Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιάννης Μαρκάκης προσφέρει το αναπηρικό αμαξίδιο στη σύζυγο του συναδέλφου που το έχει ανάγκη – Μαζική ανταπόκριση των συναδέλφων στο κάλεσμα του Συλλόγου μας!

Συνάδελφοι,

Επειδή η παροιμία ουδέν κακόν αμιγές καλού (και αντίστροφα) αποτελεί μία από τις μεγάλες αλήθειες της ζωής, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ανάμεσα στα πολλά άσχημα, η δεκαετία της κρίσης που προηγήθηκε έβγαλε στην επιφάνεια το αίσθημα αλληλεγγύης που είχε «κρυφτεί» σε πολλούς συμπατριώτες μας.

Στην Ιονική βέβαια ήταν πάντοτε ανεπτυγμένο το αίσθημα της συναδελφικότητας και σίγουρα τα τελευταία χρόνια ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο.

Πρόσφατα σας ζητήσαμε να συνεισφέρετε με όποιον τρόπο μπορούσατε για την αγορά ή εξεύρεση αναπηρικού αμαξιδίου για την άρρωστη σύζυγο συναδέλφου που το έχει ανάγκη ( βλ. εδώ ) και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η ανταπόκρισή των συναδέλφων ήταν εντυπωσιακή, αφού ο Σύλλογός μας κατακλύστηκε από τηλέφωνα και μηνύματα συμπαράστασης με διάθεση προσφοράς.

Εν τέλει βέβαια, ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων συνάδελφος Γιάννης Μαρκάκης αποφάσισε να προσφέρει εξ ολοκλήρου το αναπηρικό αμαξίδιο μαζί με το γιο του Μάνο στη μνήμη της αγαπημένης τους Βάσως Μαρκάκη (σύζυγος του Γιάννη και μητέρα του Μάνου).

Αποστέλλουμε τις ευχές μας στο συνάδελφο και τη σύζυγό του και του διαμηνύουμε ότι θα είμαστε όλοι δίπλα τους!

Ευχαριστούμε θερμά τον Γιάννη και τον Μάνο για αυτήν την εξαιρετική κίνηση ανθρωπιάς που βέβαια είναι άκρως ταιριαστή και με την αείμνηστη Βάσω, η  οποία ήταν ένας άνθρωπος συνεχούς προσφοράς και αγάπης προς τους συνανθρώπους της!

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν γράφουμε για τέτοιες υποθέσεις και μας κατακλύζει το αίσθημα της περηφάνιας για τους ιδιαίτερους δεσμούς που διατηρούν μέχρι σήμερα οι Ιονικάριοι. Μακάρι αυτό το αίσθημα αλληλεγγύης εντός της Ιονικής Οικογένειας να διατηρηθεί και στις επόμενες γενιές αφού είναι η σπουδαιότερη παρακαταθήκη της Ιονικής Τράπεζας!

Εμείς βεβαίως επικοινωνήσαμε με το συνάδελφο (για ευνόητους λόγους διακριτικότητας δεν έχουμε δημοσιεύσει τα στοιχεία του) για να τον ενημερώσουμε για τη θετική εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και αυτός συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά το Σύλλογό μας για την πρωτοβουλία μας, όλους τους συναδέλφους για την έμπρακτη συμπαράστασή τους και βεβαίως το συνάδελφο Γιάννη Μαρκάκη και το γιο του Μάνο για την προσφορά τους!