Διοικητικό Συμβούλιο – ΠΑΡΩΔΙΑ στο Σύλλογο Συνταξιούχων ! Εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Κολλάτος  

Ότι ο κ. Κολλάτος θα είχε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του μετά από την πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για το  διορισμό νέας προσωρινής διοίκησης από 30/6, ήταν κάτι που μπορούσαμε να το φανταστούμε. Ότι, όμως, θα συγκαλούσε Δ.Σ. χωρίς να έχει κάτι ουσιαστικό να πει, παρακάμπτοντας μείζονες διατάξεις του καταστατικού, αποδεικνύει ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου!

.

Συνάδελφοι,

Χθες, Παρασκευή 19/6/20, διεξήχθη στο Σύλλογο Συνταξιούχων ένα Δ.Σ. – Παρωδία από την αρχή μέχρι το τέλος, αφού η σύγκλησή του, η διαδικασία του και η λήξη του παραπέμπουν μόνο σε σενάριο σάτιρας, αγνοώντας κάθε έννοια νομιμότητας και λογικής!

Η «δημιουργική ασάφεια» του κ. Κολλάτου

Ξεκινώντας την αλληλουχία των παραλογισμών, τα μέλη της παράταξης «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» στο Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων συνάδελφοι Νικόλαος Κάβουρας, Ιωάννης Χρυσικός και Μαρία Φιλιπποπούλου ειδοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή του την ύστατη στιγμή, μόλις το προηγούμενο μεσημέρι, σε σαφή παράβαση του καταστατικού που ορίζει ότι τα μέλη του Δ.Σ. πρέπει να ενημερώνονται τουλάχιστον 3 μέρες πριν τη διεξαγωγή του. Ο κ. Κολλάτος ισχυρίζεται ότι είχε αποστείλει σχετικές επιστολές (που μόνο ένα μέλος του Δ.Σ. της παράταξης «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» παρέλαβε, όχι βέβαια τρεις ημέρες πριν το Δ.Σ.), ενώ μάλιστα είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει με διάφορους τρόπους (τηλεφωνικά, μήνυμα, email).

Αφού… από σπόντα τα μέλη του Δ.Σ. της παράταξης «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» έμαθαν τη διεξαγωγή του Δ.Σ., αναγκάστηκαν να έρθουν αντιμέτωποι με τη «δημιουργική ασάφεια» του κ. Κολλάτου και των ελάχιστων συνοδοιπόρων του στη σύνταξη της ημερήσιας διάταξης:

Πριν ξεκινήσουμε την ανάλυση των θεμάτων, ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει ο κ. Κολλάτος τη σημαντική αυτή διαδικασία για τη λειτουργία του Συλλόγου μας είναι ότι χειρόγραφα συμπλήρωσε επιτόπου και ένα τέταρτο θέμα που αφορούσε την επικύρωση των πρακτικών….

 .

Τα όπως πάντα αόριστα οικονομικά του Συλλόγου…

Ξεκινώντας από το πρώτο θέμα που αφορά την έγκριση των οικονομικών δαπανών, σας ενημερώνουμε ότι τα οικονομικά, ως συνήθως, μοιράστηκαν συνοπτικά στους συμβούλους με επιγραμματική αναφορά στην κάθε δαπάνη και χωρίς καμία απολύτως δικαιολόγηση για να γίνει τυπικά και μόνο η έγκρισή τους.

Η παντελής έλλειψη σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται από το Προεδρείο τα οικονομικά του Συλλόγου (και διαχειρίζονται τις εισφορές των συναδέλφων) είναι γνωστή. 

Άλλωστε, πολλές φορές στο παρελθόν τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους και έχουν καταψηφίσει όλες αυτές τις δαπάνες, όπως έπραξαν και στο χθεσινό Δ.Σ..

 .

Γενική Συνέλευση… αγνοείται

Η διεξαγωγή της συζήτησης του δεύτερου θέματος για τη σύγκληση Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί (ενώ μάλιστα όλοι γνωρίζετε ότι αυτό είναι αδύνατον λόγω των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων).

Ουσιαστικά, μετά από το διορισμό της προσωρινής διοίκησης που αναλαμβάνει από 30/6, ο κ. Κολλάτος… θυμήθηκε ξαφνικά σήμερα να προκηρύξει εκλογοαπολογιστική Γ.Σ.. Μάλιστα, αρχικά δεν είχε αποφασίσει ούτε την ημερομηνία και μετά κόπων και βασάνων κατέληξε στις 23/7, χωρίς να προσδιορίζει επακριβώς τον τόπο και το χρόνο, όπως ορίζει σαφώς το καταστατικό. Ασφαλώς βέβαια, δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει αναφορά στα θέματα που θα περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη, παραβιάζοντας και σε αυτό το θέμα τις σχετικές διατάξεις του καταστατικού και στα ερωτήματα των μελών της παράταξης «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», η απάντησή του ήταν – αν είναι δυνατόν – ότι θα τα μάθουν όλα από την ιστοσελίδα του Συλλόγου!

Μάλιστα!  Εν ολίγοις, ο ανεκδιήγητος αυτός κύριος συγκάλεσε Δ.Σ. με θέμα τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, χωρίς να αναφέρει στα μέλη του Δ.Σ. τον τόπο και χρόνο της διεξαγωγής της και χωρίς αναφορά στην ημερήσια διάταξη. Μάλιστα, ενώ του ζητήθηκε από τα μέλη της παράταξης «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», δεν υπήρχε καμία συμφωνία με οποιοδήποτε χώρο εκδηλώσεων για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, όπως συμβαίνει πάντοτε σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι όλα αυτά, εκτός από πρωτοφανή, είναι αδιαμφισβήτητα παράνομα και αντικαταστατικά!

Εξ άλλου, με κρατική εντολή μέχρι τέλους Ιουνίου απαγορεύονται οι κάθε είδους εκδηλώσεις των Συλλόγων και οποιοσδήποτε επιθυμεί για οποιονδήποτε επείγοντα λόγο να διοργανώσει εκδηλώσεις, οφείλει προηγουμένως να λάβει σχετική άδεια από τον ΕΟΔΥ, όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε σχετική μας επικοινωνία, οι οποίες ήταν σαφείς ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζουν τι θα ισχύει τον Ιούλιο. Όταν λοιπόν τα μέλη του Δ.Σ. της παράταξης «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» τον ρώτησαν τι πρόσκληση θα αποστείλει που δε θα περιλαμβάνει χρόνο, τόπο και ημερήσια διάταξη, μας απάντησε ότι αν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, απλά θα την αναρτήσει στην ιστοσελίδα, αποκλείοντας βεβαίως με αυτόν τον τρόπο από την ενημέρωση ένα μεγάλο μέρος των συνταξιούχων συναδέλφων μας που δεν έχουν επαφή με τα σύγχρονα μέσα…

Για το εν λόγω θέμα, τα μέλη του Δ.Σ. της παράταξης «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» κατέθεσαν εγγράφως την άποψή τους:

ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Συνάδελφοι, να είστε βέβαιοι ότι είμαστε οι πρώτοι που όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι αρμόδιες αρχές, επιθυμούμε να διεξαχθεί μία αδιάβλητη εκλογική διαδικασία, ώστε να προκύψει νέα διοίκηση στο Σύλλογο προκειμένου να διαχειριστεί τα κρίσιμα ασφαλιστικά θέματα (ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, συντάξεις κ.ά.) και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και τις δημοκρατικές αρχές στο Σύλλογο.

 .

Τι εννοούσε ο ποιητής;;;

Για το τρίτο θέμα, όλοι οι παρευρισκόμενοι ακόμα αναρωτιούνται… τι ήθελε να πει ο ποιητής, αφού ο κ. Κολλάτος δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να «διαφωτίσει» το Δ.Σ. σε ποιο ένδικο βοήθημα αγωγής αναφερόταν, με αποτέλεσμα να μη συζητηθεί το θέμα και να μη ληφθεί βεβαίως καμία απόφαση από το Δ.Σ..

Τέλος, σύμφωνα με την προσφιλή του συνήθεια, ενώ στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Κολλάτος είχε υποσχεθεί να παραδώσει τα τελευταία πρακτικά (όχι βέβαια τα παλαιότερα που ακόμα βρίσκονται στο συρτάρι του), μέχρι το τέλος του Δ.Σ. είχε αλλάξει γνώμη…

 .

Συνάδελφοι,

Τα πολλά λόγια είναι περιττά ορισμένες φορές, αφού όσα συνέβησαν στο Δ.Σ.-Παρωδία και σας περιγράψαμε με ακρίβεια, νομίζουμε ότι αποδεικνύουν με σαφήνεια τον εξωφρενικό τρόπο λειτουργίας του κ. Κολλάτου που έχει φέρει το Σύλλογο Συνταξιούχων στο ναδίρ

Σύντομα θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο Σύλλογο Συνταξιούχων που ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα είναι η αφετηρία για να βγει από το τέλμα, να αποβάλει τα παρακμιακά στοιχεία και να αποκτήσει και πάλι την εμπιστοσύνη και το σεβασμό όλων των Ιονικάριων!