Πλούταρχος Κούσουλας : Το «αηδόνι της Ιονικής» συνεχίζει το μουσικό του ταξίδι με σάουντρακ την μαγευτική φωνή του! (βίντεο)

Ο συνάδελφος Πλούταρχος Κούσουλας δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχει συστηθεί ο ίδιος στο κοινό του (που ξεπερνά τα όρια της Ιονικής Οικογένειας) από μικρή ηλικία, με τις υπέροχες ερμηνείες του και τη μαγευτική φωνή του. Γιατί μπορεί εμείς να τον γνωρίσαμε μέσα από την τράπεζα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Πλούταρχος είναι αυτό που λέμε «γεννημένος τραγουδιστής»!

Γέννημα-θρέμμα της Στερεάς Ελλάδας με την παράδοση στην παραδοσιακή μουσική και ανιψιός του εκλεκτού συνάδελφου Γιάννη Χρυσικού (πρώην Προέδρου και νυν μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων), ασχολήθηκε από νωρίς με δύο φαινομενικά κατευθύνσεις που σημάδεψαν τη ζωή του : το τραγούδι και την Ιονική Τράπεζα – στην οποία μάλιστα ακολούθησε αξιοσέβαστη πορεία:  

«Γεννήθηκα στη Αμφίκλεια Φθιώτιδος από αγροτική οικογένεια. Όταν τελείωσα το λύκειο κατέβηκα στην Αθήνα όπου στις 10.10.73 προσελήφθην στην Ιονική Τράπεζα μετά από εξετάσεις. Υπηρέτησα στα καταστήματα Ηλιουπόλεως (Υπάλληλος) – Βούλας (Προϊστάμενος κατ/σεων), Αγ. Μαρίνας Ηλιουπόλεως (Διευθυντής) – Αμφιθέας (Διευθυντής) – Μοσχάτου (Υποδιευθυντής). Συνταξιοδοτήθηκα την 1.5.2010».

Η κλίση του προς το τραγούδι – και δη το παραδοσιακό – ουσιαστικά βρισκόταν στα γονίδιά του, αφού σύμφωνα και με τη δική του εξιστόρηση, όλη η οικογένειά του είχε… καλλιτεχνική φλέβα: 

«Όπως όλοι μας εκτός από την κύρια εργασία μας έχουμε και κάποια άλλη αγάπη σε κάτι άλλο. Η δική μου ήταν και είναι το τραγούδι. Από μικρός στο χωριό ανυπομονούσα να φτάσει γρήγορα κάποια γιορτή για να τραγουδήσω και γω στα γλέντια μαζί με τον πατέρα μου, τη μητέρα μου και τον παππού μου που τραγουδούσαν υπέροχα και μου έμαθαν πολλά.

Πώς να ξεχάσω τον πατέρα μου που τραγουδούσε το επιτραπέζιο «θέλω ν ανθίσουν τα κλαριά κι ο πάγος δεν τ αφήνει». Τη μητέρα μου με το καταπληκτικό συρτό «πέρασα μαρί Παναγιού». Τον παππού με το τσάμικο «Μια μικρή Βάσω Βασίλω».

Ο Πλούταρχος δεν ξεχνά ποτέ τις ρίζες του και προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να τις τιμά:

«Όλα αυτά τα τραγούδια τα ερμήνευαν τέλεια και μάλιστα αντηχούν ακόμη στ’ αυτιά μου! Και για να τους θυμάμαι προσπαθώ και εγώ σε κάθε ευκαιρία να τα τραγουδάω. Με τους φίλους μου από μικροί τραγουδούσαμε δημοτικά – λαϊκά τραγούδια, αλλά βέβαια στα πάρτι λέγαμε και κανά μοντέρνο που άρεσε στα κορίτσια (γέλια).»

Η υπέροχη, βαθιά και αισθαντική φωνή του, αλλά και το ταλέντο του στην ερμηνεία – αφού όταν πιάνει το μικρόφωνο μοιάζει πραγματικά να βρίσκεται στο φυσικό του χώρο – δεν μπορούσαν να κρατηθούν σε περιορισμένο κύκλο και σύντομα τον ανέδειξαν σε ένα σημαντικό τραγουδιστή του παραδοσιακού τραγουδιού :

«Την πρώτη μου εμφάνιση στην τηλεόραση την έκανα στην ΥΕΝΕΔ το 1980, τραγουδώντας 2 δημοτικά τραγούδια. Θυμάμαι είχε μαζευτεί στις τηλεοράσεις όλο το χωριό για να με δει. Μετά έλαβα μέρος σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές με δημοτικά τραγούδια της ΕΡΤ1, της ΕΡΤ2, τους ΑSTRA TV και στο Κανάλι της Βουλής. Ακόμα και σήμερα συνεχίζω να παίρνω μέρος σε διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με δημοτικά και λαϊκά τραγούδια.»

Και μπορεί βέβαια το τραγούδι να είναι… ο έρωτάς του, αλλά η μεγάλη του αγάπη ήταν, είναι και θα παραμείνει η πανέμορφη οικογένειά του :

«Είμαι παντρεμένος με τη Κωνσταντίνα Κουγιάτσου, με την οποία αποκτήσαμε 2 παιδιά. Πλέον είμαι παππούς με 2 εγγονάκια από την κόρη μου τα οποία υπέρ αγαπώ», μας λέει και φουσκώνει από περηφάνια!

Ο αγαπητός συνάδελφος είναι ο πρωταγωνιστής των εκδηλώσεων του χώρου της Ιονικής και μάλιστα μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές διασκέδασης ιδιαίτερα στα ταξίδια του Συλλόγου μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη! Θα λέγαμε ότι είναι συνυφασμένος με τις στιγμές χαλάρωσης των Ιονικάριων και πραγματικά είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μία εκδήλωση χωρίς τη συνοδεία της φωνής του Πλούταρχου!

Στιγμιότυπο από εκδρομή του Συλλόγου μας, με τον Πλούταρχο να δίνει το σύνθημα για γλέντι και χορό!

Ο ίδιος νιώθει ευτυχής και απολαμβάνει την αγάπη των συναδέλφων, αλλά βέβαια νιώθει βαθιά εκτίμηση για την αναγνώρισή του και χαίρεται σε κάθε περίσταση που μπορεί να τους προσφέρει τις εκπληκτικές του ερμηνείες:

«Συνάδελφοί μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη σας με την οποία με αγκαλιάσατε και με ακούτε να σας τραγουδώ.»

Κι εμείς από την πλευρά ευχαριστούμε το “αηδόνι της Ιονικής” που πάντοτε ήταν πρόθυμος να ομορφύνει με τη ζεστή φωνή του τις εκδηλώσεις μας και βεβαίως του ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσει να χαρίζει τη μαγευτική του φωνή στον κόσμο και πάνω από όλα υγεία και ευτυχία για την πολυαγαπημένη του οικογένεια!

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε ένα δείγμα μόνο από τις ερμηνείες του Πλούταρχου. Για περισσότερα, μπορείτε να επισκεφθείτε το κανάλι του στο youtubePloutarchos Koussoulas” και αν θέλετε να κάνετε δωρεάν εγγραφή προκειμένου να σας έρχεται ειδοποίηση για όποιο τραγούδι ανεβάζει:

https://www.youtube.com/watch?v=wzj_kFZHy5M&feature=share&fbclid=IwAR31C_cS0vD7CwBC9yjcEhIsuifJgaDcOTBCxl4f981d1IBkhsKvuTv7JdM

https://www.youtube.com/watch?v=BwWOIER7Cg8&feature=share&fbclid=IwAR0SdZ9ZJcROt1TEc2k9AtXAjsDMDADy4swVGLsK3AOBjhcYuLosZjGJloA