Κύριε Βρούτση, εκτός από την τραπεζική ελίτ του «προσυνταξιοδοτικού», καλό θα ήταν να ασχοληθείτε και με τις «πετσοκομμένες» συντάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων... Νέα επιστολή της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ προς τον Υπουργό Εργασίας για ασφαλιστικά θέματα που αφορούν τους συνταξιούχους του ΤΑΠΙΛΤ


Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε ότι η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ παρακολουθεί πάντοτε όλα τα θέματα που αφορούν το χώρο μας και ιδιαίτερα οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι του Συλλόγου μας έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι με τις γνώσεις και την εμπειρία τους δραστηριοποιούνται προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν, αλλά και για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας, έχοντας σημειώσει με τις ενέργειές τους σημαντικές επιτυχίες που ωφέλησαν τους προερχόμενους από την Ιονική.

Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στη διαβούλευση εν όψει της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού νόμου 4670/2020, με την υποβολή εφτά συγκεκριμένων θεμάτων που είχαν επεξεργαστεί ενδελεχώς οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι (τα οποία δυστυχώς δεν έλαβε υπ’ όψη του το Υπουργείο).

Δυστυχώς, το νομοσχέδιο δεν περιλάμβανε διατάξεις που να ρυθμίζουν τα σοβαρά θέματα που είχαν επισημάνει οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι στη διαδικασία της διαβούλευσης, καταθέτοντας αιτιολογημένες προτάσεις για την επίλυσή τους τόσο με επιστολή προς το Υπουργείο όσο και στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ενώ οι εφτά προτάσεις μας αγνοήθηκαν, αντίθετα είναι προφανές από τις διατάξεις που προτάθηκαν και ψηφίστηκαν ότι ο Υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης έδωσε προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση της τραπεζικής ελίτ του «προσυνταξιοδοτικού», αφού φρόντισε για την κατοχύρωση προσυνταξιοδοτικών δικαιωμάτων θέτοντας ευνοϊκό καθεστώς με ελάχιστες προϋποθέσεις, αλλά και αυξήσεις, αγνοώντας δυστυχώς τις «πετσοκομμένες» συντάξεις των 35 και 40 ετών ασφάλισης των υπολοίπων τραπεζοϋπαλλήλων…

Εμείς ωστόσο δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας και επανερχόμαστε με την ακόλουθη επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας (η οποία κοινοποιήθηκε και  στο Διοικητή του ΕΦΚΑ και το Διευθυντή των Συγχωνευμένων Ταμείων ΤΑΠΙΛΤ), θέτοντάς του δύο θέματα που αφορούν τα μέλη μας και τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Νο 9-3.6.20

Ελπίζουμε ότι αυτήν τη φορά ο Υπουργός δε θα αγνοήσει τα δίκαια αιτήματά μας που επεξεργάστηκαν με προσήλωση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι και θα εξετάσει άμεσα τα δύο αυτά επείγοντα και πολύ σημαντικά θέματα για τους συνταξιούχους μέλη του Συλλόγου μας προκειμένου να επιληφθεί της επίλυσής τους, για να μη συνεχιστεί η περαιτέρω εμφανής αδικία σε βάρος των συνταξιούχων του ΤΑΠΙΛΤ – ΙΚΑ (πλέον ΕΦΚΑ).

Ο Σύλλογός μας είναι πάντοτε βέβαια υπέρ της επίλυσης των θεμάτων με διάλογο και θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για να επέλθει η λύση μέσω επικοινωνίας και συνεννόησης με το Υπουργείο. Αν όμως, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος δεν υπάρξει ανταπόκριση και θετική εξέλιξη για τα αιτήματά μας, τότε δυστυχώς, θα είμαστε αναγκασμένοι να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δίκαιό μας νομικά.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial