Προβληματικά ξεκίνησε η ενσωμάτωση των υπηρεσιών του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ στον e-ΕΦΚΑ, αφού το υπερταμείο δεν κατέβαλε το επίδομα συμπαραστάσεως στους δικαιούχους – Ενέργειες του Συλλόγου μας για την επίλυση του θέματος

Συνάδελφοι,

Με δημοσιεύματά μας σας είχαμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή για τη μεταφορά των υπηρεσιών Μητρώου και παροχών σε χρήμα (επίδομα συμπαραστάσεως, επιδόματα αδείας, έξοδα κηδείας, κατασκηνώσεις κ.λπ.), με τις οποίες ήταν επιφορτισμένο το ταμείο μας ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ-πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ στις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ. Σας είχαμε ενημερώσει επίσης ότι για όλα αυτά τα θέματα που ήταν προηγουμένως στην αρμοδιότητα του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, θα πρέπει πλέον να απευθύνεστε στα κατά τόπους υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ.

Εξ αρχής είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις και την ανησυχία μας για αυτήν την εξέλιξη, φοβούμενοι ότι αυτό θα σήμαινε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους συναδέλφους μας και δυστυχώς ήδη επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας…

Το επίδομα συμπαραστάσεως ετέρου προσώπου (δικαιούχοι όσοι ασφαλισμένοι συνάδελφοι χρήζουν βοήθειας ετέρου προσώπου έχοντας υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά – ανέρχεται σε 550 ευρώ μηνιαίως) καταβαλλόταν απρόσκοπτα στους δικαιούχους συναδέλφους μας στις αρχές κάθε μήνα μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021.

Δυστυχώς, πολλοί συνάδελφοί μας δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος επικοινώνησαν μαζί μας για να μας ενημερώσουν ότι στις αρχές του τρέχοντος μήνα δεν καταβλήθηκε το επίδομα.

Μάλιστα, αρκετοί εκ των συναδέλφων μας τόνισαν ότι έσπευσαν στα τοπικά υποκαταστήματα e-ΕΦΚΑ, όπως ήταν η οδηγία του ταμείου, για να ενημερωθούν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά συνάντησαν την πλήρη άγνοια των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι δεν είχαν καμία γνώση επί του θέματος και επομένως δεν τους έδωσαν και καμία υπεύθυνη απάντηση.

Ο Σύλλογός μας ήρθε σε επικοινωνία με αρμόδιους του e-ΕΦΚΑ και απέστειλε την ακόλουθη επιστολή, ζητώντας να δοθεί άμεση λύση σε αυτό το θέμα που αφορά συναδέλφους μας που χρήζουν συμπαράστασης ετέρου προσώπου και το επίδομα αποτελεί μείζον βοήθημα για να υπάρχει δυνατότητα να λαμβάνουν αυτήν την υπηρεσία.

ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – Επιστολή No 5-8.2.21 για Επίδομα Συμπαραστάσεως-

Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι του e-ΕΦΚΑ θα ευαισθητοποιηθούν και θα κινητοποιηθούν άμεσα, καθόσον, όπως μπορεί να γίνει κατανοητό, αυτό το θέμα χρήζει άμεσης επίλυσης αφού αρκετοί από τους δικαιούχους συναδέλφους που ταλαιπωρούνται από διάφορα προβλήματα υγείας απασχολούν ένα βοηθό και το επίδομα συμπαραστάσεως είναι κρίσιμης σημασίας για την επιβίωσή τους!

Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του μέχρι να δοθεί λύση και να καταβληθεί το επίδομα στους συναδέλφους. Παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να ενημερωθείτε για οποιαδήποτε εξέλιξη, τόσο επ’ αυτού, όσο και επί οποιουδήποτε άλλου θέματος αφορά το χώρο μας.