσότερων Ελλήνων με την παρουσία δεκάδων σεκιουριτάδων, απαξιώνοντας κάθε έννοιας δημοκρατικής και συνδικαλιστικής διαδικασίας.

· Είναι αυτοί που έφτιαξαν ένα «υβριδικό καταστατικό» που καταργεί τη δημοκρατική λειτουργία του ταμείου και τις Γενικές Συνελεύσεις που γίνονται δια αντιπροσώπων.

· Είναι αυτοί που προχωρούν τώρα σε εκλογικές διαδικασίες προκειμένου δήθεν να αντιμετωπίσουν τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγήσει οι ίδιοι το Ταμείο, αλλά μάλλον περισσότερο τους απασχολεί η δίωξη που τους έχει ασκηθεί για κακουργηματική απιστία, αφού η υπόθεση βρίσκεται στην τακτική ανάκριση.

· Είναι αυτοί που απέστειλαν ένα ψηφοδέλτιο με 23 υποψηφίους, εκ των οποίων οι 4 (Κατσιγιάννης Ιωάννης , Ντάγκα Ελένη, Μπρέστα Φωτεινή, Χαλκίδης Αθανάσιος) έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι! Τονίζουμε ότι οι έωλες απειλές τους για όσους δε συμμετάσχουν είναι αστειότητες και δεν έχουν καμία απολύτως νομική βάση! Μάλιστα, ενώ με βάση το δικό τους «υβριδικό καταστατικό» θα έπρεπε να εκλέγονται με βάση την αριθμητική δύναμη των μελών Ιονικής τουλάχιστον 80 τακτικοί αντιπρόσωποι (και 80 αναπληρωματικοί) από το χώρο της Ιονικής, εν τέλει θα «εκλεγούν» οι ελάχιστοι που απέμειναν μετά τις παραιτήσεις, δηλαδή 19!  Η αγανάκτηση των συναδέλφων είναι μεγάλη. Για όσους από τους 19 είναι μέλη του Συλλόγου μας, μας τονίζουν ότι πρέπει να ληφθούν διοικητικά μέτρα αφού στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα των συναδέλφων και των ασφαλισμένων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ! Οι υπόλοιποι ούτως ή άλλως ποτέ δεν είχαν και ούτε θα έχουν ουσιαστική σχέση με την Ιονική Οικογένεια:

·        ΑΡΑΒΟΣΙΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

·        ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

·        ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΓΩ

·        ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΦΩΤΙΟΣ

·        ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

·        ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

·        ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

·        ΚΩΔΩΝΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΗ

·        ΛΟΥΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

·        ΜΠΟΥΧΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

·        ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

·        ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

·        ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

·        ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

·        ΣΑΠΡΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

·        ΣΦΑΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

·        ΤΖΟΥΡΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

·        ΤΣΙΑΚΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

·        ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

.

Συνάδελφοι,

Όπως καταλαβαίνετε όλοι, δε μιλάμε πλέον για ασφαλιστικό ταμείο, αλλά… για «το μεγάλο μας τσίρκο»!

Μέσα σε όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στον επικουρικό μας φορέα που κατακλύζεται από αδαείς και ιδιοτελείς, μέσα από τις υποψηφιότητες έχει αναδυθεί και η κόντρα για την αρχηγία στους αντιπροσώπους…

· Θα αναλάβει ο απίθανος κ. Νικολακάκης που ως γνωστόν για 15 χρόνια δεν πάτησε το πόδι του στην τράπεζα αλλά μισθοδοτείτο κανονικά, απολαμβάνοντας πρωτοφανούς ασυλίας από την τράπεζα; Μην ξεχνάμε ότι ήταν ο κεντρικός πρωταγωνιστής των γεγονότων του «Κάραβελ» που δυσφήμισαν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Ιονικής σε όλο τον κόσμο (αφού το βίντεο έπαιζε σε κανάλια και εκτός Ελλάδας) και συνέδραμαν στην ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.

· Θα αναλάβει ο κ. Δημήτρουλας, για τον οποίον δε χρειάζονται συστάσεις αφού όλοι γνωρίζουν τα πεπραγμένα του… Είναι γνωστό εξ άλλου, ότι όπου γάμος και χαρά, ο Δημήτρουλας πρώτος…

· Ή μήπως τελικά θα την αναλάβει ο «μεγαλοεπενδυτής» κ. Πετράκης, ο οποίος ηγήθηκε της επένδυσης στην Attica Bank;

· Μία «εγγυημένη» λύση ίσως αποτελεί ο τιτανοτεράστιος κ. Τσιακούλιας, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην καταστροφική επένδυση.

· Στις ελάχιστες εναπομείνασες υποψηφιότητες των Ιονικάριων φιγουράρει και ο γνωστός «συνδικαλιστής» κ. Αναστάσιος Λούρης, με το περίφημο σύνθημα «ψηφίστε Λούρη να φάτε κουλούρι», το οποίο είχε ο ίδιος διακινήσει παλαιότερα…

· Και για να συμπληρώσουμε το καστ που κάνει την εμφάνισή του στην παράσταση του «μεγάλου μας τσίρκου», συμμετέχει επίσης ο κ. Αριστοτέλης Ζηλιασκόπουλος. Αν δε γνωρίζετε ποιος είναι, σας ενημερώνουμε ότι ο εν λόγω κύριος δυστυχώς ήταν διευθυντής. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανόν να έχετε λάβει κάποιο μήνυμα τις τελευταίες ημέρες από τον κ. Ζηλιασκόπουλο. Βλέπετε, πιθανόν δεν έχει αντιληφθεί ότι λόγω απουσίας υποψηφίων, θα εκλεγούν όλοι οι ελάχιστοι υποψήφιοι και έχει ξεκινήσει προεκλογική καμπάνια, βομβαρδίζοντας τους συναδέλφους Ιονικάριους με μηνύματα!

· Οι εκλογές έχουν ιδιαιτέρως «καινοτόμα» χαρακτηριστικά, αφού η Εφορευτική Επιτροπή αποτελείται από το Διευθυντή και τους υπαλλήλους του Ταμείου!

 .

Δεν συμμετέχουμε στην εκλογική παρωδία!

Επειδή βέβαια τα «τσίρκα» και οι συντελεστές τους είναι ουσιαστικά καλλιτέχνες που μας προσφέρουν μία σπουδαία μορφή διασκέδασης, ακολουθώντας τους κανόνες που τους επιτρέπουν να παρουσιάζουν τις όμορφες παραστάσεις τους, να μας συγχωρούν για την παρομοίωση, καθόσον στο δικό μας μεγάλο τσίρκο οι κανόνες αποτελούν ξεχασμένη πολυτέλεια…

Εμείς θέλουμε να τονίσουμε ότι δε θα αφήσουμε το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ να συνεχίσει να λειτουργεί ως ένα μεγάλο τσίρκο, ζημιώνοντας διαρκώς τους ασφαλισμένους του! Δε θα αφήσουμε άλλο την ανεξέλεγκτη πορεία της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που σπρώχνει την επικουρική μας σύνταξη και τους ασφαλισμένους προς τον γκρεμό!

Παρά τις αναμενόμενες δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, οι Σύλλογοί μας θα συνεχίσουμε ασυμβίβαστα να αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για τα συμφέροντα των μελών των Συλλόγων μας, ακόμα και αν απέναντί μας έχουμε αντιπάλους που με κάθε τρόπο και μέσο επιχειρούν να διαιωνίζουν ένα ταμείο με τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας για ίδιους σκοπούς και για να αποφύγουν τις συνέπειες των πράξεών τους. 

Εμείς δεσμευόμαστε ότι η μέχρι σήμερα πορεία μας θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα, μέχρι τη δικαίωση των ασφαλισμένων μελών του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ με τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης και βεβαίως την απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους του ναυαγίου του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και της επικουρικής μας σύνταξης.

 .

Σε αυτές τις εκλογές-παρωδία που διοργανώνουν οι καταστροφείς της επικουρικής μας ασφάλισης, με ένα πρωτοφανές για ασφαλιστικό ταμείο «υβριδικό» καταστατικό που οι ίδιοι έχουν επιβάλει με το «έτσι-θέλω», καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και νομιμότητας, λέμε ένα μαζικό ΟΧΙ!

 .

Οι Σύλλογοι της Ιονικής και οι χιλιάδες συνάδελφοι ασφαλισμένα μέλη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δεν συμμετέχουμε στην εκλογική παρωδία που διοργανώνουν οι καταστροφείς της επικουρικής μας σύνταξης!