Ετήσια δικαιολογητικά συνέχισης επικουρικής σύνταξης για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Συνάδελφοι,

Όπως κάθε χρόνο, το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ σας έχει αποστείλει επιστολή στην οποία σας ζητά την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη συνέχιση καταβολής της επικουρικής σας σύνταξης.

Για όσους ενδεχομένως για τον οποιοδήποτε λόγο δεν έχετε λάβει την εν λόγω επιστολή, σας την παραθέτουμε στη συνέχεια :

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ 2020

Όπως καθίσταται σαφές, φέτος (σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που το Ταμείο ζητούσε περισσότερα στοιχεία) το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ σας ζητά μόνο την επισυναπτόμενη στην επιστολή υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια Δημόσια Αρχή (Αστυνομική Αρχή ή ΚΕΠ) ή ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.gov.gr.

Ωστόσο, το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δε φρόντισε να υπάρχει το κείμενο το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσετε στην ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση. Για όσους λοιπόν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τη θεώρηση ηλεκτρονικά, φροντίσαμε να σας παραθέσουμε το κείμενο στη συνέχεια:

Επομένως, επισκέπτεστε τον κάτωθι σύνδεσμο

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese/ekdose-upeuthunes-deloses

και ακολουθώντας τις οδηγίες για την έκδοση υπεύθυνης δήλωσης, στο κείμενο της υπεύθυνης δήλωσης θα πρέπει να γράψετε τα εξής :

.


Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις, που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986 δηλώνω ότι:

 

Είμαι Άμεσος Συνταξιούχος (Γήρατος ή Αναπηρίας)

ή

Δικαιοδόχος (Δικαιοδόχος σύνταξης λόγω θανάτου ενεργού ασφαλισμένου ή συνταξιούχου)

 

—————————————————————————————————

 

Παρέχω εργασία ή απασχόληση με οποιοδήποτε είδος σύμβαση (π.χ. εξαρτημένης εργασίας , ανεξαρτήτων υπηρεσιών, αορίστου ή ορισμένου χρόνου ή έργου, σε οποιοδήποτε εργοδότη).

Αυτοαπασχολούμαι με οποιαδήποτε μορφή ή σχέση.

Ασκώ ελεύθερο επάγγελμα ή συμμετέχω σε Δ.Σ. εταιρίας κ.ο.κ  Χρονικό διάστημα εργασίας – αυτοαπασχόλησης – άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος κ.λπ. από…………. έως…………….

 

ή

 

Δεν παρέχω εργασία ή απασχόληση με οποιουδήποτε είδους σύμβαση (π.χ. εξαρτημένης εργασίας, ανεξαρτήτων υπηρεσιών αορίστου ή ορισμένου χρόνου ή έργου, σε οποιοδήποτε εργοδότη).

Δεν αυτοαπασχολούμαι με οποιαδήποτε μορφή ή σχέση.

Δεν ασκώ ελεύθερο επάγγελμα ούτε συμμετέχω σε Δ.Σ. κ.λπ.

—————————————————————————————————

 

(Το παρακάτω συμπληρώνεται μόνο από τα Δικαιοδόχα τέκνα):

 

Είμαι άγαμος και άνεργος

 

ή

 

Δεν είμαι άγαμος και άνεργος

 

—————————————————————————————————

Τέλος για την διεκπεραίωση της παρούσης ΠΑΡΕΧΩ την ρητή συγκατάθεσή μου στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων.


.

· Τα σημεία που είναι με κόκκινο χρώμα δεν πρέπει να συμπεριληφθούν στην υπεύθυνη δήλωση, καθώς είναι οδηγοί για την κατανόηση και ορθή συμπλήρωση της δήλωσής σας.

· Εάν προχωρήσετε σε ηλεκτρονική θεώρηση, όταν διεκπεραιωθεί η ηλεκτρονική διαδικασία θα πρέπει να αποστείλετε την υπεύθυνη δήλωση στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ είτε ηλεκτρονικά είτε ταχυδρομικά.

· Επειδή αρκετοί συνάδελφοι έχουν επικοινωνήσει μαζί μας πανικόβλητοι, καθόσον η ισχύουσα καραντίνα περιορίζει τις δυνατότητες μετακίνησής τους, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική και θα δοθεί παράταση πέραν της προθεσμίας της 31ης Ιανουαρίου 2021.

· Σας ενημερώνουμε ότι αυτό το διάστημα τα ΚΕΠ λειτουργούν αποκλειστικά με ραντεβού.

· Λόγω των περιοριστικών μέτρων δημόσιας υγείας, το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δέχεται το δικαιολογητικό αποκλειστικά ταχυδρομικά ή με email (εάν επιλέξετε την ηλεκτρονική έκδοση υπεύθυνης δήλωσης).

· Αφού φέτος το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ κάνει αποδεκτή μόνο την υπεύθυνη δήλωσή σας για τη συνέχιση καταβολής της επικουρικής σύνταξής σας και αφού η ισχύς μίας υπεύθυνης δήλωσης δεν έχει… ημερομηνία λήξης, μήπως πρέπει το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο εξής να τη λαμβάνει υπ’ όψη χωρίς να ζητά κάθε χρόνο νέες δηλώσεις ή στοιχεία από τους ασφαλισμένους και ο ασφαλισμένος να είναι υποχρεωμένος ο ίδιος να δηλώσει τυχόν αλλαγή στην κατάστασή του (όπως δηλαδή γίνεται σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία), ώστε να αποφεύγεται η ετήσια ταλαιπωρία τόσο των ασφαλισμένων μελών όσο και των λειτουργών του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ;;;