Διευκρινίσεις για την έκδοση ηλεκτρονικής υπεύθυνης δήλωσης για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Συνάδελφοι,

Από χθες σας είχαμε ενημερώσει ότι το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δεν έχει φροντίσει να είναι διαθέσιμο το κείμενο το οποίο θα πρέπει να συμπληρώστε όσοι επιλέξετε να εκδώσετε ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωσημέσω του gov.gr, την οποία ζητά το Ταμείο για τη συνέχιση της επικουρικής σας σύνταξης.

Ο Σύλλογός μας κατέβαλε προσπάθεια στη χθεσινή ανάρτηση να σας καθοδηγήσει για το κείμενο που πρέπει να συμπεριληφθεί στην υπεύθυνη δήλωση (σύμφωνα με την υπεύθυνη δήλωση που είχε αποστείλει το ίδιο το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στους ασφαλισμένους του), αλλά κάποιοι συνάδελφοι μας ενημέρωσαν ότι αντιμετώπισαν δυσκολίες λόγω του μεγάλου όγκου του κειμένου που πρέπει να συμπεριληφθεί.

Ο Σύλλογός μας επικοινώνησε με το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και ήρθαμε σε συνεννόηση για ένα πιο σύντομο κείμενο το οποίο θα κάνει αποδεκτό το Ταμείο. Επομένως, όσοι επιλέξετε να εκδώσετε ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση θα γράφετε στο κείμενο :

 .


Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις, που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986 δηλώνω ότι:

 

Είμαι Άμεσος Συνταξιούχος (Γήρατος ή Αναπηρίας)

ή

Δικαιοδόχος (Δικαιοδόχος σύνταξης λόγω θανάτου ενεργού ασφαλισμένου ή συνταξιούχου)

 

——————————————————————————————–

 

Παρέχω εργασία ή απασχόληση με οποιοδήποτε είδος σύμβαση (π.χ. εξαρτημένης εργασίας , ανεξαρτήτων υπηρεσιών, αορίστου ή ορισμένου χρόνου ή έργου, σε οποιοδήποτε εργοδότη).

Αυτοαπασχολούμαι με οποιαδήποτε μορφή ή σχέση.

Ασκώ ελεύθερο επάγγελμα ή συμμετέχω σε Δ.Σ. εταιρίας κ.ο.κ  Χρονικό διάστημα εργασίας – αυτοαπασχόλησης – άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος κ.λπ. από…………. έως…………….

 

ή

 

Δεν παρέχω εργασία ή απασχόληση με οποιουδήποτε είδους σύμβαση (π.χ. εξαρτημένης εργασίας, ανεξαρτήτων υπηρεσιών αορίστου ή ορισμένου χρόνου ή έργου, σε οποιοδήποτε εργοδότη).

Δεν αυτοαπασχολούμαι με οποιαδήποτε μορφή ή σχέση.

Δεν ασκώ ελεύθερο επάγγελμα ούτε συμμετέχω σε Δ.Σ. κ.λπ.

——————————————————————————————–

 

(Το παρακάτω συμπληρώνεται μόνο από τα Δικαιοδόχα τέκνα):

 

Είμαι άγαμος και άνεργος

 

ή

 

Δεν είμαι άγαμος και άνεργος

 

——————————————————————————————–

 

Τέλος για την διεκπεραίωση της παρούσης ΠΑΡΕΧΩ τη ρητή συγκατάθεσή μου στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για την συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων.


.

· Τα σημεία που είναι με κόκκινο χρώμα δεν πρέπει να συμπεριληφθούν στην υπεύθυνη δήλωση, καθώς είναι οδηγοί για την κατανόηση και ορθή συμπλήρωση της δήλωσής σας.