ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ – ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΙΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ διακήρυσσε από την πρώτη μέρα της ύπαρξής της την αναγκαιότητα συγχώνευσης όλων των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο χώρο μας, υπό συνθήκες διαφάνειας και νομιμότητας, προκειμένου οι συνάδελφοί μας να έχουν την καλύτερη δυνατή και δυναμική εκπροσώπηση.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δημιουργήθηκε κατά κύριο λόγο για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του ΣΥΙΛΤΕ – τα οποία κινδύνευαν από ορισμένους εκτός Ιονικής Οικογένειας που τα εποφθαλμιούσαν – επειδή δεν ήταν δυνατή η μεταβίβασή τους στο Σύλλογο Συνταξιούχων, αφού δεν είχαν δικαίωμα εγγραφής οι εργαζόμενοι που τα είχαν αποκτήσει (και συνεπώς οποιαδήποτε τέτοια διαδικασία μεταβίβασης θα ήταν άκυρη).

Έκτοτε, η απόφαση δημιουργίας της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ αποδείχθηκε λυτρωτική για το χώρο μας, όχι μόνο γιατί διασφάλισε τα περιουσιακά στοιχεία προς αξιοποίηση των συμφερόντων των Ιονικάριων, αλλά και γιατί επέδειξε κορυφαία δράση σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας θέματα.

Όλοι εμείς στην ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θεωρούμε ότι ο χώρος της Ιονικής ουσιαστικά πρέπει να εκφράζεται από έναν ενιαίο Σύλλογο Συνταξιούχων (αφού η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί), στον οποίο θα υπάρχει δυνατότητα από το καταστατικό εγγραφής και των εν ενεργεία συναδέλφων μας και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε σταθερά μέχρι σήμερα.

Οι συνάδελφοί μας, σχεδόν στο σύνολό τους, διατυπώνουν έντονα την επιθυμία να γίνει άμεσα η συγχώνευση των συλλόγων, αφού είναι του ιδίου νομικού προσώπου και υπάγονται στις διατάξεις του αστικού κώδικα και ουσιαστικά έχουν το ίδιο αντικείμενο. Κατά συνέπεια, η συγχώνευση θα αποτελέσει εφαλτήριο νέας δυναμικής και αποτελεσματικής δράσης.

Ο στόχος αυτό θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εδώ και χρόνια, αλλά δυστυχώς υπήρξαν αντιπαραθέσεις και πρόσωπα που για ιδιοτελείς λόγους υπονόμευσαν αυτήν την προσπάθεια και δεν την άφησαν να υλοποιηθεί μέχρι και σήμερα.

Μετά όμως από την αποκατάσταση της νομιμότητας στο Σύλλογο Συνταξιούχων με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που αντικατέστησε τη διοίκηση Κολλάτου και διόρισε την προσωρινή διοίκηση Κάβουρα, δημιουργούνται επιτέλους οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την εξέλιξη διάφανων εκλογικών διαδικασιών στο Σύλλογο Συνταξιούχων.

Δυστυχώς βέβαια η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα να αναβάλει αυτές τις διαδικασίες, οι οποίες εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είναι αδύνατον και δεν επιτρέπεται να υλοποιηθούν.

Ελπίζουμε σύντομα και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, να αρθούν οι περιορισμοί ώστε να υπάρξει δυνατότητα σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης και πραγματοποίηση αρχαιρεσιών για να προκύψει αιρετή διοίκηση στο Σύλλογο Συνταξιούχων.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα αποστείλει άμεσα επιστολή στην εκλεγμένη διοίκηση που θα προκύψει, στην οποία θα ζητά συνεργασία για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου της συγχώνευσης των συλλόγων, που αποτελεί διακαή επιθυμία της συντριπτικής πλειονότητας των Ιονικάριων!

Μέχρι τότε, απευθύνουμε έκκληση σε όσους ακόμα δεν έχετε γίνει μέλη των συλλόγων της Ιονικής, να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας είτε στην ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είτε στο Σύλλογο Συνταξιούχων, όχι μόνο για να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο οι Σύλλογοί μας, αλλά και προς το δικό σας συμφέρον, αφού η δράση των συλλόγων ακουμπά τις δικές σας προτεραιότητες και ανάγκες.

 

Ελπίζουμε το επόμενο διάστημα η επιθυμία όλων των Ιονικάριων να γίνει πραγματικότητα και όλοι μαζί, ενωμένοι να προχωρήσουμε δυναμικά, αποτελεσματικά και υπεύθυνα σε μία νέα εποχή για τη μεγάλη μας ΙΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!