Τέλος Μαΐου ή Ιουνίου οι αυξήσεις και τα προκύπτοντα αναδρομικά μετά από τον επανυπολογισμό των συντάξεων των νέων συνταξιούχων (μετά από 13.5.16) με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης

Συνάδελφοι,

Σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα τόσο μέσα από την ιστοσελίδα όσο και από την εφημερίδα μας για τον επανυπολογισμό των συντάξεων με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης που θα σημάνει αυξήσεις για αυτήν την κατηγορία των συνταξιούχων συναδέλφων μας (δηλαδή σε αυτούς που είχε προκύψει αρνητική προσωπική διαφορά μετά από τις ενέργειες του Συλλόγου μας και το υπόμνημα που υπέβαλε η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και έκαναν δεκτό το Υπουργείο και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, καταβάλλοντάς μας τις αυξήσεις που προέκυπταν από τον επανυπολογισμό στη συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων μας) και βεβαίως αναδρομικά από 1/10/2019 (από όταν και ξεκινά η ισχύς του Ν4670/2020) τα οποία θα προκύψουν από αυτές τις αυξήσεις.

Οι αρχικές εξαγγελίες της κυβέρνησης περί ολοκλήρωσης της διαδικασίας και καταβολής της ποσών (αυξήσεων και αναδρομικών) για το πρώτο τρίμηνο του 2021 έχουν βεβαίως διαψευστεί. Ωστόσο, μετά από αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση, σύμφωνα με πληροφορίες από τον e-ΕΦΚΑ, η διαδικασία του επανυπολογισμού επιτέλους προχωρά και ιδιαίτερα για τους νέους συνταξιούχους (που αποχώρησαν μετά τις 13.5.16 όταν ξεκίνησε να ισχύει ο Νόμος Κατρούγκαλου), αναμένεται να αποδοθούν τα ποσά των αυξήσεων και των αναδρομικών είτε στο τέλος του τρέχοντος μήνα (με τη σύνταξη του Ιουνίου) είτε στο τέλος του επόμενου μήνα (με τη σύνταξη του Ιουλίου).

Όσον αφορά τους παλαιούς συνταξιούχους (που αποχώρησαν προ 13.5.16), η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αφού αποδοθούν τα ποσά στους νέους, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχει επαρκής πληροφόρηση για αυτό το θέμα.

Μόλις έχουμε κάποια εξέλιξη ή επίσημη ανακοίνωση, είτε για τους νέους είτε τους παλαιούς συνταξιούχους, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

 .

Έχει ξεκινήσει η καταβολή αυξήσεων και αναδρομικών στους συνταξιούχους που εργάζονται

Σας είχαμε ενημερώσει ότι σύμφωνα με το Νόμο 4670/2020, λόγω της μείωσης του ποσοστού παρακράτησης της σύνταξης των συνταξιούχων που εργάζονται από 60% σε 30%, αναμένονταν αυξήσεις και αναδρομικά από το Μάρτιο του 2020 για αυτήν την κατηγορία. Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ έχει ήδη ξεκινήσει η σταδιακή καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών σε αυτήν την κατηγορία των συνταξιούχων.