Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και πορεία των Συλλόγων μας με ασφαλισμένα μέλη στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ προς το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και επίδοση υπομνήματος για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ

Μετά τη σημερινή κινητοποίηση και την πορεία μας προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με το αίτημα της διάσωσης της επικουρικής μας σύνταξης με την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, οι Σύλλογοί μας ανακοινώνουν τα ακόλουθα :

.

Στα πλαίσια και της διαδικασίας της διαβούλευσης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 4/2/2020, με μεγάλη επιτυχία συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για συνάντηση με τον Υπουργό κ. Βρούτση και την επίδοση εμπεριστατωμένου υπομνήματος για την ανάγκη ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων μας παρέδωσαν το υπόμνημα, αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η συνάντηση με τον Υπουργό ή με κάποιον άλλον εκπρόσωπο του Υπουργείου.

Ο Υπουργός κ. Βρούτσης προέβαλε ως δικαιολογία για την άρνησή του ότι δήθεν δεν είχε ενημερωθεί για αυτήν τη συνάντηση, παρά το γεγονός ότι οι Σύλλογοί μας είχαν αποστείλει ενημέρωση με σχετικό αίτημα.

Λαμβανομένου υπ’ όψη ότι 5 από τα μέλη της διοίκησης (το Προεδρείο) του επικουρικού μας Ταμείου ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ κατηγορούνται για κακουργηματική απιστία σε βάρος του επικουρικού μας φορέα, πιστεύουμε ότι ο κ. Υπουργός με τη στάση του αυτή δείχνει ότι δε θέλει να διαταράξει την υπάρχουσα διοικητική κατάσταση του ταμείου, η οποία απαξίωσε και ζημίωσε το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ με τις πράξεις και τις ενέργειές της!

Μετά το πέρας της κινητοποίησης συνήλθαν τα Δ.Σ. των Συλλόγων μας και ύστερα από διεξοδική συζήτηση και προτάσεις, συναποφάσισαν για τις επόμενες κοινές ενέργειές μας, οι οποίες θα εκτυλιχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Για το σοβαρό αυτό θέμα θα συγκαλέσουμε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να αναδείξουμε την αναγκαιότητα απομάκρυνσης του κατηγορούμενου Προεδρείου από τη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, το οποίο εμποδίζει την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ.

Επιπλέον, θα ξεκινήσουμε άμεσα συναντήσεις με τους υπεύθυνους για τα ασφαλιστικά θέματα όλων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου.

Το υπόμνημα που υποβάλλαμε στον κ. Υπουργό έχει ως ακολούθως :

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Με τη σημερινή κινητοποίηση θέλαμε να καταστήσουμε σαφές προς όλους ότι οι ασφαλισμένοι στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δεν είμαστε «συνταξιούχοι ενός κατώτερου θεού» και η Πολιτεία οφείλει να δώσει λύση σε αυτό το σοβαρό θέμα που αφορά χιλιάδες συναδέλφους τραπεζοϋπάλληλους!

Δεν είναι δυνατόν να νοούνται ως υπεύθυνοι τα ασφαλισμένα μέλη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για τις ολέθριες αποφάσεις των διοικήσεων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, ούτε για τις κυβερνητικές αποφάσεις για τις αναδιαρθρώσεις και συγχωνεύσεις των τραπεζών που είχαν καταστροφικές συνέπειες για το επικουρικό μας Ταμείο.

Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ και σίγουρα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως πλέον να συστρατευθούμε σε αυτόν τον κοινό αγώνα και να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε μέχρι να επιτευχθεί το δίκαιο αίτημά μας.


  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ 

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΘΗΝΩΝ – EUROBANK