Το «bonus αποχώρησης» του κ. Κολλάτου από το Σύλλογο Συνταξιούχων! – Αποχωρείτε από τη διοίκηση συνδικαλιστικού σωματείου;;; Παίρνετε «δώρο» ένα λάπτοπ!

Τι; Δεν το γνωρίζατε;

Και πολύ καλά κάνατε, καθόσον πρόκειται για «επιβληθέν» τρόπο τινά δώρο από τον κ. Κολλάτο στον εαυτό του! (προφανώς θεώρησε ότι το άξιζε για την πολυετή… μη-προσφορά του στο Σύλλογο και τους συναδέλφους!)

Μετά το διορισμό νέας, προσωρινής διοίκησης στο Σύλλογο Συνταξιούχων και την περιπετειώδη παράδοσή του από την απελθούσα διοίκηση εν μέσω προπηλακισμών και χυδαίων ύβρεων από τον κ. Κολλάτο, δυστυχώς τα ευτράπελα που τον αφορούν δεν έχουν τελειωμό…

Όπως διαβάσαμε σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Συλλόγου Συνταξιούχων, η προσωρινή διοίκηση έχει αποστείλει από τις 18/9/20 εξώδικη πρόσκληση προς τον κ. Κολλάτο να παραδώσει περιουσιακά στοιχεία του Συλλόγου που κρατά παράνομα στην κατοχή του!

Μάλιστα ένα από αυτά τα αντικείμενα είναι ένα λάπτοπ που είχε αγοράσει ο Σύλλογος, το οποίο διαχειριζόταν ο κ. Κολλάτος αποκλειστικά (μάλιστα αυτό το λάπτοπ δεν το είδε ποτέ κανείς αφού το κρατούσε σπίτι του…), το οποίο χρησιμοποιούσε για την εφημερίδα του Συλλόγου Συνταξιούχων, όπως ισχυριζόταν.

Βέβαια, αυτό το λάπτοπ, όπως και ένας έγχρωμος εκτυπωτής και ένα θερμαντικό σώμα, τα οποία αγοράστηκαν με τα χρήματα του Συλλόγου και τις εισφορές των συναδέλφων παραμένουν άφαντα, καθόσον δεν παραδόθηκαν στην προσωρινή διοίκηση και μάλιστα ο κ. Κολλάτος συνεχίζει να κωφεύει τόσο στο εξώδικο που του απεστάλη όσο και στις εκκλήσεις της προσωρινής διοίκησης μέσα από την ιστοσελίδα του Συλλόγου Συνταξιούχων.

Προφανώς, ο κ. Κολλάτος, συνηθισμένος στα πρωτοφανή, υψηλά bonus από όταν αποχώρησε από την τράπεζα (όταν και η τράπεζα τον αντάμειψε με 320.000 ευρώ για τις υπηρεσίες που της προσέφερε ως μάρτυρας εναντίον των συναδέλφων…), θεώρησε ότι πρέπει να συνεχίσει την παράδοση και να πάρει ένα λάπτοπ ως… bonus αποχώρησης από το Σύλλογο Συνταξοιούχων!!!

 

Να σπάσουμε τα δεσμά της απαξίωσης του συνδικαλισμού

Η χαλαρή διάθεσή όμως, έχει και τα όριά της, γιατί αυτή η υπόθεση δεν είναι καθόλου μα καθόλου αστεία. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα την αναξιοπιστία στην οποία έχει περιέλθει ο συνδικαλισμός.

Τέτοιου είδους φαινόμενα και «ιδιοκτησιακές» συμπεριφορές είναι που τον έφτασαν στο έσχατο σημείο και δυστυχώς η λειτουργία του Συλλόγου Συνταξιούχων είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της παρακμής:

Μέσα σε 6 χρόνια σπαταλήθηκαν περίπου 800.000 ευρώ – δίχως μάλιστα ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΟΦΕΛΟΣ για τα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις μας – και πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να ριχθεί άπλετο φως σε αυτήν την άκρως απαξιωτική περίοδο λειτουργίας του Συλλόγου Συνταξιούχων.

Αν εμείς οι ίδιοι που ασχολούμαστε με το συνδικαλισμό δεν προχωρήσουμε σε τέτοιες ενέργειες προκειμένου να επικρατήσει η διαφάνεια που τόσο ανάγκη έχουν οι συνάδελφοι, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, προκειμένου να αποπεμφθούν αυτοί που έχουν αμαυρώσει το συνδικαλιστικό κίνημα, είναι βέβαιο ότι δε θα ξεφύγουμε ποτέ από αυτήν απαξίωση και την εσωστρέφεια και θα συνεχίσουμε να δίνουμε χώρο σε διάφορους τυχάρπαστους σαν τον κ. Κολλάτο να κηλιδώνουν το όνομά του…