Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ συμμετείχε στη διαβούλευση επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου καταθέτοντας προτάσεις ρυθμίσεων για τα ασφαλιστικά θέματα του χώρου της Ιονικής

Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε ότι η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ασχολείται πάντοτε με υπευθυνότητα με όλα τα θέματα που αφορούν τους συναδέλφους μας και συνολικά το χώρο της Ιονικής και του κλάδου μας. Τα έμπειρα στελέχη του Συλλόγου μας σε συνεργασία με τους ασφαλιστικούς και νομικούς μας συμβούλους επεξεργάζονται όλα τα θέματα που αφορούν τους συναδέλφους μας, τις διεκδικήσεις, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους και τα προωθούμε με τον πλέον έγκυρο και υπεύθυνο τρόπο, με αποτέλεσμα τις δεκάδες επιτυχείς ενέργειές μας προς όφελος της Ιονικής Οικογένειας.

Μετά την επίσημη έκδοση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Παρασκευή 7/2/2020, οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι το μελέτησαν και το επεξεργάστηκαν ενδελεχώς.

Δυστυχώς, το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει διατάξεις που να ρυθμίζουν σοβαρά θέματα που προέκυψαν στο καθεστώς συνταξιοδότησης ασφαλισμένων στο πρώην ΤΑΠΙΛΤ οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της ALPHA BANK.

Έχοντας βεβαίως καταγράψει τα σοβαρά ασφαλιστικά ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους μας, συμμετείχαμε στη διαδικασία της διαβούλευσης, καταθέτοντας επίσημα τις παρατηρήσεις μας που αφορούν όλους τους συνταξιούχους του δικού μας ταμείου ΤΑΠΙΛΤ και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν αποχωρήσει με εθελούσιες εξόδους από το 2014 μέχρι σήμερα και έχουν διαφοροποιηθεί τα ασφαλιστικά τους δεδομένα.

Για αυτό το λόγο, αποστείλαμε την κάτωθι υπ’αριθμ. 2-3/2/20 επιστολή προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων :

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2-3.2.2020 – ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Επιπλέον, συμμετείχαμε στη δημόσια διαβούλευση καταθέτοντας και ηλεκτρονικά τις παρατηρήσεις και προτάσεις μας :

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Ευελπιστούμε ότι το Υπουργείο θα εισακούσει τα δίκαια αιτήματά μας που επεξεργάστηκαν με προσήλωση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι και θα συμπεριλάβει τις προτεινόμενες διατάξεις στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει αποτύχει να ρυθμίσει αυτά τα σοβαρά ασφαλιστικά θέματα.

Σε κάθε περίπτωση, να παραμένετε συντονισμένοι με την ιστοσελίδα μας, προκειμένου να ενημερωθείτε πρώτοι, υπεύθυνα για την εξέλιξη και αυτού του θέματος που κίνησε η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.